Πώς να νικήσετε τον αλγόριθμο του Google Play και να λάβετε 280 εκατομμύρια εγκατώσεις


Σύμφωνα με τα δεδομένα του SimilarWeb, η λέξη-κλειδί “vpn” είναι από τους 10 πιο δημοφιλείς όρους αναζήτησης στο Google Play. Το κατάστημα εφαρμογών είχε περίπου 19,5 δισεκατομμύρια λήψεις το τρίτο τρίμηνο του 2018 μόνο - αξίας 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οποιαδήποτε εφαρμογή μπορεί να βρεθεί στα 10 κορυφαία αποτελέσματα αναζήτησης θα έχει μεγάλο αριθμό εγκαταστάσεων και χρηστών, καθώς και σημαντικά έσοδα από συνδρομές ή διαφημίσεις εντός της εφαρμογής.

Η έρευνά μας δείχνει ότι τα κορυφαία 10 αποτελέσματα αναζήτησης στο Google Play για “vpn” κυριαρχούνται από εφαρμογές που συμμετέχουν σε πρακτικές δόλιου χειρισμού.

Ανακαλύψαμε επίσης ότι 7 από τις κορυφαίες δέκα εφαρμογές είτε βασίζονται στο Χονγκ Κονγκ, είτε έχουν κινεζικούς σκηνοθέτες είτε βρίσκονται στην Κίνα. Οι υπόλοιπες 3 εφαρμογές βασίζονται στις ΗΠΑ, όλες έχουν αγοραστεί από την AnchorFree, τους δημιουργούς του Hotspot Shield. Προηγουμένως, καλύψαμε αυτές τις εφαρμογές VPN στην έρευνά μας σχετικά με την πραγματική ιδιοκτησία δημοφιλών VPN.

Σε γενικές γραμμές, μπορούμε να διαιρέσουμε τα VPN από την έρευνά μας σε δύο κατηγορίες:

 • Τα VPN με καλύτερη κατάταξη στο Google Play: αυτά είναι τα κορυφαία, δωρεάν VPN που βρέθηκαν στο Google Play κατά την αναζήτηση της λέξης-κλειδιού “vpn”
 • VPN ηγέτες στην αγορά: αυτοί είναι οι ηγέτες της βιομηχανίας VPN των καταναλωτών, όπως οι ExpressVPN, NordVPN, CyberGhost, κ.λπ..

Η υψηλή κατάταξη αυτών των εφαρμογών με καλύτερη κατάταξη προκαλεί έκπληξη, αφού σχεδόν όλοι τους έχουν περιορισμένη δημοτικότητα εκτός του Google Play Store, σύμφωνα με την Google Trends (το ΔΩΡΕΑΝ VPN δεν συμπεριλήφθηκε, αφού το όνομά του είναι πολύ γενικό):

1 - Google Trends δωρεάν εφαρμογές VPN vs δημοφιλή εμπορικά σήματα

Ο ηγέτης της αγοράς VPN’οι εφαρμογές Android της Android, από την άλλη πλευρά, κατατάσσονται άσχημα στο Play Store, με μάρκες όπως το ExpressVPN στη θέση 34, το CyberGhost στο 49 και το NordVPN στα 104.

Αυτές οι εφαρμογές με καλύτερη κατάταξη φαινόταν να έχουν βρει μια αδυναμία στο Google Play’s αλγόριθμος κατάταξης, καθώς σχεδόν κάθε εφαρμογή στην κορυφή 10 χρησιμοποιεί μια παρόμοια στρατηγική. Αυτό αντανακλά πολύ καλά στο Google’s Play Store, δεδομένου ότι επιτρέπει μαύρες τακτικές καπέλο για να βελτιώσει την κατάταξη για μια τόσο δημοφιλής λέξη-κλειδί. Η Google έχει δεσμευθεί προηγουμένως να περιορίσει τις τακτικές χειρισμού εφαρμογών, αλλά αυτή η έρευνα δείχνει ότι έχει ακόμα πολύ δρόμο για να γίνει αποτελεσματική.

