Facebook να τερματίσει το Onavo Protect VPN – μια εφαρμογή εφηβικής κατασκοπείας


Ενημερώθηκε 02.27.2019

Πέρυσι, το Facebook αφαιρέθηκε τελικά το VPN συλλογής δεδομένων (ακούγεται κάτι σαν “ζωτικές σφαίρες”) που ονομάζεται Onavo Protect από το κατάστημα της Apple λόγω του παραβίαση της Apple’της ενημερωμένης Πολιτικής Απορρήτου. Το VPN εξακολουθούσε να είναι διαθέσιμο στο Google Play μέχρι τώρα, αλλά θα συνεχίσει να εργάζεται ως VPN για κάποιο χρονικό διάστημα.

Αυτό σηματοδοτεί το τέλος για ένα από τα μεγαλύτερα teen-spying projects που χρησιμοποιείται στην εφαρμογή Facebook Research, η οποία εξακολουθεί να είναι διαθέσιμη στο Google Play. Ο γίγαντας των κοινωνικών μέσων ισχυρίζεται ότι θα τρέξει μόνο προγράμματα πληρωμένων χρηστών από το δικό του. Παραμένει να δούμε αν κρατούν το λόγο τους.

Φύτευση του κακού σπόρου στην Αγία Γη

Η Onavo, εταιρεία κινητής αναλυτικής εταιρείας που εδρεύει στο Τελ Αβίβ (δεν υπάρχει ακόμη λέξη για το VPN) πωλήθηκε στο Facebook το 2013 για ένα μη ανακοινωθέν ποσό, που εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 200 εκατομμύρια, και έγινε το πρώτο τους γραφείο στο Ισραήλ. Ακόμα και μετά το κλείσιμο της συμφωνίας, δεν υπήρχαν συμβουλές για τη δημιουργία ενός VPN ή κάποιας άλλης λύσης ασφάλειας - όλη η επικοινωνία αφορούσε στη βοήθεια των πελατών στη μείωση της χρήσης δεδομένων κινητής τηλεφωνίας, στην επέκταση της εμβέλειας του κινητού διαδικτύου σε ολόκληρο τον κόσμο και στην παροχή καλύτερου e- εμπειρία.

onavo vpn

Ωστόσο, το Onavo Protect συνέβη, για καλό ή για χειρότερο (πιθανώς για χειρότερο). Αποδείχθηκε αυτή η εφαρμογή, υποτιμώντας ότι είναι ένα αξιοπρεπές VPN, ήταν ένας τρόπος για το Facebook να συλλέξει δεδομένα για όλες τις εφαρμογές σε έναν χρήστη’s τηλέφωνο. Αυτό τους επέτρεψε να γνωρίζουν ποιες εφαρμογές ήταν καλύτερες από άλλες και ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να κερδίσουν πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών και να βοηθήσουν να αποφασίσουν ποιες εταιρείες θα έπρεπε ή δεν έπρεπε’t να αγοραστεί.

Σίγουρα, το νομικό τμήμα του Facebook έδειξε ότι αυτό αναφέρθηκε στο τέλος των Όρων και Συμφωνιών, αλλά λίγοι είχαν την υπομονή να μετακινηθούν αρκετά μακριά:

Το Onavo συλλέγει την κίνηση δεδομένων σας μέσω κινητού τηλεφώνου… Επειδή εμείς’ως μέρος του Facebook, χρησιμοποιούμε επίσης αυτές τις πληροφορίες για να βελτιώσουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του Facebook, να αποκτήσουμε γνώσεις για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που εκτιμούν οι άνθρωποι και να δημιουργήσουν καλύτερες εμπειρίες.

Αυτή η τελευταία πρόταση χτυπά ολόκληρο το σκοπό του Onavo Protect VPN - να παρέχει ασφάλεια και ιδιωτικότητα στον χρήστη. Ενώ το Onavo VPN μπορεί να έχει σκοτώσει ένα περιστασιακό pop-up ή δύο, σίγουρα δεν ήταν’να κάνει τη δουλειά που ανέλαβε. Ενώ τα VPN κρυπτογραφούν τα δεδομένα σας, μπορείτε να έχετε μια ανώνυμη σύνδεση, Το Onavo Protect οδηγεί την κίνηση σας μέσω ενός διακομιστή Facebook για να μάθετε ακριβώς τι, πού, πότε και για πόσο καιρό’έκανα.

