Επισκόπηση VPN του Google Cloud


Είναι δύσκολο να αρνηθεί κανείς ότι η Google έχει αυξηθεί σημαντικά από τότε που ξεσπά στη σκηνή στα τελευταία στάδια του 20ού αιώνα. Μετά από όλα, έχει προχωρήσει από το να είναι μόνο μηχανή αναζήτησης για να προσφέρει ευρέως χρησιμοποιούμενες υπηρεσίες και προϊόντα όπως το YouTube και το Google Mail, εκτός από έναν από τους παγκόσμιους’με τα πιο δημοφιλή λειτουργικά συστήματα κινητής τηλεφωνίας με τη μορφή Android. Έτσι, αυτό’είναι ασφαλές να πούμε ότι η Google’Τα προϊόντα της εταιρείας έχουν πάρει τον κόσμο από καταιγίδα τις τελευταίες δεκαετίες.

Με την εισαγωγή της πλατφόρμας Google Cloud το 2008, ο γίγαντας τεχνολογίας άρχισε να παρέχει μια συλλογή των υπολογιστικών πόρων του - καθιστώντας τα διαθέσιμα ως δημόσια προσφορά σύννεφων που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει πλήρως το ευρύ κοινό. Μέχρι το 2017, η Google είχε κάνει 22 ζώνες και 8 περιοχές ειδήσεων διαθέσιμη, η οποία επέκτεινε την αρχική προσφορά 18 ζωνών σε 6 περιοχές. Αυτό περιελάμβανε το Όρεγκον, την Αϊόβα, το Βέλγιο, την Ταϊβάν, το Τόκιο και τη Νότια Καρολίνα.

Μια από τις πιο δημοφιλείς υπηρεσίες που παρέχονται από την πλατφόρμα Google Cloud είναι αναμφίβολα η υπηρεσία VPN Google Cloud - επιτρέποντάς σας να συνδέσετε το δίκτυο στις εγκαταστάσεις σας με το δίκτυο VPC του Virtual Cloud. Αυτό κάνει χρήση ενός ασφαλούς IPsec VPN σήραγγα πρωτόκολλο το οποίο κρυπτογραφεί την κίνηση που μετακινείται μεταξύ των δύο δικτύων από μία πύλη, τότε αποκρυπτογραφείται από την άλλη πύλη VPN.

Στο ακόλουθο άρθρο, εμείς’θα εμβαθύνουμε βαθύτερα σε ό, τι αφορά το VPN του Google Cloud και πώς μπορεί να συμβάλει στην προστασία ιδιωτικών δικτύων και οποιωνδήποτε δεδομένων μεταφέρονται μέσω του δικτύου. Έτσι λοιπόν, χωρίς περαιτέρω παραμυώσεις, αφήστε’να φτάσετε σε αυτό!

Τι είναι το Google Cloud VPN και τι κάνει αυτό?

Πριν ξεκινήσουμε να δουλεύουμε με το πώς λειτουργεί το Google Cloud VPN, θα ήταν σκόπιμο να εξηγήσουμε ακριβώς τι είναι το πρώτο, σωστά ;! Λοιπόν, είναι ουσιαστικά μια υπηρεσία που σας επιτρέπει να συνδέσετε την υπάρχουσα υποδομή σας με την ευρέως χρησιμοποιούμενη πλατφόρμα Google Cloud Platform, γνωστή και ως GCP.

Χρησιμοποιώντας την ίδια υποδομή που χρησιμοποιείται για προϊόντα τελικού χρήστη, όπως το YouTube και η Αναζήτηση Google, η πλατφόρμα Google Cloud Platform έχει ξεπεράσει τη δύναμή της, καθώς επιτρέπει στη βάση χρηστών της να επωφεληθεί από περισσότερες από 50 υπηρεσίες. Όχι μόνο αυτό περιλαμβάνει το VPN Google Cloud, αλλά περιλαμβάνει επίσης πράγματα όπως Αποθήκευση και βάσεις δεδομένων, εργαλεία δικτύωσης και ταυτότητας, διαχείρισης και ανάπτυξης, και πολλά άλλα.

Κάθε δυνατότητα της πλατφόρμας Google Cloud Platform μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξεχωριστά ή και σε συνδυασμό. Έτσι, αν εσύ’προσπαθώντας να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία VPN του Google Cloud σε συνδυασμό με μια άλλη υπηρεσία, έχετε τη δυνατότητα να το κάνετε ακριβώς αν το επιθυμείτε.

Τώρα που εσείς’έμαθα λίγο για το VPN του Google Cloud και την υπηρεσία με την οποία είναι σε θέση να σας παρέχει’για να ανακαλύψετε ακριβώς πώς λειτουργεί και πώς μπορεί να σας βοηθήσει να διασφαλίσετε τα δεδομένα που μεταφέρονται μέσω του δικτύου σας. Εδώ’τα πάντα που πρέπει να γνωρίζετε.

