Ποια είναι η συμφωνία με τα αποκεντρωμένα, P2P, Blockchain VPN projects;


Με τη λέξη “blockchain” εισερχόμενοι ολοένα και πιο εξωφρενικοί συνδυασμοί, το Blockchain VPN ακούγεται μάλλον απαλό - κάτι που ξέρατε ότι πρέπει να υπάρχει αλλά δεν‘Δεν ξέρω πού και πώς. Πράγματι, το πού και πώς δεν είναι τα πιο απλά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν, αλλά αυτό’τι είμαστε’είναι εδώ για. Έτσι, διαβάστε και μάθετε τα μέσα και τα outs του blockchain VPN.

Τι ισχύει για το blockchain με το VPN?

Για να αρχίσουμε να απαντούμε σε αυτό, πρέπει πρώτα να αναφέρουμε τις πιο σημαντικές επικρίσεις της τακτικής εικονικής ιδιωτικής δικτύωσης.

Πολλοί θα γνωρίζουν ήδη ότι ολόκληρο το σημείο των VPN είναι να αποσυνδεθεί ο χρήστης από τις διαδικτυακές του δραστηριότητες - να παραχωρηθεί ελευθερία στο διαδίκτυο. Ο τρόπος με τον οποίο γίνεται αυτό είναι μέσω των πρωτοκόλλων σήραγγας (τα οποία κρυπτογραφούν την κυκλοφορία σας καθώς μετακινείται από ένα ψηφιακό σημείο σε άλλο) και διακομιστές VPN (που δημιουργούν έναν τοίχο για να παραμείνετε πίσω, αλλάζοντας τη διεύθυνση IP στα μάτια του κεντρικού διακομιστή και αλλαγή της διεύθυνσης IP του διακομιστή υποδοχής στα μάτια του παροχέα υπηρεσιών Internet (ISP)).

Ως αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας, είστε σε θέση να αποκρύψετε τι κάνετε online από τον ISP σας και, ως εκ τούτου, και από την κυβέρνηση. Περισσότερο από αυτό, μπορείτε να επιλέξετε την τοποθεσία στην οποία φαίνεται να βασίζεται - απλώς συνδεθείτε με ένα διακομιστή VPN στις Η.Π.Α και ιστοσελίδες όπως το Netflix θα σας υποθέσουν’ένας χρήστης που βασίζεται στις Η.Π.Α..

Όταν τα VPN λειτουργούν όπως διαφημίζονται, είναι ένα φοβερό εργαλείο. Ωστόσο, το ίδιο το σχεδιασμό τους εγείρει ζητήματα που οι τακτικοί χρήστες δεν μπορούν να ξεπεράσουν.

Οι προγραμματιστές υπηρεσιών Blockchain VPN αναγνωρίζουν αυτά τα θέματα και παρουσιάζουν μια λύση. Αναγνωρίζουν, αυτό το βασικό ζήτημα με τις κανονικές υπηρεσίες VPN είναι η εταιρεία VPN, η οποία αποτελεί κεντρικό κόμβο που περνάει όλη η κίνηση των χρηστών. Οτι’γιατί κάθε VPN έχει κάποια δήλωση σχετικά “ξύλευση” - αποθήκευση δεδομένων σχετικά με συνδέσεις, δραστηριότητες ή ταυτότητες χρηστών. Το’επίσης, γιατί οι πάροχοι VPN που έχουν δώσει δεδομένα χρήστη σε υπηρεσίες επιβολής του νόμου είναι τόσο κακοποιημένοι.

