Οι υπηρεσίες VPN αποκρύπτουν τη διεύθυνση IP σας;


Αυτές τις μέρες, η διεύθυνση IP σας είναι εξίσου σημαντική με τον αριθμό κινητού τηλεφώνου σας ή τη διεύθυνση του δρόμου σας. Το’ένα ψηφιακό αναγνωριστικό που παρέχει ISP, υπηρεσίες επιβολής του νόμου και - ενδεχομένως - εγκληματίες με πληροφορίες σχετικά με την τοποθεσία σας. Μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα IP για να παρακολουθήσουν την ηλεκτρονική σας δραστηριότητα και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και να κλέψουν την ταυτότητά σας για να πραγματοποιήσουν επιθέσεις phishing.

Λόγω αυτών των λόγων, πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να προστατεύσουν την ταυτότητά τους όταν κάνουν λήψη μουσικής ή προβάλλουν ταινίες. Και τα VPN είναι ένας δημοφιλής τρόπος για να γίνει αυτό. Όμως, δεν καταλαβαίνουν όλοι πώς χρησιμοποιούν τα δίκτυα VPN διευθύνσεις IP και μπορούν’t απαντήστε στην ερώτηση ‘ένα VPN αποκρύπτει τη διεύθυνση IP σας?’

Η αλήθεια είναι πιο περίπλοκη από ό, τι μπορεί να σκεφτείς, ειδικά αν παίρνεις το περιεχόμενο μάρκετινγκ από VPN με την ονομαστική αξία. Αυτό το ιστολόγιο θα εξετάσει λίγο περισσότερο τις λεπτομέρειες για το τι λένε τα VPN και το βαθμό στον οποίο πραγματικά κρύβουν τις διευθύνσεις IP στο διαδίκτυο.

Ποια είναι η σχέση μεταξύ των VPN και των διευθύνσεων IP?

Πρώτα απ 'όλα, όταν απαντάς στην ερώτηση ‘το VPN αποκρύπτει τις πληροφορίες IP?’, το’s πιθανότατα καλύτερα να συμφωνήσουν σε έναν ορισμό εργασίας του “διεύθυνση IP”. IP σημαίνει “Πρωτόκολλο Internet”, και η διεύθυνση είναι μια σειρά αριθμών που χρησιμοποιούν τα πρωτόκολλα για να επικοινωνούν με άλλες συσκευές στο διαδίκτυο.

Κάθε δημόσια διεύθυνση IP είναι μοναδική και ο συνηθέστερος τύπος IP αποτελείται από τέσσερις αριθμούς που κυμαίνονται από 1 έως 255. Διαιρούνται σε πέντε “τάξεις”, τα οποία μπορούν να αναγνωριστούν από τον πρώτο αριθμό και χρησιμοποιούν επίσης “μάσκες υποδικτύου” για να προσδιορίσετε ποιες συσκευές μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους.

Οι περισσότερες διευθύνσεις IP στον ιστό είναι IPv4, αν και αυτό το πρότυπο είναι πιθανό να πέσει καθώς φτάνουμε στον κορεσμό του IPv4, οδηγώντας στην ευρεία υιοθέτηση του μορφοτύπου IPv6. Με άλλα λόγια, σε κάποια στιγμή δεν θα υπάρχουν αρκετές διευθύνσεις IPv4 για να περιηγηθείτε. Ωστόσο, για τώρα μπορούμε να μιλάμε για διευθύνσεις IP χρησιμοποιώντας το πρότυπο IPv4.

Τα VPN αποκρύπτουν τις ταυτότητες των χρηστών τους δίνοντάς τους νέες διευθύνσεις IP. Όταν συνδέεστε με ένα διακομιστή VPN, το VPN θα σας αντιστοιχίσει ένα εντελώς διαφορετικό IP, το οποίο αντιστοιχεί σε μια συγκεκριμένη γεωγραφική θέση. Επομένως, μπορείτε να επιλέξετε έναν διακομιστή στο Αμβούργο και να εμφανιστεί στον διακομιστή προορισμού ως χρήστης από τη Γερμανία.

Μπορείτε να δείτε αυτό σε δράση εάν χρησιμοποιείτε VPN. Πριν συνδεθείτε στον πελάτη σας, χρησιμοποιήστε ένα εργαλείο όπως αυτό του Checker IP και σημειώστε τη διεύθυνση IP που αναφέρεται. Μετά απο εσένα’ve έχετε φορτώσει τον πελάτη VPN και έχετε δρομολογήσει την επισκεψιμότητά σας μέσω ενός απομακρυσμένου διακομιστή, κατευθυνθείτε προς το IP checker. Θα πρέπει να δείτε ένα εντελώς διαφορετικό σύνολο αριθμών - μια ένδειξη ότι το VPN κάνει ό, τι υποσχέθηκε να κάνει - δίνοντάς σας ένα εντελώς νέο πρόσωπο στο διαδίκτυο.

Ωστόσο, don’δεν είναι πολύ εντυπωσιασμένος από αυτό το μαγικό τέχνασμα. Το’είναι το λιγότερο που μπορούν να κάνουν τα καλά VPN για να προστατεύσουν την ταυτότητά σας και σίγουρα δεν είναι’όλη η ιστορία. Αν ήταν, δεν θα χρειαζόταν να ζητήσουμε ένα VPN να αποκρύψει τη διεύθυνση IP σας. Φυσικά, η απάντηση θα ήταν ναι. Μα αυτό’μερικές φορές δεν συμβαίνει αυτό, και οι χρήστες του διαδικτύου που έχουν επίγνωση της ιδιωτικής ζωής πρέπει να το γνωρίζουν.

