Hvordan slå Google Play algoritme og få 280 millioner installasjoner


I henhold til SimilarWeb-data er nøkkelordet “vpn” er blant de 10 mest populære søkeordene på Google Play. App store hadde rundt 19,5 milliarder nedlastinger i tredje kvartal 2018 alene - verdt 18 milliarder dollar. Enhver app som kan komme innenfor de ti beste søkeresultatene vil få store antall installasjoner og brukere, samt betydelige inntekter fra abonnementsavgifter eller annonser i appen.

Forskningen vår viser at de 10 beste Google Play-søkeresultatene for “vpn” domineres av apper som deltar i potensielt uredelig manipulasjonspraksis.

Vi oppdaget også at 7 av de 10 appene enten er basert i Hong Kong, har kinesiske regissører eller er lokalisert i Kina. De tre gjenværende appene er basert i USA, og har alle blitt kjøpt av AnchorFree, skaperne av Hotspot Shield. Vi har tidligere dekket disse VPN-appene i vår forskning på det sanne eierskapet til populære VPN-er.

Generelt kan vi dele VPN-er fra vår forskning i to kategorier:

 • Google Play bedre rangerte VPN-er: dette er de topprangerte, gratis VPN-ene som finnes i Google Play når du søker etter nøkkelordet “vpn”
 • VPN markedsledere: dette er lederne for forbruker VPN-bransjen, for eksempel ExpressVPN, NordVPN, CyberGhost, osv..

Den høye rangeringen av disse bedre rangerte appene er overraskende siden nesten alle av dem har begrenset popularitet utenfor Google Play-butikken, ifølge Google Trends (GRATIS VPN var ikke inkludert, siden navnet er for generisk):

1 - Google Trends gratis vpn-apper sammenlignet med populære merker

VPN-markedslederen’s Android-apper, derimot, rangerer dårlig i Play-butikken, med merker som ExpressVPN i posisjon 34, CyberGhost på 49, og NordVPN på 104.

Disse bedre rangerte appene så ut til å ha funnet en svakhet i Google Play’rangeringsalgoritme, ettersom nesten hver app i topp 10 bruker en lignende strategi. Dette gjenspeiles veldig dårlig på Google’s Play store, siden det gjør det mulig for black hat-taktikk å forbedre rangeringene for et så populært nøkkelord. Google har tidligere lovet å slå fast app-manipulasjonstaktikker, men denne forskningen viser at det fremdeles har en lang vei å gå for at det skal bli effektivt.

Merk: rangeringer er basert på vår analyse fra januar 2019. Disse apptittlene kan også ha endret seg siden vår første analyse, siden apputviklere stadig oppdaterer appnavn av forskjellige årsaker.

Hoved takeaways

Google Play’rangeringsalgoritmen ser ut til å bli manipulert av de analyserte VPN-appene av:

 1. Bruker store mengder falske anmeldelser: de 10 beste appene for søkeordet “vpn” har færre ord per anmeldelse, flere dupliserte anmeldelser og flere anmeldelser fra skjulte brukere
 2. Bruker blackhat backlink-taktikker for å øke backlink-profilen deres, uavhengig av temaets relevans
 3. Fylling av søkeordet i hele appen’s ID, tittel og beskrivelse, med en app ved hjelp av nøkkelordet “vpn” 48 ganger i beskrivelsen

Vi’Jeg går gjennom hver taktikk for å avdekke hvordan disse bedre rangerte VPN-appene presterer så bra. Vi’Jeg bruker også grove estimater for hver taktikk for å forstå hvor mye det vil koste for en apputvikler å oppnå de samme resultatene.

1. Bedrageriske anmeldelser

Som en del av forskningen vår analyserte vi mer enn 150 000 anmeldelser for å forstå hvordan disse upopulære VPN-appene er i stand til å rangere så høyt på Google Play. Vi så på 15 VPN-leverandører’ apper - 10 bedre rangerte VPN-er, pluss 5 markedsledende (men lavere rangering) VPN-merker. Våre data avslørte en interessant trend.

Gjennomgangene for de 10 beste rangerte VPN-appene har disse fire egenskapene:

1. De har betydelig færre ord per anmeldelse: gjennomsnittlig antall ord for VPN-markedsledergruppen er 27, mens gjennomsnittet for Google Play bedre rangerte VPN-er er mindre enn 12.