Κεντρικό VPN vs αποκεντρωμένο VPN

Η αλήθεια για το θέμα της καταγραφής είναι η εξής: κάθε υπηρεσία VPN τεχνικά έχει τη δυνατότητα να αποθηκεύει όλες τις πληροφορίες που λαμβάνει σχετικά με τους χρήστες. Και μπορεί να πουλήσει όλες αυτές τις πληροφορίες σε τρίτους εάν το επιθυμεί. Φυσικά, τα VPNs μπορούν να κάνουν ό, τι μπορούν για να ελαχιστοποιήσουν την ανάγκη τους για καταγραφή. Για παράδειγμα, μπορούν να καταργήσουν όλα τα όρια που συνήθως επιβάλλουν οι υπηρεσίες VPN στους χρήστες τους - εύρος ζώνης, μεταφορά δεδομένων, ταυτόχρονα όρια σύνδεσης. Χωρίς την ανάγκη επιβολής αυτών των περιορισμών, τα VPN μπορούν τεχνικά να καταργήσουν την καταγραφή. Ένα πράγμα που μπορούν’δεν το κάνουμε; Αφαιρέστε την ικανότητά τους να συνδεθούν.

Το blockchain VPN προσπαθεί να καταστήσει την ανησυχία αυτή ανησυχητική. Αφαιρούν τον κεντρικό κόμβο που πρέπει να περάσει όλη η κίνηση των χρηστών και να προσφέρει ένα αποκεντρωμένο δίκτυο εθελοντικών κόμβων, όπως το Tor.

Διαφορές μεταξύ blockchain VPN και Tor

Η βασική προϋπόθεση πίσω Το Tor και το P2P blockchain VPN είναι παρόμοια. Όταν χρησιμοποιείτε το δίκτυο Tor, τον χρήστη’Η κυκλοφορία του κινητού τηλεφώνου αποστέλλεται μέσω μιας σειράς εθελοντικών ρελέ - ουσιαστικά, οι άνθρωποι που λειτουργούν διακομιστές για να περάσουν από την κυκλοφορία…) από την καλοσύνη της καρδιάς τους. Σε κάθε ρελέ, η κίνηση είναι επιπλέον κρυπτογραφημένη, με μόνο τον τελευταίο κόμβο να μπορεί να αποκρυπτογραφήσει την κίνηση και να την στείλει στον κεντρικό διακομιστή.

Αυτό είναι ένα καλό σύστημα, αλλά αυτό που έχει αρκετές αδυναμίες. Η πρώτη από αυτές τις αδυναμίες είναι ότι δεν υπάρχουν’t πολλοί από αυτούς τους κόμβους εθελοντών - όπως ακριβώς δεν υπάρχει’t πολλά εθελοντών-οτιδήποτε. Αυτό οδηγεί σε πολύ χαμηλές ταχύτητες και καθιστά σχεδόν αδύνατο να συμμετάσχετε σε ορισμένες δραστηριότητες που αγαπάμε τις κανονικές υπηρεσίες VPN. Torrenting, για παράδειγμα.

Ίσως πιο σημαντικό, ο μικρός αριθμός κόμβων δημιουργεί ένα ζήτημα ασφάλειας. Ένας εισβολέας που ελέγχει ένα σημαντικό τμήμα του δικτύου μπορεί να είναι σε θέση να εντοπίσει την κυκλοφορία πίσω στην πηγή του ή να την αποκρυπτογραφήσει. Αυτό αποδυναμώνει ολόκληρο το σκοπό της χρήσης μιας υπηρεσίας προστασίας της ιδιωτικής ζωής.

Στα καλύτερα παραδείγματα, το Blockchain VPN παίρνει σχεδόν το ίδιο σύστημα αλλά χρησιμοποιεί blockchain για να εισάγει μια οικονομία στο δίκτυο, επιτρέποντάς της να παραμείνει αποκεντρωμένη και ανώνυμη την ίδια στιγμή. Αν ορισμένοι από αυτούς τους προγραμματιστές VPN μπλοκάρει να πιστέψουν, αυτό θα έκανε το δίκτυο πολύ φθηνότερο από ένα κανονικό VPN - η κυκλοφορία θα οδηγούσε πάντοτε στους φθηνότερους και γρηγορότερους κόμβους του δικτύου. Τα οικονομικά κίνητρα θα ελπίζοντο ότι θα επιλύσουν το ζήτημα του μεγέθους του δικτύου και, συνεπώς, και τα ζητήματα ταχύτητας και ασφάλειας.

