Skrive ut via VPN – hvorfor det kan være en utfordring


Med så mange fordeler, fra økt sikkerhet til å fjerne blokkering av geo-blokkerte nettsteder, endrer en VPN definitivt måten du kobler deg til internett til det bedre.

Men når du endrer måten du kobler deg til internett, gjør du det’Du må endre hvordan du bruker datamaskinen din på andre måter også. At’fordi fordi når du begynner å bruke en VPN, vant noen av de essensielle prosessene du stoler på’t fungerer nøyaktig som de pleide å gjøre. Et eksempel er å skrive ut bilder og dokumenter.

Hvis du bruker en trådløs skriver hjemme eller på jobb, har du kanskje lagt merke til at den vant’t koble til datamaskinen eller fullføre utskriftsjobber mens VPN-en er online. Mange VPN-nybegynnere antar at dette bare er en irriterende feil eller feil som leverandøren deres trenger å fikse. Imidlertid, det’er faktisk en uunngåelig konsekvens av å bruke en VPN.

Når du kobler til en VPN-server, omdirigeres all trafikken gjennom et eksternt nettverk. Å holde dataene fra lokale nettverk er det som holder deg skjult for internettleverandøren din og hackere, og det er grunnen til at VPN-er er et så godt sikkerhetsverktøy. Ulempen med å koble til internett via et eksternt nettverk er imidlertid at den trådløse skriveren fremdeles vil være koblet til ditt lokale nettverk. Som et resultat, når du prøver å skrive ut et dokument, vil datamaskinen ikke kunne koble seg til skriveren - akkurat som den ville gjort hvis du virkelig prøvde å skrive ut fra et eksternt sted.

Heldigvis, selv om dette problemet kan være en stor plage, er det flere midlertidige løsninger du kan prøve hvis du kan’t skrive ut til en lokal skriver mens du er koblet til VPN-en. Her er de seks beste tipsene våre for bruk av den trådløse skriveren din med et VPN.

Valg 1 - Endre VPN-innstillingene

For noen VPN-er er det så enkelt å få datamaskinen til å koble seg til den trådløse skriveren som å endre innstillingene. Dette er mulig hvis VPN-en har et alternativ for å bytte bruk av lokale nettverksressurser. Når det er aktivert, lar dette alternativet deg koble til skrivere og andre enheter i det lokale nettverket uten å deaktivere VPN-en.

Vanligvis finnes dette alternativet i Preferanser eller innstillinger fanen til VPN-en. Se etter den under en tittel som Aktiver lokal LAN-tilgang, Tillat tilgang til lokale nettverksenheter, eller noe lignende. Hvis du kan’t finn innstillingen, sjekk hjelpefilene fra VPN-leverandøren din eller kontakt dem for å finne ut om den funksjonen er tilgjengelig.

Alternativ 2 - Koble til skriveren din via IP

Hvis du’er en Mac-bruker, og alternativet ovenfor gjør det ikke’Hvis det fungerer for deg, kan det hende du kan få datamaskinen til å fungere med den trådløse skriveren ved å koble til den direkte via IP-adressen. For å prøve denne metoden, er det første du trenger å gjøre å finne skriveren’s IP-adresse.

Hvis skriveren din har en skjerm, kan du ofte se IP-adressen ved å velge dette alternativet fra menyen. Hvis ikke, kan du finne det ved å koble fra VPN midlertidig og følge disse instruksjonene:

 1. Med en gang du’koblet skriveren din til datamaskinen din som vanlig.
 2. Gå til Apple-menyen og velg Systemvalg
 3. Klikk skrivere & skannere, velg deretter skriveren din fra listen
 4. Klikk Åpne utskriftskø, velg deretter Skriv ut testside fra Skriver menyen øverst på skjermen.
 5. Finn Device URI på testsiden og skann til du ser ‘IP =’. IP-adressen er nummerstrengen som er oppført etter disse bokstavene.

Når du har IP-adressen, er det enkelt å koble skriveren din til IP-adresse.

 1. Gå til Apple-menyen og velg Systemvalg.
 2. Klikk skrivere & skannere.
 3. Under listen over tilkoblede skrivere og skannere, du’Jeg får se a ‘+’ knapp. Klikk på dette for å komme til Legg til skrivere skjerm.
 4. Velg IP-fanen og skriv inn IP-adressen til skriveren.
 5. Klikk Legg til. Med en gang du’Når du har gjort dette, bør skriveren din vises på nettet, selv når du har det’er koblet til VPN-en din.

Alternativ 3 - Bruk ruter-appen

Kobler du til VPN via leverandøren din’s dataprogramvare? Selv om disse standard VPN-klientene er tilstrekkelig for de fleste bruksområder, gjør de det’er ikke alltid ideell når det gjelder bruk av lokale enheter som skrivere. Bytter til VPN’s ruter-app i stedet kan hjelpe deg med å løse dine skriverproblemer.

Denne metoden fungerer fordi når du bruker VPN gjennom ruteren, kobler hver enhet på nettverket til den samme eksterne serveren - inkludert skriveren. Når skriveren og datamaskinen begge er koblet til det samme nettverket, bør du ikke ha noen problemer med å sende gjennom utskriftsjobber som vanlig.

