Τα χειρότερα VPN στην ιστορία του κυβερνοχώρου


Υπάρχουν πολλά αναγνωρισμένα εικονικά ιδιωτικά δίκτυα (VPN) γύρω. Από το NordVPN έως το Astrill VPN, ο τομέας VPN διαθέτει ορισμένους εξαιρετικούς παρόχους και οι χρήστες μπορούν να επικαλεστούν τους για να διατηρήσουν την περιήγησή τους ασφαλή και υγιή.

Αλλά αυτό δεν έχει’t ήταν πάντα η περίπτωση. Καθόλου. Δεδομένου ότι τα VPN αρχικά εμφανίστηκαν στη δεκαετία του 2000, υπήρξαν κάποια συγκλονιστικά παραδείγματα για το πώς να μην παρέχεται ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Ακόμα και τώρα, εσύ’Θα βρουν εφαρμογές που υπόσχονται πολλά αλλά παραδίδουν πολύ λίγο. Έτσι, σκεφτήκαμε εμείς’d προσφέρουμε τον οδηγό μας στους χειρότερους παρόχους VPN. Με αυτόν τον τρόπο, οι χρήστες μπορούν να είναι σε επιφυλακή και να είναι σε θέση να εντοπίζουν αδίστακτους εφαρμογές προτού προκαλέσουν οποιαδήποτε ζημιά.

Τι κάνει ένα κακό VPN τόσο επικίνδυνο?

Πριν φτάσουμε στον κατάλογό μας, αφήστε’σκέφτομαι λίγο για το γιατί αυτά τα VPN είναι τόσο άσχημα και επικίνδυνα.

Τα VPN υποτίθεται ότι παρέχουν ασφάλεια. Θα πρέπει να προσφέρουν κρυπτογράφηση σιδερώματος και ανωνυμοποίηση IP, χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις όπως το κακόβουλο λογισμικό. Και σίγουρα δεν έπρεπε’t να καταγράφει την ιστορία περιήγησης σε τρίτους.

Σε ένα καλό VPN, η πολιτική απορρήτου ταιριάζει με τις πρακτικές της εταιρείας. Παίρνετε αυτό που πληρώνετε, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Και γνωρίζετε ότι τα δεδομένα σας θα προστατεύονται.

Με τους χειρότερους παρόχους VPN, κανένα από αυτά δεν είναι αλήθεια. Ακόμη χειρότερα, οι χρήστες ενδέχεται να πιστεύουν ότι λαμβάνουν προστασία πρώτης κατηγορίας, αφήνοντάς τους εξ ολοκλήρου εκτεθειμένες σε απειλές στο διαδίκτυο.

Αλλά σε έναν τομέα όπου η φήμη έχει σημασία, σίγουρα πολύ λίγα VPN έχουν παραβιάσει αυτές τις κόκκινες γραμμές; Ξανασκέψου το. Οπως εμείς’Θα δούμε, οι αδίστακτοι χειριστές ήταν καταθλιπτικά συνηθισμένοι. Αφήνω’s να γνωρίσετε μερικά από τα χειρότερα.

1. Hola! Ένα πλαστό VPN που έβγαλε εκατομμύρια

Hola! ήταν ένα από τα πρώτα προϊόντα καταναλωτών VPN μαζικής αγοράς. Λοιπόν, το αποκαλούμε VPN, αλλά στην πραγματικότητα ποτέ δεν προσφέραμε πραγματικά το είδος προστασίας που θα είχε ένα γνήσιο VPN.

Με βάση τις συνδέσεις P2P, η Hola υποσχέθηκε να κερδίσει τους γεωφυσικούς δίσκους κατευθύνοντας την κυκλοφορία σας μέσω των συνδέσεων άλλων χρηστών που βρίσκονται σε όλο τον κόσμο. Και προσέλκυσε κάποια επένδυση σούπερ σταρ, από τους δημιουργούς του Skype και των κρατικών ερευνητικών ταμείων του Ισραήλ.

