TunnelBear vs ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο


Τελευταία ενημέρωση: 07.17.2019

Κατά τη σύγκριση του TunnelBear με την ιδιωτική πρόσβαση στο διαδίκτυο (PIA), πρέπει να σημειώσετε ότι είναι και οι δύο υπηρεσίες VPN τρέχουσας μνήμης, αλλά έχουν τα μοναδικά χαρακτηριστικά τους. Και οι δύο είναι πολύ δημοφιλείς.

Αφήνω’να δούμε πώς στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο.

TunnelBear vs PIA: επισκόπηση

TunnelBear Αξιολόγηση VPNpro για το TunnelBear: 7,2 / 10

Το TunnelBear έχει εκατομμύρια χρήστες λόγω της δωρεάν έκδοσης και του μεγάλου branding. Διαφορετικά, η πρόταση πώλησής της περιστρέφεται γύρω από την τεχνολογία που χρησιμοποιούν για την παροχή ασφάλειας και ανωνυμίας, καθώς και το γεγονός ότι εκτελούν τους δικούς τους διακομιστές.

Η ιδιοκτησία της TunnelBear άλλαξε πρόσφατα τα χέρια και σήμερα ανήκει στην McAfee, η οποία είναι γνωστή στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Το άλλο πράγμα αυτό σημαίνει, ωστόσο, ότι το VPN βρίσκεται υπό τη δικαιοδοσία της συμμαχίας πληροφοριών Five-Eyes.

Το TunnelBear ισχυρίζεται ότι έχει μηδενική πρακτική, αλλά υπάρχει δυνητικά περισσότερο από αυτό που συναντά το μάτι. Η ιδιοκτησία της εταιρείας Santa Clara στην Καλιφόρνια αφήνει πολλά ερωτήματα αναπάντητα ως προς το αν η TunnelBear θα τηρήσει την υπόσχεσή της να εξασφαλίσει πλήρη προστασία των δεδομένων.

Το TunnelBear μπορεί να δηλώνει ότι έχουν γρήγορες ταχύτητες, αλλά αυτοί οι πάροχοι υπηρεσιών δεν λένε ποτέ ότι οι ταχύτητες του διακομιστή τους είναι αργές. Συνολικά, αυτό’ένα δίκτυο με αξιοπρεπή ταχύτητα, παρά το γεγονός ότι λειτουργεί μόνο σε 20 χώρες.

Ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο Ιδιωτική πρόσβαση στο Internet Αξιολόγηση VPNpro: 8,0 / 10

Η ιδιωτική πρόσβαση στο διαδίκτυο (PIA) είναι ένα αμφιλεγόμενο VPN με τα δικά της σκαμπανεβάσματα. Έρχεται με μεταβαλλόμενα επίπεδα κρυπτογράφησης δεδομένων, διάφορες χειραψίες και πιστοποιήσεις ταυτότητας. Για τους περισσότερους χρήστες, αυτά είναι περισσότερο από επαρκή. Επειδή η PIA έχει τους δικούς της διακομιστές DNS, είναι λιγότερο πιθανό να εμφανιστούν διαρροές.

Εάν η δικαιοδοσία σας ενδιαφέρει, τότε η PIA δεν είναι’την επιλογή σας. Είναι μια εταιρεία με έδρα τις Η.Π.Α., που σημαίνει ότι το ηλεκτρονικό σας απόρρητο δεν είναι’t προστατεύεται πλήρως.

Σε γενικές γραμμές, ιδιωτική πρόσβαση στο Internet δεν είναι’t το πιο αξιόπιστο για την παράκαμψη περιεχομένου γεω-μπλοκαρίσματος. Οι συντομότερες συνδρομές τους είναι πολύ φτηνές, με το 1μηνο σχέδιο να κοστίζει 6,95 δολάρια.

Ο αριθμός των εξυπηρετητών του είναι πολύ υψηλός, αλλά δεν διαχέονται σε πολλές τοποθεσίες. Οι ταχύτητες σύνδεσης είναι μέσες, αλλά ορισμένες τοποθεσίες τείνουν να έχουν κακές συνδέσεις.

