Hotspot Shield vs TunnelBear


Hotspot Shield er en veldig populær tjeneste som kan skryte av over 650 millioner brukere over hele verden. Denne tjenesten passer deg hvis du ønsker å få tilgang til geobegrenset innhold fra hvor som helst i verden. Når det gjelder sikkerhet, men Hotspot Shield’sitt omdømme er ikke det beste. Deres gratis versjon har blitt beskyldt for å ha spionert på brukere’ data og selge dem til annonsører for målrettede markedsføringskampanjer.

TunnelBear er den mer sikkerhetsbevisste, men tregere tjenesten. Det har et brukervennlig grensesnitt og passer derfor for nybegynnere. Tjenesten ble nylig anskaffet av McAfee og forårsaker noen bekymringer for personvernet.

Begge disse VPN-tjenestene er store navn på VPN-plassen, men hvilke er bedre? Vi sammenligner de to og ser hvilken tjeneste som kommer frem.

Les hele Hotspot Shield Review

Les hele TunnelBear-gjennomgangen

Sikkerhet og personvern

Begge tjenestene tilbyr kryptering av industristandard, sikre tunneleringsprotokoller og sikkerhetsfunksjoner (inkludert drepe-brytere, lekkasjebeskyttelse, andre godsaker). Hotspot Shield har en sikker nettskydetjeneste. Den bruker også sin egen patenterte VPN-protokoll kalt Catapult Hydra Protocol, som er en modifisering av OpenSSL og TLS. I mellomtiden har TunnelBear en stealth-funksjon for bruk i restriktive land.

Hotspot Shield hevder ikke å loggføre aktivitet som kan knyttes til noen av brukerne. De har imidlertid blitt anklaget av Center for Democracy and Technology for å logge tilkoblinger og bruke tredjepartssporing for å hjelpe deres reklame. TunnelBear slår Hotspot Shield når det gjelder sikkerhet på grunn av deres etiske tilnærming, som inkluderer å levere tjenesten deres for en årlig uavhengig sikkerhetsrevisjon.

Hastighet og ytelse

Hotspot Shield er en tydelig vinner her. Tjenesten har over 2500 servere over hele verden. Brukerne kan også koble seg til serverne i løpet av 2 sekunder. Et forbløffende faktum er at hastigheten forblir høy til tross for et stort antall brukere (om enn de fleste bruker gratisversjonen). Catapult Hydra-protokollen lager flere kanaler for data for å øke hastigheten, påliteligheten og ytelsen.

Når det gjelder TunnelBear, er hastigheten bare utholdelig. De har et mindre nettverk av servere og opererer i bare 20 land. For et så lite antall servere er imidlertid ikke hastighetene så ille.

Brukervennlighet og støtte

TunnelBear er enkel å bruke. Den har også god appdesign med det herlige bjørnetemaet. Med det sagt, vi’d si at Hotspot Shield vinner i avdelingen for brukervennlighet. Etter at klienten er lansert, klikker brukerne bare på den store strømknappen og voila du kan begynne å få tilgang til begrenset innhold. Derfor vinner Hotspot for brukervennlighet.

Når det gjelder support, vinner Hotspot Shield igjen. Støttefunksjonen for live chat er ikke bare nyttig, men også veldig rask når du svarer på spørsmål fra brukerne. Hvis du leter etter en VPN-tjeneste som svarer på spørsmålene dine og lytter til deg, vil vi anbefale Hotspot Shield.

Torrenting og P2P

Hotspot Shield lar deg torrentere med forskjellige servervalg og ubegrenset båndbredde. Videre gir tjenesten beskyttelse mot skadelig programvare og nettfiskeangrep som gir deg ikke bare raske og pålitelige hastigheter, men også et sikkert torrenting-miljø.

Tvert imot, TunnelBear har ikke støtte for P2P-fildeling, og kan som sådan ikke brukes til torrenting. Når det gjelder torrenting og peer to peer fildeling, vinner Hotspot Shield igjen.

Fjern blokkering av Netflix og andre underholdningsplattformer

Hotspot-skjold har støtte for Netflix og gir brukere store hastigheter på 190 Mbps med premiumversjonen. Dette betyr at du vil kunne få tilgang til U.S.-biblioteket uansett hvor du befinner deg. Det gjør også en god jobb med andre strømmetjenester som BBC iPlayer-innhold.

Når det gjelder TunnelBear, har du kanskje ikke tilgang til det geo-begrensede Netflix US-biblioteket. Derfor, når det gjelder Netflix-streaming, er det lurt å velge Hotspot Shield fremfor TunnelBear.

Hvor bra er det for Kina og andre begrensede land?

TunnelBear kan bruke GhostBear-funksjonen til å omgå Kina’er flott brannmur. Brukere kan også koble seg til servere som ligger i Hong Kong. Derfor vinner TunnelBear når det gjelder sensur i Kina. Den kinesiske regjeringen har klart å blokkere Hotspot Shield fra å fungere i landet.

kompatibilitet

Begge disse tjenestene gir støtte for flere plattformer som Windows, macOS, Android, iOS. De tilbyr også nettleserutvidelser for alle anerkjente nettlesere som Mozilla Firefox, Opera og Chrome. Hotspot Shield har imidlertid ingen støtte for rutere, spillkonsoller eller Amazon Fire TV Stick. Kompatibilitetsløpet er nært, men TunnelBear bærer dagen på grunn av støtte for ekstra enheter som rutere og spillkonsoller.

Hotspot Shield vs TunnelBear: hvilken er bedre?

Vinneren er Hotspot Shield, men det er advarsler. Selv om tjenesten tydeligvis er bedre for underholdning, er TunnelBear den sikrere tjenesten og har et mer etisk syn på VPN-virksomheten.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

64 − 61 =