Cara menggunakan VPN Betternet


Betternet adalah salah satu daripada anak-anak termuda dalam keluarga perisian VPN besar yang boleh menuntut telah menjadi “# 1 apl VPN di Gedung Google Play” dalam masa kurang dari setahun. “Sangat menarik” mungkin ungkapan yang datang ke fikiran pertama. Dan, kita juga perlu mengakui bahawa ia benar-benar hebat. Walau bagaimanapun, berdasarkan pemikiran kedua dan berdasarkan pengalaman kami, kami lebih suka menggunakan ungkapan ini: asap dan cermin.

Walaupun lebih daripada 38 juta pengguna komputer telah memilih Betternet untuk melindungi keselamatan dan privasi dalam talian mereka sambil memaksa alamat IP mereka untuk mengakses kandungan web yang disekat geo, mereka mungkin tidak selamat selepas semua.

Namun demikian “percuma selama-lamanya” Penyelesaian VPN adalah sangat menarik bagi kebanyakan pengguna baru. Dan, mereka harus baik-baik saja sambil menginjak perlahan-lahan di bidang undang-undang.

Oleh itu, ikuti kami bersama semasa kami mendedahkan cara menggunakan VPN Betternet dan apa yang anda boleh gunakan dengan selamat.

Bagaimana untuk memuat turun dan memasangnya

muat turun dan pasang betternet vpn

Sebelum anda boleh terjun ke lautan internet memakai jaket keselamatan VPN, hanya jelas bahawa anda perlu memuat turun dan memasangnya terlebih dahulu.

Untuk berbuat demikian, lawati laman web rasmi Betternet. Sekarang, klik Menu pelantar untuk memilih pelanggan yang anda mahu: iOS, Android, Windows, Mac OS, atau Chrome. Selepas anda dialihkan semula ke halaman muat turun klien, hanya tekan biru Dapatkan aplikasi atau Muat turun butang Betternet untuk memuat turun aplikasi VPN Betternet anda.

Sekarang bahawa anda mempunyai aplikasi anda, anda perlu memasangnya untuk dapat menggunakannya. Nasib baik untuk pengguna pemula, sangat mudah dan mudah untuk memasang Betternet untuk Windows dan Mac. Apa yang perlu anda lakukan ialah meninggalkan “Saya menerima terma dalam Perjanjian Lesen” kotak semak ditandakan (secara lalai) jika anda telah membaca perjanjian dengan teliti, dan kemudian, tekan Pasang. Butang seterusnya yang anda perlu tekan adalah Selesai dan itu semua. Cukup mudah? Kita pasti fikir begitu.

Ia mungkin berguna walaupun untuk mengetahui bagaimana untuk menyediakan VPN pada setiap peranti pada umumnya kerana mungkin sedikit lebih rumit dan memakan masa.

Bagaimana untuk mengaktifkan percubaan percuma Betternet

aktifkan percubaan percuma Betternet

Setelah menyelesaikan pemasangan, anda akan diminta untuk memulakan percubaan percuma 7 hari anda. Anda mempunyai dua pilihan di sini. Anda boleh menutup tetingkap pop timbul ini dengan mengklik Butang X di penjuru kanan sebelah atas dan gunakan Betternet secara percuma, atau tekan Mula butang percubaan 7 hari sekarang.

Dalam kes yang kedua, anda diarahkan ke Halaman pendaftaran percubaan percuma di mana anda perlu memasukkan butiran Kad Kredit atau Debit anda serta alamat e-mel anda, yang diperlukan untuk pengaktifan akaun.

Setelah selesai, klik Sertai butang Now untuk mula menggunakan Premium Betternet VPN selama 7 hari secara percuma. Sila ambil perhatian bahawa mendaftar dengan cara ini juga bermakna bahawa selepas 7 hari tamat tempoh, anda akan dicaj secara automatik untuk bulan pertama langganan premium. Ingat untuk membatalkan langganan anda jika anda tidak ingin membeli perkhidmatan VPN ini.

Terdapat beberapa perbezaan utama antara Betternet VPN yang benar-benar percuma dan versi premium yang boleh dipertimbangkan.

Inilah yang anda dapatkan secara percuma:

 • Iklan menjengkelkan dan video promosi apabila cuba menyambung
 • Secara automatik menugaskan pelayan VPN Amerika tanpa kemungkinan menukarnya
 • Tiada sokongan selain dari pangkalan pengetahuan yang terdapat di laman web
 • Hanya satu peranti.

