Είναι παράνομη; Οι ασφαλέστερες χώρες για το torrenting


Η κατανόηση της πλήρους έκτασης στην οποία το torrenting είναι παράνομο ή όχι θα σας βοηθήσει να αποφύγετε νομικά προβλήματα που προκύπτουν από τη χρήση torrents για την κοινή χρήση αρχείων.

Είναι παράνομη παράνομη παντού στον κόσμο; Αυτή είναι μια από τις πιο συχνές ερωτήσεις που έχουμε εδώ. Δυστυχώς, εκεί’δεν υπάρχει απλή απάντηση σε αυτή την ερώτηση. Αντ 'αυτού, αυτό εξαρτάται από το τι εσύ’και ποια χώρα κατοικείτε.

Κατ 'αρχάς, το ίδιο το torrenting δεν είναι παράνομο.

Η κοινή χρήση αρχείων μέσω διακομιστή peer-to-peer (P2P) είναι νόμιμη και πάντοτε εντός των δικαιωμάτων σας. Ωστόσο, πιθανά ζητήματα προκύπτουν όταν τα κοινόχρηστα αρχεία περιέχουν πληροφορίες που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα, όπως ταινίες και μουσική. Στο σημείο αυτό εμπλέκεται η πειρατεία και τα πράγματα γίνονται λίγο πιο περίπλοκα καθώς και η απάντηση σε μια ερώτηση “είναι torrents παράνομο ή τι”.

Να είστε ασφαλείς ενώ torrenting Ξεκινήστε με ένα από τα καλύτερα VPN για torrenting: ExpressVPN ▸

Το πιο ισχυρό VPN στην αγορά καλύπτει το σύνολο ενός καταιγισμού’της ταχύτητας και των αναγκών ασφαλείας.

NordVPN ▸

Δεν είναι μόνο το ταχύτερο VPN αυτή τη στιγμή, αλλά και ένα που έχει μερικές εξαιρετικές προσφορές για τους χρήστες.

CyberGhost ▸

Φτηνές και φιλικές προς το χρήστη - το CyberGhost προσφέρει μια μεγάλη λίστα server και καλές δυνατότητες P2P.

Η λέξη ‘πειρατεία’ για πρώτη φορά τον 18ο αιώνα. Οι άνθρωποι που διέκοψαν τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων κατηγορήθηκαν βάσει του νόμου περί πειρατείας. Δεδομένου ότι το torrenting σήμερα είναι μια στενά συνδεδεμένη έννοια, οι άνθρωποι συχνά πιστεύουν ότι η torrenting είναι επίσης παράνομη. Ωστόσο, η πειρατεία γενικά δεσμεύεται για οικονομικούς λόγους, και όταν μοιράζεστε ένα από τα αγαπημένα σας αρχεία στο διαδίκτυο, πιθανόν να μην το κάνετε για οικονομικό όφελος. Αλλά ας’να σκάψω αυτή την ερώτηση “είναι torrenting παράνομη” λίγο βαθύτερα.

Πώς να torrent με ασφάλεια

Το απόρρητο έχει γίνει σχεδόν πολυτέλεια και όχι κάτι που πρέπει να πάρετε ελαφρά. Οι περισσότεροι χειραγωγούς χρησιμοποιούν εικονικά ιδιωτικά δίκτυα (VPN) που αποκρύπτουν τη δραστηριότητά τους στο Διαδίκτυο από τον πάροχο υπηρεσιών Ίντερνετ (ISP).

Αν ναι’δεν θέλετε ο πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου να εξετάζει τις δραστηριότητές σας, θα πρέπει να επιλέξετε ένα VPN που ταιριάζει καλύτερα με το torrenting.

Δεν πρέπει να καταγράφει τη δραστηριότητά σας και επίσης να είναι αρκετά γρήγορος για να χειριστεί αυτές τις λήψεις.

Είναι torrenting ίδια με την πειρατεία?

Είναι torrenting το ίδιο με την πειρατεία;

Και πάλι, η απάντηση είναι ‘όχι’. Αυτό μπορεί να αναπτυχθεί χρησιμοποιώντας μη τεχνικούς όρους. Τα βασικά του torrenting μπορούν να εξηγηθούν ως κοινή χρήση αρχείων από ομότιμους χρήστες. Αυτό συμβαίνει όταν κάποιος φορτώνει ή κάνει λήψη ενός αρχείου που μπορεί να προσεγγιστεί από άλλα άτομα στο δίκτυο, τα οποία αναφέρονται ως συνομηλίκες.

