En översikt av VPN-genomgång


Det finns ett ökande behov av att skydda internetaktiverade enheter på grund av den ökande efterfrågan på telekommunikation. Individer och företag vänder sig till VPN för online-säkerhet. Lyckligtvis har majoriteten av de anställda i teknikskickliga företag insett vikten av konsumentrutrar i sina bredbandsanslutningar. Denna teknik underlättar livet eftersom de underlättar NAT-vänlig VPN-genomgång utan att nödvändigtvis ändra routerinställningarna för att framgångsrikt aktivera en säker VPN-tunnel.

De flesta enheter ansluter till webben via en router, som är en NAT-enhet (Network Address Translation). Innehållet fungerar inte punkt-till-punkt-tunnelprotokollet och NAT inte i tandem. Observera att de flesta VPN-anslutningar börjar precis bakom routern, varför att korsa en NAT blir ett problem. PPTP-genomgång kommer in för att tillåta ett VPN-nätverk att passera NAT med lätthet. NAT eller PAT gör inte’t fungerar utan portar. Det är alltså viktigt att du lär dig NAT-funktionerna och hur den förlitar sig på portar. Fortsätt läsa för att förstå mer om VPN-gateways.

Enkelt uttryckt är en VPN-genomgång en funktion i en router som tillåter enheter i privata nätverk att förankra utgående VPN utan hinder. Den här funktionen gäller endast utgående VPN: er i motsats till inkommande VPN. Anledningen till det’s kallas ‘passera’ är att det genomsyrat VPN-trafik att korsa routern. I det här fallet är portarna’t krävs för att aktivera det eftersom det fungerar automatiskt.

VPN: er har olika protokoll, men många använder IPsec och PPTP. Så om du ser någon router som påstår sig stödja VPN-genomgång kan du vara säker på att den stöder dessa två protokoll. I huvudsak kombinerar VPN-genomgång IPSec och PPTP-genomgång. Det är viktigt att notera att de två konventionerna hanteras på olika sätt. Naturligtvis gör VPN-gateway inte’t stöder VPN-teknik. På grund av VPN: s komplexitet måste du slå på passeringsfunktionen på din router varje gång du vill logga in på ett VPN via en affärsanteckningsbok.

Funktionerar genomgång på mobiltelefoner?

Genom NAT tillåter routrar datorer och andra prylar att dela en internetanslutning. Det här är bekvämt när du inte gör det’t behöver konfigurera anslutningsinställningarna på varje enhet du behöver använda på ditt kontor. Du kanske frågar dig själv, vad är VPN på en telefon (mobil VPN)? Tja, det säkrar helt enkelt dina aktiviteter online när du använder en smartphone. Kort sagt kan VPN-genomgång också fungera på mobiltelefoner.

Hur exakt fungerar passagen?

Nästan varje router använder NAT-funktionen. Vissa routrar stöder upp till tre samtidiga VPN-anslutningar, vilket gör dem perfekta för små kontors- eller hemmabruk. Vi har redan nämnt att PPTP och IPsec VPN inte kan fungera med NAT. GRE (Generic Routing Encapsulation) är den del av PPTP som hämmar NAT. VPN-genomgång ersätter GRE med en uppgraderad GRE som är kompatibel med NAT.

PPTP förlitar sig på port 1723, som har TCP-kanalen. Denna kanal underlättar kontrollen medan GRE-protokollet hjälper PPTP att kapsla information och etablera VPN-tunneln. Kom ihåg att problemet ligger i GRE, vilket inte gör det’t stöder portar snarare än själva PPTP. Anledningen till att NAT inte gör det’t arbetar med GRE är att det kräver en anslutning som använder ett portnummer och en IP-adress, något som GRE saknar. PPTP-genomgång löser detta gap.

