ProtonVPN-arvostelu

VPN-markkinoilla ei ole koskaan ollut kunnollista valintaa ilmaiseksi VPN: lle. ProtonVPN on työkalu samoilta CERN-tutkijoilta, jotka antoivat meille ProtonMailin. He ovat päättäneet saavuttaa mammutin tehtävän; nimittäin tarjota maailmalle ilmainen VPN-versionsa - sellainen, joka on turvallinen, varma, jota ei rahoiteta haitallisin keinoin ja jota ei ole rajoitettu kaistanleveyteen tai siirretyn tiedon määrään.


Päätin nähdä, vastaako ProtonVPN näitä pyrkimyksiä. minä’Tarkastellaan paljon tärkeitä kysymyksiä ProtonVPN: stä tässä katsauksessa. Onko ProtonVPN turvallista käyttää? Onko se luotettava? Pitääkö lokit? Onko se hyvä torrentia? Ja tietysti, että ProtonVPN on markkinoiden paras ilmainen VPN?

minä’Yritän antaa sinulle vastauksia näihin ja muihin kysymyksiin auttaaksesi sinua selvittämään, onko ProtonVPN hyvä valinta VPN-tarpeitasi varten.

Yleiskatsaus

Sijoitus: # 15
Perustuu: Sveitsi
Palvelimet ja sijainnit: 600+ palvelinta yli 40 maassa
lokit: vähäinen tiedonkeruu
Salaus ja protokollat: pääprotokollat ​​OpenVPN ja IKEv2 / IPsec, armeijan luokan salaus (AES-256)
Netflix: Joo
Torrenting: Kyllä, P2P sallittu erikoistuneille palvelimille
sovellukset: Windows, macOS, Linux, iOS, Android
Tuki: sähköposti, tietokanta
Hinta: alkaen 3,29 dollaria / kuukausi
Ilmainen versio tai kokeiluversio: Joo
Verkkosivusto: protonvpn.com

Suojaus- ja yksityisyysominaisuudet

ProtonVPN on erittäin sitoutunut vanhaan online-tietoturvaan ja yksityisyyteen. Turvallisuuden kannalta’on erittäin turvallinen ja on varma valinta digitaalisten omaisuuksien suojaamiseksi. Tämä VPN-palvelu on melko yhtä hyvä kuin piilottaa IP-osoitteesi ja varmistaa nimettömyyssi verkossa torrenttiin turvallisesti ja välttää online-sensuuria..

Salaus- ja tunneliprotokollat

ProtonVPN sisältää AES-256-salauksen, jota pidetään salaustekniikoiden kultastandardina. Sekä kyberturvallisuusasiantuntijoiden, pankkien että jopa maailman armeijoiden käyttämä AES-256 on käytännössä murtumaton.

Tunnelointiprotokollien osalta ProtonVPN tarjoaa seuraavat:

 • OpenVPN TCP
 • OpenVPN UDP
 • IKEv2 / IPSec

Että’S on melko suhteellisen perusvalikoima protokollavaihtoehtoja, mutta ProtonVPN kattaa kaikki asiaan liittyvät kulmat’Lisäsuojausominaisuudet. Kaiken kaikkiaan OpenVPN on paras päivittäisen yhteyden turvaamiseen, kun taas IKEv2 / IPsec vie sinut VPN: tä estävän palomuurin yli, jonka autoritaarinen hallitus saattaa heittää tietäsi..

Tapa kytkin

ProtonVPN tarjoaa tehokkaan tappikytkimen. Jos VPN-yhteytesi putoaa jostain syystä - ohjelma pysäyttää kaiken liikenteen ja estää IP: tä vuotamasta.

Testasin ProtonVPN tappa-kytkintä heidän Windows-sovelluksessaan, ja tulokset eivät’t petä - se toimi luotettavasti aina kun irroitin ProtonVPN: n.

Ei IP- tai DNS-vuotoja

ProtonVPN tarjoaa DNS-vuodonsuojauksen asiakaspuolella sekä yksityisen DNS-verkon. Tämän pitäisi varmistaa useimpien DNS-vuotojen estäminen.

On ilmoitettu, että ProtonVPN on alttiina pahamaineiselle WebRTC-vuodolle. Tällä hetkellä testini kuitenkin osoittavat, että näin ei ole.

ProtonVPN-vuototesti

IPv6-vuotojen tilanne ei ole yhtä selvä, mutta kaikki väitteet ProtonVPN: stä’s IPv6-vuodot eivät ole perusteltuja. Pahimmassa tapauksessa se’on mahdollista yksinkertaisesti sammuttaa IPv6.

