Ulasan tanpa had VPN

KeepSolid Inc.’s VPN Unlimited adalah alat yang kuat yang menyampaikan di banyak bidang. Namun syaitan sentiasa dalam butiran dan perkhidmatan VPN bervariasi sedikit. Jadi baca ulasan VPN Unlimited kami untuk mengetahui sama ada alat yang berasaskan AS ini adalah yang terbaik untuk anda.


Ciri-ciri keselamatan

Alat VPN ini mempunyai ciri keselamatan yang sangat kuat yang meliputi semua pangkalan. Ini termasuk:

 • Pemilihan protokol terowong yang baik: OpenVPN, IKEv2, L2TP / IPSec, KeepSolid Wise
 • Ciphers penyulitan yang tidak dapat dipecahkan: AES-256, Camellia-256, ChaCha20 / Poly1305
 • Bunuh suis
 • Perlindungan kebocoran DNS
 • Teknologi stealth (KeepSolid Wise), meningkatkan perlindungan di negara-negara yang pedih

Ini adalah paras keselamatan yang mencukupi untuk majoriti pengguna yang sangat banyak - kerentanan yang mungkin dikurangkan menjadi minimum. Orang-orang yang mahu tidak dikenali identiti dalam menghadapi agensi perisikan dan sebagainya mungkin menginginkan beberapa ciri bonus yang tidak ada di sini. Sebagai contoh, VPN Unlimited tidak menyokong pelayan chaining (multihop), tidak menggabungkan teknologi VPN dengan rangkaian Tor, dan tidak membenarkan banyak penyesuaian secara umum.

Dengan itu, jika ada apa-apa, kebimbangan bermula dengan dasar privasi dan bukannya ciri keselamatan.

Adakah VPN Unlimited menyimpan log?

Jawapan pendek ialah “Ya”

VPN Unlimited tidak menyimpan data pengguna - cukup banyak, sebagai hakikatnya. Menurut Dasar Privasi KeepSolid dan Peraturan Penggunaan Data Khusus VPN, data yang disimpan adalah:

 • E-mel (untuk ID akaun)
 • Nama peranti, kod, dan bilangan peranti yang bersambung (untuk menguatkuasakan had sambungan serentak)
 • Maklumat media sosial (jika pengguna bersetuju untuk memberikannya)
 • Zon waktu dan nama rangkaian wifi (jika anda menambahnya ke Rangkaian Dipercayai)
 • Jumlah jumlah lalu lintas web untuk setiap sesi dan tarikh sesi (jika anda menggunakan pelayan peribadi atau alamat IP peribadi)

KeepSolid “juga boleh mengumpul data peribadi, seperti nama dan maklumat hubungan, dari pihak ketiga, seperti pemasaran, penyelidikan, syarikat penjana utama jualan, rangkaian sosial, serta dari mana-mana sumber yang boleh diakses secara umum.”

Data yang dikumpul digunakan untuk meningkatkan amalan perkhidmatan dan pemasaran, mengesan dan mencegah penipuan, aktiviti haram, dan sebarang aktiviti lain yang melanggar hak undang-undang KeepSolid, pengguna lain kami atau pihak ketiga lain.

Tempat terang dalam Dasar Privasi VPN Unlimited adalah bukan pemantauan, penyimpanan, atau pembalakan aktiviti internet anda, walaupun pengguna harus menyedari pengecualian untuk cap trafik dan cap waktu sesi. Malangnya, semasa sesi anda aktif, semua data yang dikumpulkan secara automatik disenaraikan di atas boleh disambungkan dengan sesi.

Melangkah lebih jauh ke dalam topik privasi, KeepSolid, syarikat di belakang VPN Unlimited, berpangkalan di New York, yang dengan segera menimbulkan beberapa keprihatinan. The AS adalah salah satu bidang kuasa yang mesra privasi di dunia. Pertama, ia’s salah satu pengasas perikatan pengawasan antarabangsa yang dikenali sebagai 5 mata. Kedua, penguatkuasaan undang-undang dan agensi perisikan AS mempunyai banyak kuasa ketika datang untuk mendapatkan maklumat yang mereka perlukan dari perniagaan (seperti Facebook atau Google).