Dan, inilah yang dikatakan versi premium yang ditawarkan:

 • Beberapa pilihan lokasi
 • Sambungan lebih cepat
 • Tiada iklan
 • Sokongan berkualiti tinggi
 • Pautan sehingga 5 peranti.

Mendaftar untuk percubaan percuma 7 hari boleh menjadi idea yang baik jika anda mahu melihat apa versi premium untuk anda dari segi kelajuan dan serba boleh.

Betulkan VPN Betternet

adalah Betternet VPN yang baik untuk digunakan

Nah, guncang dan biarkan’s melihat apa 38 juta pengguna boleh cuba menggunakannya sebelum kita menjelaskan bagaimana menggunakan VPN Betternet. Dengan hanya 17 lokasi pelayan di 10 negara, Betternet VPN tidak dapat menuntut liputan global sebagai titik kuatnya. Malah, penyedia ini mungkin mempunyai armada server terkecil dalam sistem Suria. Jangan main-main.

Untuk menjadi jujur, Betternet VPN baik untuk satu perkara: untuk membuat banyak wang untuk penciptanya melalui pengiklanan dan penjualan lesen premium. Tetapi bolehkah anda bayangkan betapa kelebihan beban beberapa pelayan yang boleh mendapatkan apabila 38 juta pengguna cuba menstrimkan video HD atau bermain permainan dalam talian? Sudah tentu, kita mesti menambah bahawa perkhidmatan premium sebenarnya boleh memberikan kelajuan yang lebih baik dan lebih banyak lokasi untuk mempunyai pelbagai pilihan apabila anda tidak dapat menyambung ke pelayan. Jadi, ingatlah itu.

Bagaimanapun, penghakiman diketepikan, mari’s lihat apa Betternet VPN baik untuk secara teoritis, iaitu, apabila anda benar-benar boleh menyambung ke pelayan dan sambungan anda tidak’t terus turun:

 • Bincangkan sekatan kandungan geografi.
 • Semak imbas web secara anonim: baik, ini relatif, boleh dikatakan. Betternet dan privasi dalam talian mungkin tidak sesuai dengan ayat yang sama, untuk menjadi jujur. Aplikasi Android Betternet VPN didapati terburuk ke-4 dan paling berbahaya mengikut kajian tahun lepas (2017).
 • Untuk secara automatik melindungi sambungan hotspot wifi yang tidak selamat.
 • Untuk menonton video streaming: jika anda bernasib baik, anda boleh menonton video HD dengan lancar.
 • Nah, itu’susah untuk berfikir apa-apa lagi.

Walaupun ia’s mungkin bahawa anda boleh menggunakan Betternet untuk perkara asas di mana anda tidak’Kami tidak mempunyai tahap keselamatan dan privasi yang rendah, kami tidak’t menasihati anda untuk menggunakan VPN ini di negara penapisan yang ketat seperti China, Arab Saudi, atau Mesir. Anda juga mungkin mahu memikirkan semula sebelum anda memutuskan menggunakan Betternet untuk mengalir.

Wartawan, pelancong, aktivis, dan penggodam boleh melupakan penggunaan kedua-dua versi percuma dan berbayar perisian VPN ini kerana isu privasi.

Sekurang-kurangnya, jika mereka tidak’t mahu akhirnya didenda, dijumpai, atau dihukum penjara sebagai senario terburuk. Dan, dengan fikiran itu, kita’tidak mendakwa bahawa ia telah berlaku setakat ini. Tetapi, adakah anda lebih suka mendapat penghormatan menjadi yang pertama? Itu’s kanan.

Cara menggunakan VPN Betternet

Walaupun anda mungkin telah membaca beberapa ulasan dan perbandingan Betternet, ia’s mungkin bahawa anda mempunyai keinginan yang tak tergoyahkan untuk memberikan versi percuma atau premium cuba. Jadi, lihat, kami “berani” kawan, inilah cara untuk menggunakan Betternet VPN secara ringkas.

Oleh kerana terdapat beberapa perbezaan antara penyelesaian VPN Betternet percuma dan premium, kami memutuskan untuk memperkenalkan penggunaannya secara berasingan.

