Avast SecureLine VPN-gjennomgang


Med Avast’s imponerende bakgrunn innen cybersecurity, du’d tror du’Jeg vil være sikker og anonym på nettet. Men det ville dømme en bok etter omslaget.

Dette er selskapet som ga oss gode og pålitelige verktøy som Avast Internet Security og Avast Antivirus. Likevel må vi fortelle våre personvernfølsomme lesere at de sannsynligvis bør bruke sine hardt opptjente penger et annet sted. Når det er sagt, for en komplett VPN-nybegynner, kan SecureLine være akkurat det de trenger.

Så er denne VPN-sikker eller noe bra, tross alt? Vel, det’det er hva vi’her for å finne ut.

Sikkerhet og personvern

Online sikkerhet og personvern er de viktigste aspektene hvis du’ønsker å kjøpe en VPN.

La’se hva SecureLine VPN har for deg:

 • AES-256 kryptering av militær karakter
 • IPsec og OpenVPN på UDP-protokoller
 • IP- og DNS-lekkasjebeskyttelse
 • Drepe bryteren
 • Alle porter er kryptert for å holde dine online aktiviteter private

Disse funksjonene kan gjøre en VPN trygg nok, avhengig av hva du bruker den til. Hvis absolutt anonymitet er et must, kan vi gjøre det’t anbefaler deg å bruke Avast SecureLine. Imidlertid, hvis du bare planlegger å bruke denne VPN for å få tilgang til Netflix, kan det hende du kan være helt fin.

Oppbevarer Avast VPN logger?

Hva synes du om en VPN-leverandør som holder personlig identifiserbar informasjon om deg, for eksempel din tilkoblingslogger inkludert din sanne IP-adresse?

Avast SecureLine VPN logger tidsstempler, IP-adressen din (sans den siste oktetten) og IP-ene til VPN-servere du kobler til

Personvernreglene deres sier at Avast logger forbindelsene dine, men ikke aktivitetene dine (dvs. innholdet på nettstedet du blar gjennom eller ser på.)

I følge Avast Transparency Report 2017 var det 28 forespørsler om loggføring fra myndigheter i forskjellige land. Avast viste seg å være nyttig i en sak angående en tsjekkisk etterforskning, hvor personlig identifiserbar informasjon ble gitt til politiet. For å være presis, en bruker’s sanne IP-adresse ble koblet til en e-postkonto.

At’er ganske bekymringsfull post. Selv om Avast VPN logger en anonymisert versjon av IP-en din, kan det bare være 256 versjoner av den siste oktetten og sammenkobling som med VPN-serverne kan gi akkurat nok til å identifisere deg.

Er Avast SecureLine VPN lekkasjesikker?

Mens tjenesten tilbyr pålitelig IP- og DNS-lekkasjebeskyttelse, er WebRTC-lekkasjer en annen sak.

WebRTC (Web Real-Time Communication) er en innebygd nettleserfunksjon aktivert som standard i noen av de viktigste nettleserne som Firefox, Chrome og Opera. Med andre ord, dette er ikke’faktisk Avast VPN’s problem. Likevel kan det føre til alvorlige personvern- og sikkerhetsproblemer.

Den midlertidige løsningen på dette store lekkasjeproblemet som Avast tilbyr, er å “beskytt personvernet ditt i mellomtiden ved å blokkere eller deaktivere WebRTC manuelt.”

Vær oppmerksom på at visse applikasjoner avhenge på WebRTC-funksjonen. For eksempel fildeling og videochatting fungerer kanskje ikke med den deaktivert.

For best mulig beskyttelse mot WebRTC-lekkasjer foreslår vi at du bruker en topp VPN, for eksempel ExpressVPN, NordVPN, eller noen annen førsteklasses tjeneste. En som har vist seg å ikke lekke noe sted.

Hastighet og ytelse

For å se hvordan Avast SecureLine presterer, kjørte vi flere hastighetstester på forskjellige steder. Før vi koblet til vår første testserver, var dette grunnleggende målinger i Europa:

Avast SecureLine VPN hastighetstest baseline

 • Nedlasting: 279 Mbps
 • Laste opp: 263 Mbps
 • Ping: 4 ms

Deretter prøvde vi forskjellige hjørner av verden for å se et generelt bilde. Her’det vi fant.