Ikke alle VPN har en ruter-app, men det gjør aldri vondt å sjekke leverandøren din’nettsted eller kontakt dem for å finne ut av det. Siden ruter-apper har andre fordeler, som økt brukervennlighet og muligheten til å bruke VPN på enheter som ikke gjør det’Hvis du ikke har en dedikert app, kan det være lurt å vurdere å oppgradere til en annen leverandør hvis din bare har datamaskin- og mobilapper.

Ingen VPN er perfekte, men denne kommer forbanna tette lyshastigheter, uknuselig sikkerhet, P2P-vennlig personvernregler - ExpressVPN utmerker seg til nesten alt. Få ExpressVPN

Alternativ 4 - Bruk delt tunneling

Som standard når du’Når du er koblet til internett via VPN, blir all trafikken din dirigert gjennom en VPN-tunnel. Selv om dette er utmerket for sikkerhet, er det å sende hver smule data til den eksterne serveren det som hindrer deg i å sende oppgaver til din lokale, trådløse skriver. Noen VPN-er har imidlertid en spesiell funksjon som lar deg sende dataene du velger over din vanlige, lokale forbindelse uten å koble fra VPN-en. Denne funksjonen kalles delt tunneling.

Som navnet antyder, splittet tunneling deler trafikken din opp i private (VPN-rutede) data og offentlige (lokalt dirigerte) data. Hvis VPN-en din har delt tunneling, vil du’Jeg kan velge hvilken programvare på datamaskinen din som kan sende data via VPN, enten ved å ekskludere bestemte apper eller bare tillate bestemte apper. Hvis du for eksempel skriver ut fra en PDF-leser eller tekstredigerer, kan du stille inn VPN slik at den ikke tillater programvaren å koble seg til. Hvis du beholder disse appene på din lokale forbindelse, vil de deretter kunne synkronisere med den lokalt tilkoblede skriveren.

Selvfølgelig, det’Det er viktig å merke seg at det å begrense bestemte apper fra å koble seg til VPN, betyr at data du sender fra dem kan sees av Internett-leverandøren din eller andre som snooping på forbindelsen din..

Alternativ 5 - Bruk Google Cloud Print

En annen flott måte å omgå disse VPN-begrensningene er å bruke en ekstern trådløs utskriftsmetode som ikke gjør det’t krever at skriveren og datamaskinen din er koblet til det samme nettverket. Det er mange eksterne utskriftstjenester tilgjengelig i dag, men Google Cloud Print er en av de mest populære og tilgjengelige. Ved hjelp av Google Cloud Print kan du skrive ut et dokument til en skriver som er lokalisert i et hvilket som helst nettverk - enten det er’er halvveis rundt om i verden eller på kontoret.

Den’er enkelt å konfigurere Google Cloud Print med hvilken som helst trådløs skriver:

 1. Åpne Chrome-nettleseren.
 2. Gå til innstillinger, bla ned til Avansert, og klikk Google Cloud Print under Printing seksjon.

Alternativt skriver du chrome: // setting / cloudPrinters i navigasjonsfeltet.

 1. Klikk Administrer Cloud Print-enheter.
 2. Logg på, og følg deretter trinnene for å legge til skriveren.

Med en gang du’har koblet skriveren din til Cloud, det er enkelt å skrive ut dokumenter på ekstern måte. Alt du trenger å gjøre er å gå til google.com/cloudprint og laste opp utskriftsfilen. Windows-brukere kan spare tid ved å laste ned Google Cloud Print-appen, som legger til Cloud-utskrift til det vanlige utskriftsvinduet. Du kan også skrive ut direkte fra Gmail-appen ved å klikke på 3-punkts menyknappen på hvilken som helst e-post og velge Google Cloud Print.

Imidlertid er det en ulempe med denne metoden: for å skrive ut, må du ha en datamaskin slått på og koblet til ditt lokale nettverk (uten VPN) når du vil skrive ut. Som et resultat, det’er bedre egnet til kontorer med flere datamaskiner enn til VPN-brukere hjemme.

Heldigvis finnes det en måte å finne på dette hvis du liker lyden fra Cloud-utskrift - oppgrader til en Cloud-klar skriver. Disse skriverne er allerede konfigurert for å koble til Cloud-utskriftstjenester, så de gjør det ikke’t trenger noen PC-tilkobling for å fungere. Hvis du’Når du er usikker på hvor du skal starte, er HP ePrint-linjen ypperlig til dette formålet.

Alternativ 6 - Koble skriveren til en kabel

Hvis du kan’t bruk de ovennevnte alternativene uansett grunn’er en enkel løsning du kan bruke i en klype når du kan’t skrive ut til en lokal skriver mens du er koblet til VPN: koble skriveren til datamaskinen din via en kabel. Når skriveren og datamaskinen er koblet direkte i stedet for over internett, bør du ikke gjøre det’t har problemer med å skrive ut dokumentene, selv når VPN-en er aktiv.

De fleste skrivere kobler seg til datamaskiner ved hjelp av standard USB AB-kabler, som du kan hente billig i de fleste brev- og databutikker. Selvfølgelig er denne metoden lavteknologisk og fungerer bare mens skriveren er koblet til datamaskinen, så det’Det er best å prøve en av løsningene ovenfor for å fikse problemet permanent.

Med så mange rettelser tilgjengelig, du’husk å finne en som fungerer for deg og ditt utskriftsdilemma. Og husk at selv om det kan ta litt tid å trene opp bruken av å bruke en VPN, oppveier sikkerhetsfordelene langt negativene.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 1 =