Versi percuma

gunakan versi percuma betternet vpn

Seperti yang telah kami jelaskan, anda boleh mula menggunakan perisian Betternet VPN selama-lamanya selepas membatalkan tetingkap pop timbul yang menawarkan percubaan 7 hari selepas pelancaran aplikasi pertama.

Setelah program VPN dijalankan, versi percuma membolehkan anda menyambung ke salah satu pelayan Amerika yang ditugaskan secara automatik. Pada asasnya, anda tidak boleh menukar atau memilih lokasi pelayan secara manual. Anda akan menyambung ke pelayan optimum secara lalai apabila anda mengklik Sambungkan atau Butang OFF bergantung kepada pelanggan yang anda gunakan.

Apabila anda cuba tekan Pilih Lokasi Maya atau Dapatkan butang Sambungan Utama (ia muncul semasa cuba menyambung), anda akan melihat senarai 10 lokasi negara. Jika anda mengklik salah satu daripada mereka, anda akan mendapati diri anda pada skrin dengan rancangan premium untuk dipesan. Sekurang-kurangnya, apabila anda menggunakan klien Windows atau Mac OS kerana pelanjutan Chrome sebenarnya membolehkan anda memilih lokasi pelayan yang berbeza. Tetapi, kita mesti menambah bahawa lanjutan ini sangat hanyis dan terus menjatuhkan sambungan seperti Eminem bom perkataannya.

VPN percuma Betternet boleh cuba menyambung ke pelayan yang penuh sesak, yang membuat penggunaannya dipertanyakan pada banyak kesempatan.

Sambungan anda ke pelayan lalai mungkin mengambil beberapa kali untuk akhirnya berjaya dan mungkin juga kadang-kadang jatuh. Jadi, secara umum, anda mungkin akan mengalami lebih banyak kelajuan berbanding dengan VPN premium.

Ingat bahawa VPN percuma hanya boleh digunakan pada satu peranti tunggal dan ia diisi dengan iklan pihak ketiga dan video promosi generik.

Versi premium

betternet Penggunaan versi premium

VPN Betternet Premium membolehkan anda memilih lokasi pelayan yang berbeza. Jadi, apabila anda mengklik Pilih butang Lokasi Maya dan senarai negara muncul, kini anda boleh memilih negara pilihan anda. Kini anda boleh menipu lokasi anda seperti yang dikehendaki oleh sebab apa pun yang anda perlukan.

Tetapan VPN Betternet

Tetapan Betternet

The Menu tetapan boleh diakses selepas mengklik atau mengetik Ikon 3-Bar dan memilih Butang tetapan. Menu utama mempunyai beberapa pilihan, termasuk Hubungi Kami, Tetapan, Soalan Lazim, Dasar Privasi, dan Mengapa Betternet Percuma.

Pelbagai tetapan yang anda boleh konfigurasi agak mengecewakan. Walaupun Betternet VPN jelas salah satu daripada aplikasi yang paling mesra pengguna, ia juga salah satu yang paling kurang dilengkapi. Di sini’s apa yang anda boleh mengkonfigurasi:

 • Sambung semula secara automatik
 • Mencegah kebocoran IP
 • Hidupkan Betternet secara automatik untuk hotspot WiFi

Ya, itu sahaja. Ini mungkin sedikit terlalu buruk untuk pengguna VPN yang baru.

Betternet VPN nampaknya mempunyai banyak masalah sambungan; baik, tidak hairanlah, jujur. Walau bagaimanapun, sokongan yang baik, responsif dan berguna boleh membuat perubahan.

Sayangnya, tidak ada sokongan sembang 24/7 secara kekal untuk versi percuma dan apa yang dipanggil “sokongan berkualiti tinggi” tuntutan Premium internet juga mungkin dipersoalkan.

Kami berharap ia’sekarang jelaskan cara menggunakan VPN Betternet jika anda masih mahu pergi untuk perkhidmatan ini. Oleh kerana sesetengah pengguna kelihatan dapat menggunakannya tanpa masalah utama, anda juga boleh bertuah dengan perisian VPN ini. Walau bagaimanapun, jika anda lebih serius dan prihatin tentang keselamatan dan privasi dalam talian anda, kami mencadangkan supaya anda melakukan penyelidikan anda dengan baik sebelum membuat sendiri perkhidmatan.

Siaran berkaitan yang disyorkan:

Kajian Betternet

Betternet for Torrenting

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 − 3 =