Σημείωση: Οι κατατάξεις βασίζονται στην ανάλυση του Ιανουαρίου του 2019. Επίσης, οι εν λόγω τίτλοι εφαρμογών ενδέχεται να έχουν αλλάξει από την αρχική ανάλυση, καθώς οι προγραμματιστές εφαρμογών ενημερώνουν συνεχώς τα ονόματα των εφαρμογών για διάφορους λόγους.

Κύρια πιάτα

Google Play’ο αλγόριθμος κατάταξης φαίνεται να χειρίζεται από τις αναλυθείσες εφαρμογές VPN από:

 1. Χρησιμοποιώντας μεγάλες ποσότητες ψεύτικων αναθεωρήσεων: οι δέκα κορυφαίες εφαρμογές για τη λέξη-κλειδί “vpn” έχουν λιγότερες λέξεις ανά αναθεώρηση, περισσότερες διπλές αναθεωρήσεις και περισσότερες κριτικές από κρυφό χρήστες
 2. Χρησιμοποιώντας τακτικές backlink μαύρης ματιού προκειμένου να ενισχυθεί το προφίλ backlink τους, ανεξάρτητα από τη συνάφεια των θεμάτων
 3. Γεμίζοντας τη λέξη-κλειδί προορισμού σε ολόκληρη την εφαρμογή’ID, τίτλο και περιγραφή, με μία εφαρμογή που χρησιμοποιεί τη λέξη-κλειδί “vpn” 48 φορές στην περιγραφή του

Εμείς’θα περάσετε από κάθε τακτική για να αποκαλύψετε πώς αυτές οι καλύτερες εφαρμογές VPN εκτελούν τόσο καλά. Εμείς’Θα χρησιμοποιήσουμε επίσης ακατέργαστες εκτιμήσεις για κάθε τακτική για να καταλάβουμε πόσο θα κόστιζε ο προγραμματιστής εφαρμογών να επιτύχει τα ίδια αποτελέσματα.

1. Παραπλανητικές αναθεωρήσεις

Στο πλαίσιο της έρευνάς μας, αναλύσαμε περισσότερες από 150.000 κριτικές για να κατανοήσουμε πώς αυτές οι δημοφιλείς εφαρμογές VPN είναι σε θέση να κατατάσσονται τόσο υψηλά στο Google Play. Εξετάσαμε 15 παρόχους VPN’ εφαρμογές - 10 καλύτερα VPN, καθώς και 5 κορυφαίες εταιρείες (αλλά χαμηλότερης ποιότητας) VPN. Τα δεδομένα μας αποκάλυψαν μια ενδιαφέρουσα τάση.

Οι κριτικές για τις 10 καλύτερες εφαρμογές VPN έχουν τα εξής τέσσερα χαρακτηριστικά:

1. Έχουν σημαντικά λιγότερες λέξεις ανά ανασκόπηση: Ο μέσος όρος των λέξεων για την leader της αγοράς VPN είναι 27, ενώ ο μέσος όρος για τα VPN καλύτερης κατάταξης του Google Play είναι μικρότερος από 12.

2. Είναι λιγότερο μοναδικά: μόνο το 69% των VPN καλύτερης κατάταξης’ οι κριτικές είναι πραγματικά μοναδικές, ενώ οι ηγέτες της αγοράς VPN έχουν σχεδόν 90% μοναδικές κριτικές.

3. Έχουν υψηλότερο ποσοστό αναθεωρητών των οποίων τα ονόματα είναι κρυμμένα: Η Google επιτρέπει στους αναθεωρητές να αποκρύπτουν τα ονόματα χρήστη τους κάτω από το μνημείο “Ένας χρήστης Google.” Μόνο το 16% των αξιολογήσεων για τους ηγέτες της αγοράς VPN γράφτηκαν από “Ένας χρήστης Google,” ενώ για τα καλύτερα κατανεμημένα δίκτυα VPN ο αριθμός αυτός είναι σχεδόν 30%.