2. De er mindre unike: bare 69% av de bedre rangerte VPN-ene’ anmeldelser er virkelig unike, mens VPN-markedslederne har nesten 90% unike anmeldelser.

3. De har en høyere prosentandel av anmelderne hvis navn er skjult: Google lar anmeldere gjemme brukernavnene sine under monikeren “En Google-bruker.” Bare 16% av anmeldelsene for VPN-markedslederne ble skrevet av “En Google-bruker,” mens det for de bedre rangerte VPN-ene er nesten 30%.

2 - Gratis vpn-apper, uredelige anmeldelser

4. De har en høyere prosentandel anmeldelser som begynner med små bokstaver: bare 10% av VPN-markedslederne’ anmeldelser begynner med små bokstaver. For de bedre rangerte VPN-ene begynner hele 33% av anmeldelsene med små bokstaver. En topp 10 VPN-app, Turbo VPN, har sjokkerende 72% av anmeldelsene sine som begynner med små bokstaver.

Android-anmeldelser som begynner med små bokstaver blir sett på som et advarselstegn for svindel, ettersom de fleste Android-baserte enheter som versjon av den første bokstaven som standard. Dette kan innebære bruk av et automatisert kommentarsystem eller stasjonære enheter (ikke-Android).

3 - Gratis vpn-appanmeldelser som begynner med små bokstaver

Kostnad å gjenskape

Vi søkte rundt blackhat markedsplasser for å finne ut hvor mye det ville koste å kjøpe samme mengde falske anmeldelser. For å oppnå dette, gjorde vi følgende.

 1. Vi antok at ikke alle anmeldelser er falske.
 2. Vi isolerte vurderingene som har mellom 1 og 4 ord, og som har minst en duplikat.
 3. Fra det oppdaget vi at de 10 bedre rangerte VPN-ene har til sammen 52 483 mistenkelige anmeldelser, eller 5 248 per app. Sammenlign dette med de 5 VPN-markedslederne, som har totalt 9 567 mistenkelige anmeldelser, eller 1 913 per app.

4 - Mistenkelige VPN-anmeldelser med 1-4 ord

Til $ 300 for 100 anmeldelser vil det koste deg $ 15,744 for å få samme mengde uredelige anmeldelser.

Når de blir lest av menneskelige øyne, viser de bedre rangerte appanmeldelsene tydelige tegn på svindel. Siden de er opprettet for å manipulere Google Play’s algoritme og få enorme økninger i rangeringer (sammen med de to andre teknikkene som er omtalt nedenfor), har de dessverre vist seg vellykkede.

2. Mistenkelige tilbakekoblinger

Mens det ikke er bekreftet noen sammenheng mellom en app’Backlink-profilen og rangeringen i Play-butikken, mener mange markedsførere at det er en kobling, siden tilbakekoblinger påvirker Google’s søkeresultater på nettet. Ved hjelp av Ahrefs analyserte vi hver av de 15 appene’ tilbakekoblinger og la merke til en trend:

De bedre rangerte VPN-appene har flere mistenkelige tilbakekoblinger fra:

 • urelaterte nettsteder eller artikler
 • umoderte kommentarer
 • pingbacks eller trackbacks

Den primære mistanken kom fra det faktum at disse appene med bedre rangering mottok tilbakekoblinger fra artikler med så urelaterte titler som:

 • Bli kjent med dyrene i Mpala: Vanlige besøkende
 • Obama-administrasjonen løfter begrensninger i cannabis-forskning
 • Panda mamma VIL fortsatt’t Del brødet hennes!
 • Hip-Hop 2014: De uvanlige mistenkte
 • Den kalde krigen mellom Oge Okoye og Chioma Toplis og de Kenya Moore Dogs

Da vi analyserte disse tilbakekoblingene, oppdaget vi at mange lenker ikke gjorde det’kommer fra selve artiklene. I stedet kom de fra umoderte kommentarseksjoner, der hvem som helst kan legge igjen en kommentar og legge til en hvilken som helst lenke til brukernavnet uten å måtte godkjenne moderatoren. Her’er et eksempel fra Midwest Sports Fans:

5 - Gratis vpn-applenker fra umoderte kommentarer

Andre brukte en teknikk kjent som pingbacks, der de kan lenke til artikler og få automatiske lenker tilbake til sine egne apper. I denne praksisen, hvis vi koblet til en annen artikkel som hadde pingback-funksjonen slått på, ville den artikkelen automatisk koblet tilbake til oss. Der’er også en måte å lage falske pingbacks, en ofte brukt blackhat-teknikk.