Pendek kata, amalan privasi VPN Unlimited membatalkannya daripada kegunaan tertentu. Kami tidak akan’tidak mencadangkan kepada wartawan, aktivis politik, atau mata-mata untuk perkara itu.

Kelajuan dan prestasi

Kelajuan adalah titik kedua yang paling penting yang kami ingin capai dalam kajian VPN Unlimited kami. Lagipun, ini menentukan alat ini’s utiliti untuk perkara-perkara seperti streaming, perkongsian fail P2P, atau permainan.

Liputan pelayan

Meskipun terdapat beberapa ulasan VPN Unlimited yang mendakwa perkhidmatan tersebut mempunyai lebih daripada 1,000 pelayan, laman web rasmi bersungguh-sungguh mendakwa nombor senarai pelayan sebenar 400+ di 70+ lokasi (54 negara).

Kedua-dua nombor dan penyebaran itu sangat baik. Terdapat beberapa kawasan di dunia di mana pengguna menang’t dapat mencari pelayan berdekatan. Mungkin satu-satunya pengecualian sebenar ialah Afrika, di mana satu-satunya pelayan yang berpusat di Afrika Selatan.

Keputusan ujian kelajuan

Bilangan pelayan dan lokasi hanya sebahagian daripada persamaan apabila ia berkaitan dengan kelajuan sambungan. Untuk mengelakkan kekaburan, kami menjalankan ujian kelajuan semasa disambungkan ke pelayan di beberapa lokasi di seluruh dunia.

Sebagai rujukan, kelajuan asas kami adalah seperti berikut:

Ujian kelajuan ujian VPN tanpa had

Kemudian, kami melancarkan VPN Unlimited dengan lalai Protokol Optimal (OpenVPN). Inilah yang kami dapati:

Hampshire, UK

VPN Ujian kelajuan ulasan tanpa had Hampshire UK

 • Muat Turun: 146 Mbps (49% daripada garis dasar)
 • Muat naik: 21 Mbps (7% daripada garis dasar)

New York, AS

VPN Ujian kelajuan ulasan tanpa had New York

 • Muat Turun: 57 Mbps (19% daripada garis dasar)
 • Muat naik: 6 Mbps (2% daripada garis dasar)

Singapura, Singapura

VPN Ujian kelajuan tanpa had singapura

 • Muat Turun: 50 Mbps (17% daripada garis dasar)
 • Muat naik: 2 Mbps (0.7% daripada garis dasar)

Kuala Lumpur, Malaysia

Ujian kelajuan ujian VPN tanpa had Malaysia

 • Muat Turun: 3 Mbps (1% daripada garis dasar)
 • Muat naik: 4 Mbps (1.3% daripada garis dasar)

Ini adalah kelajuan yang cukup baik untuk melayari web, permainan, dan juga streaming HD atau 4K. Walau bagaimanapun, ia datang dengan beberapa kaveat:

 • Apabila mempertimbangkan kelajuan VPN, anda perlu berfikir dalam peratusan. Jadi, sebagai contoh, sejak kelajuan muat turun asas kami adalah kira-kira 300 Mbps, jika anda lebih rendah, maka hitung berdasarkan itu.
 • Melangkah lebih jauh dari lokasi sebenar anda secara amnya mengurangkan kelajuan muat turun / muat naik. Jadi, fakta ujian kelajuan kami menunjukkan hasil terbaik di UK dan Amerika Syarikat’t bermakna ini adalah lokasi yang lebih pantas.

Kemudahan penggunaan dan sokongan berbilang platform

Seperti yang telah kita sebutkan dalam kajian VPN Unlimited kami, VPN ini mempunyai pelanggan yang bekerja untuk platform yang paling popular. Di sini’s senarai penuh aplikasi dan pelanjutan penyemak imbas:

 • Windows
 • MacOS
 • Linux
 • Android
 • iOS
 • Telefon Windows
 • Apple TV
 • Chrome
 • Firefox
 • Opera

vpn aplikasi tidak terhad yang tersedia

Semua pelanggan ini agak minimalis dan mudah digunakan dengan pilihan keselamatan dan privasi yang sangat terhad. Apa’s lebih, VPN Unlimited boleh dikonfigurasi secara manual untuk berfungsi dengan penghala.