2 - Δωρεάν vpn apps ψευδείς κριτικές

4. Έχουν υψηλότερο ποσοστό αναθεωρήσεων ξεκινώντας με πεζά γράμματα: Μόνο το 10% των ηγετών της αγοράς VPN’ Οι αναθεωρήσεις ξεκινούν με πεζά γράμματα. Για τα VPN καλύτερης κατάταξης, ένα πλήρες 33% των αναθεωρήσεων αρχίζει με πεζά γράμματα. Μια κορυφαία εφαρμογή VPN 10, Turbo VPN, έχει ένα σοκαριστικό 72% των αναθεωρήσεων της, αρχίζοντας με πεζά γράμματα.

Οι αναθεωρήσεις Android ξεκινώντας με πεζά γράμματα θεωρούνται ως προειδοποιητικό σημάδι για απάτη, δεδομένου ότι οι περισσότερες συσκευές με βάση το Android κεφαλαιοποιούν το πρώτο γράμμα της πρότασης από προεπιλογή. Αυτό μπορεί να συνεπάγεται τη χρήση ενός αυτοματοποιημένου συστήματος σχολιασμού ή συσκευών επιφάνειας εργασίας (χωρίς συσκευές Android).

3 - Δωρεάν σχόλια εφαρμογών vpn ξεκινώντας με πεζά γράμματα

Κόστος για αναδημιουργία

Ψάξαμε γύρω από τις αγορές του blackhat για να ανακαλύψουμε πόσο κοστίζει να αγοράσει το ίδιο ποσό δόλιων αναθεωρήσεων. Για να το επιτύχουμε, κάναμε τα εξής.

 1. Υποθέσαμε ότι δεν είναι όλες οι κριτικές ψεύτικες.
 2. Διαχωρίσαμε τις αναθεωρήσεις που έχουν μεταξύ 1 και 4 λέξεις και έχουν τουλάχιστον ένα αντίγραφο.
 3. Από αυτό, ανακαλύψαμε ότι τα 10 καλύτερα καταταγμένα VPN έχουν συνολικά 52.483 ύποπτες κριτικές ή 5.248 ανά εφαρμογή. Συγκρίνετε αυτό με τους 5 ηγέτες της αγοράς VPN, οι οποίοι έχουν συνολικά 9.567 ύποπτες κριτικές ή 1.913 ανά εφαρμογή.

4 - Αναφορές ύποπτων VPN με 1-4 λέξεις

Σε $ 300 για 100 κριτικές, θα σας κοστίσει $ 15.744 για να πάρετε το ίδιο ποσό ψευδών κριτικές.

Όταν διαβάζονται από τα ανθρώπινα μάτια, οι καλύτερες κριτικές για τις εφαρμογές δείχνουν εμφανή σημάδια δόλιας συμπεριφοράς. Ωστόσο, επειδή έχουν δημιουργηθεί για να χειραγωγήσουν το Google Play’και να πάρει τεράστιες αυξήσεις στην κατάταξη (μαζί με τις δύο άλλες τεχνικές που συζητούνται παρακάτω), έχουν δυστυχώς αποδειχθεί επιτυχείς.

2. Υπερβολικές συνδέσεις

Ενώ δεν έχει επιβεβαιωθεί καμία συσχέτιση μεταξύ μιας εφαρμογής’s προφίλ backlink και τις κατατάξεις του στο Play Store, πολλοί έμποροι πιστεύουν ότι υπάρχει ένας σύνδεσμος, δεδομένου ότι οι backlinks επηρεάζουν το Google’τα αποτελέσματα αναζήτησης ιστού. Χρησιμοποιώντας τον Ahrefs, αναλύσαμε κάθε μία από τις 15 εφαρμογές’ backlinks και παρατήρησε μια τάση:

Οι εφαρμογές VPN με καλύτερη κατάταξη έχουν πολλές ύποπτες επανασυνδέσεις από:

