5 ασφαλείς εναλλακτικές λύσεις στο Gmail


Πώς η Google έριξε την μπάλα με προβλήματα ιδιωτικού απορρήτου του Gmail

Google’Η υπηρεσία Gmail του Google είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς παροχείς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον κόσμο, με περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο κάτοχους λογαριασμών στην πιο πρόσφατη καταμέτρηση. Έτσι, θα ήταν μεγάλη υπόθεση εάν οι λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους είχαν τραβηχτεί με τρωτά σημεία της ιδιωτικής ζωής και backdoors για επιτήρηση, σωστά; Λοιπόν, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση στην Wall Street Journal, αυτό’τι ακριβώς συνέβη. Παρόλο που το Gmail ήταν κάποτε ένα πολύ αξιόπιστο μέρος για να διατηρήσετε την αλληλογραφία σας, πλήθος ζητημάτων έπληξε αυτή τη φήμη και κανείς που είναι σοβαρός σχετικά με την προστασία της ιδιωτικής ζωής στο διαδίκτυο δεν πρέπει να βασίζεται στην υπηρεσία εξυπηρέτησης ευαίσθητων επικοινωνιών. Αυτό το άρθρο εξετάζει λίγο περισσότερο τα προβλήματα που παρουσιάζονται και προσφέρει 5 εναλλακτικές λύσεις στο Gmail που αντιμετωπίζουν σοβαρά την ιδιωτική σας ζωή.

Μείνετε στον έλεγχο της ασφάλειάς σας onlineShield την κυκλοφορία ιστού σας από τα αδιάκριτα μάτια των χάκερ, των εταιρειών και των κυβερνήσεων με κορυφαίο VPN. Επισκεφθείτε το NordVPN

Τι συνέβη στο “Υφηγητής’Δεν είναι κακό”? Πώς η Google εγκατέλειψε το απόρρητο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Μια φορά κι έναν καιρό, η Google ήταν τα αγαπημένα του online κόσμου. Η νέα τους μηχανή αναζήτησης αυξανόταν για να κυριαρχεί πάνω σε παλιούς, ανεπαρκείς ανταγωνιστές. Και οι βοηθητικές εφαρμογές τους πρόσφεραν πολλές καινοτομίες για προσωπική και επαγγελματική χρήση.

Αλλά σε κάποιο στάδιο, η καινοτομία έπεσε σε διείσδυση. Το 2017, μάθαμε ότι η Google είχε συνηθίσει να σαρώνει προσωπικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ώστε να χρησιμοποιεί ως ακατέργαστα δεδομένα για στοχοθετημένη διαφήμιση. Αυτή η έκθεση οδήγησε σε συγγνώμη και η Google προφανώς άλλαξε τη συμπεριφορά της.

ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Αλλά τώρα, η κατάσταση έχει επιστρέψει με εκδίκηση. Όπως εξηγεί το WSJ, οι τρίτοι προγραμματιστές που χρησιμοποιούν το Gmail έχουν τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των μελών του Gmail, αρκεί να θάβουν τις δραστηριότητές τους στο T&Cs.

Η Google έχει συνεργαστεί σε όλα αυτά, επιτρέποντας στους χρήστες να εξαπατηθούν και ασκώντας μηδενική επίβλεψη πάνω σε αδίστακτους προγραμματιστές εφαρμογών. Αυτή η κατάσταση επέτρεψε στους προγραμματιστές δυνητικά χρήσιμων εφαρμογών να συνεργάζονται με διαφημιζόμενους ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να δημιουργούν έσοδα από πληροφορίες που διατηρούνται σε ιδιωτικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Και αυτό’είναι ακριβώς το υλικό που’έρχονται στο φως. Συνήθως, σε περιπτώσεις όπως αυτό, εκεί’είναι πιο κάτω από την επιφάνεια. Για μερικούς ανθρώπους, αυτό’αρκεί να τους κάνει να αμφιβάλλουν για το Αλφάβητο’s (Google’μητρική εταιρεία) δέσμευση για την ηλεκτρονική δεοντολογία.