Kaiken kaikkiaan voin luotettavasti sanoa, että ProtonVPN on vuotovapaa VPN-palvelu.

Tietosuojaystävällinen sijainti: Sveitsi

ProtonVPN perustuu yksityisyyttä suosivaan Sveitsiin. Sen lisäksi, että Sveitsissä ei yleensä noudateta yksityisyyden suojaa, sillä ei ole tietojen säilyttämistä koskevia lakeja, eikä se kuulu Fourteen Eyes -yhdistykseen. Tämä tarkoittaa, että lainkäyttövaltaisesti ProtonVPN perustuu yhteen parhaimmista maista planeetalla.

Ei toimintalokeja

ProtonVPN-tietosuojakäytännössä todetaan, että palvelu seuraa vain viimeisen kirjautumisen aikaleimoja:

Joka kerta kun käyttäjä muodostaa yhteyden Palveluun, seuraamme vain viimeisen onnistuneen kirjautumisyrityksen aikaleimaa. Tämä korvataan joka kerta, kun kirjaudut onnistuneesti sisään. Tämä aikaleima ei sisällä tunnistetietoja, kuten IP-osoitteesi tai sijaintisi; se sisältää vain sisäänkirjautumisen ajankohdan ja päivämäärän.

Tämä on paljon vähemmän kuin monet muut VPN-palveluntarjoajat keräävät ja eivät saaneet’t olla paljon huolta.

Siksi, vaikka ProtonVPN: llä on “ei-tukit” vaatia heidän verkkosivustollaan, joka muuttuu “ei toimintalokkeja” vieritettyäsi vähän alas, se suorittaa vähimmäisvaatimukset.

Avoimen lähdekoodin ja auditoitu

ProtonVPN ilmoitti vuoden 2020 alussa, että heidän sovelluksensa ovat nyt avoimen lähdekoodin ja tarkastettuja. Se oli odotettu askel, kun otetaan huomioon, että yritys on tunnettu omistautumisestaan ​​turvallisen ja varman selauskokemuksen tarjoamiseen.

Samaan aikaan ProtonVPN päätti keskittyä enemmän kolmansien osapuolien suorittamiin tarkastuksiin. Siksi ProtonVPN allekirjoitti sopimuksen auditoinnin suorittamisesta johtavan tietoturvayrityksen SEC Consult kanssa.

Muut tekniset ominaisuudet

Suojauskeskeisenä palveluntarjoajana ProtonVPN: llä on useita edistyneitä ja omistusoikeuden alaisia ​​suojausominaisuuksia, joita useimmat keskimääräiset VPN-palvelut eivät’t tarjous.

 • Secure Core - mielenkiintoinen ota multi-hop VPN. Kun tämä asetus on käytössä, kaikki palvelinyhteydet vievät kiertotien ProtonVPN: n kautta’erittäin turvalliset maanalaiset palvelimet Sveitsissä, Ruotsissa tai Islannissa.
 • Torin yli VPN - yhdistä Tor-verkon ja VPN: n anonyymi.

Nämä ovat hienoja ominaisuuksia, jotka tekevät ProtonVPN: stä erittäin turvallinen käyttää, puhumattakaan siitä, että jotkut tarjoavat useita todella hienoja vaihtoehtoja.

Lisätietoja ProtonVPN: stä’turvallisuus, tutustu erikoisartikkeliimme, onko ProtonVPN turvallinen?

Nopeus: on ProtonVPN nopea?

Tein ProtonVPN-nopeustestini Euroopasta, a Latausnopeus 134 Mbit / s ja käyttämällä Speedtest.net: ää, jota käytettiin kaikissa muissa mittauksissa ProtonVPN: n ollessa päällä.

ProtonVPN-perustaso

Matkasin ympäri maailmaa ProtonVPN: n kanssa OpenVPN-protokollaa käyttämällä. minä’olet valinnut UDP: n TCP: n sijasta saadaksesi parhaan mahdollisen nopeuden.