På dette svenske nettstedet er det allerede 13 299 kommentarer og tilbakemeldinger:

6 - Gratis vpn-apper svenske pingbacks

Midwest Sports Fan-siden hadde også sin rettferdige andel av pingbacks, med to lenker som førte til VPN-er i Play-butikken. Den første går til Turbo VPN, nåværende nummer fire:

7 - Gratis vpn-apper mer falske pingbacks

Begge disse - å finne umoderte kommentarer og bruke pingback-teknikken - er velkjent blackhat SEO-taktikk for å forbedre rangeringen. På populære Blackhat-markedsplasser som SEOclerks, kan du finne leverandører som selger disse tjenestene for bare 5 dollar:

8 - SEOClerks tilbud på $ 5 tilbakebetaling

Disse typer pingback (eller trackback) lenker blir faktisk sett av blackhat SEO selv som de spammiest av alle lenker - noe som betyr at du bør bruke dem med omhu siden de sannsynligvis vant’kan ikke fungere, eller til og med redusere rangeringen:

9 - Blackhat SEO advarer mot å bruke pingbacks

Selv i beskrivelsen av tjenestetilbudet til SEOClerks blir det forklart at disse tilbaketrekningene er beregnet på buffersider (mellomliggende nettsteder som lenker til hovedsiden). Dette er fordi de’blir sett på som for giftig for noe hovedside - eller Google Play-appoppføring.

Hva’er mer overraskende’t at uredelige tilbakekoblinger fremdeles jobber for å øke rangeringen. Den’det er det det ser ut til at de spammiest uredelige tilbakekoblingen fungerer godt når det gjelder å manipulere Google Play’rangeringsalgoritme. Dette er en skuffende avgang fra Google’er velholdte og fryktinduserende algoritme for nettsøk.

Kostnad å gjenskape

Igjen dro vi til de øverste markedene for blackhat SEO for å se hvor mye det vil koste å kjøpe samme mengde kommentarer og tilbakekoblinger for pingback. For å gjøre det, og for å redusere tiden alvorlig, måtte vi gjøre noen kjappe forutsetninger.

 1. Vi bestemte at å identifisere alle mistenkelige tilbakekoblinger ville kreve en enorm mengde ressurser.
 2. Vi analyserte bare de 100 siste tilbakekoblingen for to bedre rangerte VPN-er (Turbo VPN og SecureVPN) og bestemte prosentandelen mistenkelige backlinks. “Mistenkelig” tilbakekoblinger bestemmes av emner som ikke inkluderer VPN-er, cybersikkerhet, personvern, Android-apper, apper generelt, eller noe IT-relatert. Tar gjennomsnittet for begge VPN-appene, er prosentandelen av ikke-relaterte lenker 41,5% (Turbo VPN hadde 47 ikke-tilknyttede koblinger, mens SuperVPN hadde 36 ikke-relaterte lenker).
 3. Fra det, vi’Jeg vil gjøre et grovt estimat at de 8 bedre rangerte appene har totalt 8 315 mistenkelige tilbakekoblinger, eller 1 039 per app. Merk: X-VPN og GRATIS VPN ble fjernet fra Play-butikken på forskjellige tidspunkter, og vi klarte ikke å analysere dem for våre estimater.

Hvis du skulle kjøpe 3000 spammy backlinks, det vil bare koste deg $ 5 for å få 3 ganger mengden falske tilbakekoblinger og bidra til å øke Android-appen din i Google’s Lekebutikk.

3. Stopping av nøkkelord

Stopping av søkeord er en annen SEO-taktikk - enten eksplisitt blackhat, eller bare generelt rynket over - der apputviklere legger til et målsøkeord så mange ganger som mulig for å rangere høyere.

Når du ser på “vpn” nøkkelord for å bestemme frekvensen, analyserte vi tre aspekter: applikasjons-ID, søknadstittel og applikasjonsbeskrivelse. Analysen vår viste følgende:

De bedre rangerte VPN-appene har mellom 1-3 “vpn” nøkkelord i tittelen, opptil 5 søkeord uten merkevare i app-ID-en, og en høy frekvens av “vpn” i appbeskrivelsene sine.