 • άσχετες ιστοσελίδες ή άρθρα
 • ανεμπόδιστα σχόλια
 • pingbacks ή trackbacks

Η κύρια υποψία προέκυψε από το γεγονός ότι αυτές οι εφαρμογές με καλύτερη κατάταξη έλαβαν backlinks από άρθρα με τέτοιους άσχετους τίτλους όπως:

 • Γνωριμία με τα ζώα του Mpala: οι περισσότεροι κοινό επισκέπτες
 • Η κυβέρνηση Obama αναβαθμίζει τους περιορισμούς στην έρευνα σχετικά με την κάνναβη
 • Panda Mom STILL Κερδισμένο’Μοιραστείτε το ψωμί της!
 • Hip-Hop 2014: Οι ασυνήθιστοι ύποπτοι
 • Ο ψυχρός πόλεμος μεταξύ του Oge Okoye και του Chioma Toplis και εκείνων των σκύλων της Κένυας Moore

Όταν αναλύσαμε αυτά τα backlinks, ανακαλύψαμε ότι πολλοί σύνδεσμοι δεν έκαναν’t προέρχονται από τα ίδια τα άρθρα. Αντίθετα, προήλθαν από μη τροποποιημένα τμήματα σχολίων, όπου ο καθένας μπορεί να αφήσει ένα σχόλιο και να προσθέσει οποιονδήποτε σύνδεσμο στο όνομα χρήστη χωρίς να χρειαστεί καμία έγκριση από τον συντονιστή. Εδώ’ένα παράδειγμα από τους αθλητές του Midwest Sports:

5 - Δωρεάν συνδέσεις εφαρμογών vpn από ανεπιθύμητα σχόλια

Άλλοι χρησιμοποίησαν μια τεχνική γνωστή ως pingbacks, όπου είναι σε θέση να συνδέσουν με άρθρα και να πάρουν αυτόματους συνδέσμους πίσω στις δικές τους εφαρμογές. Σε αυτήν την πρακτική, αν συνδεθούμε με ένα άλλο άρθρο που είχε ενεργοποιημένη τη λειτουργία pingback, αυτό το άρθρο θα συνδεθεί αυτόματα σε εμάς. Εκεί’είναι επίσης ένας τρόπος για τη δημιουργία ψεύτικων pingbacks, μια κοινώς χρησιμοποιούμενη τεχνική blackhat.

Σε αυτή τη σουηδική ιστοσελίδα, υπάρχουν ήδη 13.299 σχόλια και pingbacks:

6 - Δωρεάν εφαρμογές vpn Σουηδικά pingbacks

Η σελίδα ανεμιστήρα Midwest Sports Fan είχε επίσης δίκαιη μετοχή από pingbacks, με δύο συνδέσμους που οδηγούσαν σε VPN στο Play Store. Το πρώτο πηγαίνει στο Turbo VPN, ο τρέχων αριθμός τέσσερα:

7 - Δωρεάν vpn apps πιο δόλια pingbacks

Και τα δύο αυτά - βρίσκοντας ανεμπόδιστα σχόλια και χρησιμοποιώντας την τεχνική pingback - είναι γνωστές τακτικές βελτιστοποίησης SEO για να βελτιώσουν τις βαθμολογίες. Στις δημοφιλείς αγορές blackhat όπως οι SEOclerks, μπορείτε να βρείτε προμηθευτές που πωλούν αυτές τις υπηρεσίες για μόλις $ 5:

8 - Η SEOCεπιλέγει προσφορά pingback αξίας $ 5

Στην πραγματικότητα, αυτοί οι τύποι συνδέσμων pingback (ή trackback) θεωρούνται από τους ίδιους τους SEOs ως το spammiest όλων των συνδέσεων - που σημαίνει ότι θα πρέπει να τα χρησιμοποιείτε με προσοχή αφού πιθανότατα κέρδισαν’t εργασία, ή μπορεί να μειώσει ακόμη και την κατάταξή σας:

9 - Blackhat SEO προειδοποίηση ενάντια στη χρήση pingbacks

Ακόμα και στην περιγραφή της προσφοράς υπηρεσιών SEOClerks, εξηγείται ότι αυτά τα pingbacks προορίζονται για τοποθεσίες buffer (ενδιάμεσοι ιστότοποι που συνδέονται με τον κύριο ιστότοπο). Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι’θεωρείται πολύ τοξική για οποιονδήποτε κύριο ιστότοπο ή καταχώριση εφαρμογών Google Play.