Oleh itu, jika anda adalah pengguna VPN pemula, anda mungkin gembira mempunyai aplikasi VPN yang mesra pengguna itu. Sebaliknya, pengguna canggih mungkin mendapati ia kurang.

VPN Unlimited kajian bagaimana untuk menggunakannya

Di papan pemuka utama, anda boleh mencari peta dunia dengan alamat IP sebenar anda dipaparkan dan lokasi fizikal anda ditandai. Sekiranya anda disambungkan ke pelayan VPN, anda boleh melihat IP maya anda dan lokasi spoof yang ditunjukkan juga. Peta dunia menunjukkan semua 70+ lokasi di mana pelayan berada. Walau bagaimanapun, ini bukan peta interaktif - anda boleh’t menyambung dengan mengklik padanya.

vpn skrin permulaan tanpa had

Apabila anda menjalankan apl VPN Unlimited untuk kali pertama, ia akan memberi anda beberapa petua (kiri). Walaupun maklumat itu berguna, persembahannya agak kemas.

Dengan mengklik biru besar Butang mula di bahagian bawah, anda boleh menyambung ke Pelayan optimum. Pelayan ini berkemungkinan paling dekat dan paling kurang dimuatkan. Jika anda menetapkan aplikasi untuk memulakan secara automatik dengan Windows, perisian VPN akan menyambung ke pelayan asal atau dikonfigurasikan di latar belakang.

Apabila anda mengklik butang senarai pelayan, skrin baru muncul dengan empat tab: Semua pelayan, Disyorkan, Kegemaran, dan Streaming. Tab aktif ialah Cadangkan tab pelayan secara lalai.

VPN Unlimited kajian bagaimana untuk menggunakannya

Jika anda mengklik lokasi pilihan anda pada mana-mana tab ini, aplikasi VPN Unlimited akan mula menyambungkannya dengan segera. Dengan mengklik butang biru di sudut kiri atas, anda juga boleh menjalankan Ping Test. Klik Butang X untuk menutup skrin Pelayan dan kembali ke skrin utama.

Selepas menyambung ke lokasi, aplikasi anda harus kelihatan seperti ini:

VPN Unlimited kajian bagaimana untuk menggunakannya

Seperti yang anda dapat lihat, lokasi sebenar anda dan destinasi kedua-duanya ditunjukkan di peta dunia. Tekan butang Butang berhenti untuk memutuskan sambungan.

Jika awak’d suka mengubah tetapan anda atau periksa maklumat akaun anda, klik Ikon 3-Bar di sudut kiri atas untuk Menu.

VPN Unlimited kajian bagaimana untuk menggunakannya

Terdapat empat tab di sini juga: Akaun saya, Tetapan, Maklumat, dan Sokongan. Apa yang anda mungkin paling berminat ialah Tab Tetapan:

VPN Unlimited kajian bagaimana untuk menggunakannya

Di sini anda boleh togol Membunuh suis untuk melindungi diri daripada kebocoran dan pilih dari beberapa protokol.

VPN Unlimited kajian bagaimana untuk menggunakannya

Kajian VPN tanpa had kami mendapati bahawa “Optimal” protokol dipilih secara lalai. Ini boleh jadi OpenVPN. Tetapi anda’lagi bebas untuk memilih IKEv2 atau KeepSolid’s sendiri Bijak protokol dengan UDP atau TCP berpasangan. Ia’s bernilai menjalankan beberapa ujian sendiri untuk melihat mana yang melakukan lebih baik dengan lokasi VPN tertentu. VPN Unlimited mungkin tidak dilengkapi dengan TorGuard yang super boleh disesuaikan, tetapi masih banyak lagi yang boleh dilupuskan daripada banyak pesaing anda.

