En guide til offentlig wifi-sikkerhet


Er offentlig wifi trygg? Den’det er et spørsmål som vi’har alle spurt når vi’re out and about og opptatt av å komme på nettet. I dag er det stadig flere offentlige wifi-hotspots - i møterom, hotellrom, kaffebarer og biblioteker… selv på tog og i supermarkeder. Men hvordan kan vi være sikre på at vi er det’t utilsiktet stille oss opp for et datatyveriangrep når vi går på nettet. Spørsmålet om offentlig wifi-sikkerhet er verdt å ta på alvor - og vi’Jeg vil se nærmere på det her.

Hvorfor kan offentlig wifi være farlig?

Ja det’er ofte gratis og spesielt fristende å bruke, men er offentlig wifi trygg? Du kan finne nettverkene vidt på alle offentlige steder, og de lar deg komme online gratis. Hotspots er så vidt tilgjengelige og annonseres at det’frister å koble til uten å tenke to ganger og bevare dataene dine. Den gode nyheten er at det ikke er’t så stor fare i hverdagslesing, for eksempel å lese nyhetene eller søke etter informasjon på nettet.

Imidlertid vil all aktivitet som trenger deg for å logge deg opp spørsmålet om offentlig wifi-sikkerhet. Hvis du vil bruke dine sosiale mediekontoer, sjekke e-postene dine, logge deg på banken din eller gjennomføre transaksjoner av noe slag, kan du potensielt sette deg i fare.

Hva er truslene ved bruk av offentlig wifi?

Faktum er at offentlig wifi-sikkerhet ikke er noe som sikkerheten du liker fra et kontor eller til og med hjemmet ditt på en privat forbindelse. Det er absolutt ingenting som tryggheten og tryggheten du vil oppleve når du legger til et ekstra sikkerhetslag med en VPN. Ja, det har en tendens til å være gratis - men du kan åpne deg for cyberkriminalitetsdataangrep når du velger å bruke disse nettverkene uten å forstå risikoen.

Når du vurderer offentlig wifi-sikkerhet, tilbyr både Android og iOS-systemer en viss beskyttelse, men nettkriminelle er smarte og motiverte. Offentlig wifi-sikkerhet Android og iOS bør betraktes som ditt første lag med beskyttelse og ytterligere styrkes med tillegg av en sikker, anonymisert og kryptert tjeneste, for eksempel et virtuelt privat nettverk eller VPN. La’s se på de vanlige truslene ved bruk av offentlig wifi.

5 offentlige wifi-sikkerhetstrusler å vite

Mann i midten angrep

Disse MitM-angrepene er en av de mest typiske truslene mot offentlig wifi, og du kan tenke på dem som digital avlytting. Når enheten kobles til internett, overføres data til det valgte nettstedet ditt. Denne overføringen representerer et sikkerhetsproblem, der en nettkriminell kan få tilgang til dine dataoverføringer og “lese” innholdet ved hjelp av snooping-programvare. Plutselig er dine online aktiviteter ikke lenger private, og du kan risikere datatyveri og identitetstyveri.

Distribusjon av skadelig programvare

Angripere kan også legge til skadelige programmer på enheten din uten at du selv er klar over at det skjer. Dette skjer ved sikkerhetssvakheter eller hull som finnes i programmer eller operativsystemer. Ja, dette betyr at innebygd og standard wifi-sikkerhet Android og iOS-systemer ikke alltid er tilstrekkelig på egen hånd for å holde deg trygg. Hackere koder for å angripe kjente sårbarheter og deretter sende skadelig programvare til å ødelegge din enhet.

