Hvorfor er VPN-tilkoblingen min så treg? 7 måter å øke VPN-hastigheten på


Et virtuelt privat nettverk lar deg skjule IP-adressen din og kryptere informasjonen din slik at svindlere, hackere og svindlere ikke får tilgang til din private online informasjon. En annen grunn til at du vil søke VPN-tjenester er å omgå geo-blokkerte nettsteder av bestemte land. De vil gi deg tilgang til politiske nyhetsnettsteder, filmnettsteder, laste ned musikk og andre filer.

Selv om mange potensielle VPN-brukere gleder seg over disse fordelene, er de imidlertid bekymret for VPN-påvirkning på internetthastigheten. Hvis du’er du en av oss, spør du kanskje “hvorfor er VPN-tilkoblingen min så treg?” eller “gjør en VPN treg nedlastingshastighet?”. La’s utforske dette problemet i detalj.

Hva forårsaker en treg VPN-tilkobling?

1. Avstand til VPN-serveren

Den mest innflytelsesrike faktoren er internetthastigheten du bruker, og avstanden mellom stedet og VPN-serveren. Hvis du for eksempel kobler fra Dubai til en Washington DC VPN-server, kan du oppleve lavere internetthastighet. Se etter en VPN-leverandør som har servere på forskjellige steder, og sørg for at noen av dem er i nærheten av deg.

2. VPN-serverbelastning

En annen årsak til en treg VPN-forbindelse er serverbelastningen. Dette skjer hovedsakelig med gratis VPN-tjenesteleverandører når det er mange brukere som er koblet til en server i et bestemt øyeblikk. Den overbelaster serveren og senker nedlastingshastigheten for VPN tilsvarende. I dette tilfellet kan du prøve å koble til en annen server i samme land.

3. Protokoller og kryptering

Det er fire vanligste VPN-protokoller. Vanligvis tilbyr leverandører L2TP, IPSec PPTP og OpenVPN, mens noen andre tilbyr SoftEther eller SSTP. Hver protokoll har et annet krypteringsnivå, og hver protokoll brukes i forskjellige tilfeller. Hovedregelen er jo høyere krypteringsnivå - jo lavere VPN-hastighet. Med 128-bits kryptering vil du generelt få bedre tilkoblingshastigheter med L2TP, IPSec og PPTP. Imidlertid bruker du OpenVPN (som er mer kryptert og sikrere), vil du ha en treg forbindelse. SSTP har den beste balansen i krypteringsnivå og hastighet, men det’er bare tilgjengelig på Windows.

Les mer: Mest sikre VPN-protokoller

4. ISP-hastighetsbegrensning

Din Virtuelt privat nettverk vil aldri være raskere enn internetthastigheten din ISP gir. Hvis planen din er 40 Mbps, så er den’er den maksimale hastigheten en VPN kan gi selv om det’er i stand til 50 Mbps.

5. Antivirusprogramvare

Den’er vanlig at brannmurer bremser VPN-tilkoblinger. Hvis du’har allerede krysset andre muligheter, prøv å deaktivere antivirusverktøyene midlertidig så du kunne se om de’er årsaken til VPN-hastighetsproblemene.

7 måter å øke VPN-hastigheten på

Så du startet det flotte forholdet ditt til en VPN, og forbindelsen er ikke så jevn som du forventet, antar vi? Sikkerhet kommer til en pris, min venn. Vanligvis er den prisen 10-20% reduksjon i internetthastigheten, men hvis du føler for å lide av mer, la’s grave dette problemet litt dypere.

Her er noen ting du kan gjøre for å øke hastigheten og glemme utålelig langsomme VPN-tilkoblinger.

1. Endre VPN-port / protokoll

En VPN-programvare kobles normalt til servere på et nøyaktig portnummer. For eksempel kobles den til portnummer 443 når du bruker a UDP- eller TCP-protokoll. Noen nettsteder begrenser hastigheten til visse protokoller eller porter. Prøv å endre protokollen eller porten til du finner den raskeste kombinasjonen.

2. Bytt servere

Velg en server som er geografisk nær deg. Dette resulterer vanligvis i økt ytelse på internett. I tillegg kan bytte til en server på det nærmeste stedet lette eventuelle overbelastningsproblemer, avhengig av hvor nær den befinner seg.

3. Bytt ut WiFi med en kablet tilkobling

Trådløse tilkoblinger er avhengige av et delt nettverk for å overføre data mellom mange enheter som vanligvis resulterer i lavere hastigheter. Derfor er en av de vanligste metodene for å forbedre VPN-opplevelsen din å bruke kablede tilkoblinger. De vil definitivt øke hastigheten din og sikre konsistens.

4. Oppgrader ISP- eller VPN-planene dine

En VPN kan ikke øke internetthastigheten utover det internettjenesteleverandøren din gir. I så fall bør du oppgradere internettplanen din til en raskere nivå. Husk imidlertid at Internett-leverandører kanskje ikke leverer hastighetene de lovet.

5. Bytt enheter

Noen enheter har ikke muligheten til å tilby høye hastigheter på grunn av den tunge krypteringen av et virtuelt privat nettverk. Vanligvis det’eldre iOS- og Android-enheter, rutere, lagret nettverk. Hvis du’bruker du en av dem, så er din eneste løsning å bytte en enhet som har en mye mer kapabel prosessor.

6. Don’t konfigurer en VPN på ruteren din

Når du begynner å bruke et VPN, kan du enten konfigurere det på hver enhet eller på ruteren. Hvis du gikk for den siste, du’Jeg har litt arbeid å gjøre. En ruter vil sannsynligvis aldri ta igjen hastighetene på enheten din. I tillegg kan du gjøre det’t forventer at VPN-enheten din skal være rask når ruteren krypterer data for flere enheter.

7. Bruk delt tunneling

For å unngå identitetslekkasjer, overfører de fleste VPN-klienter nettverkstrafikk gjennom kryptert tunnel. Ja du’er tryggere, men du kan like gjerne være tregere. Hvis du for eksempel bare vil laste ned torrenter anonymt, gjør du det ikke’t trenger faktisk å rute e-posten din eller bla gjennom den samme forbindelsen. Delet tunneling lar deg overføre nettlesertrafikk gjennom VPN mens alt annet bruker den vanlige forbindelsen.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

34 + = 35