Παρ 'όλα αυτά, υπάρχουν και ανησυχίες.

Ακούγεται καλό - τι’το πρόβλημα?

υπολογιστή

Λοιπόν, για ένα πράγμα, εκτός αν το δίκτυο φτάσει στην πραγματικότητα σε ένα καλό μέγεθος, τα ίδια προβλήματα θα εξακολουθούσαν (πιθανώς) να ισχύουν όπως και με τον Tor. Ο έλεγχος ενός σημαντικού τμήματος του δικτύου μπορεί να επιτρέψει στους επιτιθέμενους “να φτάσετε στο χρήστη.”

Μια άλλη πτυχή είναι ότι εκείνοι που ακολουθούν την ιστορία του VPN Hola θα αναγνωρίσουν. Η Hola είναι μια φημισμένη σκιερή υπηρεσία VPN, η οποία έχει ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό - που πωλεί το χρήστη’s σε αδράνεια του δικτύου σε άλλους χρήστες του δικτύου. Βασικά, αν τρέχετε Hola και δεν κάνετε τίποτα στον υπολογιστή σας, το VPN θα χρησιμοποιήσει τη σύνδεσή σας στο Internet για να δρομολογήσει άλλους ανθρώπους’s.

Αρκετά δίκαιο - εάν θέλετε ένα VPN δωρεάν, εσείς’θα καταλήξουμε μόνο να πληρώσουμε για αυτό με κάποιο άλλο τρόπο. Τα ζητήματα αρχίζουν αλλού. Συγκεκριμένα, η Hola διαθέτει επίσης μια παράλληλη εταιρεία που ονομάζεται Luminati, η οποία πωλεί το αδρανές εύρος ζώνης των χρηστών VPN Hola σε επιχειρήσεις. Μια φορά, ο Luminati πώλησε αυτό το εύρος ζώνης σε κάποιον που το χρησιμοποίησε όπως θα ήταν ένα botnet - σε μια επίθεση στον κυβερνοχώρο. Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, οι τελικοί κόμβοι είναι κακόβουλοι.

Μπορείτε να δείτε πού βρισκόμαστε’πηγαίνετε με αυτό. Αν εσύ’ο τελικός κόμβος κάποιας δυσάρεστης ανταλλαγής κίνησης στο δίκτυο VPN μπλοκαρίσματος, πού σας αφήνει ακριβώς αυτό?

Υπάρχουν, φυσικά, και άλλα σημαντικά ζητήματα που πρέπει να εξεταστούν. Για παράδειγμα, αυτό μένει να δούμε αν οι ταχύτητες σε ένα τέτοιο δίκτυο θα ήταν καλές, πόσο μάλλον να είναι σε θέση να ανταγωνιστεί τους κορυφαίους μεταλλικούς διακομιστές των κανονικών παρόχων VPN. Επίσης, τα μισά από τα P2P VPN που εξετάσαμε δεν είναι καν multi-hop (που καθιστά τον κόμβο εξόδου εξίσου ικανό να καταγράφει τα δεδομένα ως διακομιστές VPN).

Οι προσπάθειες να απαντηθούν αυτές και άλλες ανησυχίες βρίσκονται στο φυσικό περιβάλλον.