London, Storbritannia

Avast SecureLine VPN hastighetstest LondonLondon, Storbritannia - 52 Mbps nedlasting | 23 Mbps opplasting

 • Nedlasting: 52 Mbps (frafall 81%)
 • Laste opp: 23 Mbps (frafall 91%)
 • Ping: 57 ms

Washington, USA

Avast SecureLine VPN hastighetstest WashingtonWashington, USA - 45 Mbps nedlasting | 9 Mbps opplasting

 • Nedlasting: 45 Mbps (frafall 84%)
 • Laste opp: 9 Mbps (frafall 97%)
 • Ping: 131 ms

Tokyo, Japan

Avast SecureLine VPN hastighetstest TokyoTokyo, Japan - 39 Mbps nedlasting | 3 Mbps opplasting

 • Nedlasting: 39 Mbps (avslag 84%)
 • Laste opp: 3 Mbps (frafall 99%)
 • Ping: 271 ms

Disse er ganske gode hastigheter - nok for enda 4K videostrømming, torrenting og blokkering av geo. Husk imidlertid at baselinehastighetene våre var relativt raske. Hvis basishastighetene er lavere, kan du oppleve dårligere ytelse på grunn av den høye avleveringsprosenten.

Serverdekning

Avast SecureLine VPN har et ikke avslørt antall servere i bare 55 lokasjoner i 34 land. Imidlertid har tjenesten fremdeles anstendig dekning av de viktigste stedene over hele verden, inkludert Kina og Russland. Det siste, må vi advare, har allerede drevet de fleste premium VPN-er bort med sine nye påtrengende lover.

Selskapet hevder at disse VPN-serverne teoretisk kan håndtere opptil 2 Gbits / s trafikkbelastning. De gjør også regelmessige stresstester og får gjennomsnittshastigheter på 450-600 Mbits / sek, noe som er veldig fristende tall.

Brukervennlighet og multiplattformstøtte

Du har ganske grunnleggende valg når det gjelder Avast SecureLine-kunder:

 • Windows
 • Mac os
 • Android og Android TV
 • iOS

Den ene positive tingen å nevne her er det disse appene er veldig enkle å bruke.

For PC- og Mac-versjonene kan du velge å laste ned gratis prøveversjon, eller du kan klikke Kjøp nå. Avast VPN Android- og iOS-klientene kan imidlertid bare lastes ned som forsøk for førstegangsbrukere.

Når du har fått din VPN-klient, det’er bare et spørsmål om flere klikk i “OK-Neste-jeg godtar…-Neste-Next-Install-Finish” bor for å få den i gang.

Når du logger deg på den aktiverte appen din’Jeg ser den første skjermen:

Avast SecureLine VPN-av / på-knapp

Denne startskjermen har grunnleggende informasjon om den, inkludert din virkelige plassering og det siste stedet du valgte.

Hvis du velger AV-knapp, du’Jeg kobler automatisk til sist brukte server. Når du klikker på Endre plasseringsknapp, en skjerm kommer med alle serverne kategorisert etter regioner og funksjoner (P2P eller Streaming).

Avast Secureline VPN-servere

Det gode er at du ikke gjør det’t trenger å koble fra gjeldende server før du velger en annen. Vi liker det når det ikke er unødvendige klikk involvert.

Men hva med Innstillingsmeny og tilpasning? De Generell meny tilbyr bare fire alternativer, og ingen av dem tilbyr noe substansielt:

Avast SecureLine VPN-innstillinger

…Jepp, ikke mye å gjøre her. La’s sjekk Nettverkssikkerhetsmeny neste. Finner vi noen spennende alternativer der?

Avast SecureLine VPN-nettverkssikkerhetsinnstillinger

…Nei. Gå videre. Ingenting å se her heller.

I utgangspunktet det’s alle funksjonene. Avast gjør det ikke’Det gir deg for mange tekniske valg, og det kan være en god start for en nybegynner, men absolutt vunnet’t imponere en VPN-entusiast.

Fungerer det med Netflix og Kodi?

Vi begynte å teste Netflix US katalogen først og ble overrasket over å finne at ikke bare de dedikerte amerikanske streaming-serverne fungerte, men andre tilfeldige amerikanske servere (New York og Washington) gjorde det også.

Netflix US Mowgli filmskjermbilde

Men når vi koblet oss til UK Streaming-serveren, klarte vi ikke å få tilgang til Netflix UK. Deretter prøvde vi London-serveren på bare grunnlag, og vi lyktes: ja, du kan se Netflix UK.

Dessverre mislyktes vi med andre Netflix-regioner som Canada og Australia. Imidlertid hadde vi flaks da vi prøvde Paris-serveren for Netflix FR og Tokyo-serveren for Netflix JP. Faktisk var vi overrasket over at Tokyo-serveren kunne prestere imponerende raskt.