Πώς λειτουργεί το VPN του Google Cloud?

Αν εσύ’προσπαθώντας να χρησιμοποιήσετε το VPN του Google Cloud, τότε υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε εκ των προτέρων. Με αυτό το πνεύμα, η επόμενη ενότητα θα καλύπτει όλες τις βασικές πληροφορίες που θα σας δώσουν μια βαθύτερη κατανόηση του τι είναι δυνατό το Google Cloud VPN όταν έχετε όλα όσα χρειάζεστε για να ξεκινήσετε.

Αφού εγγραφείτε στην πλατφόρμα Google Cloud Platform, θα έχετε τη δυνατότητα να επωφεληθείτε πλήρως από κάθε πόρο που διατίθεται μέσω της υπηρεσίας. Φυσικά, το VPN Google Cloud είναι μόνο μία από τις υπηρεσίες που έχετε στη διάθεσή σας, επιτρέποντάς σας να συνδέσετε το ιδιωτικό σας δίκτυο εντός των εγκαταστάσεων με τους ασφαλείς πόρους στην απίστευτα ισχυρή και ασφαλή πλατφόρμα Google Cloud Platform.

Λειτουργεί πάνω από ένα IPsec σύνδεση χρησιμοποιώντας μια κοινή χειραψία (είτε IKEv1 ή IKEv2), Το VPN του Google Cloud υποστηρίζει τόσο στατικές όσο και δυναμικές διαδρομές όταν χρησιμοποιείτε δρομολογητή σύννεφων. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το VPN του Google Cloud είναι μόνο για συνδέσεις VPN δρομολογητή-δρομολογητή, και όχι συνδέσεις πελάτη με τοποθεσία. Αυτό είναι κάτι που θα κάνατε αν συνδεθείτε χρησιμοποιώντας μια συσκευή όπως έναν υπολογιστή ή μια συσκευή tablet.

Η όλη διαδικασία ρύθμισης πρέπει να είναι σχετικά απλή και απλή για όποιον είναι ειδικός όταν πρόκειται για τη δημιουργία συνδέσεων VPN. Για να ξεκινήσετε τη λειτουργία, θα χρειαστεί να εκτελέσετε τις ρυθμίσεις σας στη διεπαφή ιστού του Google Cloud Platform. Μόλις το κάνετε αυτό, θα μπορείτε να συνδέσετε την υπάρχουσα υποδομή σας με την ασφαλή πλατφόρμα Google Cloud μέσω του διαδικτύου - εκμεταλλευόμενοι πλήρως την επικυρωμένη και κρυπτογραφημένη σύνδεση η οποία διατηρεί πάντα ασφαλή τα προσωπικά σας δεδομένα και τα δεδομένα σας.

Ωστόσο, να θυμάστε ότι ενώ το VPN site-to-site υποστηρίζεται με SLA με διαθεσιμότητα υπηρεσιών 99%, θα χρειαστείτε μια αποκλειστική φυσική ή εικονική πύλη VPN στην πλευρά του πελάτη. Έτσι, φροντίστε να το έχετε υπόψη σας προτού επιχειρήσετε να ρυθμίσετε τα πάντα.

Τελικές σκέψεις

Έτσι, εκεί το έχετε! Αυτό ολοκληρώνει την πλήρη επισκόπηση του VPN του Google Cloud! Το’s για να δείτε ότι σας επιτρέπει να ασφαλίσετε το ιδιωτικό σας δίκτυο με κρυπτογραφημένη σύνδεση, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι τα δεδομένα που μεταφέρονται μέσω του δικτύου διατηρούνται ασφαλή και μακριά από οποιαδήποτε αδιάκριτα μάτια.

Αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή για εταιρείες που προσπαθούν να αποτρέψουν την μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση των δεδομένων τους και σας επιτρέπουν να επωφεληθείτε από τους πόρους του Google Cloud Platform (GCP), συνδέοντάς τα με το ιδιωτικό σας δίκτυο μέσω ενός VPN (Virtual Private Network) Τι είναι το VPN?.

Συνολικά, αυτό’είναι σημαντικό να θυμάστε ότι πρέπει να κάνετε ό, τι είναι δυνατόν για να διατηρείτε τα προσωπικά σας δεδομένα προστατευμένα στην ψηφιακή εποχή. Εξάλλου, υπάρχει ένας συνεχώς αυξανόμενος αριθμός επιθέσεων στον κυβερνοχώρο που συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο. Επομένως, αν δεν λάβετε τις απαραίτητες προφυλάξεις, ίσως να γίνει και εσύ θύμα. Ευτυχώς, ένα VPN είναι η τέλεια λύση, καθώς δεν προστατεύει μόνο τα δεδομένα σας, αλλά και κρυπτογραφεί την επισκεψιμότητά σας στο διαδίκτυο και σας επιτρέπει να απολαμβάνετε την ασφαλή και ανώνυμη περιήγηση.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

65 + = 73