10 - Gratis VPN-apper med stikkord

Analysen vår viste at mange bedre rangerte VPN-er har den høyeste frekvensen av nøkkelordet “vpn” i tittelen, for eksempel VPN Master - Free unblock Proxy VPN & sikkerhet VPN. Vanligvis jager også disse gratis VPN-appene nøkkelordet “proxy.” Dette er ganske dårlig for lesbarhet, men igjen - disse er laget ikke for menneskelige øyne, men i stedet for algoritmen’s skyld.

App-IDene deres, som ikke kan byttes når de er opprettet, kan også fylles med nøkkelord. Her’er et eksempel fra JustVPN:

free.vpn.unblock.proxy.unlimited.justvpn

De fleste av disse appene benytter seg av beskrivelsesområdet sitt til å strø over like mange “vpn” og “proxy” nøkkelord som mulig. Her’er en beskrivelse fra den bedre rangerte VPN-appen JustVPN, nevner nøkkelordet “vpn” 48 ganger:

11 - Stopping av nøkkelord fra JustVPN

Enda verre bruker JustVPN konkurrent VPN-merkenavn i beskrivelsen sin:

12 - Stopping av JustVPN-nøkkelord - bruk konkurrenter i beskrivelse

Kostnad å gjenskape

Her er det ikke nødvendig å se på blackhat-markedsplasser for fylling av nøkkelord. Det kan oppnås gratis uten nyanse eller bekymring for lesbarhet, brukeropplevelse eller sannsynlig straff. Apputviklere kan ganske enkelt lage disse beskrivelsene selv og oppdatere dem basert på konkurranse eller behovet for å rangere mer i Google Play’s app store.

Av den grunn er kostnadene for stikkord nøkkelord $ 0.

Sammendrag

Det blir stadig vanskeligere å manipulere Google’s søkealgoritme. Det samme gjør det imidlertid ikke’Det ser ut til å gjelde Google Play-butikken. Å bruke taktikker som skulle indusere straffer, Mange apper av lavere kvalitet ser ut til å rangeres høyt ved å manipulere Google Play-søkeresultatene, som gir mer enn 282 millioner installasjoner for “vpn” søkeord.

Enda verre ser det ut til at de gjør dette med billig blackhat SEO-taktikk, inkludert:

 1. Kjøpe korte appanmeldelser for å forbedre bedømmelsen, koster det anslagsvis 15 744 dollar per app
 2. Kjøpe kommentarer og tilbakekoblinger for pingback / trackback, til en enkel estimert pris på under $ 5 per app
 3. Bruke målsøkeordet “vpn” flere ganger i apptittlene, IDene og beskrivelsene, noe som fører til katastrofalt lesbarhet

Med mindre enn $ 16 000 og en enkel app ser det ut til at apputviklere kan få opptil 100 000 000 installasjoner (som Turbo VPN gjorde) og tjene pengene tilbake på rimelig tid, potensielt gjennom abonnementsavgift og annonseinntekter.

Alle disse taktikkene har ikke brukeropplevelsen i tankene, men bare å slå Google Play’s algoritme. Og basert på disse resultatene, de’lykkes - til en mye lavere pris og krefter enn noen kunne trodd.

Her’er listen over gratis VPN-er som manipulerer søkeresultatene i Google Play-butikken for å vises i topp ti for søkeordet “vpn”:

 • X-VPN
 • Sikker VPN
 • GRATIS VPN
 • Turbo VPN
 • Betternet Hotspot VPN
 • VPN Proxy Master
 • Torden VPN
 • SuperVPN
 • JustVPN
 • VPN 360

Sjekk ut vår andre forskning:

Gratis antivirus-apper som ber om enorme mengder farlige tillatelser de ikke gir’t trenger

Skjulte VPN-eiere avduket: 99 VPN-produkter drevet av bare 23 selskaper

Studie: hvordan verden’de viktigste nettstedene sporer din online oppførsel

Hvem dominerer det stigende VPN-markedet i 2019? Her er tallene

VPN konfidensiell: hvor privat er VPN-kjøpet ditt?

Ansvarsfraskrivelse:Vi forsker nøye på historiene våre og prøver å presentere et nøyaktig bilde for leserne våre. Vi’er du også menneskelig, og hvis du mener at vi har gjort en faktafeil (i motsetning til å være uenig i en mening), kan du kontakte oss slik at vi kan undersøke og enten rette eller bekrefte fakta. Kontakt oss med siden Kontakt oss.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

39 − 33 =