Vad är SSL VPN?

VPN: er tenderar att delas in i olika kategorier, och uppdelningen mellan SSL och IPSec VPN är en av de vanligaste. Att känna till skillnaden kan göra eller bryta säkerhetslösningar, så låt’s titta mer i detalj på vad som är SSL VPN och hur det kan tillämpas på dina operationer.


Om du’undrar vad som är SSL VPN, det första du vet är att det står för Secure Sockets Layer. Du’Jag kommer ofta över begreppet när man köper föremål från e-handel butiker, där företag vill informera kunder om deras användning av SSL-kryptering. Det där’s för att SSL fungerar som en “hänglås”, möjliggör säkra anslutningar mellan enskilda datorer och betalningsportaler. Men det’s inte alla SSL handlar om, som vi’Jag får reda på det.

Hur fungerar en SSL VPN?

SSL är också en nyckelkomponent i många virtuella privata nätverk (VPN), och här’s hur en grundläggande SSL VPN fungerar. Till skillnad från IPSec-baserade tjänster kan SSL VPN-leverantörer bädda in sina VPN i webbläsare. Så där’s inget behov av en extern klient, och användare inte’t behöver oroa sig för att skjuta upp deras VPN separat. Det laddas bara med webbläsaren och skyddar dem omedelbart när de surfar på webben.

För att uppnå detta använder SSL VPN: er kryptering från slutet till slutet som ger skydd från den punkt att data matas in i webbläsare till det ögonblick de anländer till deras destination. Dessa dagar, det’Det är också viktigt att notera att de förmodligen vann’Använd inte SSL själv. Istället är industristandarden SSL’s efterföljande protokoll, som kallas Transport Layer Security (TLS), men fungerar på ungefär samma sätt.

En annan aspekt av hur SSL VPN fungerar är att det finns ett par olika typer av SSL VPN.

  • SSL Portal VPN: er - dessa VPN: er skapar enstaka anslutningar till specifika webbplatser som sedan fungerar som “portaler” till andra tjänster, till exempel företagsdatabaser eller beställningssystem. De tenderar att ha åtkomstgrindar med lösenord eller andra autentiseringsmetoder.
  • SSL-tunnel-VPN: n med dessa SSL VPN-tjänster kan användare komma åt flera webbplatser via en SSL VPN-port. Dessa onlinetjänster don’t måste nödvändigtvis vara webbläsarbaserad, eftersom SSL-krypteringen som används i dessa VPN skapar en “tunnel” som innehåller alla data som skickas från (eller till) användaren.

Den här typen av VPN är populär bland företag som behöver lösningar utanför hyllan som är kompatibla med deras befintliga programvarusystem och passar i allmänhet människor som behöver enkla implementationer med hög skyddsnivå för webbaserad aktivitet.

Är SSL VPN säkert?

SSL VPN: er har blivit extremt populära tack vare deras användarvänlighet och lågkostnadskostnader, men där’s en fångst. Vissa experter har markerat upp väsentliga säkerhetsproblem när det gäller hur SSL VPN fungerar, vilket leder till en nedgång i systemet’s antagande bland säkerhetsmedvetna användare.

För en sak kan autentisering vara en svag plats, särskilt för portalbaserade SSL VPN: er. Intränare kan få tillgång till säkrade nätverk genom att imitera legitima användare, och personal som använder dessa VPN måste hålla en hög säkerhetsdisciplin som ett resultat.

Om SSL-baserade VPN används i större nätverk kan nätverket också vara sårbart för mask- eller trojanattacker, vilket innebär att varje nod måste hållas uppdaterad och förberedd för de senaste cyberhoten. Den mycket användarvänlighet som är associerad med SSL kan också vara ett problem. Om användare kan logga in från nästan vilken dator som helst, kan det vara svårt att se till att terminalerna de använder är virusfria. Detta lämnar nätverk öppna för olika hot, till exempel tangenttryckningsloggare, som kan äventyra hela användardatabaser.

Då där’s gateway spoofing. Cyberkriminella kan skapa portaler som liknar äkta SSL-portaler, vilket gör att de kan skörda användarinformation.

Tillsammans innebär dessa hot att SSL-användare måste balansera användarvänligheten mot säkerhet och se till att alla nätverksanvändare är välutbildade i säkerhetsåtgärder. Så svaret på nyckelfrågan är SSL VPN-säker är att det kan vara, om användare känner till rätt säkerhetspartner och vidtar åtgärder för att skydda sina nätverk.

SSL VPN vs IPSec VPN: Vad’skillnaden?

Om du’Om du funderar på att implementera ett SSL VPN är du troligtvis redan bekant med vad som är ett VPN. Att välja mellan SSL VPN vs IPSec är ett kritiskt beslut för nätverksprestanda och säkerhet.

IPSec (Internet Protocol Security) har länge varit standarden för VPN-konsumenter. I dessa system skapar protokoll tunnlar mellan användaren’s anslutning och det bredare internet, som trattar krypterat datum till dess avsedda destination via ett VPN-företag’s servrar.

IPSec är inte’Det är inte associerat med specifika applikationer, så strömmande appar, strömningsklienter och webbläsare är alla skyddade av dess tunnlar. På grund av detta krävs det nästan alltid en klient att konfigurera ditt VPN, medan en SSL VPN-klient sällan behövs.

SSL är också lättare att konfigurera för fjärrenätverk och kan vara snabbare för ren webbläsning. Men det har vissa begränsningar i förhållande till IPSec. Om du till exempel vill komma åt nätverksresurser utanför din webbläsare som skrivare eller lagringsdiskar har du förmodligen vunnit’t kunna göra det från en SSL-skyddad portal.

SSL har dock en annan stor fördel. Eftersom SSL VPN-portnummer är relativt låga, och det använder HTTPS-protokollet, vann SSL VPN: er’t har vanligtvis problem med allmänna wi-fis. IPSec kan stöta på problem på grund av dess användning av höga portnummer och protokoll som ESP eller UDP.

Vi presenterar några ledande alternativ för SSL VPN-klienter

SSL har blivit ett go-to-alternativ för affärsnätverkschefer och många individer, och en stor marknad har dykt upp för SSL VPN-klientalternativ. För att avsluta vår titt på SSL kan det hjälpa till att lista några av de viktigaste utmanarna:

  • Sonicwall
  • Forti-klienten
  • UWMC
  • Watchguard
  • Cisco
  • Baracuda

Många av dessa leverantörer har specialtjänster för olika branschsektorer, samt produkter för att hantera e-posthot, ransomware och andra cyber-faror. Så om du’du är övertygad om att du vet hur SSL VPN fungerar och du behöver en mångsidig, lättanvänd säker portal, de borde göra jobbet.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 8