Τι είναι η κρυπτογράφηση AES;

Όταν πρόκειται για εικονικά ιδιωτικά δίκτυα (VPN), υπάρχουν τόσοι πολλοί τεχνικοί όροι που ίσως δεν γνωρίζουν οι τακτικοί χρήστες. Η κρυπτογράφηση AES, γνωστή και ως Advanced Encryption Standard, είναι ίσως μία από αυτές. Χρησιμοποιείται από μια ολόκληρη σειρά VPN που υπάρχουν εκεί στην αγορά’έχουν επικαλεστεί πολλά χρόνια για να αποτρέψουν την εμφάνιση δεδομένων από λάθος σύνολο οφθαλμών.


Παρά το γεγονός αυτό’που τώρα είναι πάνω από 20 χρονών, η AES εξακολουθεί να είναι ισχυρή ακόμα και σήμερα. Αλλά, τι ακριβώς είναι; Και πώς προστατεύει τα δεδομένα σας?

Τι είναι η κρυπτογράφηση AES?

Το AES είναι σήμερα ο κρυπτογράφος κρυπτογράφησης σε βιομηχανικό επίπεδο. Είναι το πιο βασικό επίπεδο, χρησιμοποιείται για να ανακατασκευάσει δεδομένα σε κομμάτια που δεν μπορούν να διαβαστούν από εκείνα που δεν έχουν πρόσβαση σε ένα κατάλληλο κλειδί.

Το DES (Standard Encryption Standard) χρησιμοποιήθηκε σε μεγάλο βαθμό στη δεκαετία του '90. Αλλά προσφέρει μόνο κρυπτογράφηση 56-bit - κάτι που μπορεί να σπάσει σε λίγα λεπτά χρησιμοποιώντας σύγχρονους υπολογιστές. Μια πιο ισχυρή μέθοδος κρυπτογράφησης ήταν απαραίτητη για να κρατηθούν οι κλέφτες ευκαιριακών δεδομένων στον κόλπο.

Τελικά, δημιουργήθηκε το AES. Πρόκειται για ένα συμμετρικό σύστημα κρυπτογράφησης κλειδιών που αναπτύχθηκε από ένα ζευγάρι βελγικών ερευνητών. Κυβερνητικές υπηρεσίες όπως η NSA και μεγάλες εταιρείες όπως η Microsoft υιοθέτησαν τη νέα μέθοδο κρυπτογράφησης μέχρι το 2005 και σύντομα έγιναν mainstream για χρήση σε firewalls και VPN.

AES-128 κρυπτογράφηση

Τώρα που εμείς’v άγγιξε τι AES στην πραγματικότητα είναι, το ακόλουθο τμήμα θα εμβαθύνουμε βαθύτερα στην έκδοση 128-bit. Με το AES-128, το κλειδί έχει μήκος 128 bits, εξ ου και το επίθημα. Χωρίς τη χρήση κρυπτογραφικού κλειδιού, τα κρυπτογραφημένα δεδομένα είναι εντελώς ακατανόητα.

Πέρα από δέκα κύκλους κρυπτογράφησης κατά τη διαδικασία συμπίεσης δεδομένων, το AES-128 παίρνει κομμάτια δεδομένων και τα αναμειγνύει σύμφωνα με μια συνταγή που καθορίζεται από τον υποτύπο κρυπτογράφησης. Σε αυτό το σημείο, παράγεται ένα κλειδί, επιτρέποντας σε οποιονδήποτε να λαμβάνει τα δεδομένα να ξεδιπλώσει τον ιστό κρυπτογράφησης.

Οι αλγόριθμοι συμμετρικού κλειδιού (συμπεριλαμβανομένου του AES-128) λειτουργούν με το ίδιο κλειδί τόσο για την κρυπτογράφηση όσο και για την αποκρυπτογράφηση του μηνύματος. Αυτό τους καθιστά γρηγορότερους από ασύμμετρους κρυπτογράφους και ως εκ τούτου ιδανικό για χρήση σε κρυπτογράφηση δεδομένων VPN.

AES-256 κρυπτογράφηση

Ανταλλαγή AES-128, AES-256 είναι ουσιαστικά μια πολύ πιο ασφαλή έκδοση του προκάτοχού του. Χρησιμοποιώντας 14 κύκλους κρυπτογράφησης αντί της 10-στρογγυλής διαδικασίας κρυπτογράφησης που υιοθετήθηκε από το AES-128, το τρέχον πρότυπο κρυπτογράφησης 256-bit καθιστά πολύ πιο δύσκολο για τους χάκερ να αποκρυπτογραφήσουν τις πληροφορίες.

Χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την προστασία των ευαίσθητων δεδομένων, αυτό’είναι ασφαλές να πούμε ότι το AES-256 είναι μία από τις πιο ασφαλείς μεθόδους για την εξασφάλιση δεδομένων (φυσικά). Ενώ δεν είναι’t αρκετά γρήγορα όσο το AES-128, το AES-256 είναι σίγουρα ο πιο ασφαλής κρυπτογράφος.

Ποια είναι καλύτερη - κρυπτογράφηση AES-128 ή AES-256?

Όποιος θέλει να επενδύσει σε ένα VPN θα έχει ασφαλώς συναντήσει τους κρυπτογράφους κρυπτογράφησης AES-128 και AES-256 - και οι δύο βλέπουν πολλή χρήση. Αλλά, ποιο είναι το καλύτερο?