New Jersey, Yhdysvallat
Viive: 135
Lataa: 26 Mbit / s
Lataa: 34 Mbit / s
Pudotus: 80%

ProtonVPN-nopeustesti Yhdysvalloissa

Yhdistynyt kuningaskunta
Viive: 68
Lataa: 44 Mbit / s
Lataa: 5 Mbit / s
Pudotus: 67%

ProtonVPN nopeustesti Iso-Britannia

Japani
Viive: 284
Lataa: 24 Mbit / s
Lataa: 4 Mbit / s
Pudotus: 82%

ProtonVPN nopeustesti JP

ProtonVPN-nopeudet ovat keskimääräistä suuremmat ja minä’Odotan niiden kasvavan palvelimien määrän mukana, mikä on edelleen kaukana huippukilpailijoista. Nopeutta ei tietenkään määritä vain palvelimien määrä. Koska ProtonVPN on suhteellisen nuori palvelu, uskon sen jatkavan heidän työkalunsa parantamista ja aiheuttavan vakavaa uhkaa kilpailijoille vuonna 2020.

Tukeeko ProtonVPN laitteistoani?

Kyllä, luultavasti. ProtonVPN on saatavana moniplatformisessa saatavuudessa suosituimmissa pöytäkoneissa ja mobiileissa käyttöjärjestelmissä, kuten Windows, macOS, Linux, Android ja iOS. Sen asentamiseen AsusWRT-, DD-WRT-, Tomato- ja Vilfo-reitittimiin on myös oppaita..

Vaikka sovellusten ja tuettujen laitteiden määrä on edelleen melko pieni, se on’on vain ajan kysymys, kunnes ProtonVPN lisää lisää. Loppujen lopuksi tämä VPN on luotu turvallisuutta - eikä suosiota - ajatellen.

Laitteiden lukumäärä tiliä kohti riippuu hinnoittelusuunnitelmasta. ilmainen versio antaa sinulle vain yhden, kun taas papin Visionaalinen suunnitelma mahdollistaa jopa 10 samanaikaista yhteyttä.

ProtonVPN-työpöytäsovellukset: Windows, macOS ja Linux

Pöytäsovelluksissa on helppo navigoida - niillä on valtava kartta ja ne eivät ole sotkuisia. Jokaisella vaihtoehdolla on hyödyllisiä selityksiä.

ProtonVPN arvioi kuinka käyttää

ProtonVPN Windows -sovelluksen pääruudussa sinä’Näet kartan, jota voit suurentaa ja loitontaa oikeassa yläkulmassa olevan palkin avulla. Pientä kolmiota osoittamalla paljastuu mihin maahan VPN-palvelin perustuu. Jos hiiren osoitin sitten maan nimen päälle, se muuttuu Kytkeä nappi.

Vasemmassa yläkulmassa sinun pitäisi huomata a Pikayhteys -painike, joka yhdistää sinut sijaintiisi lähimpään palvelimeen. Alla on Haku-välilehti ja laajennettava luettelo maista, joissa on ProtonVPN-palvelimia.

Erityiset palvelimet on merkitty eri kuvakkeilla. Kaksi vastakkaista nuolta tarkoittavat P2P-palvelinta ja sipuli tarkoittaa Tor: ta VPN: n yli. “P” on tarkoitettu Plus-palvelimille, jotka ovat Plus- ja Visionary-suunnitelmien omistajien käytettävissä.

Jos käännyt Suojattu ydin päällä, kaikki liikenteesi kulkee ProtonVPN: n kautta’erittäin turvalliset palvelimet Sveitsissä, Ruotsissa tai Islannissa. Tämä hidastaa myös yhteyttä huomattavasti.

Hampurilainen-valikossa on useita vaihtoehtoja, mutta minä’Keskustelemme vain tärkeimmistä asetuksista.

ProtonVPN arvioi kuinka käyttää

 • Automaattinen yhteys. Voit ottaa sen käyttöön tai poistaa sen käytöstä ja valita, miten automaattinen yhteysominaisuus toimii - muodostaako se yhteyden aina nopeimpaan palvelimeen, satunnaispalvelimeen vai seuraako jonkin profiilin parametreja.
 • Pikayhteys. Valitse miten “Pikayhteys” -painike käyttäytyy (samanlainen kuin Auto Connect).
 • Oletusprotokolla. OpenVPN: ssä voit valita joko UDP tai TCP - loistava valinta, varsinkin jos et halua’t-yhteydellä on vakain (tässä tapauksessa sinun kannattaa kokeilla TCP: tä). Tämä voi olla hämmentävä jokaiselle, joka on lukenut OpenVPN: stä ja voi’t löytää sitä luettelosta. Suojausprotokolla on oikeastaan ​​OpenVPN - sinä’valitaan vain sellainen OpenVPN.
 • VPN-tappokytkin. Tämä on tärkeä ominaisuus, joka on “Vinossa” oletuksena. Suosittelemme kääntämään sitä “Päällä.”
 • DNS-vuodonsuojaus. Ei ole mitään syytä, miksi tämä pitäisi kytkeä pois päältä.