Το VPN αποκρύπτει πλήρως τις διευθύνσεις της διεύθυνσης IP?

Ένα από τα προβλήματα κατά την απάντηση ‘το VPN αποκρύπτει δεδομένα διεύθυνσης IP?’ σχετίζεται με την προοπτική. Για παράδειγμα, όταν σας απονεμηθεί μια νέα διεύθυνση IP και μια νέα ταυτότητα στην άλλη πλευρά του κόσμου, κυβερνητικές υπηρεσίες στη χώρα σας σίγουρα θα προσπαθήσουν να μάθουν ποιοι είστε. Αλλά τι γίνεται με το VPN σας; Μπορείτε να υπολογίζετε σε αυτά ώστε να μην εξετάζουν τις πληροφορίες IP σας?

Το VPN σας μπορεί να έχει πρόσβαση στη νέα σας διεύθυνση IP (και στο παλιό σας), ώστε να μπορεί να παρακολουθεί τεχνικά την ηλεκτρονική σας δραστηριότητα και να βλέπει τους ιστότοπους που επισκέπτεστε, τις ταινίες που προβάλλετε και τα αρχεία που χτυπάτε, χωρίς να αναφέρετε τα στοιχεία πληρωμής σας. Αν εσύ’έχετε πάρει το πρόβλημα να αποφύγετε το βλέμμα του ISP ή της πολιτείας σας, γιατί πρέπει να εμπιστεύεστε ένα VPN?

Ορισμένα δίκτυα VPN είναι γνωστό ότι διατηρούν αρχεία καταγραφής της δραστηριότητας των χρηστών και έχουν υπάρξει περιπτώσεις όπου τα δεδομένα έχουν πωληθεί στους εμπόρους ή έχουν δοθεί στις αρχές. Αυτές οι εταιρείες τείνουν να είναι χαμηλότερης ποιότητας VPN και είναι συχνά οι πάροχοι που ειδικεύονται σε δωρεάν υπηρεσίες VPN. Έτσι, να είστε πολύ επιφυλακτικοί από τις μεγάλες προσφορές κατά τη λήψη ενός πελάτη. Στον κόσμο των VPN, παίρνετε αυτό που πληρώνετε συχνότερα. Ακόμη πιο σημαντικό, διαβάστε πάντοτε την Πολιτική απορρήτου - ορισμένα VPN προσφέρουν μια αυστηρή πολιτική μη καταγραφής, η οποία είναι ακριβώς αυτό που θέλετε.

Γιατί’είναι απαραίτητο να βρεθεί ο σωστός πάροχος VPN

Στο τέλος, το ερώτημα δεν είναι’t αναγκαστικά το VPN αποκρύπτει τις λεπτομέρειες IP, αλλά εάν εμπιστεύεστε το VPN σας να μην παρέχει πληροφορίες σε άτομα που δεν θα το χρησιμοποιήσετε’δεν θέλετε να έχετε πρόσβαση στα προσωπικά σας στοιχεία.

Αυτό κάνει πολύ σημαντικό να επιλέξετε έναν αξιόπιστο πάροχο VPN ο οποίος θα κερδίσει’t φυλάξτε τα αρχεία καταγραφής. Ή, αν προτιμάτε μια συγκεκριμένη εταιρεία που είναι ανοιχτή για τις πρακτικές τήρησης αρχείων, περιορίστε τη χρήση του διαδικτύου σε δραστηριότητα χαμηλού κινδύνου.

Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετοί εξαιρετικοί ιστότοποι αναθεώρησης με ανατροφοδότηση πελατών και ο τύπος τεχνολογίας καλύπτει τα προβλήματα ασφαλείας με VPN αρκετά καλά. Γι 'αυτό παραμείνετε συντονισμένοι και κάνετε κάποια έρευνα πριν από τη δέσμευση σε κάποιο συγκεκριμένο πάροχο.

Εμείς’μιλάτε για το πώς τα VPN μπορούν να δουν τη διεύθυνση IP σας μέχρι στιγμής, αλλά εκεί’είναι ένα άλλο πράγμα που πρέπει να αγγίξουμε πριν τελειώσουμε: διαρροή διεύθυνσης IP. Τα κακώς διαχειριζόμενα δίκτυα VPN είναι διαβόητα για τη διαρροή λεπτομερειών διευθύνσεων IP. Και μερικοί πελάτες VPN παραμένουν’t ακόμα συνδεδεμένες τρύπες που σχετίζονται με προγράμματα περιήγησης ιστού και χρήση smartphone. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η προστασία VPN σας έχει ουσιαστικά καταργηθεί. Μπορεί να μην μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μέτρα γεω-μπλοκαρίσματος και η διεύθυνση IP σας είναι εκεί για να δει όλοι. Ελέγχετε λοιπόν πάντοτε ότι το VPN επιλογής σας έχει καλές επιδόσεις όταν υπάρχει διαρροή IP.

Συνολικά, εκεί’δεν υπάρχει λόγος να αποφύγουμε τα VPN. Οι χρήστες πρέπει απλώς να βρουν έναν έγκριτο, αξιόπιστο πάροχο. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να προστατέψετε τη διεύθυνση IP σας από εξωτερικές υπηρεσίες και να χρησιμοποιήσετε τον ιστό με ασφάλεια. Ακόμα κι αν πιθανότατα δεν υπάρχει’t ένα τέτοιο πράγμα όπως 100% ανωνυμία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε VPN για να πάρει αρκετά κοντά.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

67 − = 61