Η διάδοση του σπόρου σε όλη τη σφαίρα

Στις αρχές του 2018, το VPN Facebook άρχισε να προβάλλει διαφήμιση για τους χρήστες του iOS, το οποίο επικρίθηκε έντονα από τους ειδικούς και τους χρήστες. Ήταν ακόμη και καλείται spyware, και σωστά. Ίσως το Facebook να αποφασίσει να εκτελέσει μια ζωντανή δοκιμή με τα δεδομένα που συλλέχθηκαν σχετικά με τους χρήστες της Apple, ελέγχοντας αν οι προβλέψεις τους για το ποιος θα κάνει κλικ σε ό, τι ήταν σωστό. Η συλλογή δεδομένων ήταν προφανώς ανεπαρκής και η εμφάνιση των διαφημίσεων έμοιαζε με το επόμενο βήμα, μετατρέποντας τους χρήστες από απρόθυμους δωρητές σε απρόθυμους δωρητές / λαγουδάκια εργαστηρίου.

Το Facebook υποστήριξε ότι τα δεδομένα από το Onavo δεν είναι’t χρησιμοποιείται για να προφίλ μεμονωμένους χρήστες, μόνο για να δει ποιες εφαρμογές είναι δημοφιλείς μεταξύ του κοινού, ώστε να μπορούν να βελτιώσουν τα δικά τους προϊόντα.

Όταν ερωτήθηκε από το Κογκρέσο των ΗΠΑ τον Ιούνιο, το Facebook ισχυρίστηκε ότι τα δεδομένα από το Onavo VPN δεν είναι’t χρησιμοποιείται για να προφίλ μεμονωμένους χρήστες, μόνο για να δει ποιες εφαρμογές είναι δημοφιλείς μεταξύ του κοινού, ώστε να μπορούν να βελτιώσουν τα δικά τους προϊόντα.

Αυτός είναι ένας από τους κλάδους’τα καλύτερα διατηρημένα μυστικά - υπάρχουν spammers χαμηλού επιπέδου και πωλητές βάσεων δεδομένων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ αυτοί που χρησιμοποιούν περισσότερα χρήματα χρησιμοποιούν το περιεχόμενο για απόρριψη ή ακόμα και να πουλήσουν “ποιότητα” βάσεις δεδομένων για μεγάλα χρήματα. Η ειρωνεία είναι ότι αυτό γίνεται με τη χρήση δεδομένων που συλλέγονται από ένα λεγόμενο “ασφάλειας και προστασίας της ιδιωτικής ζωής.”

Τον Ιούλιο, Η Apple ενημέρωσε την πολιτική απορρήτου της. Σύμφωνα με αυτό, οι εφαρμογές στο κατάστημά τους είναι υποχρεωμένες να καταστήσουν σαφή τη συλλογή των δεδομένων και να μην μπορούν πλέον να συλλέγουν δεδομένα σχετικά με άλλες εφαρμογές για αναλυτικές ενέργειες ή διαφημίσεις / μάρκετινγκ. Δεν το έκανε’Μην παίρνετε πολύ χρόνο για να δείτε ότι το Onavo Protect VPN δεν πλησίαζε πάρα πολύ από αυτούς τους κανονισμούς, γιατί ποτέ δεν ήταν σκόπιμο γι 'αυτό. Η Apple δεν έκανε’t αφαιρέστε την εφαρμογή από μόνοι τους, αλλά ανάγκασε το Facebook να το κάνει, αναφέροντας ότι οι νέοι κανόνες “να περιορίσουν τους προγραμματιστές’ τη δυνατότητα δημιουργίας βάσεων δεδομένων από πληροφορίες χρήστη και την πώλησή τους σε τρίτους.”

Δυστυχώς για τους λιγότερο ενημερωμένους χρήστες, όσοι έχουν ήδη εγκατεστημένη την εφαρμογή θα μπορούν να συνεχίσουν να το χρησιμοποιούν.

Στις 22 Αυγούστου το Facebook έκανε αυτό. Δυστυχώς για τους λιγότερο ενημερωμένους χρήστες, όσοι έχουν ήδη εγκατεστημένη την εφαρμογή θα μπορούν να συνεχίσουν να το χρησιμοποιούν. Αυτοί οι άνθρωποι πιθανότατα θα πρέπει απλώς να περιμένουν την Apple να ξεκινήσει το επόμενο iPhone, έτσι ώστε όλοι να το αγοράσουν και να αποχαιρετήσουν το παράσιτο που’ζουν μέσα στα smartphones τους για τόσο πολύ καιρό.

Onavo Protect και Google

Τα σάπια φρούτα έχουν πεταχτεί από το κατάστημα της Apple, όμως υπάρχουν πολλά που το τρώνε ακόμα. Τι συμβαίνει με άλλα καταστήματα, όπως το Google Play; Με βάση τον συσσωρευμένο αριθμό από τις αρχές του 2018, υπήρχαν περισσότερες από 33 εκατομμύρια λήψεις για Android και iOS. Τον Αύγουστο του 2018, το Play Store έδειξε 10M + που σημαίνει το μεγαλύτερο μέρος της ζημίας έγινε στους χρήστες της Apple. Ήταν μόνο θέμα χρόνου που θα εξαφανιστεί το Onavo Protect από το Google Play.