Ei ole’t paljon tilaa eksyä ProtonVPN-asiakasohjelmassa - työkalu tuntuu tilavalta mutta siistöltä. Se’erittäin toimiva, mutta kevyt.

Toisin kuin useimmissa VPN-palveluntarjoajissa, ProtonVPN tarjoaa Mac-asiakasohjelman, joka on yhtä turvallinen kuin Windows-sovellus. Monet VPN-palvelut poistavat tietyt suojausominaisuudet macOS-sovelluksistaan, mikä ei ole ProtonVPN: n tapauksessa. Sekä Secure Core että Tor over VPN ovat läsnä myös ProtonVPN macOS-asiakasohjelmassa.

Toisaalta ProtonVPN Linux -sovellus on enemmän komentorivityökalu, jolla ei ole GUI: tä, toisin kuin Windows- ja Mac-sovellukset. Että’on melko yleinen VPN-teollisuudessa, ja suurin osa VPN-palveluista tarjoaa käyttöliittymättömiä sovelluksia Linux-käyttäjille.

ProtonVPN-mobiilisovellukset: Android ja iOS (iPhone / iPad)

ProtonVPN: n mobiiliversioissa on vähän vähemmän toimintoja ja ne käyttävät IKEv2-protokollaa. Androidille voit käyttää OpenVPN: ää asentamalla sen manuaalisesti. Kuten tavallista, ProtonVPN Android- ja Mac-versioissa ei ole todellista tappaa-kytkintä, vain Always-on-VPN-toiminto, jonka pitäisi riittää useimmille käyttäjille.

ProtonVPN-arvostelu

ProtonVPN Android-sovellus ei’t ominaisuus tappa-kytkin, joten sinä’Sinun on käytettävä oletusarvoista Android OS -katkaisinta tai ladattava se kolmannelta osapuolelta, mikä on tuskin hankalaa.

Voit hankkia ProtonVPN Android-sovelluksen Google Playsta tai suoraan lataamalla APK-pakettitiedostona protonVPN.com-sivustosta..

ProtonVPN iOS -sovellus on käytännössä identtinen Android-version kanssa ja on saatavana App Storesta.

Muut ProtonVPN-alustat

ProtonVPN tarjoaa myös asennusohjeita AsusWRT-, DD-WRT-, Tomato- ja Vilfo-reitittimille..

Tämä tarkoittaa, että pienellä työllä voit myös asettaa VPN: n reitittimellesi ja suojata liikennettäsi ja käyttää geo-estettyä sisältöä kaikilla yhdellä laitteen lisenssillä, jättämällä muut 9 yhteyttä (jos omistat premium-tilauksen) suojaa tien päällä.

Netflix ja muut suoratoistopalvelut

ProtonVPN poistaa Netflixin käytöstä tietyillä Yhdysvaltain palvelimilla, jotka on merkitty “P,” jotka ovat saatavana Plus- ja Visionary-suunnitelmien kanssa työpöydän ProtonVPN-versioissa. ProtonVPN-tuen mukaan he eivät kuitenkaan anna mitään takeita siitä, että se toimii koko ajan. Että’siksi minä’olet päättänyt kokeilla sitä ja tarkistaa nopeudet.

ProtonVPN vapauttaa Netflixin

Nopeudet olivat riittävän hyviä Ultra HD: lle (4K). Vaikka näytöksen alkuperäinen lataus vie tavallista pidempään, ohittaminen ja suoratoisto ovat saumattomia.

ProtonVPN myös tukee Hulua. Aivan kuten Netflixissä, sinäkin’Tarvitsen Plus- tai Visionary-suunnitelman päästäksesi Plus-palvelimiin, jotka on merkitty “P.” Aivan kuten Netflixissäkin’Sillä ei ole takuuta, että se toimii aina. Ja jos se niin tapahtuu’joko Windows, Mac tai Linux, koska Plus palvelimet eivät’t tukea mobiililaitteita.

Tukeeko ProtonVPN torrentiaa?

Kyllä, ProtonVPN tukee torrenttia kaikissa palvelimissa.

