Hva er IPTV? IPTV forklart


Ved århundreskiftet, du’d trenger å ta turen til din lokale videobutikk hvis du ville leie eller kjøpe alle favorittfilmene og -kassettene. Men på grunn av den fantastiske etableringen som er online-streaming, har alt annet enn blitt en ting fra fortiden.

Takket være skiftet i seeroppførsel har abonnementsbaserte tjenester som Netflix og Amazon Prime Video definitivt høstet gevinsten - med hvert av de nevnte selskapene som har hatt betydelig vekst de siste årene. Det er virkelig ikke’Det er vanskelig å se hvorfor de gir en rask, enkel og praktisk måte å se alle favorittfilmene og TV-programmene med et enkelt klikk på. Hva’mer, du ikke’Selv trenger du ikke forlate hjemmet ditt!

Sammen med den monumentale veksten av on-demand-tjenester har det også skjedd en enorm økning i populariteten til IPTV-tjenester. Studier utført av Grand View Research anslått at markedet kan være verdt svimlende 117 milliarder dollar innen år 2025.

Men hva er det som gjør IPTV så populær? Hvordan fungerer IPTV? Er IPTV lovlig? Dette er noen av de mest stilte spørsmålene på nettet. I denne artikkelen, du’Jeg finner svarene på disse spørsmålene og mer.

Hva er IPTV?

Hvis du’Når du leser denne artikkelen, er sjansen stor for deg’er ikke klar over hva IPTV er. Hvis det’s you, så vil denne delen dekke det grunnleggende. IPTV står for ‘Internett-protokoll-TV’. Totalt er det tre forskjellige typer IPTV du kan velge mellom:

  • VOD (Video On Demand) - tjenester som Netflix som lar deg velge ditt valg av film og se den der og da.
  • Tidsskiftet IPTV - tjenester som ITV Hub og BBC iPlayer som lar deg fange opp programmer du har gått glipp av gjennom uken.
  • Live IPTV - strømmer som lar deg se live-TV mens den sendes.

Noe av det beste med IPTV er at det tilbyr en praktisk metode for å få tilgang til favoritt-TV-seriene og -filmene dine via en rekke plattformer. Dette inkluderer Windows, MacOS, Android og også enheter som Amazon Fire TV.

Imidlertid deg’Jeg vil også finne at IPTV-tjenester ofte trener betydelig mindre sammenlignet med tradisjonelle satellitt- eller kabel-TV-pakker. Med det i tankene er det lett å se hvorfor de er så populære ettersom seerens oppførsel fortsetter å utvikle seg.

Den neste delen vil gi ytterligere innsikt i nøyaktig hvordan IPTV fungerer. Så fortsett å lese for å finne ut alt du trenger å vite.

Hvordan fungerer IPTV?

Spesielt hvis du ikke er det’t så teknisk tenkende, lurer du kanskje på deg selv - hvordan fungerer IPTV? Hvis det’s du, du’Jeg vil gjerne vite at den følgende delen vil dykke nærmere inn i akkurat det.

IPTV fungerer omtrent som å surfe på internett. I hovedsak blir videoinnhold overført over en standard bredbåndsinternetforbindelse. Dette betyr at du ikke gjør det’du trenger en parabol, takantenne eller fiberoptisk kabel som du ville gjort med tradisjonell programmering.

On-demand og tidsskiftet IPTV-tjenester er ofte mer pålitelige ettersom innholdet er lagret på en server, og du har bare tilgang til en begrenset mengde materiale. Det er riktignok alltid verdt å ha en anstendig internettforbindelse for å redusere sannsynligheten for strømningsproblemer.

Når det gjelder live IPTV-strømmer, er det imidlertid trygt å si at brukere ofte kan støte på problemer. Spesielt hvis mange brukere bruker den samme strømmen på en gang, kan dette sette en belastning på serveren strømmen blir vert for. Derfor er forsinkelser og buffering problemer som brukere ofte må håndtere.

Er IPTV lovlig?

Er IPTV lovlig? - det’er et av de mest stilte spørsmålene når det gjelder online streaming. Men det avhenger av hvilken type innhold du får tilgang til. Hvis du for eksempel bruker strømmer som Hulu eller Now TV, er dette offisielle tjenester, og du vant’t trenger å bekymre deg for å komme i trøbbel med myndighetene.

Når du surfer på online markedsplasser som eBay, er sjansen stor for at du vil komme over et vell av IPTV-tjenester som tilbyr premium- og HD-pakker til en lav pris. Men det er trygt å si at de aller fleste av disse tjenestene ikke er det’t lovlig. Dette er fordi IPTV-leverandører ofte setter opp servere som streamer digitale feeder som deretter kan videreføres til
abonnenter.

Den eldgamle ordtaket “hvis det høres for godt ut til å være sant, er det sannsynligvis” absolutt kommer inn i spillet her. Tross alt, bare tenk på hvor mye du sparer i forhold til å kjøpe en satellitt- eller kabel-TV-pakke - det’Det vil sannsynligvis være en stor forskjell, ikke sant?

Trenger jeg en VPN for IPTV?

Der’s nei “ja” eller “Nei” svar på dette spørsmålet, men IPTV og VPN er gode følgesvenner. Hvorfor? Vel, et par grunner:

  • Noen IPTV-tjenester har geografiske begrensninger på plass for å begrense tilgangen til visse land (på grunn av copyright-avtaler). Det mest populære eksemplet på dette er Netflix - det amerikanske biblioteket til Netflix er det største uten tvil, og så forventer seere over hele verden å kunne få tilgang til det. Dessverre vant Netflix’t la deg, og det’s der VPN-tjenester kommer inn i bildet. En VPN lar deg koble til en server i USA og ser ut til å være en USA-basert bruker, og dermed bli kvalifisert til å få tilgang til Netflix US. At’Det er bare ett eksempel, men geografiske begrensninger er utbredt på IPTV-området.
  • Den andre grunnen har å gjøre med lovligheten: Noen IPTV-tjenester gir brukerne tilgang til piratkopiert innhold. Et eksempel kan være de uoffisielle tilleggene til Kodi, men det er mange flere. I dette tilfellet er en VPN nyttig fordi den vil skjule identiteten din for Internett-leverandøren din og dermed lar deg unngå bøter eller til og med fengsel.

Så hvis en av disse grunnene gjelder deg, er svaret på “trenger jeg en VPN for IPTV?” er et rungende ja. Ellers du’er sannsynligvis bra uten den.

Konklusjon

Den rene bekvemmeligheten med IPTV-tjenester er virkelig ubestridelig, og det’er en av hovedårsakene til at de har vokst i popularitet det siste tiåret eller så. Kombinert med det faktum at du kan spare deg for mye penger sammenlignet med satellitt- eller kabel-TV-pakker, det’det er lett å se hvorfor IPTV-tjenester øker.

Det er imidlertid verdt å ta hensyn til at du må passe på når du bruker visse IPTV-tjenester. Dette er fordi de gir tilgang til opphavsrettsbeskyttet materiale du’d må vanligvis betale en premie for å få tilgang.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 2 =