Δεν γίνεται PIA’t έχετε υποστήριξη μέσω της ζωντανής συνομιλίας και μπορείτε να τις προσεγγίσετε μόνο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Χαρακτηριστικά ασφαλείας Χαρακτηριστικά ασφαλείας

TunnelBear

Εδώ’τι είναι αυτό’s που περιλαμβάνονται στο TunnelBear’s πακέτο ασφαλείας:

 • Ισχυρή κρυπτογράφηση (AES-256)
 • Στερεά πρωτόκολλα σήραγγας (IKEv2 και OpenVPN)
 • Σκότωσε το διακόπτη

Ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο

Αυτό είναι PIA’που είναι σχετικά παρόμοιο με το TunnelBear’μικρό:

 • Μεταβλητά πρότυπα κρυπτογράφησης (AES-128 και AES-256)
 • OpenVPN πρωτόκολλο σήραγγας
 • Σκότωσε το διακόπτη

Η χρήση της κρυπτογράφησης AES-128 σημαίνει μεγαλύτερη ταχύτητα αλλά λιγότερη ασφάλεια. Δεν γίνεται PIA’t το IKEv2, το οποίο λειτουργεί καλύτερα σε κινητές συσκευές από το OpenVPN. Ένας διακόπτης δικτύου kill είναι μια μεγάλη προσθήκη και για τα δύο VPN. Δεν γίνεται PIA’t έχουν διαρροές DNS, αλλά είχε προβλήματα με διαρροές WebRTC.

Ετυμηγορία: το’s 1-1 στον αγώνα TunnelBear vs Ιδιωτική Πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Μυστικότητα Μυστικότητα

TunnelBear

Το TunnelBear, αν και σήμερα ανήκει σε αμερικανική εταιρεία, εδρεύει στον Καναδά. Δυστυχώς, αυτό δεν συμβαίνει’καλύτερα από τότε που ο Καναδάς είναι επίσης μέλος της συμμαχίας πληροφοριών 5-Eyes. Αυτό σημαίνει ότι ο Καναδάς μοιράζεται δεδομένα πληροφοριών με χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ.

Ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο

Η PIA εδρεύει στις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία είναι γνωστό ότι είναι διαβόητη στην παραβίαση του ιδιωτικού απορρήτου στο διαδίκτυο. Το VPN ενδέχεται να έχει πολιτική μηδενικών αρχείων καταγραφής, αλλά ενδέχεται να υπάρχουν καταστάσεις ασφάλειας δεδομένων που δεν μπορούν να έχουν τον έλεγχο όσον αφορά την επιθετική φύση των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ.

Ετυμηγορία: φαίνεται ότι κανένας δεν κερδίζει αυτό το TunnelBear εναντίον ιδιωτικού Internet Access round.

Ταχύτητα και απόδοση Ταχύτητα και απόδοση

Ο καθορισμός της ταχύτητας ενός VPN δεν είναι’δεν είναι εύκολο να αρχίσουν να παίζουν πολλοί παράγοντες, που κυμαίνονται από το υλικό που χρησιμοποιείται για την απόσταση από τον διακομιστή στον οποίο είναι συνδεδεμένος.

TunnelBear

Το TunnelBear είναι αρκετά γρήγορο, αλλά ανάλογα με τις τοποθεσίες του διακομιστή, οι ταχύτητες μπορεί να διαφέρουν. Για παράδειγμα, οι χρήστες στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη και τον Καναδά μπορούν να απολαύσουν γρήγορες ταχύτητες. Με ένα σημείο αναφοράς ταχύτητας Internet 100Mbs, ακόμη και σε περιοχές που έχουν πτώση έως και 50 τοις εκατό, οι χρήστες ενδέχεται να συνεχίσουν να μεταδίδουν online περιεχόμενο.

Ωστόσο, αν χρησιμοποιείτε ένα διακομιστή που’είναι χιλιάδες μίλια μακριά από την τοποθεσία σας, η αργή σύνδεση μπορεί πραγματικά να είναι ένας πονοκέφαλος.

Ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο

Η PIA έχει πολλούς διακομιστές, αλλά βρίσκεται μόνο σε ορισμένες περιοχές. Πρόκειται κυρίως για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, επομένως οι χρήστες σε αυτές τις περιοχές μπορεί να έχουν γρήγορες ταχύτητες. Οι χρήστες σε άλλες τοποθεσίες όπως η Ασία, η Νότια Αμερική και η Αφρική μπορεί να έχουν χαμηλές ταχύτητες. Απλά είπε ότι οι ταχύτητες συνδεσιμότητας PIA είναι απλά μέσες.

Ετυμηγορία: Η PIA κερδίζει πάντα-τόσο-ελαφρώς.

Ευκολία στη χρήση Ευκολία στη χρήση

TunnelBear

Το TunnelBear είναι εύκολο στη χρήση και πραγματικά αρκετά διασκεδαστικό για τους χρήστες. Έχει ένα θέμα cartoonish που το κάνει διασκεδαστικό. Στο περιβάλλον χρήστη, υπάρχουν καρτέλες όπως “Γενικός”, “Ασφάλεια”, “λογαριασμός”, και “Αξιόπιστα δίκτυα.” Μπορείτε να ξεκινήσετε και να συνδέσετε το TunnelBear πατώντας στην καρτέλα Γενικά. Η καρτέλα Ασφάλεια σάς επιτρέπει να ενεργοποιείτε και να απενεργοποιείτε τις λειτουργίες GhostBear και VigilantBear. Το VigilantBear είναι ο διακόπτης θανάτου για το δίκτυο TunnelBear. Η καρτέλα "Αξιόπιστο δίκτυο" σας επιτρέπει να προσθέτετε δίκτυα που εμπιστεύεστε, ώστε να μπορείτε να τα συνδέετε εύκολα στο μέλλον.

Ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο

Ο πελάτης PIA των Windows διαθέτει ένα κομψό και απλό περιβάλλον χρήστη. Στο μενού Ρυθμίσεις, μπορείτε να διαχειριστείτε τη λίστα με τις χώρες και τις περιοχές στις οποίες θα συνδεθεί αυτόματα. Επίσης, ενεργοποιείτε και απενεργοποιείτε τις ειδοποιήσεις επιφάνειας εργασίας και τις αυτόματες συνδέσεις. Στο μενού Σύνθετες ρυθμίσεις, μπορείτε να επιλέξετε το πρωτόκολλο που θα χρησιμοποιηθεί με το OpenVPN, για παράδειγμα UDP ή TCP. Ένας χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει τον πελάτη PIA Mac για να ενεργοποιήσει και να απενεργοποιήσει τις λειτουργίες anti-tracker, blocker και anti-malware.

Ετυμηγορία: ενώ ούτε ο πελάτης είναι κακός, προτιμούμε λίγο το TunnelBear για το διασκεδαστικό σχεδιασμό της εφαρμογής του.

Torrenting και P2P Torrenting και P2P

TunnelBear

Το TunnelBear εμποδίζει την κυκλοφορία του P2P, γεγονός που το καθιστά άχρηστο για torrenting.

Ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο

Το PIA επιτρέπει torrenting, αλλά θα πρέπει να είστε προσεκτικοί εάν χρησιμοποιείτε την προώθηση των θυρών - μπορεί να σας κάνει ευάλωτους.

Ετυμηγορία: Το PIA παίρνει ένα σημείο για το torrenting.

Πρόσβαση σε πλατφόρμες ψυχαγωγίας Πρόσβαση σε πλατφόρμες ψυχαγωγίας

TunnelBear

Το TunnelBear μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να παρακολουθήσει το Netflix, αλλά δεν μπορεί να παρουσιάσει ροές στο BBC iPlayer. Λάβετε υπόψη ότι η δωρεάν έκδοση σας δίνει μόνο 500MB δεδομένων ανά μήνα που κέρδισε’t σας πάει οπουδήποτε με περιεχόμενο συνεχούς ροής.

Ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο

Τα PIAs μπορούν’t φαίνεται να παρακάμπτει γεω-μπλοκαρισμένους ιστότοπους όπως το Netflix, και επίσης δεν συμβαίνει’t συνεργάζεται με το BBC iPlayer.

