Τι είναι IPTV; IPTV εξήγησε


Στα τέλη του αιώνα, εσύ’θα πρέπει να κατευθυνθείτε προς το τοπικό κατάστημα βίντεο εάν θέλετε να νοικιάσετε ή να αγοράσετε όλες τις αγαπημένες σας ταινίες και σύνολα κιβωτίων. Όμως, λόγω της θαυμάσιας δημιουργίας που είναι σε απευθείας σύνδεση streaming, που όλα έχουν γίνει εκτός από το παρελθόν.

Χάρη στη μετατόπιση της συμπεριφοράς των θεατών, οι υπηρεσίες που βασίζονται στις συνδρομές, όπως το Netflix και το Amazon Prime Video, έχουν αποδώσει τα οφέλη - με κάθε μία από τις προαναφερθείσες εταιρείες να έχει σημειώσει σημαντική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Δεν είναι πραγματικά’t δύσκολο να δούμε γιατί, δεδομένου ότι προσφέρουν έναν γρήγορο, εύκολο και βολικό τρόπο παρακολούθησης όλων των αγαπημένων σας ταινιών και τηλεοπτικών εκπομπών με το πάτημα ενός κουμπιού. Τι’Είναι περισσότερο, don 't’δεν χρειάζεται καν να αφήσετε την άνεση του σπιτιού σας!

Μαζί με τη μνημειώδη ανάπτυξη των υπηρεσιών κατά παραγγελία, σημειώθηκε επίσης τεράστια αύξηση στη δημοτικότητα των υπηρεσιών IPTV. Μελέτες που έγιναν από την Grand View Research εκτιμούν ότι η αγορά θα μπορούσε να αξίζει ένα συγκλονιστικό ποσό 117 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το έτος 2025.

Αλλά, ακριβώς αυτό που κάνει το IPTV τόσο δημοφιλές; Πώς λειτουργεί το IPTV; Είναι IPTV νόμιμο; Αυτές είναι μερικές από τις πιο συνήθεις ερωτήσεις στον ιστό. Σε αυτό το άρθρο, εσύ’θα βρείτε τις απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις και πολλά άλλα.

Τι είναι IPTV?

Αν εσύ’Διαβάστε αυτό το άρθρο, οι πιθανότητες είναι εσείς’δεν γνωρίζετε τι είναι IPTV. Αν αυτό’εσείς, τότε αυτό το τμήμα θα καλύψει τα βασικά. IPTV σημαίνει ‘Τηλεόραση Πρωτοκόλλου Διαδικτύου’. Συνολικά, υπάρχουν τρεις διαφορετικοί τύποι IPTV από τους οποίους μπορείτε να επιλέξετε:

  • VOD (Video On Demand) - υπηρεσίες όπως το Netflix που σας επιτρέπουν να επιλέξετε την επιλογή της ταινίας και να την παρακολουθήσετε εκεί και στη συνέχεια.
  • IPTV με χρονική μετατόπιση - Υπηρεσίες όπως το ITV Hub και το BBC iPlayer που σας επιτρέπουν να προλάβετε τα προγράμματα που έχετε χάσει όλη την εβδομάδα.
  • Ζωντανή IPTV - ροές που σας επιτρέπουν να παρακολουθείτε ζωντανή τηλεόραση καθώς μεταδίδεται.

Ένα από τα καλύτερα πράγματα για την IPTV είναι ότι προσφέρει μια βολική μέθοδο για την πρόσβαση στις αγαπημένες σας τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες μέσω ενός πλήθους πλατφορμών. Αυτό περιλαμβάνει τα Windows, MacOS, Android, καθώς και συσκευές όπως η Amazon Fire TV.

Ωστόσο, εσείς’θα διαπιστώσει επίσης ότι οι υπηρεσίες IPTV συχνά εξελίσσονται σημαντικά λιγότερο σε σύγκριση με τα παραδοσιακά δορυφορικά ή καλωδιακά τηλεοπτικά πακέτα. Με αυτό κατά νου, είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί είναι τόσο δημοφιλείς, καθώς η συμπεριφορά των θεατών συνεχίζει να εξελίσσεται.

Η επόμενη ενότητα θα παρέχει περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της IPTV. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Πώς λειτουργεί το IPTV?

Ιδιαίτερα αν δεν είστε’t τόσο τεχνικά, ίσως να αναρωτιέστε τον εαυτό σας - ακριβώς πώς λειτουργεί το IPTV; Αν αυτό’εσείς, εσείς’θα χαρούμε να γνωρίζουμε ότι η παρακάτω ενότητα θα εξελιχθεί πιο βαθιά σε αυτό ακριβώς.

Το IPTV λειτουργεί σαν την περιήγηση στο διαδίκτυο. Ουσιαστικά, το περιεχόμενο βίντεο μεταφέρεται μέσω μιας τυπικής ευρυζωνικής σύνδεσης στο διαδίκτυο. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε’t χρειάζεστε ένα δορυφορικό πιάτο, μια κεραία στον τοίχο ή ένα καλώδιο οπτικών ινών όπως θα κάνατε με τον παραδοσιακό προγραμματισμό.

Οι υπηρεσίες IPTV κατά παραγγελία και μετατοπίσεις χρόνου είναι συχνά πιο αξιόπιστες καθώς το περιεχόμενο αποθηκεύεται σε ένα διακομιστή και έχετε πρόσβαση μόνο σε περιορισμένο αριθμό υλικού. Αν και, αξίζει πάντα να έχετε μια αξιοπρεπή σύνδεση στο διαδίκτυο για να μειώσετε την πιθανότητα τυχόν προβλημάτων συνεχούς ροής.

