Varför är min VPN-anslutning så långsam? 7 sätt att öka VPN-hastigheten


Med ett virtuellt privat nätverk kan du dölja din IP-adress och kryptera din information så att bedrägerier, hackare och bedragare inte kan komma åt din privata onlineinformation. En annan anledning till att du skulle söka VPN-tjänster är att kringgå geo-blockerade webbplatser från specifika länder. De ger dig tillgång till politiska nyhetswebbplatser, filmwebbplatser, ladda ner musik och andra filer.

Trots att många potentiella VPN-användare har dessa fördelar är de dock oroade över VPN-påverkan på internethastigheten. Om du’du är en av oss, kanske du frågar “varför är min VPN-anslutning så långsam??” eller “gör en VPN långsam nedladdningshastighet?”. Låta’s utforska denna fråga i detalj.

Vad som orsakar en långsam VPN-anslutning?

1. Avstånd till VPN-servern

Den mest påverkande faktorn är internethastigheten du använder och avståndet mellan din plats och VPN-servern. Om du till exempel ansluter från Dubai till en Washington DC VPN-server kan du uppleva långsammare internethastighet. Leta efter en VPN-leverantör som har servrar på olika platser och se till att några av dem är nära dig.

2. VPN-serverbelastning

En annan orsak till en långsam VPN-anslutning är dess serverbelastning. Detta främst händer med gratis VPN-tjänsteleverantörer när det är många användare som är anslutna till en server i ett visst ögonblick. Det överbelaster servern och bromsar nedladdningshastigheten för VPN i enlighet därmed. I detta fall kan du försöka ansluta till en annan server i samma land.

3. Protokoll och kryptering

Det finns fyra vanligaste VPN-protokoll. Vanligtvis erbjuder leverantörer L2TP, IPSec PPTP och OpenVPN medan vissa andra erbjuder SoftEther eller SSTP. Varje protokoll har en annan krypteringsnivå och varje protokoll används i olika fall. Huvudregeln är desto högre krypteringsnivå - desto lägre VPN-hastighet. Med 128-bitars kryptering får du generellt bättre anslutningshastigheter med L2TP, IPSec och PPTP. Men med OpenVPN (som är mer krypterat och säkrare) har du en långsam anslutning. SSTP har den bästa balansen i krypteringsnivå och hastighet, men det’s endast tillgängliga på Windows.

Läs mer: Mest säkra VPN-protokoll

4. ISP-hastighetsbegränsning

Din Virtuellt privat nätverk kommer aldrig att vara snabbare än internethastigheten som din ISP tillhandahåller. Om din plan är 40 Mbps, så är det’s den maximala hastigheten en VPN kan ge även om den’s kan 50 Mbps.

5. Antivirusprogram

den’är vanligt att brandväggar bromsar VPN-anslutningar. Om du’har redan korsat andra möjligheter, försök att inaktivera dina antivirusverktyg tillfälligt så du kunde se om de’är orsaken till dina VPN-hastighetsproblem.

7 sätt att öka din VPN-hastighet

Så du började din fantastiska relation med ett VPN och anslutningen är inte så smidig som du förväntat, antar vi? Säkerhet kommer till ett pris, min vän. Vanligtvis är det priset en 10-20% minskning av din internethastighet men om du känner för att lida av mer, låt’s gräva den här frågan lite djupare.

Här är några saker du kan göra för att öka din hastighet och glömma oacceptabelt långsamma VPN-anslutningar.

1. Byt VPN-port / protokoll

En VPN-programvara ansluter normalt till servrar på ett exakt portnummer. Till exempel ansluts den till portnummer 443 när du använder a UDP- eller TCP-protokoll. Vissa webbplatser begränsar hastigheten för vissa protokoll eller portar. Försök ändra protokoll eller port tills du hittar den snabbaste kombinationen.

2. Byt servrar

Välj en server som är geografiskt nära dig. Detta resulterar vanligtvis i ökad internethastighetsprestanda. Dessutom kan byte till en server på den närmaste platsen underlätta eventuella överbelastningsproblem beroende på hur nära den är till din plats.

3. Byt ut WiFi mot en fast anslutning

Trådlösa anslutningar är beroende av ett delat nätverk för att överföra data mellan många enheter som vanligtvis resulterar i långsammare hastigheter. Därför är en av de vanligaste metoderna för att förbättra din VPN-upplevelse att använda trådbundna anslutningar. De kommer definitivt att öka din hastighet och säkerställa konsistens.

4. Uppgradera dina ISP- eller VPN-planer

En VPN kan inte öka din internethastighet utöver vad din Internetleverantör tillhandahåller. I så fall bör du uppgradera din internetplan till en snabbare nivå. Tänk dock på att internetleverantörer kanske inte levererar de hastigheter de lovade.

5. Byt enheter

Vissa enheter har inte kapaciteten att tillhandahålla höga hastigheter på grund av den tunga krypteringen av ett virtuellt privat nätverk. Vanligtvis det’s äldre iOS- och Android-enheter, routrar, nätverksmonterad lagring. Om du’använder du en av dem, är din enda lösning att byta en enhet som har en mycket mer kapabel processor.

6. Don’t ställa in ett VPN på din router

När du börjar använda ett VPN kan du antingen ställa in det på var och en av dina enheter eller på din router. Om du gick för den senare, du’Jag har lite arbete att göra. En router kommer troligen aldrig att hämta hastigheterna på din enhet. Dessutom kan du göra det’t förvänta dig att ditt VPN ska vara snabbt när din router krypterar data för flera enheter.

7. Använd delad tunneling

För att undvika identitetsläckor överför majoriteten av VPN-klienter nätverkstrafik genom krypterad tunnel. Ja du’du är säkrare men du kan lika gärna vara långsammare. Om du till exempel bara vill ladda ner torrenter anonymt gör du inte det’t behöver faktiskt dirigera din e-post eller bläddra genom samma anslutning. Med delad tunneling kan du överföra webbläsartrafik via VPN medan allt annat använder den vanliga anslutningen.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 1 =