Γιατί αυτές οι εισβολές εφαρμογών έχουν σημασία για προστασία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Κάποιοι άλλοι άνθρωποι μπορεί να σηκώσουν τους ώμους τους και να το υποστηρίξουν’είναι οι κανόνες του online παιχνιδιού. Αυτές τις μέρες, οι έμποροι πρέπει να έχουν πρόσβαση σε όσες πληροφορίες μπορούν να πάρουν για να παρακολουθήσουν σύνθετες καταναλωτικές τάσεις. Όσο περισσότερες πληροφορίες έχουν, τόσο καλύτερα μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δημογραφικά τους στοιχεία.

Πολλές περιπτώσεις που τεκμηριώνονται από το WSJ, όπως το Edison Software, βρήκαν τους εργαζόμενους να διαβάζουν με μη αυτόματο τρόπο τα ιδιωτικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Οτι’είναι, στην καλύτερη περίπτωση, αφελής. Αυτό δεν συμβαίνει’t απλά μια περίπτωση σάρωσης λογισμικού μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για αριθμούς λέξεων-κλειδιών. Πολλές περιπτώσεις που τεκμηριώνονται από το WSJ, όπως το Edison Software, βρήκαν τους εργαζόμενους να διαβάζουν με μη αυτόματο τρόπο τα ιδιωτικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Φανταστείτε αυτή την ικανότητα στα χέρια ιδιωτικών ανακριτών ή πολιτικών εχθρών. Ή στα χέρια των εγκληματιών στον κυβερνοχώρο που επιδιώκουν να εμπλουτίσουν τους εαυτούς τους μέσω στόχων απάτης απάτης.

Το’Είναι προφανές ότι χρειάζονται εναλλακτικές λύσεις για το Gmail. Αυτή τη φορά, η Google έχει πάει πολύ μακριά, και εκεί’δεν υπάρχει τρόπος να επιστρέψουμε για το μυαλό της μηχανής αναζήτησης. Άφησε λοιπόν’να ανακαλύψετε κάποιους παροχείς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θα προστατεύσουν το απόρρητό σας και να μην το πουλήσουν στον υπερθεματιστή.

Επιλέξτε από τις καλύτερες εναλλακτικές λύσεις στο Gmail

Αν και το Gmail είναι τεράστιο, αυτό είναι’s μακριά από τον μοναδικό πάροχο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου γύρω, και ίσως δεν είναι το καλύτερο όσον αφορά τα χαρακτηριστικά και την ταχύτητα, ακόμα και όταν η ιδιωτικότητα αφαιρείται από την εικόνα.

Πολλοί άνθρωποι δεν επιθυμούν να μεταναστεύσουν σε μικρότερες εταιρείες. Το ξέρουμε’είναι συχνά ένα μεγάλο βήμα, και χρειάζεται λίγη δουλειά, αλλά αυτή είναι μια αλλαγή που κερδίσατε’t λύπη. Εν πάση περιπτώσει, υπάρχουν 5 εναλλακτικές λύσεις στο Gmail για τις οποίες μπορείτε να βασιστείτε.

1. ProtonMail

ProtonMail - εναλλακτική λύση για το gmail

Υπολογιζόμενοι από ειδικούς ασφαλείας ως το χρυσό πρότυπο μεταξύ των σημερινών παρόχων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το ProtonMail φαίνεται απλό στο εξωτερικό, αλλά έχει ένα στερεό, υπερ-ασφαλές πυρήνα.

Ολόκληρο το USP του Protonmail.com είναι να προστατεύσει το ιδιωτικό σας απόρρητο μέσω εξελιγμένων τεχνικών κρυπτογράφησης. Όταν εγγραφείτε, κέρδισαν’t απαιτούν τεράστιο όγκο πληροφοριών επαλήθευσης. Το μόνο που χρειάζεται να διαθέσετε είναι ένα όνομα χρήστη και ένας κωδικός πρόσβασης. Και κέρδισαν’t προσφέρουν έξτρα στο πλάι - απλά ένα απλό παλιό πρόγραμμα-πελάτη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την αποστολή ασφαλούς κρυπτογραφημένης αλληλογραφίας.