KeepSolid VPN Lite

KeepSolid baru-baru ini mengeluarkannya Aplikasi VPN Lite untuk Android dan iOS. Ia datang dalam dua versi: Percuma dan Turbo.

vpn aplikasi tanpa had android

Aplikasi baru ini menawarkan:

 • Tiada iklan
 • Tiada pendaftaran
 • Prestasi yang pantas
 • Antara muka intuitif, satu sentuhan
 • Tiada dasar log
 • Sokongan 24/7
 • Mod gelap

VPN Lite tidak’tidak memerlukan pendaftaran untuk permulaan. Tiada alamat e-mel diperlukan, yang bermaksud tingkat kesamaan tanpa nama. Anda hanya memuat turun dan memasang aplikasi untuk peranti Android atau iOS anda, dan itu’s ia.

The VPN Lite percuma hanya datang dengan satu pelayan, penyulitan AES-128 (tidak sekuat ciphers 256-bit versi penuh), tiada dasar log, protokol OpenVPN, 24/7 sokongan, tiada iklan.

The Turbo VPN Lite app menawarkan 400+ pelayan di 70+ lokasi, penyulitan AES-128 dan AES-256, tiada dasar log, OpenVPN dan protokol KeepSolid Wise, percubaan 7 hari percuma, dan sokongan 24/7. Pelan Turbo ini tersedia untuk $ 2.49 sebulan (dibilkan $ 29.99 setiap tahun) atau $ 4.99 bil setiap bulan.

Membuka kunci Netflix dan platform penstriman lain

VPN Unlimited adalah pilihan yang baik untuk kandungan streaming di Netflix US, BBC iPlayer, dan banyak lagi.

Kami menguji VPN Unlimited untuk Netflix dengan 3 daripada 16 lokasi pelayan di Amerika Syarikat. Secara umum, kami gembira dengan apa yang kami dapat. VPN Unlimited cukup pantas pada pelayan Netflix dan mampu memintas geo-blocking menggunakan ketiga-tiga pelayan. Berikut adalah hasil ujian kelajuan menggunakan salah satu daripada mereka:

US California, San Francisco - Streaming Netflix, Hulu

VPN Unlimited untuk Netflix - kelajuan pelayan di AS

Pepejal 30 Mbps cukup untuk streaming dalam UHD (yang memerlukan 25 Mbps).

Kami tidak dapat mengakses Netflix di Kanada, Inggeris, Belanda, Jerman, Jepun, atau Australia. Walau bagaimanapun, nasib kami kembali pada kedua Hulu dan BBC iPlayer.

P2P dan torrenting

VPN Unlimited adalah agak baik untuk mengutuk. Perkhidmatan ini membolehkan trafik P2P, yang merupakan permulaan yang baik. Ia’s tidak tersedia pada semua pelayan, tetapi ada pelayan yang ditetapkan, yang sepatutnya memenuhi tujuan dengan cukup baik.

Kelajuannya tentu boleh dilalui. Mungkin satu-satunya perkara yang diperhatikan di sini adalah bahawa kami mengalami beberapa sambungan sambungan - sesuatu yang juga disebut oleh pengguna lain. Memandangkan ini, anda harus pastikan anda mempunyai suis membunuh anda pada setiap masa supaya tidak berisiko meletus semasa menggerutu.

Di sana’s juga tiada proksi SOCKS5 percuma yang ditawarkan, yang menjadikan VPN Unlimited sedikit kurang fleksibel.

Penapisan dalam talian di China dan di tempat lain

Perkhidmatan ini dilengkapi dengan baik untuk digunakan di China dan negara penapisan-berat yang lain. Senarai pelayan cukup dispersed untuk prestasi yang baik hampir di mana saja. Di samping itu, VPN Unlimited adalah cukup selamat melainkan jika anda tergolong dalam kumpulan pengguna yang sangat sensitif, seperti aktivis politik atau wartawan.

