Hva er delt tunneling?


En VPN hjelper til med å skjule IP, personlig informasjon eller omgå begrensede nettsteder ved å dirigere all Internett-trafikken gjennom en kryptert tunnel. Noen ganger kan det hende du trenger visse ting for ikke å gå gjennom ditt virtuelle private nettverk. Det er her delt tunneling kommer på plass. Så hva er tross alt delt tunneling?

Det er en funksjon som lar deg sende deler av enhetstrafikken din via VPN, mens noen av dem opprettholder direkte tilgang til internett gjennom Internett-leverandøren din. Men er delt tunneling sikker?

Hva er delt tunneling

Normalt, Når du bruker en VPN-forbindelse, går all Internett-trafikken fra PC-en din gjennom VPN-tunnelen. Ingen av dem gjør den ut av tunnelen på det offentlige internett. Når du ikke bruker VPN, vil all nettverkstrafikken bli dirigert til Local Area Network (LAN) eller Wide Area Network (WAN).

Med delt tunneling kan du gjøre begge deler samtidig. Du kan være koblet til et privat VPN-nettverk, og du kan få tilgang til offentlige nettverksressurser samtidig. Det gir en nettverkssti for flere grener. For eksempel kan du få tilgang til nettverksskriveren din mens du har tilgang til internett på en sikker måte.

Hvordan virker det?

Delte tunneler fungerer på flere måter. Når det gjelder betalte VPN-tjenester som tilbyr split tunneling-funksjonen, for eksempel ExpressVPN eller Ivacy VPN, er det alltid innarbeidet i søknaden. Men noen ganger kan det konfigureres på forespørsel.

En VPN-klient kan la deg velge bestemte applikasjoner og nettsteder å ekskludere fra VPN-tunnelen. Hvis du vil ekskludere enheter (f.eks. IPhone, Windows Desktop, spillkonsoll og Smart TV / kjøleskap / klimaanlegg) fra VPN-tunnelen, trenger du en VPN-ruter. I konfigurasjonsmenyen kan du slå beskyttelsen, dvs. VPN-tunnelen, PÅ eller AV for hver enkelt enhet. Du kan for eksempel ekskludere en videospillkonsoll eller en streamingboks, ettersom disse enhetene vanligvis krever mye båndbredde og lav latens.

Hvorfor vil du bruke den??

Nå som har svaret for “hva som er delt tunneling?,” det neste spørsmålet kan være hvorfor du vil bruke det. Hovedfunksjonen til en VPN er å gi deg en sikker og privat kanal, der din krypterte internettrafikk kan reise uten de nysgjerrige øynene og snoopere som din ISP, nettkriminelle og myndigheter vet hva du’re opp til.

Det er selvfølgelig mulig at det å sjekke lokale nyheter eller et oppskriftssted for å se hva du skal lage mat til lunsj, kanskje ikke krever dette nivået av online personvern og beskyttelse. I slike tilfeller kan delt tunneling komme til nytte siden du kan velge å få tilgang til disse nettstedene uten VPN, med mindre VPN-en ikke gjør det.’Jeg har denne kule funksjonen. Men vi anbefaler deg bare å bruke dette alternativet hvis ikke annet’det er ikke mulig for deg å glede deg over opplevelsen.

En VPN-tilkobling kan også føre til høye kostnader på grunn av lave internetthastigheter, og dette kan påvirke opplevelsen din av videostreaming eller online spill. Ved å bruke den delte tunneling-funksjonen kan denne hodepinen forsvinne hvis du ekskluderer disse nettstedene eller de relaterte enhetene (Smart TV eller spillkonsoll).

Hvis du vil bruke en nettverkstilkoblet lagring (NAS) eller en nettverksskriver på LANet ditt, og det er beskyttet med et VPN, kan det hende at disse enhetene ikke fungerer. Men du kan enkelt løse dette problemet med delt tunneling og bruk slike enheter sømløst mens opprettholde din anonymitet og sikkerhet på andre VPN-beskyttede enheter og applikasjoner.

Som du kan se, koker det hele til dine individuelle behov, enten du bruker delt tunneling eller ikke. La’bare si, du kan gjøre internettbruken mer økonomisk med det slik at du har bedre hastigheter og båndbredde for de viktigere og mer personvernsultne online aktiviteter.

Er delt tunneling sikker?

Selv i IT-administratorens kretser er det åpenbare bekymringer for om delt tunneling er sikker eller ikke. Imidlertid må vi lage en forskjell mellom bedrifts- og private brukere. De førstnevnte har helt velbegrunnet frykt siden de tillot delt tunneling på arbeideren’datamaskiner kan føre til uheldige lekkasjer. Arbeidere kan koble seg direkte til det offentlige internett, besøke skyggefulle nettsteder og kjøre amok på den virtuelle motorveien hvis ikke de overvåkes, og dermed sensitive bedriftsdata kan bli lekket.

På den annen side, som en privat bruker, er det kanskje ikke en linje med nettkriminelle som venter på at du skal glippe opp og utelukke at skriveren eller Smart TV-en din blir tunnelert via VPN-servere, slik at de endelig kan bryte seg inn i systemet ditt og gjøre alle slags av ekle ting.

Den’Det er sant at VPN-tjenesten din kan redusere internettforbindelsen noe, og det kan være lurt å bruke delt tunneling for å sikre at enheten eller applikasjonen din kjører raskt nok. Imidlertid, hvis din anonymitet er et must og et spørsmål om liv og død fordi du for eksempel er en etterforskende journalist eller en politisk aktivist, anbefaler vi deg å bruke en førsteklasses VPN-tjeneste hele tiden for å være på det trygge side.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

76 − = 70