Η αγορά VPN μπλοκάρει, όπως είναι

Blockchain αγορά

Προς το παρόν, η αγορά VPN μπλοκάρει δεν φαίνεται πολύ εντυπωσιακή. Υπάρχουν μερικά αξιοσημείωτα ονόματα, αλλά οι ίδιες οι υπηρεσίες βρίσκονται σε διάφορα στάδια ανάπτυξης. Εκεί’μικρό Το Privatix, το Δίκτυο Μυστηρίου, το Ορχιδέα και το Lethean μεταξύ άλλων. Καθένα από αυτά φαίνεται να έχει προχωρήσει κάπως από την τελευταία φορά που ελέγχαμε πριν από λίγους μήνες και όλοι θέλουν να παραδώσουν κάποιο είδος προϊόντος VPN μπλοκαρίσματος στο προσεχές μέλλον. Ίσως η μοναδική εξαίρεση εδώ είναι ο Orchid, του οποίου ο ιστότοπος εξακολουθεί να είναι απλώς μια σελίδα προορισμού (αν και το whitepaper φαίνεται να είναι το πιο συναρπαστικό από όλα).

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο μηνών, εμείς’έφτασα σε όλα αυτά τα έργα και τους ζήτησα μερικά από τα ίδια ερωτήματα που θέσαμε στην προηγούμενη ενότητα αυτού του άρθρου. Οι μόνοι που σχολίασαν σε βάθος ήταν ο Lethean, για τον οποίο τους δίνουμε kudos. Ανεξάρτητα από εμάς’Θα εξετάσουμε με τη σειρά τους κάθε ένα από τα έργα και θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε σε κάποιες ερωτήσεις.

Ορχιδέα

Με μερικές αισθήσεις, Το Orchid φαίνεται σαν το πιο σοβαρό έργο. Το Delaware, που βασίζεται στις Η.Π.Α. Orchid Labs, συνδυάζει έναν αριθμό ανθρώπων με μάλλον δημόσια αρχεία - ανθρώπους που μπορούν να μιλούν καλά και να έχουν μια φήμη για να ανησυχούν. Τα περισσότερα από τα άλλα έργα P2P VPN δεν έχουν ούτε αυτό το στοιχείο PR ούτε το επίπεδο προσωπικής ευθύνης που δημιουργεί.

Η γνώση και η εμπειρία των ανθρώπων της Orchid εμφανίζονται με σαφήνεια στη λευκή τους ετικέτα. Δείχνει μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια και καλύπτει μερικές από τις κοινώς αναφερόμενες ανησυχίες ενάντια στην ιδέα ενός P2P Blockchain VPN.

Πρώτον, το Orchid παρέχει μια λύση για τον κίνδυνο κάποιος να ελέγχει ένα μεγάλο μέρος του δικτύου. Αυτό συμβαίνει με το να σταματήσουν οι επιτιθέμενοι από τη λειτουργία ενός δυσανάλογου αριθμού πωλητών εύρους ζώνης σε σχέση με το μερίδιό τους στη συνολική υπολογιστική ισχύ του δικτύου Orchid.

Αυτό δεν συμβαίνει’Το μόνο σενάριο επίθεσης Orchid παρουσιάζει λύσεις για. Κερδίσαμε’t πηγαίνετε σε αυτά - αρκεί να πω αυτοί’Έκανα την εργασία τους.

κατα δευτερον, Το Orchid προστατεύει τους κόμβους εξόδου από την κακή χρήση του εύρους ζώνης τους μέσω της χρήσης μαύρων λίστας και των λευκών λιστών. Βασικά, αν εσύ’ένας πωλητής εύρους ζώνης που κατοικεί στη Γερμανία, για παράδειγμα, και θα ήθελε να εμποδίσει τους χρήστες να χρησιμοποιήσουν την IP σας για torrenting - μπορείτε να το κάνετε με τη μαύρη λίστα της κυκλοφορίας P2P. Αυτό είναι σίγουρα μια λύση, αλλά αναρωτιόμαστε αν το χάος που δημιουργεί στην αγορά θα είναι πάρα πολύ για την ευκολία. Ή, για το θέμα αυτό, αν αυτό’είναι αρκετό.

Ενώ η ομάδα Orchid φαίνεται πεπεισμένη ότι οι ταχύτητες σύνδεσης στο δίκτυό τους θα είναι ανταγωνιστικές, παραμένουμε δύσπιστοι. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για την Orchid, όπου υπάρχουν συνδέσεις “multi-hopped,” πράγμα που σημαίνει ότι περνούν από πολλά ρελέ πριν φτάσουν στον εξυπηρετητή υποδοχής.