Τι’είναι πιο περίεργο’ότι οι δόλιες backlinks εξακολουθούν να λειτουργούν για να αυξήσουν τις βαθμολογίες. Το’αυτό είναι οι ανεπιθύμητες συνδέσεις ανεπιθύμητης αλληλογραφίας με μηνύματα spam εμφανίζουν καλή απόδοση στο χειρισμό του Google Play’s αλγόριθμος κατάταξης. Αυτή είναι μια απογοητευτική απόκλιση από την Google’ο οποίος είναι καλά διατηρημένος και προκαλεί φόβο στον αλγόριθμο αναζήτησης Ιστού.

Κόστος για αναδημιουργία

Και πάλι, πήγαμε στην κορυφή blackhat SEO αγορές για να δούμε πόσο κοστίζει να αγοράσει το ίδιο ποσό σχολίων και pingback backlinks. Για να γίνει αυτό, και για να μειώσουμε σοβαρά την ώρα, έπρεπε να κάνουμε μερικές γρήγορες υποθέσεις.

 1. Διαπιστώσαμε ότι η αναγνώριση όλων των ύποπτων backlinks θα απαιτούσε τεράστιους πόρους.
 2. Αναλύσαμε μόνο τα 100 πιο πρόσφατα backlinks για δύο καλύτερα καταταγμένα VPN (Turbo VPN και SecureVPN) και καθορίσαμε το ποσοστό των ύποπτων backlinks. “Υποπτος” οι επανασύνδεσμοι καθορίζονται από θέματα που δεν περιλαμβάνουν VPN, ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, ιδιωτικό απόρρητο, εφαρμογές Android, εφαρμογές γενικά ή οτιδήποτε σχετίζεται με τεχνολογίες πληροφορικής. Λαμβάνοντας το μέσο όρο και για τις δύο εφαρμογές VPN, το ποσοστό μη συνδεδεμένων συνδέσεων είναι 41,5% (το Turbo VPN είχε 47 άσχετους συνδέσμους, ενώ το SuperVPN είχε 36 άσχετους συνδέσμους).
 3. Από αυτό, εμείς’θα κάνουμε μια κατά προσέγγιση εκτίμηση ότι οι 8 καλύτερες εφαρμογές έχουν συνολικά 8.315 ύποπτες επανασυνδέσεις ή 1.039 ανά εφαρμογή. Σημείωση: Το X-VPN και το ΔΩΡΕΑΝ VPN αφαιρέθηκαν από το Play store σε διαφορετικές χρονικές στιγμές και δεν μπορέσαμε να τα αναλύσουμε για τις εκτιμήσεις μας.

Εάν επρόκειτο να αγοράσετε 3.000 spammy backlinks, θα σας κοστίσει μόνο $ 5 για να πάρετε 3x το ποσό των δόλιων επανασυνδέσεων και θα σας βοηθήσει να ενισχύσετε την εφαρμογή Android σας στο Google’s Play Store.

3. Λέξη-κλειδί γέμιση

Η συμπλήρωση λέξεων-κλειδιών είναι μια άλλη τακτική SEO - είτε σαφώς μαύρη, είτε απλώς γενικευμένη, με την οποία οι προγραμματιστές εφαρμογών προσθέτουν μια λέξη στόχευσης όσο το δυνατόν περισσότερες φορές, προκειμένου να κατατάσσονται υψηλότερα.