Αυτό μειώνει και πάλι την υποψία για το Google - υπάρχει κάποια πιθανότητα ότι οι χρήστες του Android ήταν επίσης μέρος ενός παρόμοιου παιχνιδιού βάσης δεδομένων; Γνωρίζουμε ήδη ότι η Google αντιμετώπισε παρεμφερή ζητήματα με το απόρρητο στο παρελθόν. Αλλά η πώληση δεδομένων σε τρίτους είναι λιγότερο πιθανό να συμβαίνει επειδή Η Google κάνει χρήματα χρησιμοποιώντας αυτά τα δεδομένα για να εμφανίσει τις διαφημίσεις της στις εφαρμογές σας. Δεν συμβαίνει’t σημαίνει την κατάσταση που κέρδισε’αλλά για τώρα κατέχουν την εξουσία κρατώντας μονοπώλιο - η πλειοψηφία των χρηστών χρησιμοποιεί την Αναζήτηση Google, το Gmail κλπ.

Το Onavo VPN δεν βρίσκεται πλέον στο Google Play Store

Facebook onavo

Μέχρι το Φεβρουάριο του 2019, δεν υπήρχαν πολλά για να είναι ευχαριστημένοι με το Onavo και το Google Play Store, όπου τα μισά από όλα τα σχόλια (και υπάρχουν 215K + από αυτά, αξιολογήστε την εφαρμογή 4.4 / 5) είναι θετικά.

Κατά τον έλεγχο αυτής της εφαρμογής στο Android 7.x (Nougat), οι κριτικές φαίνονταν το ίδιο όπως στην έκδοση για υπολογιστές.

Αλλά, δυστυχώς, το Android 6.x έδειξε αντίγραφα αξιολόγησης. Και όλα αυτά είναι θετικά, κάτι που ήταν ένα μεγάλο ζήτημα καθώς αυτή η έκδοση του Android OS εξακολουθεί να χρησιμοποιείται από σχεδόν 1 στους 4 χρήστες παγκοσμίως, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Statcounter.com.

onavo προστασία vpn

Το Play Store παρουσίασε αυτό το παράσιτο ως “Προστατέψτε τον ελεύθερο διαχειριστή δεδομένων VPN +,” η οποία υποτίθεται ότι κρυπτογραφεί τα δεδομένα, προσφέρει ένα δωρεάν VPN (που ακούστηκε ποτέ για δωρεάν τυρί; Στη συνέχεια, ελέγξτε την παγίδα του ποντικιού!) και ενημερώνει πότε οι εφαρμογές σας έχουν χρησιμοποιήσει ένα ορισμένο αριθμό δεδομένων.

Παρόλο που η εταιρεία Onavo αναζητούσε τρόπους για τη μεγιστοποίηση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας, οι τελευταίες κριτικές διαμαρτυρήθηκαν για τη μείωση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας η οποία, αν είναι αλήθεια, καθιστά αυτή τη συμμαχία μεταξύ του VPN και του Διαχειριστή Δεδομένων μια πραγματικά ανέντιμη.

Από τη φωτεινή πλευρά, το 12ο πιο χρήσιμο σχόλιο που εκφράζεται αφορά τον τρόπο που επέστρεψε τον Μάιο του 2018 ότι αυτή η εφαρμογή συγκέντρωσε δεδομένα για το Facebook. Δυστυχώς, αυτό το σχόλιο ήταν 6η τον Αύγουστο. Και, μιλώντας για συμμαχίες, ένα άλλο σχόλιο επισημαίνει ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Data Manager χωρίς να ενεργοποιήσουν το VPN (αναρωτιόμαστε γιατί;) - πάνε μαζί όπως το άλογο και η μεταφορά φαίνεται.

facebook vpn

Τουλάχιστον Το Google Play ενημέρωσε τους χρήστες για τα δεδομένα που συλλέγει το Facebook αμέσως μετά τη λίστα χαρακτηριστικών. Δυστυχώς, δεν το έκανε’δηλώνει ότι οι συγκεντρωμένες πληροφορίες μπορούν να πωληθούν σε τρίτους ως μέρος μιας βάσης δεδομένων (ισχυρισμός που ήταν στην Apple’s).

