Facebook for å slå av Onavo Protect VPN – en tenåringsspionerende app


Oppdatert 02.27.2019

I fjor fjernet Facebook endelig sin datainnsamlende VPN (høres ut som “livgivende kuler”) het Onavo Protect fra Apple-butikken på grunn av brudd på Apple’s oppdaterte personvernregler. VPN var fremdeles tilgjengelig på Google Play frem til nå, men vil fortsette å jobbe som VPN i noen tid.

Dette markerer slutten for et av de største tenåringsspionasjeprosjektene brukt i Facebook Research-appen som fremdeles er tilgjengelig på Google Play. Den sosiale medier-giganten hevder at den kun kjører betalte brukerprogrammer fra nå eier. Det gjenstår å se om de holder ordet sitt.

Å plante det onde frøet i Holy Ground

Onavo, et Tel Aviv-basert mobilanalyseselskap (ingen ord om VPN ennå) ble solgt til Facebook allerede i 2013 for et ikke avslørt beløp, anslått til å være opptil 200 millioner, og ble deres første kontor i Israel. Selv etter at avtalen ble avsluttet, var det ingen hint om å opprette en VPN eller noen annen sikkerhetsløsning - all kommunikasjon handlet om å hjelpe kunder med å redusere bruk av mobildata, utvide rekkevidden til mobilt internett over hele kloden og gi et bedre e- erfaring.

onavo vpn

Likevel skjedde Onavo Protect, på bedre eller verre (sannsynligvis for verre). Det viste seg denne appen, later til å være en anstendig VPN, var en måte for Facebook å samle inn data om alle appene på en bruker’telefon. Dette tillot dem å vite hvilke apper som gjorde det bedre enn andre, og kunne brukes til å få en fordel i forhold til konkurrentene og til å bestemme hvilke selskaper som skulle eller burde’t bli kjøpt.

Visstnok, den juridiske avdelingen på Facebook sørget for at dette ble nevnt på slutten av vilkårene og avtalene, men få hadde tålmodigheten til å bla langt nok ned:

Onavo samler inn mobilt datatrafikk… Fordi vi’som en del av Facebook, bruker vi også denne informasjonen til å forbedre Facebook-produktene og -tjenestene, få innsikt i produktene og tjenestene folk verdsetter, og bygge bedre opplevelser.

Denne siste setningen slår hele formålet med Onavo Protect VPN - for å gi sikkerhet og personvern for brukeren. Mens Onavo VPN kan ha drept en og annen pop-up eller to, var det absolutt ikke’t gjør jobben den påtok seg. Mens VPN-er krypterer dataene dine, slik at du kan ha en anonym forbindelse, Onavo Protect driver trafikken din via en Facebook-server for å lære nøyaktig hva, hvor, når og hvor lenge du’har holdt på.

Spre frø over hele kloden

I begynnelsen av 2018 begynte denne Facebook VPN-en å vise reklame for sine iOS-brukere, som ble sterkt kritisert av både eksperter og brukere. Det ble til og med kalt spyware, og med rette. Det kan hende at Facebook bestemte seg for å kjøre en live-test med dataene samlet om Apple-brukere, og sjekke om spådommene deres om hvem som vil klikke på det som var riktig. Å samle inn data var tilsynelatende ikke nok, og å vise annonser virket som neste trinn, å gjøre brukerne fra uvillige givere til uvillige givere / lab kaniner.

Facebook hevdet at data fra Onavo ikke er’brukes til å profilere enkeltbrukere, bare for å se hvilke apper som er populære blant publikummet, slik at de kan forbedre sine egne produkter.

På spørsmål om den amerikanske kongressen i juni hevdet Facebook at data fra Onavo VPN ikke er’brukes til å profilere enkeltbrukere, bare for å se hvilke apper som er populære blant publikummet, slik at de kan forbedre sine egne produkter.

Dette er en av bransjene’er de best bevarte hemmelighetene - det finnes spammere på lavt nivå og selgere e-database-databaser, mens de med mer penger bruker skraping av innhold eller til og med selger “kvalitet” databaser for store penger. Ironien er at dette gjøres ved å bruke data samlet inn av en såkalt “sikkerhets- og personvernverktøy.”

I juli, Apple oppdaterte personvernreglene. I følge den er apper i deres butikk forpliktet til å gjøre det eksplisitt klart hvilke data som vil bli samlet inn, og kan ikke lenger samle inn data om andre apper for analyse eller reklame / markedsføring. Det gjorde det ikke’Det tar lang tid å se at Onavo Protect VPN ikke var i nærheten av å overholde disse forskriftene fordi det aldri var ment for det. Apple gjorde det ikke’t fjern appen selv, men tvang Facebook til å gjøre det, med henvisning til at de nye reglene “begrense utviklere’ muligheten til å lage databaser ut fra brukerinformasjon og selge den til tredjepart.”

Dessverre for de mindre informerte brukerne, vil de som allerede har appen installert, kunne fortsette å bruke den.

22. august gjorde Facebook det. Dessverre for de mindre informerte brukerne, vil de som allerede har appen installert, kunne fortsette å bruke den. Disse menneskene vil sannsynligvis bare måtte vente på at Apple lanserer neste generasjons iPhone, slik at alle kan kjøpe den og si farvel til parasitten som’har bodd inne i smarttelefonene deres så lenge.

Onavo Protect og Google

Den råtne frukten er blitt kastet fra Apple-butikken, men det er nok som fremdeles spiser den. Hva med andre butikker, for eksempel Google Play? Basert på det akkumulerte antallet fra begynnelsen av 2018, var det mer enn 33 millioner nedlastinger for Android og iOS. I august 2018 viste Play Store 10M + som betyr mesteparten av skadene ble gjort til Apple-brukere. Det var bare et spørsmål om tid når Onavo Protect også ville forsvinne fra Google Play.