Ωστόσο, όταν πρόκειται για ζωντανά ρεύματα IPTV, είναι ασφαλές να πούμε ότι οι χρήστες συχνά αντιμετωπίζουν προβλήματα. Ιδιαίτερα αν πολλοί χρήστες χρησιμοποιούν την ίδια ροή ταυτόχρονα, αυτό μπορεί να βλάψει το διακομιστή στο οποίο φιλοξενείται το ρεύμα. Επομένως, οι καθυστερήσεις και η απομόνωση είναι θέματα τα οποία συχνά πρέπει να αντιμετωπίσουν οι χρήστες.

Είναι IPTV Νομική?

Είναι IPTV νόμιμο; - αυτό’μια από τις πιο συνήθεις ερωτήσεις όταν πρόκειται για online streaming. Όμως, εξαρτάται από το είδος του περιεχομένου στο οποίο έχετε πρόσβαση. Εάν χρησιμοποιείτε ροές όπως Hulu ή Now TV, για παράδειγμα, αυτές είναι επίσημες υπηρεσίες και έτσι κερδίσατε’t πρέπει να ανησυχείτε για να μπείτε σε προβλήματα με τις αρχές.

Ωστόσο, κατά την περιήγηση σε ηλεκτρονικές αγορές όπως το eBay, οι πιθανότητες είναι ότι θα συναντήσετε πληθώρα υπηρεσιών IPTV που προσφέρουν πακέτα premium και HD για μια τιμή έκπτωσης. Αλλά, είναι ασφαλές να πούμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των υπηρεσιών δεν είναι’t νόμιμο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι πάροχοι υπηρεσιών IPTV συχνά δημιουργούν διακομιστές που επαναμετατρέπουν τις ψηφιακές ροές δεδομένων, οι οποίες στη συνέχεια μπορούν να μεταφερθούν
συνδρομητές.

Η παλιά ηλικία λέει “αν ακούγεται πολύ καλό για να είναι αλήθεια, είναι πιθανότατα” σίγουρα έρχεται εδώ. Μετά από όλα, σκεφτείτε μόνο πόσο εξοικονομείτε σε σύγκριση με την αγορά δορυφορικής ή καλωδιακής τηλεόρασης πακέτο - αυτό’s πιθανό να είναι μια τεράστια διαφορά, σωστά?

Χρειάζομαι ένα VPN για IPTV?

Εκεί’s όχι “Ναί” ή “όχι” απαντήστε σε αυτή την ερώτηση, αλλά το IPTV και το VPN είναι εξαιρετικοί σύντροφοι. Γιατί; Λοιπόν, μερικοί λόγοι:

  • Ορισμένες υπηρεσίες IPTV έχουν γεωγραφικούς περιορισμούς για να περιορίσουν την πρόσβαση σε ορισμένες χώρες (λόγω συμφωνιών πνευματικής ιδιοκτησίας). Το πιο δημοφιλές παράδειγμα είναι το Netflix - η αμερικανική βιβλιοθήκη της Netflix είναι η μεγαλύτερη από την άλλη και έτσι οι θεατές σε όλο τον κόσμο αναμένουν να έχουν πρόσβαση σε αυτήν. Δυστυχώς, η Netflix κέρδισε’Δεν σας αφήνω, και αυτό’s όπου οι υπηρεσίες VPN μπαίνουν στην εικόνα. Ένα VPN θα σας επιτρέψει να συνδεθείτε σε ένα διακομιστή στις Η.Π.Α. και να εμφανιστείτε ως χρήστης που βασίζεται στις Η.Π.Α., ώστε να αποκτήσετε πρόσβαση στην Netflix ΗΠΑ. Οτι’είναι ένα μόνο παράδειγμα, αλλά οι γεωγραφικοί περιορισμοί είναι ανεξέλεγκτοι στη σφαίρα IPTV.
  • Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με τη νομιμότητα: ορισμένες υπηρεσίες IPTV δίνουν στους χρήστες πρόσβαση σε πειρατικό περιεχόμενο. Ένα παράδειγμα θα ήταν τα ανεπίσημα add-ons του Kodi, αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα. Σε αυτή την περίπτωση, ένα VPN είναι χρήσιμο επειδή θα αποκρύψει την ταυτότητά σας από τον ISP σας και έτσι θα σας αφήσει να αποφύγετε πρόστιμα ή ακόμα και χρόνο φυλάκισης.

Έτσι, αν κάποιος από τους λόγους αυτούς ισχύει για εσάς, η απάντηση στο “Χρειάζομαι ένα VPN για IPTV?” είναι ένα ηχηρό ναι. Διαφορετικά, εσείς’ίσως καλό χωρίς αυτό.

συμπέρασμα

Η απλή ευκολία των υπηρεσιών IPTV είναι πραγματικά αναμφισβήτητη, και αυτό’είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους έχουν αυξηθεί στη δημοτικότητα κατά την τελευταία δεκαετία ή έτσι. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι μπορείτε να εξοικονομήσετε πολλά χρήματα σε σύγκριση με τα δορυφορικά ή καλωδιακά τηλεοπτικά πακέτα, αυτό’είναι εύκολο να καταλάβεις γιατί οι υπηρεσίες IPTV είναι σε άνοδο.

Ωστόσο, αξίζει να λάβετε υπόψη ότι πρέπει να προσέχετε όταν χρησιμοποιείτε ορισμένες υπηρεσίες IPTV. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι παρέχουν πρόσβαση σε υλικό που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα’d συνήθως πρέπει να πληρώσουν ένα ασφάλιστρο για να έχουν πρόσβαση.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

23 − 22 =