Το 2 πιο χρήσιμο σχόλιο ανέβηκε από την 7η περασμένη εβδομάδα. Ο χρήστης εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι παραπέμφθηκε σε αυτό το VPN από την McAffee. Έχουμε καταφύγει’t ακούσει κάποια στιγμή για την McAffee και το Facebook’αλλά κατά το 2010 συνεργάζονταν μαζί. Έτσι, ένα δίκτυο παραπομπών μπορεί να είναι το κύριο κανάλι της μετατροπής, επειδή το Onavo’και ο λογαριασμός τους στο Facebook είναι σίγουρα αδύνατο’t.

fb vpn

Δύο σελίδες που δεν πρέπει να επισκεφτείτε

Για να είμαι ειλικρινής, όταν η Αρχική σελίδα φορτώθηκε στους φορητούς υπολογιστές μας, σκεφτήκαμε ότι το onavo.com ήταν μια ιστοσελίδα που περιπλέκουν απάτη και πέρασε αρκετό καιρό ελέγχοντας WHOIS και συνδέσμους για να διαπιστώσει εάν η επίσκεψη ήταν ασφαλής. Δυστυχώς, όλα αποδείχτηκαν αλήθεια - αυτό’είναι ο επίσημος ιστότοπος αυτού του crAPP με έναν δεσμό εργασίας και χωρίς πλέον εργασία στο Google Play και το Apple Store. Το Web.Archive.Org δείχνει ότι η κατάσταση ήταν καλύτερη τον Ιούλιο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν κάτι τέτοιο παρά μια σελίδα προορισμού - οι πληροφορίες είναι αραιές και θα βρείτε περισσότερες εικόνες σε ένα λεξικό.

Το ίδιο το Facebook σίγουρα δεν ήταν’καλώντας όλους να συμπαθούν και να μοιραστούν τη σελίδα VPN Onavo Protect και συνδέσμους στα αποτελέσματα αναζήτησης για “Προστατέψτε τον ελεύθερο διαχειριστή δεδομένων VPN +” οδηγήστε κατευθείαν στο Google Play. Και σωστά, επειδή, ενώ ο ιστότοπος φαίνεται να έχει σχεδιαστεί στη σχολή του Ugly, η σελίδα στο Facebook έχει ληφθεί μέριμνα από τους ειδικούς του Πανεπιστημίου της Αηδιαστικής. Ελπίζουμε ειλικρινά ότι τουλάχιστον η τελευταία θα αποδειχθεί ότι είναι μια απάτη για ξέπλυμα χρημάτων.

συμπέρασμα

Για το Facebook, το Onavo Protect ήταν σαν μια επέκταση των πλοκαριστών. Αυτοί’Έχουμε ήδη αποθηκεύσει τα δεδομένα σχετικά με τους χρήστες του Facebook αλλά δεν είχαμε πληροφορίες για το τι συνέβαινε πέρα ​​από αυτό. Και η Onavo VPN βοήθησε να ξεπεραστεί αυτό. Στις αρχές του 2018, μερικοί χρήστες και μέσα ενημέρωσης εξοργίστηκαν ότι το Facebook διαφημίζει αυτό το λογισμικό και το έκανε’Δεν αναφέρω ότι ανήκε σε αυτούς. Και πάλι, εάν κάνετε κλικ “Διαβάστε περισσότερα,” μπορείτε να μάθετε για αυτό, ακριβώς όπως θα μπορούσατε να ξέρετε τι είναι το Onavo, αν έχετε μετακινηθεί μέχρι το τέλος.

Όπως επεσήμανε ένας σχολιαστής, η Apple κατηγορώντας το Facebook για την προστασία της ιδιωτικής ζωής είναι η ίδια με την κατσαρόλα που καλεί το μαύρο βραστήρα. Το’ακόμα πολύ νωρίς για να πούμε αν πρόκειται για πραγματική κατηγορία ή απλώς για συμφωνία που αποδεικνύει ότι γίνονται τα πράγματα για χάρη της προστασίας της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας.

Όποιος έχει διαβάσει τουλάχιστον λίγο για τα VPN και την ηλεκτρονική ασφάλεια γενικά θα πρέπει να γνωρίζει ότι το Ισραήλ είναι συνεργάτης των ΗΠΑ - μια χώρα των 5 ματιών με ένα από τα πιο εξελιγμένα πλαίσια επιτήρησης στη Γη. Έτσι, ακόμη και για ένα πραγματικό VPN, αυτό δεν είναι ένας καλός συνδυασμός. Προσθέστε το Facebook στο μείγμα και έχετε ένα προϊόν που σχετίζεται με την ασφάλεια’είναι χειρότερα από τα φθηνά γυαλιά - όχι μόνο φαίνεστε άσχημα, αλλά τα μάτια σας καίγονται ακόμα περισσότερο από ό, τι χωρίς αυτά. Χρησιμοποιήστε τα για αρκετό καιρό και ο ήλιος δεν μπορεί να αυξηθεί ξανά για σας.

Ευτυχώς γνωρίζουμε ένα μέρος όπου μπορείτε να βρείτε καλύτερες εναλλακτικές λύσεις για τα Android VPN.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

29 − = 22