Anbefalt lest: Hva er skadelig programvare og gjeld for å beskytte mot det

Ukryptert nettverk

Kryptering krypterer meldinger som overføres mellom enheten og ruteren, og koder den slik at en hacker ikke kan lese innholdet uten den nødvendige tasten. Rutere har en tendens til å bli sendt fra fabrikken uten kryptering, og bedriftseiere som installerer dem har en tendens til å ikke innse at krypteringsfunksjonen må være slått på manuelt når nettverket blir satt opp for første gang. Hvis offentlig wifi er installert av en IT-profesjonell, er det en langt større sjanse for at krypteringen er installert riktig. Husk imidlertid, det er ingen garantert måte å vite dette på, så du’Du vil sette deg i fare hvis du gjennomfører sensitive online aktiviteter ved å bruke det offentlige wifi-nettverket og bare overlater det til tilfeldighetene!

Ondsinnede hotspots

Noen ganger kan du tenke at du logger deg på et legitimt offentlig wifi-nettverk fordi det har et navn som høres ut “Ikke sant” og anerkjente. Det kan for eksempel se ut som navnet på hotellet du bor på eller restauranten der du spiser. Men hackere stiller ofte opp “rogue” offentlige wifi-tilgangspunkter som foreslår navn som “kunne” ha rett - men er’t. Plutselig vil du faktisk koble deg til en falsk hotspot, og dataene dine vil være utsatt for nettkriminelle.

WiFi sniffing og snooping

Som det høres ut, er denne typen offentlige wifi-sikkerhetsbrudd der nettkriminelle investerer i enheter og programvaresett som lar dem avlyttes og snuppe på offentlige wifi-signaler. Ved å gjøre dette, kan de som har et sinn til å utføre ondsinnede angrep få tilgang til hver eneste ting du kan gjøre på nettet. Dette inkluderer å se websider du har besøkt, skjemaer du har fylt ut, nettsteder du har logget på - inkludert påloggingsdetaljer - og sosiale mediekontoer. De kan da kapre kontoene dine. Den’er en skremmende tanke, men også veldig ekte for folk som blir bytte for disse angrepene.

Hvordan kan du være trygg når du bruker offentlig wifi?

Bruk en VPN

Når du bruker en VPN, kan offentlig wifi plutselig bli en trygg opplevelse. Det virtuelle private nettverket, eller VPN, er et sikkert nettverk som gjør flere ting.

 1. Det skjuler identiteten din på nettet
 2. Det lar deg operere online uten å bli oppdaget
 3. Den ruter dataene dine gjennom en annen server for å anonymisere dem
 4. Den krypterer dataene dine for å forhindre at de kan leses av en hacker.

Hvis du velger å bruke en VPN, kan offentlige wifi-tjenester brukes trygt. Det er en rekke VPN-tjenester som tilbys, og vi har dekket dem detaljert i våre andre blogger.

Andre tiltak som må følges for å bruke offentlig wifi sikkert

Vær sikker på at du

 1. Deaktiver alle typer fildeling
 2. Besøk bare nettsteder som bruker HTTPS
 3. Logg ut av kontoene dine etter å ha brukt dem
 4. Forsikre deg om wifi-innstillingene dine alltid “glemme” nettverk i stedet for å tillate automatisk tilkobling
 5. Bruk VPN-en din for å sikre at alle offentlige wifi-tilkoblinger er kryptert og anonymisert slik at forbindelsene dine blir tunnelert bort bak et sikkert lag og forblir private.

I tillegg, aldri:

 1. Logg deg på kontoer via apper som har private data. Gå direkte til nettstedet for å sikre at HTTPS-sikkerhetssjiktet er på plass
 2. La Bluetooth eller wifi være aktivert når du er ferdig
 3. Bruk offentlig wifi for å få tilgang til sensitive kontoer eller nettsteder som inneholder private data om deg
 4. Logg deg på alle slags nettverk eller kontoer uten passordbeskyttelse (og i tilfelle av finansinstitusjoner, en to-trinns autentiseringsprosess.)

For å konkludere

Offentlige wifi-sikkerhetsproblemer betyr at appellen til en gratis og øyeblikkelig forbindelse mens du er på farten må veies opp nøye! Følg trinnene ovenfor for å holde deg trygg når du logger deg på mens du er på farten, og hold deg et skritt foran nettkriminelle.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

36 − 27 =