Δεν είναι παράνομο να φορτώσετε κάτι σε ένα δίσκο flash και να το μοιραστείτε με τον φίλο σας. αυτό είναι ουσιαστικά το torrenting.

Αν, ωστόσο, διανέμετε υλικό που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα και κατεβάσατε από το διαδίκτυο για οικονομικό όφελος, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε προβλήματα με το νόμο.

Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ του torrenting και του pirating. Ενώ υπάρχουν μερικές χώρες που είναι πιο επιεικείς από άλλες και επιτρέπουν τόσο την καταπίεση όσο και την πειρατεία, η αλήθεια είναι ότι η πειρατεία θα είναι πάντοτε επικίνδυνη. Απλά σιγουρευτείτε ότι καταλαβαίνετε τις απαραίτητες απαιτήσεις στην περιοχή σας.

Οι ασφαλέστερες χώρες για το torrenting

ασφαλέστερες χώρες για χτύπημα

Δεδομένου ότι η ψηφιακή κοινή χρήση αρχείων έχει ξεπεράσει πιο παραδοσιακούς τρόπους για να απολαύσετε μουσική, ταινίες και πολλές άλλες μορφές ψυχαγωγίας, η δημοτικότητα του torrenting έχει εξαντληθεί. Έχει προκαλέσει αναταραχή στη βιομηχανία, καθώς ορισμένοι ιδιοκτήτες περιεχομένου παλαιών σχολείων δεν είναι ακόμη έτοιμοι να προσαρμοστούν στον νέο τρόπο επιχειρηματικής δραστηριότητας. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές χώρες που αγκαλιάζουν, ή τουλάχιστον κοιτάζουν τον άλλο τρόπο, όταν πρόκειται για τη χρήση torrents.

Μεξικό έχει κλείσει τα μάτια στους κακοποιούς

Παρόλο που η κυβέρνηση του Μεξικού έχει κανόνες και νόμους που απαγορεύουν την παρακμή, οι νόμοι αυτοί δεν έχουν ακόμη επιβληθεί. Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι πάνω από το 90% όλων των χρηστών του Διαδικτύου στο Μεξικό κατεβάζουν μουσική χρησιμοποιώντας torrents κάθε μέρα. Παρόλο που δεν έχουν αναφερθεί περιπτώσεις συλλήψεων για χείμαρρο, αυτό’αξίζει να θυμόμαστε ότι είναι τεχνικά παράνομο.

Η Ισπανία θεσπίζει το νόμο

Υπήρξε μια εποχή που πιστεύεται ευρέως ότι η Ισπανία θα έκοψε την πρόσβαση στο Διαδίκτυο όσων προσπάθησαν να κατεβάσουν ή να μοιραστούν αρχεία χρησιμοποιώντας ένα torrent.

Τα δικαστήρια αποφάσισαν το 2006 ότι, εφόσον δεν υπήρχαν οικονομικά οφέλη, οι Ισπανοί είναι ελεύθεροι να απολαμβάνουν την πολυτέλεια της νόμιμης λήψης και ανταλλαγής αρχείων.

Επιπλέον, οι διευθύνσεις IP μπορούν να ληφθούν μόνο από τις αρχές επιβολής του νόμου. Η Ισπανία φαίνεται να έχει δει το δάσος για τα δέντρα και ουσιαστικά νομιμοποιηθεί πλήρως. Ωστόσο, έχουν αναγνωρίσει ότι ο νόμος θα ακολουθήσει την πορεία του σε περιπτώσεις πειρατείας. Έτσι, μπορείτε να μοιραστείτε όσα δεδομένα θέλετε, αλλά δεν μπορείτε να κάνετε χρήματα από αυτό. Αν και υπήρχαν αντιρρήσεις, είναι πλέον νόμιμη και μπορείτε να κάνετε torrent όσο θέλετε.

Οι Ελβετοί επιτρέπουν το χτύπημα

Οι Ελβετοί είναι γνωστό ότι είναι πιο φιλελεύθεροι, επομένως δεν θα πρέπει να εκπλήσσει το γεγονός ότι το torrenting είναι 100% νόμιμο στην Ελβετία.