ορχιδέα σελίδες προορισμού

Μετά από κάποια αρχική οικονομική επιτυχία (οι επενδυτές έχουν πληρώσει πάνω από 36 εκατομμύρια δολάρια για το δικαίωμα αγοράς νομισμάτων κατά τη διάρκεια του δημόσιου ICO), το σχέδιο φαίνεται να έχει υποψιάζεται ότι είναι ήσυχο. Ο ιστότοπος εξακολουθεί να είναι απλά μια σελίδα προορισμού με λίγα ωραία λογότυπα και κοινωνικούς δεσμούς. Το επίσημο Reddit είναι ανενεργό εδώ και μήνες και τα τελευταία σχόλια των χρηστών που ζητούν ενημερώσεις κατάστασης παραμένουν αναπάντητα. Ορχιδέα’Η σελίδα Twitter εξακολουθεί να δημοσιεύει ενεργά, αλλά οι δημοσιεύσεις δεν σχετίζονται κυρίως με την Orchid (αν και πρέπει να παραδεχτούμε - είναι’είναι μια καλή πηγή ενδιαφέρουσα άρθρα).

Είναι αυτό ήρεμο πριν από την καταιγίδα; Μάλλον εμείς’θα πρέπει να περιμένετε και να δείτε.

Mysterium Network

Σε αντίθεση με την Orchid, το Mysterium έκανε ένα ICO πριν πάρει ένα ενεργό προϊόν και συγκέντρωσε σχεδόν 15 εκατομμύρια δολάρια. Επίσης, αντίθετα από την Orchid, Το Mysterium ήταν αρκετά ενεργό με τις ενημερώσεις και κατάφερε να παράγει μια έκδοση Alpha. Οι χρήστες μπορούν ακόμη να τρέξουν έναν κόμβο δοκιμής στο δίκτυο (εάν έχουν την τεχνική εμπειρία για να το κάνουν) ή να δοκιμάσουν το VPN έξω.

μυστήριο δικτύου άλφα στατιστικά

Τα ζητήματα με το δίκτυο Mysterium είναι ότι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το ζήτημα της ταχύτητας, διάφορα σενάρια επίθεσης ή το θέμα της ευπάθειας του κόμβου εξόδου. Σχετικά με το Mysterium FAQ υπάρχει μια ερώτηση: “Τι γίνεται αν κάποιος χρησιμοποιεί τον κόμβο μου για παράνομους σκοπούς?” Η απάντηση είναι λίγο διασκεδαστική:

“Στη συνέχεια, πιθανότατα θα παραβιάζουν το νόμο. Με την εγκατάσταση του λογισμικού πελάτη μας, οι χρήστες ανέλαβαν να το χρησιμοποιήσουν μόνο για νομικούς σκοπούς και να αποφύγουν οποιαδήποτε εγκληματική ή παράνομη δραστηριότητα.”

Εντάξει, η υπόθεση έκλεισε?

Τα υπόλοιπα ερωτήματα στο “Νομικός” στο τμήμα των Συχνών Ερωτήσεων προδίδει μια ανησυχητική στάση, βασικά επαναλαμβάνοντας ότι, αν η κατανόηση του νόμου είναι σωστή, τα πράγματα πρέπει να είναι καλά. Καλέστε μας ντεμοντέ, αλλά εμείς’d προτιμούν λύσεις πάνω από τις παρηγοριές.

Αυτό το καταλαβαίνουμε Mysterium επίσης δεν συμβαίνει’t προσφέρετε πολλαπλές hop, πράγμα που δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερες ανησυχίες. Ίσως ένας ατομικός δρομολογητής κόμβων είναι ένας λιγότερο ορατός στόχος για όσους θέλουν να αποκτήσουν δεδομένα χρήστη, αλλά είναι λιγότερο πιθανό να έχουν τα μέσα για να αντισταθούν εάν γίνουν στόχος.

