Bagaimana untuk memasang Akses Internet Swasta di Firestick


Amazon Fire Stick adalah sebahagian daripada perkakasan streaming yang mendapat populariti di kalangan peminat streaming di seluruh dunia. Stick Fire membolehkan pengguna untuk menyambung ke pelbagai saluran, dan menyalurkannya ke TV mereka tanpa perlu menggunakan kabel atau satelit. Stick Stick memberikan pengguna akses kepada perkhidmatan seperti Netflix, YouTube, HBO, Pandora, Hulu, Hotstar, dan banyak lagi.

Memandangkan kayu api sangat mudah digunakan, dan memberi pengguna akses kepada pelbagai kandungan, ia semakin popular dalam industri perkhidmatan streaming. Dengan begitu banyak pengguna beralih ke Fire Stick untuk keperluan streaming mereka, ia’s penting untuk memastikan risiko dan kelemahan dalam fikiran ketika mempertimbangkan beralih ke Stick Kebakaran.

Bagaimana untuk menggunakan Stick Fire anda dengan selamat

Bagaimana untuk menggunakan Stick Fire anda dengan selamat

Oleh kerana Fire Stick menghubungkan melalui wifi, terdapat beberapa kerentanan yang boleh digunakan penggodam atau pelaku buruk untuk mencuri data anda. Walaupun ia bukan’t sebagai tidak selamat seperti memeriksa akaun bank anda melalui wifi, masih terdapat beberapa akaun sensitif dan maklumat pembayaran yang akan dipindahkan antara sambungan internet anda dan Stick Fire anda. Untuk melindungi maklumat ini, dan pastikan anda berada’t yang disasarkan oleh perkara-perkara seperti serangan manusia-dalam-tengah, memasang VPN yang berkesan untuk Stick Fire anda adalah idea yang baik.

Rangkaian Peribadi Maya (VPN) membantu melindungi sambungan anda dengan menghantar data anda melalui saluran yang disulitkan dengan ciri keselamatan tambahan. Ini membolehkan perkhidmatan untuk menghalang data anda daripada dilihat oleh mata yang prying dan membolehkan anda melangkau perkara-perkara seperti mengunci kawasan untuk perkhidmatan seperti Netflix.

Walaupun terdapat banyak VPN di luar sana, mereka tidak semua dicipta sama. Sesetengah VPN tidak boleh dipasang pada peranti seperti Stick Fire, jadi ia’s penting untuk melakukan penyelidikan yang diperlukan sebelum anda dapat mencari VPN yang sesuai untuk anda. Perkara penting yang perlu diingat ialah standard keselamatan, dasar privasi, dan bidang kuasa undang-undang yang dikendalikan oleh perkhidmatan VPN.

Sekali awak’telah mengenal pasti VPN yang baik untuk keperluan anda, memikirkan cara memasang dan menggunakan perkhidmatan ini adalah perkara pertama yang anda’akan mahu mengendalikannya. Proses ini biasanya agak mudah, dan kebanyakan syarikat VPN menyediakan sastera dan panduan yang mencukupi untuk mendapatkan pengguna bermula.

Bagaimana untuk memasang aplikasi Stick Fire Akses Internet Swasta

Bagaimana untuk memasang aplikasi Stick Fire Akses Internet SwastaKebanyakan perkhidmatan VPN yang bereputasi mempunyai aplikasi khusus untuk Stick Kebakaran, dan mereka boleh dicari dan dipasang di Stick Stick itu sendiri tanpa sebarang kerumitan. Perkhidmatan VPN lain memerlukan beberapa langkah lagi, tetapi biasanya cukup kuat untuk menjamin usaha tambahan yang diperlukan untuk menggunakannya.

Akses Internet Persendirian adalah VPN popular yang jatuh ke dalam kategori kedua. Walaupun PIA tidak menawarkan aplikasi VPN khusus untuk digunakan dengan Amazon Fire Stick, APK android mereka dengan mudah boleh digunakan untuk memasang dan menggunakan perkhidmatan VPN pada Stick Fire. PIA sebenarnya mempunyai panduan mendalam untuk proses ini di sini, tetapi kami’Anda akan melalui langkah-langkah asas untuk memberi anda idea tentang cara memasang Akses Internet Swasta di Batang Api.

Pertama, anda memerlukan beberapa perkara sebelum anda memulakan:

 • Komputer
 • Peranti mudah alih Android atau iOS
 • Stick Fire anda, disambungkan dengan wifi
 • Langganan yang dibayar kepada Akses Internet Persendirian
 • App Stick Fire Manager ES (boleh didapati di Amazon Store untuk TV Kebakaran)
 • Aplikasi Togol Tikus untuk TV Kebakaran (boleh didapati di Play Store atau App Store IOS)

Sebaik sahaja anda mempunyai semua perkara ini, anda boleh bermula dengan mengikuti langkah-langkah berikut:

 1. Muat turun fail APK untuk Akses Internet Swasta ke komputer anda. Setelah fail APK ini berada di komputer anda, anda boleh memindahkannya ke Stick Fire anda menggunakan sambungan USB.
 2. Sebaik sahaja fail telah dipindahkan ke storan dalaman Batang Api, anda boleh mencabut peranti dari komputer anda dan menyambungkannya dengan televisyen anda. Apabila anda menghidupkan Stick Kebakaran, anda boleh menggunakan aplikasi Pengurus Fail ES untuk memasang fail APK yang anda pindahkan.
 3. Sila ambil perhatian bahawa Pengurus Fail mungkin memerlukan anda untuk mendayakan Debugging ABD dan Aplikasi daripada Sumber Tidak Diketahui dalam pilihan pemaju. Anda juga boleh mengambil masa ini untuk membolehkan aplikasi Togol Mouse, yang akan membolehkan anda mensimulasikan pergerakan tetikus dengan remote TV Kebakaran anda. Untuk melakukan ini, akses aplikasi Togol Mouse pada peranti mudah alih anda yang anda muat turun sebelum ini.
 4. Mengetik ikon di sebelah kiri atas UI akan membawa anda ke skrin tetapan. Ketik Pilih TV Kebakaran untuk memilih peranti yang anda ingin gunakan aplikasinya. Sebaik sahaja kayu api anda dipilih, anda boleh mengetuk Pasang Apl TV Kebakaran untuk memulakan pemasangan. Apabila proses selesai, anda akan dapat membuka aplikasi Toggle Mouse pada Stick Kebakaran anda.
 5. Sekarang yang dijaga, anda boleh menggunakan Pengurus Fail ES untuk mengakses fail APK pemasang PIA yang kami memindahkan ke Fire Stick tadi. Apabila anda menjalankan APK, anda akan digesa untuk menetapkan keizinan apl sebelum memasang. Sebaik sahaja pemasangan selesai, anda akan dapat menggunakan ciri Togol Mouse baharu anda dengan jarak jauh Stick Fire anda untuk mengemudi antara muka PIA.
 6. Anda akan diminta untuk membenarkan PIA mengakses sambungan pada peranti anda, yang mana anda perlu tekan okey. Ini akan membawa anda ke skrin log masuk yang membolehkan anda memasukkan kelayakan anda untuk mengakses perkhidmatan tersebut. Setelah log masuk, anda boleh menggunakan kursor tetikus anda untuk mengklik pada slider untuk mula menyambungkan.

Sekarang anda’semula dihubungkan, anda dengan selamat boleh menggunakan Stick Fire Amazon anda!

Bacaan yang disyorkan

VPN Terbaik untuk Amazon Fire Stick

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 − 2 =