Senarai Pelayan Akses Internet Persendirian


Kira pelayan adalah salah satu perkara pertama yang anda akan lihat pembekal VPN bercakap tentang. Jika ia’s tidak di header, ia sudah tentu disebut di suatu tempat di Laman Utama. Walaupun ia’s sukar untuk berhujah dengan kekuatan ribuan pelayan (yang menjadikannya lebih sukar untuk perkhidmatan geo-blok seperti Netflix atau kandungan penapisan di negara-negara seperti China), kadang-kadang’s kualiti dan lokasi pelayan sebenar yang paling penting. Itu’kenapa kita’kembali ke sini untuk memberi anda gambaran kami ke dalam senarai pelayan Akses Internet Persendirian, yang semoga membantu anda memutuskan sama ada VPN ini sesuai dengan keperluan anda.

Apa yang bagus tentang pelayan Akses Internet Swasta ialah mereka semua berdedikasi, bermakna mereka tidak dikongsi dengan mana-mana perkhidmatan lain. Ini meningkatkan keselamatan dan prestasi. Tidak banyak pembekal VPN membuat tuntutan ini kerana hosting maya dan berasaskan awan lebih murah dan dengan mudah dapat meningkatkan jumlah pelayan.

Berapa besar ialah senarai pelayan Akses Internet Peribadi?

Pegawai itu Akses Internet Persendirian (atau PIA, ringkasnya) mempunyai 3,100 + VPN dan pelayan proksi di 52 lokasi di 33 negara. Nombor ini adalah salah satu yang tertinggi di pasaran. Selain daripada keseluruhan pemimpin NordVPN, yang mempunyai lebih daripada 5,000, hanya TorGuard dan CyberGhost mempunyai nombor yang sama.

Tetapi seperti kita’telah disebutkan, nombor pelayan biasa tidak selalu memberitahu keseluruhan cerita. Sebagai contoh, Astrill VPN hanya mempunyai beberapa ratus pelayan, tetapi sebahagian besarnya adalah di Asia, menjadikannya VPN yang sempurna untuk rantau ini. Satu lagi perkhidmatan yang sangat bernilai, Ivacy VPN, juga mempunyai kurang daripada 500 tetapi berjaya untuk terus hidup “Terbaik” senarai kerana pelayannya tersebar di kawasan yang lebih luas. PrivateVPN hanya mempunyai 100 pelayan, tetapi mereka berada di 57 negara yang berbeza, yang hampir dua kali ganda lebih daripada PIA.

Jadi sementara jumlah pelayan VPN PIA mengesankan, lokasi dan kiraan negara mereka meninggalkan orang yang tertanya-tanya sama ada perkhidmatan itu baik di seluruh dunia.

Penyebaran senarai pelayan Akses Internet Persendirian

Walaupun anda mempunyai beribu-ribu pelayan dan beratus-ratus lokasi dilindungi, ia tidak’Tidak kira jika semuanya tertumpu di satu benua, meninggalkan kawasan lain untuk menghadapi sambungan yang lebih perlahan. PIA VPN mempunyai pelayan di 33 negara, manakala beberapa pemain teratas beroperasi dalam 60 tahun+. Ini dan kekurangan peta dunia di PIA’laman web mungkin sudah memberi anda idea bahawa perkhidmatan itu tidak tersebar secara merata.

Tidak mengejutkan, sebahagian besar senarai pelayan Akses Internet Swasta berada di Amerika dan Eropah. Peratusan itu sendiri (91%) lebih sesuai dengan NordVPN daripada Astrill VPN (yang dikenali kerana penyebarannya di Asia). Sebaliknya, PIA hanya mempunyai 2% pelayan mereka di Asia, yang dua kali kurang daripada NordVPN. Lebih-lebih lagi, ia tidak’t mempunyai Filipina dalam senarai negara mereka, yang biasanya merupakan tempat termurah bagi pencinta MMA di Asia untuk membeli UFC Pay-per-view, sebagai contoh.

PIA’Kehadiran di rantau Timur Tengah, Afrika dan India lebih buruk, hanya sedikit melebihi 1% daripada jumlah keseluruhan. Tetapi ini adalah kawasan pertama di mana PIA mengalahkan Astrill VPN, yang hanya mempunyai 0.5%. Sekali lagi, ini tidak’t semestinya diterjemahkan ke dalam kelajuan yang lebih baik apabila menggunakan PIA. Sebenarnya, ia hampir pasti tidak’t.