Το σήμα MYST δεν είναι τόσο ελκυστικό όσο ήταν κατά την εποχή του ICO, και θεωρούμε ότι υπάρχουν βάσιμοι λόγοι γι 'αυτό.

Privatix

Αυτό το εργαλείο είναι πολύ παρόμοιο με το δίκτυο Mysterium. Η Privatix διαθέτει επίσης ένα προϊόν στην αλφαβητική της φάση και έχει ήδη διαθέσει το δημόσιο ICO (περίπου 2,4 εκατ. Δολ.). Η λευκή ετικέτα είναι τεράστια - 78 σελίδες (!) - και την έχουν μεταφράσει σε άλλες 9 γλώσσες.

ιδιωτικές ξένες γλώσσες

Επίσης, όπως το Mysterium, Η Privatix δεν έχει κάνει τίποτα για να αντιμετωπίσει τα πιό πιεστικά ζητήματα ασφαλείας. Για παράδειγμα, οι συνδέσεις τους φαίνεται να είναι μονόκλινες, θέτοντας το ερώτημα κατά πόσο αυτό είναι πραγματικά καλύτερο από άποψη ασφάλειας από τις συγκεντρωτικές λύσεις. Και δεν έχουν επίσης’t παρέχει μια ικανοποιητική λύση για την ασφάλεια των κόμβων εξόδου.

Σύμφωνα με τη Λευκή Βίβλο του Privatix:

“Θα προσφέρουμε σε όλους τους αντιπροσώπους ένα έγγραφο που θα δηλώνει ότι εμείς σαν εταιρεία θα μίσθουμε το δίκτυό τους για τη χρήση τους και θα το μεταπωλούμε. Αυτό το έγγραφο θα περιέχει τον πράκτορα’s κόμβος IP και hash σε blockchain και ο πράκτορας θα μπορεί να το κατεβάσει από το ταμπλό του.”

Πρώτον, αυτό ακούγεται λίγο σαν καταγραφή. Δεύτερον, αφήνει το ερώτημα κατά πόσο αυτή η λύση θα βοηθήσει τους χρήστες να ξεφύγουν από τη νομική απειλή. Αυτό πιθανόν να εξαρτάται από τον πράκτορα’τη χώρα, τη συγκεκριμένη περίπτωση και ούτω καθεξής. Οι άνθρωποι στο Mysterium τουλάχιστον don’Δεν προσποιούνται ότι ξέρουν πώς θα έμενε η κατάσταση στην άγρια ​​φύση.

Όπως συμβαίνει με οποιοδήποτε από αυτά τα εργαλεία, δεν φαίνεται να υπάρχει λόγος να είναι σε θέση να προσφέρουν ένα επίπεδο απόδοσης που θα μπορούσε να ανταγωνιστεί τις υπηρεσίες κεντρικού VPN.

Lethean

Τελευταίο, αλλά εξίσου σημαντικό, έχουμε τον Lethean, οι οποίοι ήταν τόσο ευγενικοί ώστε να απαντούν στις ερωτήσεις μας με λεπτομερή και ειλικρινή τρόπο. Αυτό το έργο διαφέρει κατά μερικούς σημαντικούς τρόπους, αλλά παρόμοιο σε άλλα.

αφηρημένα βασικά χαρακτηριστικά

Σε αντίθεση με τις προαναφερθείσες υπηρεσίες VPN blockchain VPN, η Lethean δεν λειτουργεί στο μπλοκ της αλυσίδας Ethereum και τα κέρματά της δεν είναι ERC20. Αναφερόμενος στο άνοιγμα του βιβλίου Ethereum ως ζήτημα προστασίας της ιδιωτικής ζωής, ο Lethean έχει επιλέξει να βασιστεί σε διαφορετικό αλγόριθμο, το πρωτόκολλο CryptoNight. Σύμφωνα με τον Lethean, αυτό “οι περιττές συναλλαγές αποστέλλονται μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται RingCT, η οποία δημιουργεί πολλαπλές εισόδους και εξόδους για την απόκρυψη του αποστολέα από μια εξωτερική πηγή.”