Standard GRE vs Förbättrad GRE

Det finns olika skillnader mellan de två GRE: erna, men det viktigaste konceptet är Call ID. När en PPTP-klient försöker ansluta till internet genererar de ett speciellt samtal-ID och bäddar in det i en modifierad rubrik. Samtal-ID identifierar en PPTP-klient som är kopplad till en NAT. En icke-standard router måste växla från porten till samtal-ID när PPTP-trafiken närmar sig.

Kan du inaktivera VPN-genomgång?

Små kontors- och hemnätverksgatewayenheter använder VPN-genomgång inte som en termineringspunkt för ett VPN, utan en passiv enhet som gör att VPN-datapaket kan korsa en brandvägg. Olika protokoll behövs för att genomsyra VPN-trafik med avseende på vilken typ av VPN som finns. För IPsec krävs UDP (User Datagram Protocol) på port 500 för IKE och port 4500 för NAT-genomgång. Den här funktionen kan inaktiveras i konfigurationsmenyn.

Vad är för- och nackdelarna med att inaktivera VPN-genomgång?

Inaktivera VPN Passthrough förbättrar din online-säkerhet eftersom det blockerar öppna kommunikationsportar på brandväggen, vilket skulle vara tillgängligt och öppet för alla. På den dåliga sidan är det inte möjligt att använda en VPN-anslutning eftersom de nödvändiga portarna är stängda vid NAT-brandväggen. Om du mestadels är beroende av VPN för ditt kontor eller hemnätverk, måste dessa portar alltid vara öppna.

Men om du inte gör det’t behöver ett VPN, kan du inaktivera genomströmningsfunktionen på din router. Som standard är alla protokoll och portar blockerade men du kan alltid öppna dem vid behov. Genom att inaktivera VPN-genomgång hindrar du L2P2-, IPSec- och PPTP-protokoll från att passera över din router’s brandvägg. Du behöver helt enkelt gå till inställningarna och välja “disable” och spara ändringarna.

Hur man konfigurerar en router för att aktivera VPN-genomgång

 • Anslut först till ett lokalt nätverk via din favoritwebbläsare
 • Ange IP-adressen i adressfältet som tillhandahålls av administrationsprogrammet för din router
 • Du blir ombedd att ange admin-ID och lösenord
 • Gå till säkerhetskonfigurationsinställningarna och välj alternativet som möjliggör PPTP-genomgång
 • Gå till portens vidarebefordringsalternativ och aktivera PPTP på port 1723. Detta beror på dina routrar tillverkaren
 • Gå tillbaka till Windows-tangenten för att söka efter VPN i sökfältet
 • Öppna inställningarna och välj Ställ in VPN-anslutning
 • Ange IP-adressen för VPN i fältet som heter Internetadress
 • Skriv VPN-namnet i Destinationsnamn fält
 • Kryssa för Kom ihåg mina uppgifter ruta och skapa ett VPN
 • Från Networks klicka på VPN och Ansluta
 • Efter att ha angett användarnamn och lösenord, överväga det som gjort

Hur kan du vara säker på att VPN-genomgång fungerar?

Om du inte är säker på dig’har aktiverat genomgångsfunktionen på din router, börja med att kontrollera om din router har inställningar för IPsec eller PPTP-genomströmning. Gå sedan till din routerportal och välj säkerhet flik. Klicka på VPN-genomgång underfliken. Se till att IPsec (50, 21/500), L2TP (1701) och PPTP (1723) portar är öppna. Om du fortfarande kan’t ansluta till ett VPN, kontakta din VPN-leverantör för mer information om programvarukonfigurationerna.

Det enda sättet att skapa en utgående VPN-anslutning är att använda en router med PPTP- eller IPSec-genomgångsfunktionen. Med hjälp av steg-för-steg-guiden ovan kan du vara säker på att funktionen fungerar på ditt nätverk. Genom att kryptera trafiken som flödar mellan din dator och ditt nätverk ser VPN till att din privata information förblir anonym och svår att fånga upp. På så sätt kan ingen snooper se vad du gör online.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

80 − = 77