Bagi rantau Pasifik dan Oceania, 6% adalah angka yang baik. Secara keseluruhan terdapat 200 pelayan, lebih daripada di tempat lain yang tidak dinamakan Amerika Utara atau Eropah.

Untuk menyimpulkan, Senarai pelayan Akses Internet Persendirian dibuat untuk menampung keperluan Amerika, Eropah, Australia, dan New Zealand. Timur Tengah, Afrika, dan India juga diwakili dengan baik berbanding dengan pesaing. Asia adalah satu kawasan besar yang jelas kekurangan PIA’perhatiannya.

Kami juga harus memberi amaran bahawa walaupun lebih daripada 90% VPN Akses Internet Persendirian’pelayan di Eropah dan Amerika, Amerika Selatan sangat tidak terwakili. PIA mengakui terdapat hanya 20 pelayan di Brazil untuk seluruh benua, semua penuh di satu lokasi dan diberi tugas untuk melaksanakan.

Kelajuan pelayan Akses Internet Persendirian

Kelajuan pelayan

Mengingat bilangan lokasi yang rendah, orang tidak boleh mengharapkan kelajuan yang baik dari PIA di luar Amerika Utara atau Eropah. Di sini kelajuan sepatutnya cukup pantas untuk tidak mengeluh. Jika tidak, PIA tidak akan’t telah menjadi nama isi rumah apabila ceramah di meja makan bertukar kepada VPN. Sekali lagi, gerombolan pengguna cenderung mengecewakan pelayan, menjadikannya lebih perlahan daripada yang mereka boleh dan sepatutnya.

Ujian kelajuan kami untuk tinjauan PIA (kelajuan asas 280 Mbps) telah menunjukkan penurunan kelajuan kira-kira 60% apabila disambungkan ke pelayan PIA di Eropah (lebih kurang 100 Mbps). Di Amerika Syarikat, julatnya dari 75 Mbps hingga 130 Mbps, mengekalkan kelajuan purata yang sama. Australia kekal di puncak AS, dan Jepun membuktikan PIA’isu dengan Asia (hanya 68 Mbps).

Oleh itu, walaupun jumlah pelayan sepatutnya dapat memberikan kelajuan yang baik di seluruh dunia, bilangan negara dan pelayan yang memaksa PIA menembak dirinya sendiri.

Pelayan akses Internet peribadi dan streaming

Sama seperti ujian kelajuan biasa yang dinyatakan di atas, PIA adalah baik untuk streaming jika anda’semula di Amerika Utara atau Eropah. Dalam ujian Netflix kami, kami dapat menyahsekat perpustakaan AS dan Belanda. Kelajuan menurun dengan ketara apabila kita bersambung ke seberang dunia, yang bermaksud anda juga menang’t sentiasa dapat menstrim kandungan HD atau UHD menggunakan PIA. Perkara terbaik sebelum memutuskan untuk membeli adalah memeriksa kelajuan dengan Netflix’ujian sendiri cepat.com. Ini sepatutnya memberikan anda idea yang boleh anda harapkan daripada senarai pelayan Akses Internet Persendirian.

Baca lebih lanjut: Akses Internet Persendirian untuk Kodi

Pelayan akses Internet peribadi dan pelik

Eropah dan Amerika Utara sudah tahu itu meresap dengan PIA adalah mungkin. Oleh kerana kejatuhan kelajuan, yang lain biasanya tetap dengan pilihan lain, salah satunya ialah tidak menggunakan VPN sama sekali. Walaupun kami tidak mengesyorkan torrential secara umum, melakukannya tanpa VPN adalah risiko yang perlu anda fikirkan.

Bagi menjaga diri anda selamat dengan PIA apabila merosakkan, mereka dasar tidak-log harus membiarkan anda tidur dengan baik pada waktu malam kecuali anda membenarkan penghantaran port dan mematikan perlindungan kebocoran DNS dan IPv6. Walaupun kami memahami bahawa penghantaran port boleh memberikan anda muat turun kelajuan yang lebih baik dan membolehkan orang lain memuat turun dari anda, jika anda peduli dengan privasi anda dan tidak dikenali, perlindungan dari kebocoran harus dihidupkan setiap saat.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

70 − = 65