Η απάντηση εξαρτάται από το περιβάλλον. Από την άποψη της ασφάλειας, τόσο το AES-128 όσο και το AES-256 θεωρούνται πρακτικά άθραυστο με χρήση ευρέως διαθέσιμων υπολογιστών. Ωστόσο, η έκδοση 256-bit είναι φυσικά η ασφαλέστερη έκδοση και θα πρέπει να προστατεύει τους χρήστες ακόμη και από τους πιο πλούσιους πόρους αντιπάλους.

Με αυτό λέγεται, περισσότερη κρυπτογράφηση σημαίνει επίσης περισσότερο χρόνο που δαπανάται κρυπτογράφηση, γεγονός που καθιστά την AES-128 την πιο γρήγορη επιλογή (αν και η διαφορά δεν είναι ακραία). Ως εκ τούτου, το εμπόριο είναι μεταξύ ταχύτητας και ασφάλειας, χωρίς να υποφέρει ιδιαίτερα στο σημερινό τεχνολογικό τοπίο.

Τα καλύτερα δίκτυα VPN με κρυπτογράφηση AES

Τώρα που εσείς’ve ανακάλυψε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την κρυπτογράφηση AES, εσείς’αναρωτιέστε πιθανώς - ποια είναι τα καλύτερα VPN που χρησιμοποιούν αυτό το συγκεκριμένο πρωτόκολλο ασφαλείας?

NordVPN

Με μια απίστευτη λίστα διακομιστών που αποτελείται από 5.700+ διακομιστές σε 60 χώρες, η αξία για τα χρήματα που λαμβάνετε με το NordVPN είναι δύσκολο να αμφισβητηθεί. Με τιμές που ξεκινούν από μόλις $ 3.49 / μήνα, μπορείτε να επωφεληθείτε από αξιοπρεπείς ταχύτητες, άψογες πρακτικές απορρήτου και εξαιρετική ασφάλεια χωρίς να σπάσετε την τράπεζα.

Φοβερό για Netflix και κατάλληλο για torrenting σκοπούς, μπορείτε να ξεκουραστείτε ασφαλή γνωρίζοντας ότι τα προσωπικά σας στοιχεία θα κρατηθούν ασφαλή - όλα χάρη στον κωδικό AES-256, το οποίο χρησιμοποιείται επίσης από την αμερικανική κυβέρνηση.

Διαβάστε την αναθεώρηση NordVPN

ExpressVPN

Παρά το γεγονός ότι το ExpressVPN δεν είναι’t το πιο αποδοτικό VPN από εκεί (με τιμές που ξεκινούν από $ 8,32 / μήνα), εσείς’θα διαπιστώσετε ότι συχνά εμφανίζεται στην κορυφή σε πολλές κριτικές VPN σε ολόκληρο τον ιστό. Με τους φανταστικούς 3.000+ διακομιστές που βρίσκονται σε περισσότερες από 90 χώρες σε όλο τον κόσμο, εσείς’σίγουρα δεν είναι περιορισμένες επιλογές όταν πρόκειται να απολαύσετε ασφαλή και ανώνυμη περιήγηση, απεμπλοκή του Netflix και πολλά άλλα.

Το ExpressVPN διαθέτει κρυπτογράφηση κορυφαίας βαθμίδας: AES-256-CBC σε συνδυασμό με χειραψία RSA 4096-bit και hash που πιστοποιείται με SHA-512. Αυτό καθιστά τις προσωπικές σας πληροφορίες ασφαλείς ανά πάσα στιγμή.

Εγγραφείτε στο VPN

Με τιμές που ξεκινούν από μόλις 1,00 δολάρια / μήνα, το δρομολόγιο VPscribe VPN αποδεικνύει ότι δεν έχετε’t πρέπει να περάσουν μια αρκετά δεκάρα για να κρατήσουν τυχόν κλέφτες δεδομένων και snooping μάτια στον κόλπο.

Προστατεύοντας ταυτόχρονα πολλαπλές συσκευές, ενώ ταυτόχρονα συμπεριλαμβάνεται μια δυνατότητα αποκλεισμού διαφημίσεων και κακόβουλου λογισμικού, μπορείτε να πάρετε την υπηρεσία σε όλες τις μεγάλες πλατφόρμες και ακόμη και για την απεμπλοκή του Netflix. Με κρυπτογράφηση στρατιωτικής ποιότητας AES-256, εσύ’θα μπορέσετε να περιηγηθείτε στον ιστό με πλήρη εμπιστοσύνη, γνωρίζοντας ότι τα δεδομένα σας θα παραμείνουν προστατευμένα.

Astrill VPN

Ολοκληρωμένη με μια αξιοπρεπή λίστα εξυπηρετητών (300+ σε 60+ χώρες), το Astrill VPN είναι ένα από τα πιο καλά σεβαστά VPN που διατίθενται σήμερα στην αγορά. Με εξαιρετικές ταχύτητες, εξαιρετικά πρωτόκολλα ασφάλειας και προσαρμοσμένες εφαρμογές που είναι διαθέσιμες για όλες τις μεγάλες πλατφόρμες καθώς και για συσκευές όπως οι δρομολογητές,’είναι ασφαλές να πούμε ότι το Astrill VPN είναι μια αξιόλογη επένδυση για όσους θέλουν να περιηγηθούν στο διαδίκτυο με ασφάλεια και ανώνυμα.

Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι διαθέτει AES-256-bit στρατιωτική βαθμού κρυπτογράφηση, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι οι προσωπικές σας πληροφορίες θα κρατηθούν πολύ μακριά από κάθε παράξενο μάτι. Απλά να γνωρίζετε ότι όπως το ExpressVPN, το συγκεκριμένο VPN δεν είναι’t τα πιο προσιτά γύρω, με τιμές που ξεκινούν από 10,00 δολάρια το μήνα.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

49 + = 53