Κατά την εξέταση του “vpn” για να προσδιορίσουμε τη συχνότητα, αναλύσαμε τρεις πτυχές: αναγνωριστικό εφαρμογής, τίτλο εφαρμογής και περιγραφή της εφαρμογής. Η ανάλυσή μας έδειξε τα εξής:

Οι εφαρμογές VPN με καλύτερη κατάταξη έχουν μεταξύ 1-3 “vpn” λέξεις-κλειδιά στον τίτλο τους, μέχρι 5 λέξεις-κλειδιά μη-μάρκας στο αναγνωριστικό εφαρμογής τους και υψηλή συχνότητα “vpn” στις περιγραφές εφαρμογών τους.

10 - Δωρεάν εφαρμογή εφαρμογών λέξεων-κλειδιών VPN

Η ανάλυσή μας έδειξε ότι πολλά VPN με καλύτερη κατάταξη έχουν τη μεγαλύτερη συχνότητα της λέξης-κλειδιού “vpn” στον τίτλο τους, όπως το VPN Master - Ελεύθερο ξεκλείδωμα Proxy VPN & VPN ασφαλείας. Γενικά, αυτές οι δωρεάν εφαρμογές VPN κυνηγούν επίσης τη λέξη-κλειδί “πληρεξούσιο.” Αυτό είναι πολύ κακό για την αναγνωσιμότητα, αλλά πάλι - αυτά δεν γίνονται για τα ανθρώπινα μάτια, αλλά για τον αλγόριθμο’sake.

Τα αναγνωριστικά εφαρμογών τους, τα οποία δεν είναι μεταβλητά μετά τη δημιουργία τους, μπορούν επίσης να γεμιστούν με λέξεις-κλειδιά. Εδώ’ένα παράδειγμα από το JustVPN:

free.vpn.unblock.proxy.unlimited.justvpn

Οι περισσότερες από αυτές τις εφαρμογές επωφελούνται από τον χώρο περιγραφής τους για να πασπαλίσουν σε πολλούς “vpn” και “πληρεξούσιο” λέξεις-κλειδιά όσο το δυνατόν. Εδώ’μια περιγραφή από την καλύτερη κατάταξη της εφαρμογής VPN JustVPN, αναφέροντας τη λέξη-κλειδί “vpn” 48 φορές:

11 - JustVPN λέξη-κλειδί γέμιση

Ακόμη χειρότερα, το JustVPN χρησιμοποιεί εμπορικές ονομασίες VPN ανταγωνιστών στην περιγραφή τους:

12 - JustVPN λέξη-κλειδί γέμιση - χρησιμοποιώντας τους ανταγωνιστές στην περιγραφή

Κόστος για αναδημιουργία

Εδώ, δεν υπάρχει καμία ανάγκη να κοιτάξουμε στην αγορά blackhat για τις λέξεις-κλειδιά γέμιση σκοπούς. Μπορεί να επιτευχθεί δωρεάν χωρίς καμία απόχρωση ή ανησυχία για την αναγνωσιμότητα, την εμπειρία του χρήστη ή πιθανή ποινή. Οι προγραμματιστές εφαρμογών μπορούν απλά να δημιουργήσουν οι ίδιοι αυτές τις περιγραφές και να τις ενημερώσουν με βάση τον ανταγωνισμό ή την ανάγκη να ταξινομηθούν περισσότερο στο Google Play’s κατάστημα εφαρμογών.

Για το λόγο αυτό, το κόστος για τις λέξεις-κλειδιά ουσίας είναι $ 0.

Περίληψη

Είναι όλο και πιο δύσκολο να χειραγωγήσουμε την Google’s αλγόριθμος αναζήτησης. Ωστόσο, το ίδιο δεν συμβαίνει’t φαίνεται να ισχύει για το Google Play store. Χρησιμοποιώντας τακτικές που πρέπει να επιβάλλουν κυρώσεις, πολλές εφαρμογές χαμηλότερης ποιότητας φαίνεται ότι κατατάσσονται σε υψηλό βαθμό με το χειρισμό των αποτελεσμάτων αναζήτησης του Google Play, συγκεντρώνοντας περισσότερες από 282 εκατομμύρια εγκαταστάσεις για το “vpn” λέξη-κλειδί.