Η Lethean σχεδιάζει να προσφέρει ένα “Ενισχυμένη λειτουργία απορρήτου,” το οποίο είναι ουσιαστικά ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα πολλαπλών επιλογών. Επί του παρόντος, το Lethean είναι διαθέσιμο μόνο ως επέκταση προγράμματος περιήγησης και προσφέρει μόνο συνδέσεις single hop. Αυτό θα πρέπει να αλλάξει κάποια στιγμή το 2ο τρίτο του 2019. Μέχρι τότε, το λογισμικό πάσχει από το ίδιο ζήτημα ιδιωτικής ζωής όπως το Mysterium ή το Privatix.

Όσον αφορά την ασφάλεια κόμβου εξόδου από την κακή χρήση του εύρους ζώνης, ο Lethean έχει την ίδια απάντηση με το Mysterium ή το Privatix. Από τη μια πλευρά, οι κόμβοι εξόδου θα πρέπει να πάρουν “προφυλάξεις για να διασφαλιστεί ότι οι τελικοί χρήστες ακολουθούν τους τοπικούς κανονισμούς.” Απο την άλλη, “το πορτοφόλι θα αποθηκεύσει ορισμένα δεδομένα που θα επαληθεύσουν ότι η κακή χρήση του κόμβου εξόδου’το εύρος ζώνης του δεν έγινε από το άτομο που φιλοξενεί τον κόμβο εξόδου.”

Επιπλέον, σύμφωνα με τον Lethean, αυτό “Το ερώτημα είναι μια ανησυχία για όλους τους παρόχους VPN.” Διαφωνούμε και θα χρησιμοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία για να θέσουμε ένα σημείο που εμείς’Έχω ήδη ακούσει για λίγο. Από πρακτική άποψη, η κατάχρηση της κυκλοφορίας δεν είναι τόσο μεγάλη ανησυχία για τους παρόχους VPN, διότι μπορούν να βασίζονται σε μια δομή που έχει σχεδιαστεί για την αντιμετώπιση νομικών ζητημάτων. Συχνά λειτουργούν υπό την επωνυμία των εταιρειών offshore shell. Και ακόμα κι αν δεν είναι’t, έχουν νομικές ομάδες για να χειριστούν τα ζητήματα επιβολής του νόμου.

Αυτό ισχύει επίσης και όταν συζητάμε το ζήτημα της ιδιωτικής ζωής των χρηστών - οι χρήστες μπορούν να εμπιστεύονται ένα καλό VPN να στέκεται μεταξύ τους και, για παράδειγμα, την επιβολή του νόμου (βέβαια). Εν τω μεταξύ, στην περίπτωση υπηρεσιών P2P VPN, οι χρήστες πρέπει να βασίζονται σε άτομα που δεν έχουν καμία ευθύνη να προστατεύσουν την ταυτότητά τους.

Τέλος, εμείς’Θα ήθελα να τονίσω τον Lethean’Η απάντηση σχετικά με την απόδοση:

“Η ταχύτητα των υπηρεσιών VPN δεν σχετίζεται με το ίδιο το blockchain. Το blockchain είναι ο μηχανισμός πληρωμής και δεν είναι ο τρόπος με τον οποίο το VPN ή η επέκταση του προγράμματος περιήγησης πραγματοποιούν σήραγγες για την κίνηση μέσω του Internet. Αφού συνδεθεί και λάβει την πληρωμή, με την προϋπόθεση ότι ο κόμβος είναι καλής ποιότητας, η απόδοση πρέπει να είναι ίδια με οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία VPN.”