China dan beberapa negeri menindas yang lain bergantung kepada Pemeriksaan Pakej Deep untuk menyekat lalu lintas VPN (terutamanya OpenVPN). Untuk memintas langkah maju ini, VPN Unlimited menawarkan protokol KeepSolid Wise, yang menyamarkan lalu lintas VPN sebagai sesuatu yang tidak baik. Ini menjadikannya perkhidmatan yang boleh dipercayai untuk memanjat Great Firewall.

Sokongan pengguna

Untuk menerima bantuan, layari Halaman sokongan di laman rasmi, di mana anda akan mendapat pilihan berikut:

 • Borang Perhubungan 24/7
 • 24/7 Sokongan e-mel
 • Sembang langsung
 • Soalan Lazim
 • Manuals

Sokongan berbual secara langsung merupakan tambahan yang hebat tetapi belum berfungsi 24/7, tidak mempunyai yang agak malang. Di sana’s juga tidak ada talian telefon, jadi bantuan biasanya lebih lambat berbanding dengan beberapa perkhidmatan VPN teratas, walaupun laman web mereka mendakwa bahawa mereka akan menjawab pertanyaan email atau pertanyaan hubungan dalam satu jam.

Sumber-sumber bantuan diri ditulis dengan baik dan meliputi kebanyakan topik yang berkaitan.

Harga

VPN Pelan harga unlimite untuk 5 perantiLangganan untuk 5 perantiVPN Pelan harga tanpa had untuk 10 perantiLangganan untuk 10 peranti

Pilihan langganan harga yang ditawarkan oleh VPN Unlimited sangat fleksibel. Berikut adalah rancangan:

 • Pelan 1 bulan untuk 5 peranti: $ 9,99
 • Pelan 1 bulan untuk 10 peranti: $ 14,99
 • Pelan 1 tahun untuk 5 peranti: $ 59.99 ($ 5.00 / bulan)
 • Pelan 1 tahun untuk 10 peranti: $ 89.99 ($ 7.50 / bulan)
 • Pelan 3 tahun untuk 5 peranti: $ 99.99 ($ 2.78 / bulan)
 • Pelan 3 tahun untuk 10 peranti: $ 149.99 ($ 4.17 / bulan)
 • Pelan seumur hidup untuk 5 peranti: $ 199.99 (tawaran masa terhad)
 • Pelan seumur hidup untuk 10 peranti: $ 299.99 (tawaran masa terhad)

Jaminan wang balik 7 hari meliputi semua pelan. Sesetengah pengguna mengalami kesulitan mendapatkan bayaran balik (tepat masa), tetapi ini tidak’nampaknya menjadi isu biasa.

Selain pelan asas ini, anda juga boleh membeli Pelayan Peribadi atau a IP Peribadi.

Terdapat banyak kaedah pembayaran untuk dipilih:

 • Kad kredit
 • Amazon
 • PayPal
 • iTunes
 • Pembelian dalam apl Google Play
 • Bitcoin

Anda juga boleh kekal tanpa nama dengan membeli kad hadiah.

Kami menganggap harga ini munasabah - terutamanya pilihan Sepanjang Hayat. Hanya don’t lupa bahawa mereka tidak’t bermakna seumur hidup anda apabila mereka mengatakannya.

Pokoknya

Ini adalah perkhidmatan VPN di atas yang menawarkan beberapa ciri keselamatan yang baik. Ia’s baik untuk streaming, torrenting, atau permainan, tetapi ia’bukannya yang terbaik di mana-mana bidang ini. The isu terbesar dengan VPN Unlimited adalah Dasar Privasinya, yang menonjol sebagai contoh buruk di bahagian atas pasaran VPN. Tidak peduli? Nah, alat ini mungkin hanya untuk anda!

Bagaimana pula dengan pembelajaran dari pengguna VPN yang lain?

Adakah anda mempunyai sebarang soalan berkaitan? Pernahkah anda cuba menggunakan VPN Unlimited atau mana-mana aplikasi VPN yang lain pada masa lalu? Apakah tanggapan anda? Mungkin awak’telah meletakkan mereka dalam ulasan VPN tanpa had anda sendiri?

Ingat, perkongsian adalah penyayang!

Sila berasa bebas untuk meninggalkan komen anda di bawah.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 3 =