Σύντομα, όμως, προέκυψε η αλήθεια. Χωρίς να λειτουργεί ως εργαλείο ασφαλείας, η Hola είχε όντως προσαρμοστεί ώστε να παρέχει επιπλέον εύρος ζώνης για την αδελφή της εταιρεία της Luminati.

Κάθε χρήστης στο δίκτυο ουσιαστικά λειτουργούσε ως a “bot,” αυξάνοντας τα κέρδη της υπηρεσίας φιλοξενίας Luminati, αλλά μειώνοντας το εύρος ζώνης του χρήστη. Επιπλέον, ακτιβιστές στο Adios Hola! το δίκτυο επισημαίνει τις θανατηφόρες αδυναμίες στην υπηρεσία’καθώς και την τακτική παρακολούθηση σε πλατφόρμες Android.

Και όταν οι χρήστες άρχισαν να εξετάζουν την πολιτική απορρήτου της Hola, βρήκαν μια εφιαλτική σειρά χαρακτηριστικών παρακολούθησης. Η υπηρεσία έχει γίνει πολύ λιγότερο δημοφιλής ως αποτέλεσμα, αλλά για μερικά χρόνια, Hola ήταν ένα σφουγγάρι, απορροφώντας τα δεδομένα και συμβιβάζοντας την ασφάλεια των χρηστών.

Διαβάστε την πλήρη μας Hola! Επανεξέταση VPN

2. VPNBook: Όταν είναι ελεύθερη’t ελεύθερη καθόλου

Πολλά δίκτυα VPN προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν ανυποψίαστους χρήστες. Αλλά όταν προσφέρουν μόνο δωρεάν κάλυψη, τα κουδούνια συναγερμού θα πρέπει να κουδουνίζουν. Και αυτό ήταν σίγουρα η περίπτωση με διαβόητο ελεύθερο πάροχο VPNBook.

Αντιγραφή του ίδιου του “Αριθμός 1 δωρεάν πάροχος VPN πριμοδότησης” στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, το VPNBook προσπαθεί να δημιουργήσει για τον εαυτό του μια καλοπροαίρετη εικόνα, υποστηρίζοντας ότι χρηματοδοτείται από δωρεές και διαφημίσεις μέσω διαδικτύου. Εάν αυτό ήταν αλήθεια, αξίζει να διερευνηθεί. Ωστόσο, δεν είναι’t.

Οι ερευνητές έχουν βρει ισχυρά σημάδια ότι το VPNBook πωλεί δεδομένα χρήστη σε τρίτους - μια εντύπωση που έχει υποστηριχθεί από τις σκιερές πληροφορίες διεύθυνσής τους. Κανείς δεν μπορεί να μάθει πού βρίσκεται στην πραγματικότητα η εταιρεία ή ποιος είναι πίσω της.

Η πιθανότητα είναι ότι το VPNBook, όπως και πολλά άλλα δωρεάν VPN στο παρελθόν, είναι μια ροή εσόδων που μεταμφιέζεται ως εργαλείο ασφάλειας. Και αυτό’s πριν μιλήσουμε ακόμη και για τις σαλιγκαροειδείς ταχύτητες που βιώνουν οι χρήστες. Συνολικά, προσθέτει σίγουρα σε έναν από τους χειρότερους παρόχους VPN γύρω.

Διαβάστε την πλήρη επισκόπηση του VPNBook

3. Opera VPN: Ένα απλό VPN που αποσκοπεί στην ενίσχυση ενός ανεπαρκούς προγράμματος περιήγησης’s εικόνα

Μια φορά κι έναν καιρό, η όπερα έμοιαζε με μια αυξανόμενη πρόκληση στον Internet Explorer ή τον Firefox. Αλλά αγωνίστηκε να κερδίσει την έλξη καθώς άλλα προγράμματα περιήγησης όπως το Chrome εμφανίστηκαν και τώρα’s βασικά μια υποσημείωση στην ιστορία ιστού.

Σε ένα στάδιο, το πρόγραμμα περιήγησης’οι προγραμματιστές της εταιρείας προσπάθησαν να επωφεληθούν από την τάση για χρήση VPN, ώστε να συνδυαστούν σε ένα add-on που ονομάζεται OperaVPN. Προφανώς, αυτή η εφαρμογή θα παρέχει προστασία και κρυπτογράφηση εντός του προγράμματος περιήγησης, χωρίς την ταλαιπωρία της λήψης ή πληρωμής για έναν εξωτερικό πελάτη.