Έχουν δίκιο, βέβαια. Ωστόσο, ο λόγος που ισχυριζόμαστε ότι το P2P VPN μπορεί (σχεδόν) να μην είναι ποτέ τόσο γρήγορο όσο οι καλύτερες κεντρικές υπηρεσίες VPN είναι ακριβώς η ποιότητα του κόμβου. Με απλά λόγια, η ανώνυμη εταιρεία εφευρέθηκε για να χρηματοδοτήσει δαπανηρές επιχειρήσεις - να δημιουργήσει εμπορικές θέσεις κατά μήκος της εμπορικής διαδρομής προς την Ινδία ή να δημιουργήσει την απαραίτητη υποδομή για να παρέχει στους χρήστες VPN γρήγορες συνδέσεις.

Ίσως το επιχείρημα θα μπορούσε να είναι ότι αυτοί οι κόμβοι δεν χρειάζεται να διευθύνονται από ιδιώτες. Οτι’ίσως αλήθεια, αλλά εγείρει μόνο περισσότερες ερωτήσεις - μπορούν αυτές οι εταιρείες να αποκομίσουν κέρδος μέσα σε μια τέτοια υποδομή χωρίς να καταφύγουν σε σκιερές πρακτικές; Θα μπορούσαν οι εταιρείες αυτές, εάν είναι επιτυχείς, να γίνουν περίπου οι ίδιοι με τους σημερινούς κεντρικούς παρόχους υπηρεσιών VPN?

Blockchain VPN - τα συμπεράσματά μας

Έχοντας διερευνήσει τη βιομηχανία P2P VPN που βασίζεται σε blockchain, μπορούμε να το πούμε οι επικρίσεις τους είναι έγκυρες, αλλά οι λύσεις τους δημιουργούν αμφιβολίες. Ακόμα κι αν οι προγραμματιστές αυτών των εργαλείων καταφέρνουν να επιλύσουν τα ζητήματα ασφαλείας (όπως φαίνεται να έχει κάνει ο Ορχιδέας, τουλάχιστον σε χαρτί), παραμένει το ζήτημα της ανταγωνιστικότητας.

Οι κορυφαίοι παίκτες στην κανονική βιομηχανία VPN προσφέρουν στους χρήστες εξαιρετική απόδοση και πλούσιο πακέτο λειτουργιών. Εμείς δεν’να δούμε πώς οι πωλητές ιδιωτικού εύρους ζώνης θα μπορούσαν ποτέ να ανταγωνίζονται τις ταχύτητες που απολαμβάνουν οι χρήστες, για παράδειγμα, της Astrill VPN.

Βλέπουμε μια θέση όπου αυτά τα εργαλεία θα μπορούσαν να είναι χρήσιμα - ανεπτυγμένα κράτη με βαριά λογοκρισία. Ο λόγος είναι ότι οι κόμβοι ενός δικτύου P2P θεωρητικά θα είναι πιο δύσκολο για τους ISP να μπλοκάρουν από τους διακομιστές VPN. Επιπλέον, το γεγονός ότι οι χρήστες θα πληρώνουν μόνο για την κίνηση που χρησιμοποιούν, αντί για γενικό τέλος συνδρομής, θα μπορούσε να κάνει τις υπηρεσίες πιο προσιτές. Το Privatix, για παράδειγμα, εκτιμά ότι οι χρήστες υπηρεσιών P2P VPN θα μπορούσαν “πληρώνουν λιγότερο από $ 5-10 το χρόνο.”

Ωστόσο, αν αυτά τα δίκτυα VPN έχουν μόνο την εξειδικευμένη θέση και δεν είναι ιδιαίτερα κερδοφόρα, το σύστημα κινήτρων καταρρέει.

Προς το παρόν προτείνουμε να επιλέξετε μια κανονική υπηρεσία VPN. Απλά βεβαιωθείτε ότι κάνετε την έρευνά σας πριν επενδύσετε - ο καλύτερος κατάλογος υπηρεσιών VPN είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 3 =