Skjuler VPN-tjenester IP-adressen din?


I disse dager er IP-adressen din like viktig som mobiltelefonnummeret ditt eller gateadressen. Den’er en digital identifikator som gir Internett-leverandører, rettshåndhevelsesbyråer og - potensielt - kriminelle informasjon om ditt sted. De kan bruke IP-data for å spore din online aktivitet og i noen tilfeller til og med stjele identiteten din for å utføre phishing-angrep.

På grunn av disse grunnene er det mange som søker å beskytte identiteten sin når de laster ned musikk eller streamer filmer. Og VPN-er er en populær måte å gjøre det på. Men ikke alle forstår hvordan VPN-er bruker IP-adresser, og det kan de også’t svar på spørsmålet ‘skjuler en VPN IP-adressen din?’

Sannheten er mer kompleks enn du kanskje tror, ​​spesielt hvis du tar markedsføringsinnholdet fra VPN-er til pålydende. Denne bloggen vil se litt mer detaljert på hva VPN-er sier, og i hvilken grad de virkelig skjuler IP-adresser på nettet.

Hva er forholdet mellom VPN-er og IP-adresser?

For det første når du svarer på spørsmålet ‘skjuler VPN IP-informasjon?’, den’Det er sannsynligvis best å bli enige om en fungerende definisjon av “IP adresse”. IP står for “Internett protokoll”, og adressen er en rekke tall som overføringsprotokoller bruker for å kommunisere med andre enheter på nettet.

Hver offentlige IP-adresse er unik, og den vanligste typen IP består av fire tall fra 1 til 255. De er delt inn i fem “klasser”, som kan identifiseres fra første nummer, og de bruker også “nettverksmasker” for å bestemme hvilke enheter som kan kommunisere med hverandre.

De fleste IP-er på nettet er IPv4, selv om denne standarden sannsynligvis vil falle bort når vi når IPv4-metning, noe som fører til utbredt bruk av IPv6-formatet. Med andre ord, på et tidspunkt vil det ikke være nok IPv4-adresser til å gå rundt. Foreløpig kan vi imidlertid snakke om IP-adresser som bruker IPv4 som standard.

VPN-er skjuler identiteten til brukerne sine ved å gi dem nye IP-adresser. Når du kobler til en VPN-server, vil VPN tilordne deg en helt annen IP, som tilsvarer et bestemt geografisk sted. Så du kan velge en server i Hamburg og dermed vises til destinasjonsserveren som en bruker fra Tyskland.

Du kan se dette i aksjon hvis du bruker en VPN. Før du logger deg på klienten din, bruk et verktøy som denne IP-kontrolløren og noter IP-adressen oppført. Etter deg’har lastet VPN-klienten og dirigert trafikken din via en fjern server, gå tilbake til IP-kontrolleren. Du bør se et helt annet sett med tall - en indikasjon på at VPN gjør det den lovet å gjøre - og gir deg en helt ny online persona.

Imidlertid, don’t bli for imponert over dette magiske trikset. Den’det er det minste som gode VPN-er kan gjøre for å beskytte identiteten din, og det er absolutt ikke’t hele historien. Hvis det var det, trenger vi knapt å spørre skjuler en VPN IP-adressen din. Selvfølgelig vil svaret være ja. Men det’noen ganger ikke tilfelle, og personvernbevisste internettbrukere trenger å være klar over det.

Skjuler en VPN fullstendig IP-adressedetaljer?

Et av problemene når du svarer ‘skjuler en VPN IP-adressedata?’ forholder seg til perspektiv. For eksempel, når du får tildelt en ny IP-adresse og en ny identitet på den andre siden av verden, vil offentlige etater i hjemlandet nesten helt sikkert slite med å finne ut hvem du er. Men hva med VPN-en din? Kan du stole på at de ikke titter på IP-informasjonen din?

VPN-en din kan få tilgang til den nye IP-adressen din (og den gamle), slik at de teknisk kan spore aktiviteten din på nettet og se nettstedene du besøker, filmene du streamer og filene du torrent, for ikke å nevne betalingsopplysningene dine. Hvis du’har tatt deg bryet med å unngå blikket fra Internett-leverandøren din eller staten, hvorfor skal du stole på en VPN?

Noen VPN-er er kjent for å føre logger over brukeraktivitet, og det har vært tilfeller der data er solgt videre til markedsførere eller gitt til myndigheter. Disse selskapene har en tendens til å være VPN-er av lavere kvalitet, og de er ofte leverandørene som spesialiserer seg på gratis VPN-tjenester. Så vær veldig på vakt mot gode tilbud når du laster ned en klient. I VPNs verden får du det du betaler for oftere enn ikke. Enda viktigere er det alltid å lese personvernreglene - noen VPN-er tilbyr en streng policy for ikke-logging, som er akkurat det du vil ha.

Hvorfor det’Det er viktig å finne riktig VPN-leverandør

Til slutt er spørsmålet ikke’t skjuler nødvendigvis VPN IP-detaljer, men om du stoler på at VPN ikke gir informasjon til folk du ikke ville’t vil ha tilgang til dine personlige detaljer.

Dette gjør det veldig viktig å velge en pålitelig VPN-leverandør som vant’t føre logger. Eller, hvis du foretrekker et visst selskap som er åpne om sin journalføringspraksis, bør du begrense internettbruken din til lav risiko.

Heldigvis er det mange gode vurderingssider med tilbakemeldinger fra kunder, og teknisk presse dekker sikkerhetsproblemer med VPN-er ganske bra. Så følg med og gjør litt research før du går til en bestemt leverandør.

Vi’Vi har snakket om hvordan VPN-er kan se IP-adressen din så langt, men der’er en annen ting å ta på før vi slutter: IP-adresselekkasje. Dårlig administrerte VPN-er er beryktet for informasjon om IP-adresser. Og noen VPN-klienter har ikke tilflukt’t ennå pluggede hull tilknyttet nettlesere og smarttelefonbruk. I disse tilfellene fjernes VPN-beskyttelsen i hovedsak. Du kan ikke være i stand til å omgå geo-blokkeringstiltak, og IP-adressen din er der for alle å se. Så sjekk alltid at ditt valgte VPN har en god track record når det gjelder IP-lekkasje.

Totalt sett der’er ingen grunn til å unngå VPN-er. Brukere trenger bare å finne en pålitelig, pålitelig leverandør. På den måten kan du beskytte IP-adressen din fra eksterne byråer og bruke nettet trygt. Selv om det sannsynligvis ikke er det’t noe som 100% anonymitet, kan du bruke VPN-er for å komme ganske nær.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 3 =