Dette mister mistanken overfor Google - er det noen sjanse for at Android-brukere også var en del av et lignende databasespill? Vi vet allerede at Google har hatt lignende problemer med personvernet i det siste. Men det er mindre sannsynlig å selge data til tredjepart fordi Google tjener penger på å bruke disse dataene for å vise annonsene sine i appene dine. Det gjør det ikke’t mener situasjonen vant’t endrer seg, men foreløpig holder de makten ved å ha monopol - de fleste bruker Google Søk, Gmail osv.

Onavo VPN er ikke lenger i Google Play Store

Facebook onavo

Frem til februar 2019 var det ikke så mye å være glad for Onavo og Google Play Store, der halvparten av alle anmeldelser (og det er 215 K + av dem, vurderer appen 4.4 / 5) er positive.

Når du sjekker ut denne appen på Android 7.x (Nougat), så anmeldelsene de samme ut som i skrivebordsversjonen.

Men dessverre viste Android 6.x i stedet Review Highlights. Og alle av dem er positive, noe som var et stort problem da denne versjonen av Android OS fortsatt ble brukt av nesten 1 av 4 brukere over hele verden, ifølge nettstedet Statcounter.com.

onavo protect vpn

Play Store presenterte denne parasitten som “Beskytt gratis VPN + Data Manager,” som visstnok krypterer data, tilbyr en gratis VPN (noen gang hørt om gratis ost? Så sjekk musefellen!), og informerer når appene dine har brukt en viss datamengde.

Selv om Onavo-selskapet lette etter måter å maksimere batterilevetiden, klaget de siste anmeldelsene på en reduksjon i batteritiden noe som, hvis sant, gjør denne alliansen mellom VPN og Data Manager til en virkelig uhellig.

På den lyse siden uttrykte den 12. mest nyttige kommentaren bekymring tilbake i mai 2018 for at denne appen samlet inn data for Facebook. Dessverre var denne kommentaren 6. i august. Og snakk om allianser, påpeker en annen kommentar at de ikke kan bruke Data Manager uten å slå på VPN (vi lurer på hvorfor?) - de går sammen som hest og vogn det ser ut til.

facebook vpn

I det minste Google Play informerte brukere om dataene Facebook samler inn rett etter funksjonslisten. Dessverre gjorde det det ikke’t oppgir at den innsamlede informasjonen kan selges til tredjeparter som en del av en database (et krav som var i Apple’uttalelse).

Den andre mest nyttige kommentaren gikk opp fra å være den 7. forrige uke. Brukeren uttrykte sin skuffelse over å bli henvist til denne VPN av McAffee. Vi har tilflukt’Jeg hørte på en stund om McAffee og Facebook’gjensidige prosjekter, men i 2010 gjorde de forretninger sammen. Så et henvisningsnettverk kan være den primære kanalen for konvertering fordi Onavo’nettstedet og deres Facebook-konto sikkert ikke’t.

fb vpn

To sider du ikke bør besøke

For å være ærlig, da hjemmesiden lastet på våre bærbare datamaskiner, trodde vi at onavo.com var en webside som skjuler svindel og brukte ganske lang tid på å sjekke WHOIS og lenker for å avgjøre om det var trygt å besøke den. Dessverre viste det seg å være sant - det’er det offisielle nettstedet til denne crAPP med en fungerende og ikke-lenger-arbeidende lenke til Google Play og Apple Store. Web.Archive.Org viser at situasjonen var bedre i juli, men på ingen måte var dette noe annet enn en landingsside - informasjonen er sparsom, og du vil finne flere bilder i en ordbok.

Facebook selv var visst ikke’t ringe alle til å like og dele Onavo Protect VPN-siden og lenke i søkeresultatene for “Beskytt gratis VPN + Data Manager” lede rett til Google Play. Og med rette, for selv om nettstedet ser ut til å ha blitt designet på School of Ugly, har Facebook-siden blitt tatt hånd om av ekspertene fra University of Disgusting. Vi håper inderlig at i det minste det siste viser seg å være en slags svindel med hvitvasking.

Konklusjon

For Facebook var Onavo Protect som en utvidelse av tentaklene. De’Vi har hatt mange data om Facebook-brukere, men manglet informasjon om hva som skjedde utover det. Og Onavo VPN bidro til å få bukt med dette. I begynnelsen av 2018 ble noen brukere og medier forvirret over at Facebook annonserte denne programvaren og ikke gjorde det’nevner at det tilhørte dem. Igjen, hvis du klikker “Les mer,” du kan lære om det, akkurat som du kunne vite hva Onavo handler om hvis du rullet helt til slutten.

Som en kommentator påpekte, er Apple som beskylder Facebook for personvern den samme som potten som kaller kjelen svart. Den’er fortsatt for tidlig å si om dette var en virkelig beskyldning eller bare en avtale for å demonstrere at ting blir gjort av hensyn til vårt privatliv og sikkerhet.

Alle som har lest minst litt om VPN-er og e-sikkerhet generelt, bør vite at Israel er partner i USA - et 5 Eyes-land med et av de mest sofistikerte overvåkingsrammer på jorden. Så selv for en ekte VPN er dette ikke en god kombinasjon. Legg Facebook til miksen, så har du et sikkerhetsrelatert produkt’er verre enn billige briller - ikke bare ser du dårlig ut, men øynene dine brenner enda mer enn uten dem. Bruk dem lenge nok, og solen kan aldri komme opp for deg igjen.

Heldigvis kjenner vi et sted hvor du kan finne bedre alternativer for Android VPN-er.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 4 =