Ακόμα χειρότερα, φαίνεται να κάνουν αυτό με φτηνές τακτικές SEO blackhat, όπως:

 1. Αγοράζοντας αναθεωρήσεις μικρής ποιότητας και σύντομης εφαρμογής για να βελτιώσετε τις βαθμολογίες αναθεώρησης τους, κοστίζοντας κατ 'εκτίμηση $ 15.744 ανά εφαρμογή
 2. Αγοράζοντας σχόλια και pingback / trackback, με απλό εκτιμώμενο κόστος κάτω των $ 5 ανά εφαρμογή
 3. Χρήση της λέξης-στόχου στόχου “vpn” πολλές φορές στους τίτλους των εφαρμογών τους, τα αναγνωριστικά και τις περιγραφές τους, οδηγώντας σε καταστροφική αναγνωσιμότητα

Έτσι, με λιγότερο από 16.000 δολάρια και μια απλή εφαρμογή, φαίνεται ότι οι προγραμματιστές εφαρμογών μπορούν να αποκτήσουν έως και 100.000.000 εγκατώσεις (όπως το Turbo VPN) και να κάνουν τα χρήματα αυτά πίσω σε εύλογο χρονικό διάστημα, ενδεχομένως μέσω τελών εγγραφής και εσόδων από διαφημίσεις.

Όλες αυτές οι τακτικές δεν έχουν κατά νου την εμπειρία του χρήστη, αλλά απλά χτυπάνε το Google Play’s αλγόριθμος. Και, βάσει αυτών των αποτελεσμάτων, αυτοί’επιτυχία - με πολύ χαμηλότερο κόστος και προσπάθεια από ό, τι μπορούσε να φανταστεί κανείς.

Εδώ’ο κατάλογος των δωρεάν VPN που χειρίζονται τα αποτελέσματα αναζήτησης του καταστήματος Google Play για να εμφανίζονται στην πρώτη δεκάδα για τη λέξη-κλειδί “vpn”:

 • X-VPN
 • Ασφαλές VPN
 • ΔΩΡΕΑΝ VPN
 • Turbo VPN
 • Betternet Hotspot VPN
 • Διακομιστής μεσολάβησης VPN
 • Thunder VPN
 • SuperVPN
 • JustVPN
 • VPN 360

Ελέγξτε την άλλη μας έρευνα:

Δωρεάν εφαρμογές προστασίας από ιούς που απαιτούν τεράστιες ποσότητες επικίνδυνων αδειών’t ανάγκη

Οι αποκαλούμενοι ιδιοκτήτες VPN αποκάλυψαν: 99 προϊόντα VPN που λειτουργούν μόνο από 23 εταιρείες

Μελέτη: πώς ο κόσμος’Οι κορυφαίοι ιστοτόποι της Google σας παρακολουθούν την ηλεκτρονική συμπεριφορά σας

Ποιος κυριαρχεί στην αυξανόμενη αγορά VPN το 2019; Εδώ είναι οι αριθμοί

Το VPN είναι εμπιστευτικό: πόσο ιδιωτική είναι η αγορά VPN σας?

Αποποίηση ευθυνών:Εξετάζουμε σχολαστικά τις ιστορίες μας και προσπαθούμε να παρουσιάσουμε μια ακριβή εικόνα για τους αναγνώστες μας. Εμείς’και αν πιστεύετε ότι έχουμε κάνει ένα πραγματικό σφάλμα (σε αντίθεση με τη διαφωνία με μια άποψη), παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας για να διερευνήσουμε και να διορθώσουμε ή να επιβεβαιώσουμε τα γεγονότα. Επικοινωνήστε μαζί μας χρησιμοποιώντας τη σελίδα "Επικοινωνία".

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 9 = 10