Ετυμηγορία: δεν χρειάζεται να πω, το TunnelBear κερδίζει τον αγώνα στο τμήμα ροής.

Χρήση στην Κίνα Χρήση στην Κίνα

TunnelBear

Το TunnelBear έχει διακομιστές στο Χονγκ Κονγκ και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να παρακάμψετε το Great Firewall. Το VPN χρησιμοποιεί ένα εργαλείο που καλεί το GhostBear, το οποίο κάνει την επισκεψιμότητα VPN να εμφανίζεται ως κανονική κίνηση στο διαδίκτυο, εμποδίζοντας το firewall να σας εντοπίσει.

Ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο

Το PIA έχει προβλήματα με το Great Firewall, λέει στους χρήστες του να αλλάξουν το πρωτόκολλο L2TP / IPSec αντί να χρησιμοποιούν το OpenVPN, αλλά αυτό δεν είναι’t ως ασφαλές. Πρέπει επίσης να το ρυθμίσετε με το χέρι.

Ετυμηγορία: Το TunnelBear κερδίζει στην Κίνα.

Εφαρμογές και επεκτάσεις Εφαρμογές και επεκτάσεις

TunnelBear

Το TunnelBear διαθέτει προσαρμοσμένους πελάτες για:

 • Windows
 • macOS
 • iOS
 • Android

Υποστηρίζει επίσης προγράμματα περιήγησης όπως το Opera και το Chrome.

Ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο

Η PIA προσφέρει εφαρμογές για:

 • Windows
 • macOS
 • iOS
 • Android
 • Linux

Υποστηρίζει επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης όπως το Firefox και το Chrome. Ο πελάτης κινητής τηλεφωνίας για ιδιωτική πρόσβαση στο Internet φέρει τα ίδια χαρακτηριστικά με αυτά της επιφάνειας εργασίας. Υπάρχει επίσης ένας διακόπτης σκοτώματος.

Ετυμηγορία: Το PIA παίρνει το σημείο για υποστήριξη πολλαπλών πλατφορμών.

Τιμολόγηση Τιμολόγηση

TunnelBear

 • Δωρεάν έκδοση - περιορίζεται σε 500mb / μήνα
 • 1 μήνα - 9,99 δολάρια
 • 1 χρόνος - $ 59.99 ($ ​​5 / μήνα)
 • Δεν υπάρχει εγγύηση επιστροφής χρημάτων

Ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο

 • 1 μήνα - 6,95 δολάρια
 • 1 χρόνος - $ 71,88 ($ 5,99 / μήνα)
 • 2 χρόνια - $ 83.87 ($ 3.33 / μήνα)
 • Εγγύηση επιστροφής χρημάτων 7 ημερών

Ετυμηγορία: ενώ το TunnelBear προσφέρει ένα πιο προσιτό 1ετές σχέδιο, το PIA’το φθηνότερο 2ετές σχέδιο της χώρας και η εγγύηση επιστροφής χρημάτων της κερδίζουν τη μάχη τιμολόγησης.

Ιδιωτική πρόσβαση στο Internet εναντίον του TunnelBear: το οποίο είναι καλύτερο?

Η μάχη TunnelBear vs PIA έχει λήξει. Και οι δύο είναι καλές υπηρεσίες VPN επειδή τουλάχιστον προσφέρουν την ιδιωτικότητα και την κρυπτογράφηση που χρειάζεστε. Ωστόσο, και οι δύο είναι εγγεγραμμένες στις χώρες των Five Eyes. Με την PIA, δεν μπορείτε να περάσετε γεω-μπλοκ, έτσι δεν θα έχετε πρόσβαση στο Netflix ή στο BBC iPlayer. Ωστόσο, το TunnelBear δεν συμβαίνει’t επιτρέπουν το torrenting.

Συνολικά, αυτά τα εργαλεία είναι πολύ κοντά το ένα στο άλλο, οπότε η επιλογή αφορά μόνο την προτίμηση.

Ανασκόπηση της σήραγγας

Αναθεώρηση PIA

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

76 − = 75