ProtonVPN sallii torrentin, mutta varoittaa siitä’s tekijänoikeuksien loukkauksia vastaan. Palvelu on hyvä torrenting jos’uudelleen Euroopassa tai Aasiassa ja melko huono muualla, lähinnä nopeuden vuoksi. Ilmaisen version käyttäjille se’s ei ole ollenkaan saatavilla.

Mahtavat tietoturvatiedot tekevät ProtonVPN: stä luonnollisen valinnan torrentin käyttäjille. valitettavasti, P2P-liikenne on optimoitu vain valituilla palvelimilla Alankomaissa, Sveitsissä, Singaporessa ja Ruotsissa. Tämä tarkoittaa, että Amerikan käyttäjien ei pitäisi odottaa hyvää nopeutta.

Lue lisää ProtonVPN: stä ja torrentingista omasta artikkelistamme.

Tuki: ProtonVPN-sähköpostituki, tietokanta ja alamäärä

ProtonVPN: n sisältö’Verkkosivusto on hyvä. vaikkakin itseapuaineistoa ei ole runsaasti, se’on hyvin kirjoitettu ja kattaa tärkeimmät aiheet. Jos sinulla on kysymys, jota mikään sivuston artikkeli ei kata - täytä a tukilippu, ja sinä’Saat lopulta informatiivisen vastauksen. Ainoa ongelma: se ei ehkä tule nopeasti, jos sinä’uudelleen ilmainen käyttäjä!

ProtonVPN: llä on myös heidän oma alaluokka Redditissä, mikä on läpinäkyvä ja tehokas tapa käsitellä erilaisia ​​kysymyksiä, koska työntekijät vastaavat suurimpaan osaan kysymyksistä 24 tunnin sisällä.

24/7 live chat-tuki ei ole vielä käytettävissä.

Hinnoittelu: onko ProtonVPN arvoinen rahasi?

ProtonVPN tarjoaa neljä hinnoittelusuunnitelmaa - Ilmainen, Basic, Plus, Visio. Maksetut tulevat sisään kuukausittain, vuosittain ja kahdesti vuodessa muunnelmat.

Voit maksaa näistä suunnitelmista luottokortti, PayPal, lahjakortit ja Bitcoin. Tällä hetkellä kryptovaluuttamaksut hyväksytään vain nykyisiltä käyttäjiltä.

 • Vapaa. Kolme maata (Yhdysvallat, Alankomaat, Japani), yksi laite, kaasunopeus, ei torrentia, ei Netflixiä
 • Basic - alkaen 3,29 dollaria / kuukausi tai 79 dollaria kahden vuoden välein. Kaikki maat, kaksi laitetta, torrentia
 • Plus - alkaen 6,63 dollaria / kuukausi tai 159 dollaria kahden vuoden välein. Kaikki maat, viisi laitetta, torrenting, Netflix, Plus-palvelimet, Secure Core, Tor-palvelimet, Suojattu suoratoisto
 • Visionary - alkaen 19,96 dollaria / kuukausi tai 479 dollaria joka toinen vuosi. Kaikki maat, 10 laitetta, torrenting, Netflix, Plus-palvelimet, Secure Core, Tor-palvelimet, Suojattu suoratoisto, ProtonMail Visionary -tilaus

ProtonVPN’s ilmainen versio on paras ilmainen VPN-sopimus I’olen nähnyt niin kaukana. Maksetut vaihtoehdot ovat mukavia turvallisuusluokan ensimmäiselle käyttäjälle, joka ei tee sitä’t tarvitsevat hyvää nopeutta ja on hieno vain Yhdysvalloissa Netflix.

Sinä pystyt kokeile Plus-versiota 7 päivän ajan ilmaiseksi. Kun olet muodostanut yhteyden palvelimeen ensimmäistä kertaa, esiin tulee ponnahdusikkuna:

ProtonVPN-arvostelu ilmainen kokeilu

Lisäksi jokaisessa maksetussa ohjelmassa on 30 päivän rahat takaisin takuu.

Pitäisikö sinun saada ProtonVPN?

ProtonVPN on hyvä tietoturvan ensimmäisille käyttäjille jotka ovat valmiita odottamaan, kun tämä palvelu kasvattaa palvelin- ja sijaintinumeroitaan. Se on erittäin kunnianhimoinen projekti, jota johtavat CERN: n työntekijät ja jo nyt paras valinta niille, jotka haluavat ilmaisen VPN: n.

Muille meille - annetaan’tartu popkorniin ja katso, miten tämä aukeaa!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1