Alt i alt syntes vi Avast var ganske anstendig for Netflix.

Avast SecureLine for Kodi

I teorien kan du bruke Avast VPN for Kodi siden den har gode hastigheter, støtte for Kodi og kryptering. Imidlertid bør du tenke deg om to ganger når det gjelder et av de største Avast VPN-problemene: loggpolitikken.

Selvfølgelig kan du bare bruke Kodi for å få tilgang til geobegrensede TV-serier og ikke de “skygge” torrenting add-ons med gratis filmbiblioteker. Men selv det kan være “mislikt” av regjeringen eller mediestreamers. Så trå veldig forsiktig når du bruker denne VPN-en med Kodi.

P2P og torrenting

Avast SecureLine VPN støtter torrenting på et begrenset antall servere og tilkoblingshastighetene kan være helt bra for P2P-fildeling, men der’s dette problemet med hensynet til personvern og logging.

Som vi’Som tidligere sagt, har selskapet en tendens til å dele informasjon med myndighetene. Dette diskvalifiserer i utgangspunktet denne VPN som et godt valg for torrenting.

Å bruke feil VPN-programvare for fildeling kan ende med en stygg copyright-varsel eller verre. Finn ut mer om Avast VPN og torrenting her.

Kundeservice

Du får tilgang til Avast’er online Støttesenter, men det kommer deg kanskje ikke langt. Support Center-alternativene inkluderer:

 • En FAQ-database
 • Hjelp fora
 • Gratis 24/7 konsultasjon via telefon
 • Ingen live chat support

Det kan også ta opptil to dager før supportpersonalet løser problemet ditt. Det kan du faktisk’t til og med sende dem en e-post direkte, men det’er det mulig å sende inn en supportbillett ved å klikke på Kontakt oss-knappen nederst på FAQ-sidene.

Den eneste “bo” måten du kan være koblet til et menneske på er å ringe kundesupportens telefonnummer.

Priser

Dette er hva Avast tilbyr for sine 1-årsplan og enkeltapparater:

Avast SecureLine VPN-priser

Og så er det mange andre alternativer:

 • 1-årsplan for flere enheter (opptil 5): $ 79.99 ($ 6.66 / måned)
 • 2-årsplan for flere enheter (opptil 5): $ 149.99 ($ 6.24 / måned)
 • 3-årsplan for flere enheter (opptil 5): 219,99 dollar ($ 6.11 / måned)
 • 2-årsplan for 1 PC eller Mac: 109,99 dollar ($ 4,58 / mnd)
 • 3-årsplan for 1 PC eller Mac: 159,99 dollar ($ 4.44 / måned)

Ja, de $ 4.xx månedlige beløp kan høres rimelige ut og relativt lave. Men la’glem ikke at disse er til en enkelt enhet bare mens andre konkurrenter tilbyr 5 eller 6 flere enheter for lignende priser. Så gjør du regnestykket.

Du kan betale for Avast-planen din med et kredittkort, debetkort eller PayPal. Nei anonyme betalinger tilbys eller aksepteres.

SecureLine tilbyr en 7-dagers gratis prøveversjon. Det ser ut til å være fullt funksjonelt og uten noen åpenbare begrensninger. Faktisk kan du også velge en 60-dagers gratis prøveperiode. I dette tilfellet er standardbestillingen din en 1-årsplan, som du kan gjøre’t endring.

Du kan prøve Avast gratis så lenge som 60 dager, så lenge du oppgir betalingsopplysningene dine. Husk at du må si opp abonnementet i tide med mindre du vil bli belastet for et helt år.

Bunnlinjen

Alt i betraktning kan vi si det denne VPN-en er den enkleste å bruke for alle som ikke virkelig er i IT eller cybersecurity. Imidlertid, hvis du’Hvis du er en hyppig reisende, en hacker, en journalist eller en aktivist, kan du synes Avast SecureLine er dårlig utstyrt med sikkerhetsfunksjoner.

Du kan gi den en sjanse og få tilbakebetaling innen 30 dager hvis den ikke klarer å sjarmere deg. Eller, enda bedre, beskytt deg selv med den best mulige VPN-programvaren for virkelig trygghet.

La oss lære av din erfaring

Har du noen gang prøvd å bruke Avast VPN eller noen andre VPN-tjenester før? Hva er inntrykkene dine?

Legg gjerne igjen din kommentar.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 73 = 77