Το’είναι μια εξαιρετική επιλογή για τους ανθρώπους που πρέπει να στέλνουν ασφαλή μηνύματα κάθε τόσο. Αλλά προσέξτε. Αν χάσετε τον κωδικό σας, εκεί’δεν θα το πάρει πίσω, και τα περιεχόμενα του λογαριασμού σας θα χαθούν. Οτι’s πόσο σοβαρά το ProtonMail λαμβάνει ιδιωτικό απόρρητο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

2. FastMail

Γρήγορη αλληλογραφία - gmail εναλλακτική λύση

Ένας άλλος πελάτης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με απογυμνωθεί, καρφίτσες και μπουλόνια, το Fastmail.com το λέει όλα με τον τίτλο των γυμνών οστών. Αυτός είναι ένας λογαριασμός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που’γρήγορη εγκατάσταση, εύκολη στη χρήση και αναλώσιμη. Το FastMail δεν είναι μεγάλο για την αποστολή περίπλοκων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με ενσωματωμένο περιεχόμενο, αλλά αυτό’s πρόστιμο για την αποστολή ασφαλών μηνυμάτων.

Η ασφάλεια παρέχεται από σαρωτή ιών, αποτελεσματικό φίλτρο phishing και φίλτρα ανεπιθύμητης αλληλογραφίας και μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε έως και 100 προσαρμοσμένα φίλτρα για να ορίσετε τις δικές σας παραμέτρους πρόσβασης.

Εκεί’δεν έχει κρυπτογράφηση, αλλά βαθμολογεί ιδιαίτερα τα χαρακτηριστικά ασφαλείας, αν και με μόλις 10MB αποθηκευτικού χώρου, κάποιοι άνθρωποι μπορεί να αισθάνονται περιορισμένοι.

3. Hushmail

Hush Mail - εναλλακτική λύση για το gmail

Όπως και ο ασφαλής πάροχος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ProtonMail, το Hushmail.com προσφέρει έναν απλό τρόπο αποστολής ιδιωτικών μηνυμάτων χωρίς φόβο παρακολούθησης. Τα χαρακτηριστικά ασφαλείας τσεκάρουν τους περισσότερους λαούς’ κουτιά, με έναν ιό ελέγχου, ένα φίλτρο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας που λειτουργεί αρκετά αποτελεσματικά και εύκολο στη χρήση ασπρόμαυρων λιστών.

Αν και’είναι ελεύθερη να χρησιμοποιήσει, Hushmail doesn’Δεν έρχονται με διαφημίσεις που αναμεταδίδονται στα εισερχόμενά σας, κάτι που καθησυχάζει από την άποψη της ιδιωτικής ζωής όσο και οτιδήποτε άλλο. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι η δωρεάν έκδοση διαγράφει αυτόματα εάν είστε ανενεργός για 3 εβδομάδες, έτσι’είναι μια καλή επιλογή για τους τακτικούς χρήστες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

4. Zoho Mail

Zoho Mail - μία από τις εναλλακτικές λύσεις του gmail

Το Zoho Mail είναι μια από τις καλύτερες εναλλακτικές λύσεις στο Gmail για τις μικρές επιχειρήσεις που θέλουν να προστατεύσουν το ιδιωτικό απόρρητο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των πελατών και των πελατών τους. Οι λογαριασμοί ομάδων έως και 25 μελών είναι δωρεάν, οπότε οι περισσότερες μικρές επιχειρήσεις θα πρέπει να είναι εντάξει και λειτουργεί καλά με διάφορα προγράμματα περιήγησης, το Excel και το Word.

Στο μειονέκτημα, το Zoho Mail ενδέχεται να μην προσφέρει αρκετό χώρο σε ελεύθερη λειτουργία για σοβαρούς χρήστες, παρόλο που ο έλεγχος ταυτότητας DKIM και SPF και τα εξαιρετικά φίλτρα τον καθιστούν ασφαλή όσο οι περισσότερες υπηρεσίες αυτής της λίστας.