Δυστυχώς, αυτό δεν ήταν’ακόμα και κοντά στην πραγματικότητα. Σύντομα προέκυψε ότι το OperaVPN δεν ήταν’t ένα πραγματικό VPN. Αντί να χρησιμοποιεί πρωτόκολλα υψηλής ποιότητας όπως το OpenVPN, απλά δρομολόγησε την κίνηση μέσω διακομιστών μεσολάβησης. Αυτό παρείχε έναν βαθμό ανωνυμοποίησης IP, αλλά η κρυπτογράφηση δεν ήταν πουθενά.

Έτσι πώς θα μπορούσε η Opera να την ονομάσει VPN; Καλή ερώτηση.

Η Όπερα δεν έγινε’t έχουν πραγματικά μια απάντηση, έτσι έπεσαν ήσυχα OperaVPN το 2018, και εκεί’χωρίς κανένα σημάδι επιστροφής σε ενημερωμένη μορφή.

Διαβάστε την πλήρη επισκόπηση Opera VPN

4. OKVPN: Σίγουρα δεν είναι OK, δεν είναι καθόλου εντάξει

Η τελική επιλογή μας είναι ίσως το χειρότερο VPN όλων. Και don’Απλώς πάρτε τη δική μας λέξη γι 'αυτό. Οι ερευνητές του Οργανισμού Επιστημονικής και Βιομηχανικής Έρευνας της Κοινοπολιτείας στην Αυστραλία αξιολόγησαν εκατοντάδες Android VPN και ένα όνομα υπερυψώθηκε πάνω από τα υπόλοιπα για όλους τους λάθος λόγους: OKVPN.

Τώρα αποσχισθέντα από το Google Play, υπήρξε μια εποχή κατά την οποία το OKVPN ήταν δημοφιλές στοιχείο λήψης. Μετά από όλα, ήταν δωρεάν και είχε μια ελκυστική εφαρμογή Android. Αυτό έδωσε την εντύπωση της ικανότητας. Το πρόβλημα ήταν ότι, κάτω από την κουκούλα, τα πράγματα ήταν πολύ απειλητικά.

Αποδείχθηκε ότι το OKVPN ήταν βασικά μια μηχανή ψεκασμού κακόβουλου λογισμικού, που ακτινοβολούσε όλα τα εργαλεία παρακολούθησης στα τηλέφωνα Android. Και επίσης έδωσε μια σταθερή διατροφή των pop-up διαφημίσεων, μόνο για να κάνει όλη την εμπειρία πολύ ενοχλητικό.

Προσέξτε στην ελίτ VPN και αποφύγετε τους εφιάλτες ασφαλείας

Το OKVPN ήταν τρομερό, αλλά δεν ήταν’t μόνο. Η ίδια μελέτη CSIRO διαπίστωσε ότι το 38% των ερωτηθέντων Android VPN συμμετείχαν σε έγχυση κακόβουλου λογισμικού - ένα αρκετά εκπληκτικό ποσοστό.

Και όπως εμείς’έχουν δει, ακόμη και αξιοσέβαστοι πάροχοι όπως η IPVanish έχουν τα ζητήματά τους όλα αυτά τα χρόνια. Αυτό καθιστά δύσκολο για τους νέους χρήστες να επιλέξουν ένα VPN που μπορούν να εμπιστευτούν.

Αλλά’δεν είναι τόσο δύσκολο. Elite παρόχους όπως NordVPN, CyberGhost, Astrill VPN, ή ExpressVPN εκπληρώνουν τις υποσχέσεις τους και να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη την ιδιωτική ζωή. Μπορούν να κοστίζουν μερικά δολάρια το μήνα, αλλά όταν υπολογίζετε το κόστος της έκθεσης της ασφάλειας και της ιδιωτικής σας ζωής, αυτό’είναι μια τιμή που αξίζει να πληρώσετε.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

36 + = 40