Είναι απολύτως φυσιολογικό και αποδεκτό να κατεβάζετε οτιδήποτε, όσο εσείς χρησιμοποιήστε αυστηρά για προσωπικούς λόγους. Εάν δεν σχεδιάζετε να πουλήσετε το έργο που κατεβάζετε, μπορείτε να απολαύσετε το torrenting όσο θέλετε.

Οι Κάτω Χώρες μοιράζονται έργα τέχνης

Οι Κάτω Χώρες έχουν μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση, καθιστώντας ακόμη πιο δύσκολη την κατανόησή τους, παραβιάζοντας παράνομη ή όχι. Η χώρα αποφάσισε να επιτρέψτε σε οποιονδήποτε να χρησιμοποιήσει torrenting για να μοιράζονται έργα τέχνης. Οι άνθρωποι επιτρέπεται να χειρουργικά έργα για προσωπική χρήση (όχι προσωπικό κέρδος).

Ωστόσο, αυτός ο νόμος δεν ισχύει για άλλα πράγματα όπως το λογισμικό.

Οι Ολλανδοί επιτρέπεται κατεβάστε την τέχνη αλλά μην την μοιραστείτε. Έτσι, την επόμενη φορά που βρίσκεστε στην Ολλανδία, θυμηθείτε ότι είναι παράνομο να ανεβάζετε οτιδήποτε χρησιμοποιώντας torrent. Αλλά, μπορείτε απλά να κατεβάσετε torrents από άλλες χώρες. Αυτό που είναι αρκετά συγκεχυμένο είναι ο τρόπος με τον οποίο οι ολλανδικές αρχές καθόρισαν την τέχνη. Aren’t ταινίες, μουσική και βιβλία επίσης έργα τέχνης?

Είναι torrenting παράνομη στις ΗΠΑ?

Συνεχίζοντας στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι τεχνικά παράνομη-εκτός αν κατεβάζετε υλικό που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα- αλλά η κυβέρνηση εξακολουθεί να κάνει ό, τι καλύτερο μπορεί για να σπάσει πάνω της.

Η πλειοψηφία των παροχέων υπηρεσιών διαδικτύου ρυθμίζει την κυκλοφορία torrent που εντοπίζεται στο δίκτυό τους.

Με άλλα λόγια, κάνουν τη λήψη πολύ αργή, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει τους ανθρώπους από το να το κάνει. Μπορείτε να το κάνετε γύρω σας χρησιμοποιώντας ένα καλό VPN και να συνδεθείτε σε διακομιστές που βρίσκονται εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών.

Είναι ασφαλές να χρησιμοποιείτε torrents?

Εάν παίρνετε την Ελβετία ως παράδειγμα, είναι ασφαλές να πείτε ότι είστε σε μεγάλο βαθμό ελεύθεροι να torrent αυτό που θέλετε, όποτε θέλετε. Ωστόσο, εάν βρίσκεστε σε οποιαδήποτε από τις άλλες προαναφερθείσες χώρες, η ασφάλειά σας μπορεί να είναι πολύ χαμηλότερη. Στις Κάτω Χώρες, η ασφάλειά σας μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα μόλις κοινοποιήσετε κάτι. στο Μεξικό, θα μπορούσε να επηρεαστεί η ιδιωτικότητά σας και αυτό θα μπορούσε να γίνει ένα θέμα.

Η Ελβετία έχει νόμους περί απορρήτου που καθιστούν παράνομη την καταστροφή τρίτων για τις διευθύνσεις IP των ατόμων που κατεβάζουν torrents. Αλλά δεν είναι όλοι μας αρκετά τυχεροί για να απολαύσουμε τέτοιες προνόμια.

Εδώ λοιπόν, αναρωτιόμαστε και πάλι ότι παραβιάζουμε παράνομο ή όχι, και εδώ είναι η απάντηση που όλοι μας απολαμβάνουμε τόσο πολύ - εξαρτάται. Αν θέλετε να παραμείνετε ανώνυμοι και να προστατεύετε το ιδιωτικό σας απόρρητο ανά πάσα στιγμή, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να επενδύσετε στη χρήση ενός Εικονικού Ιδιωτικού Δικτύου για torrenting. Αν το κάνετε αυτό, είναι πιθανό να αποτρέψετε τυχόν διείσδυση ή πιθανή νομική ενέργεια ως αποτέλεσμα της διανομής υλικού που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 4