5. Tutanota

TutaNota - μία από τις εναλλακτικές λύσεις του gmail

Ένας από τους πιο συναρπαστικούς νέους ασφαλείς παρόχους email, το Tutanota.com κρυπτογραφεί όλα όσα στέλνετε, από το πρώτο γράμμα του τίτλου μέχρι το τελευταίο byte των συνημμένων. Θα επιτρέψει ακόμη και την κρυπτογράφηση των ηλεκτρονικών μηνυμάτων από τους ανταποκριτές, εάν απαιτείται.

Όσον αφορά τους πελάτες webmail, το Tutanota είναι εύκολο να αντιμετωπιστεί και 1GB δωρεάν αποθήκευσης είναι μια χαρά, ενώ οι εφαρμογές Android και iOS θα είναι ευπρόσδεκτες για τους χρήστες κινητών τηλεφώνων.

Το’όλα είναι δωρεάν τώρα, αλλά περιμένουν να προστεθούν χαρακτηριστικά πριμοδότησης και να εμφανιστούν τα πακέτα πληρωμών. Με μια κηλίδα διεπαφή και εντυπωσιακά χαρακτηριστικά ασφαλείας, ίσως μπείτε στον πειρασμό.

Τι γίνεται με άλλες επιλογές αποστολής ασφαλών κρυπτογραφημένων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου?

Αυτές οι 5 εναλλακτικές λύσεις στο Gmail είναι η ελίτ της σημερινής γενιάς εταιρειών webmail, αλλά δεν είναι’t οι μόνες επιλογές. Οι αμαρτίες του Gmail (για να μην αναφέρουμε την NSA) προκάλεσαν πολλούς πρωτοπόρους να ενταχθούν στο πλήθος και υπάρχουν μερικοί που πρέπει απλά να αναφέρουμε.

Kolab - ασφαλές ηλεκτρονικό ταχυδρομείοKolab Τώρα - Το Kolab Τώρα είναι ιδιαίτερα συναρπαστικό γιατί συνδέεται άψογα με το LibreOffice - τη ναυαρχίδα του Linux Office suite. Έτσι, αν βασίζεστε στο Linux για τις επιχειρήσεις, αυτό’είναι μια εξαιρετικά ασφαλής επιλογή.

Runbox - ασφαλές emailRunbox - Hailing από τη Νορβηγία, το Runbox προσφέρει 1GB ελεύθερου χώρου και άριστη ασφάλεια, καθώς και την προστιθέμενη έλξη χρήσης 100% βιώσιμων πηγών ενέργειας για τους διακομιστές τους.

GMX - ασφαλές ηλεκτρονικό ταχυδρομείοGMX - Η εύκολη εισαγωγή των επαφών των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης και η απεριόριστη αποθήκευση αποτελούν μείζονες δεξιότητες από το GMX, αλλά αυτό’είναι λίγο ad-heavy, και ορισμένοι χρήστες βρίσκουν τις διαδικασίες ασφαλείας να είναι λίγο δύσκολες, με αποτέλεσμα την περιστασιακή lock-outs.

Αντίγραφο - ασφαλές ηλεκτρονικό ταχυδρομείοΑντίσωμα αλληλογραφίας - Μια από τις παλαιότερες ανώνυμες υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το Countermail προσφέρει κρυπτογράφηση OpenPGP και αποθηκεύει μόνο δεδομένα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε αφαιρούμενα CD ROM - ένα ασυνήθιστο επίπεδο πρόσθετης ασφάλειας.

Επεξεργαστείτε τα ζητήματα απορρήτου του Gmail χρησιμοποιώντας τον διαγωνισμό

Με το Gmail’με καλά τεκμηριωμένη ιστορία των φοροδιαφυγών και των απατών’s σχετικά με το χρόνο που όλοι μετατοπιστήκαμε σε διαφορετικό πάροχο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Όπως μπορείτε να δείτε, εκεί’δεν υπάρχει έλλειψη εναλλακτικών λύσεων στο Gmail, οπότε βεβαιωθείτε ότι προστατεύετε το απόρρητό σας κάθε φορά που στέλνετε και λαμβάνετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Εκεί’δεν χρειάζεται να αφήσετε τον Big Brother να ξέρει κάτι για τη ζωή σας με τόσους πολλούς ασφαλείς παροχείς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να διαλέξετε.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 6 = 2