9 bästa TrueCrypt-alternativ


TrueCrypt var en freeware-app för att skapa en virtuell krypterad disk i en fil eller för att kryptera delar av eller alla lagringsenheter för autentisering före start. Tyvärr avbröts det i maj 2014, vilket ledde till en utbredd pandemonium om vad framtiden innebär för krypteringsprogramvaran och till och med tekniken. Bristen på stöd eller kontinuerlig utveckling har lett till att potentiella användare söker äkta TrueCrypt-alternativ där ute.

Om du’undrar hur du kan fortsätta skapa virtuella krypterade diskar, leta inte längre. Följande presenterar några av de mest pålitliga TrueCrypt-alternativen som finns på marknaden.

VeraCrypt

1. VeraCrypt

VeraCrypt är en av TrueCrypts främsta efterföljare och används ofta för att skapa krypterade skivor över hela världen. Den största fördelen med att använda VeraCrypt är att det är känt för har hanterat de flesta av de säkerhetsfel som upptäcktes i TrueCrypt-kodrevisionen. VeraCrypt är en gaffel av källkoden TrueCrypt och hålls fortfarande kvar.

En viktig förändring med VeraCrypt är att även om den skapades från en tidigare TrueCrypt-gaffel, har nyare versioner avslutat TrueCrypt-formatet och det kan inte användas för att öppna tidigare krypterade filer.

CipherShed

2. CipherShed

CipherShed är en annan gaffel av TrueCrypt som skapades i juni 2014 med resurser och infrastruktur som finansieras av truecrypt.ch och utvecklats av teamet ciphershed.org.

CipherShed hade också en crowdfunded säkerhetsrevision och är allmänt känd för att vara det than verkliga efterträdare till TrueCrypt. Precis som TrueCrypt är CipherShed tillgängligt på Windows, OS X och Linux-baserade system.

AES Crypt

3. AES Crypt

AES Crypt använder industristandarden Advanced Encryption Standard (AES) med stöd av en kraftfull 256-bitars krypteringsalgoritm för att säkra dina känsliga filer.

AES Crypt är ett enkelt verktyg som kräver ett lösenord som hashas och så småningom används som krypteringsnyckel. En annan fördel med att använda AES Crypt är att den använder en filtyp som’är lättillgängliga med andra applikationer som Amazon S3.

BitLocker

4. BitLocker

BitLocker är endast tillgänglig i Windows 10 Pro och Enterprise-utgåvor och var det enda TrueCrypt-alternativet som rekommenderas av de ursprungliga utvecklarna av programvaran vid dess upphörande.

Det här verktyget är ganska enkelt eftersom det använder Windows-användargränssnittet och kan hittas under System och säkerhet i din kontrollpanel.

DiskCryptor

5. DiskCryptor

DiskCryptor är endast tillgängligt i Windows och kan kryptera partitioner eller hela skivor inklusive de med data i dem. Även om äldre versioner var kompatibla med TrueCrypt-filer är detta inte längre fallet med den aktuella versionen. Den nuvarande DiskCryptor-versionen (1.1.846.118) släpptes i september 2014.

BoxCryptor

6. BoxCryptor

BoxCryptor är ett högt rankat TrueCrypt-alternativ och är mest populärt för sin förmåga att kryptera filer transparent i molnlagringstjänster som Dropbox, Google Drive och annan lagringsplattform.

BoxCryptor skapar i huvudsak en krypterad mapp som kan placeras i din molnlagringsplattform. Det är en gratis app endast tillgänglig på Windows skrivbord.

Filevault

7. FileVault

FileVault (nu FileVault 2) är designat av Apple och är det inbyggda krypteringsverktyget exklusivt tillgängligt för macOS-enheter. FileVault använder en AES 128-kryptering och en 256-bitars nyckel för att kryptera filerna på din hårddisk. Det släpptes först 2003 för OS X 10.3 Panther.

LUKS

8. LUKS

LUKS hänvisar till Linux Unified Key Setup och erbjuder kryptering för alla Linux-distributioner. LUKS kallas också Cryptsetup och är ett verktyg som används för att enkelt konfigurera diskkryptering baserat på DMCrypt-kärnmodulen.

Även om det ursprungligen designades för Linux redan 2004, har LUKS sedan dess gjorts att arbeta på flera plattformar inklusive Android av oberoende utvecklare.

Symantec Drive Encryption

9. Symantec Drive Encryption

Symantec Drive Encryption, som ägs av säkerhetsgiganten med samma namn, tillhandahålls per licens och är tillgängligt för Windows, macOS och Linux-baserade system. Det möjliggör hantering via en centraliserad instrumentpanel och flera återställningslägen för att hålla dina data säkra och tillgängliga.

Vad hände med TrueCrypt?

Vad hände med TrueCrypt?

Med TrueCrypt som inte ger någon förklaring till varför de plötsligt stängde butiken och lämnade de flesta användare strandsatta har det funnits en handfull spekulationer från olika onlinemiljöer.

Till exempel föreslog vissa kan ha köpts av Microsoft, som äger BitLocker, medan andra spekulerade i att det fanns en NSA-bakdörr i deras källkod som var på väg att upptäckas.

Strax innan programvaran avbröts fanns det en crowdfunded säkerhetsrevision av TrueCrypt-källkoden som avslöjade även om programvaran inte hade avsiktliga bakdörrar och var väl programmerad, det fanns obehöriga kodningsfel närvarande. Huruvida detta var orsaken bakom TrueCrypt’s bortgång, vi’Jag vet aldrig.

Du bör dock förstå att även om TrueCrypt har avslutat sin tjänst, dess källkod är fortfarande tillgänglig för användning och detta har lett till utvecklingen av många alternativa program. De befintliga versionerna 7.1a (fortfarande i användning) och 7.2 (endast för dekryptering) är tillgängliga för operativsystem Windows, macOS och Linux.

Vad är TrueCrypt känt för?

TrueCrypt är främst känt för sin förmåga att skapa virtuella krypterade skivor antingen i en fil, i en partition eller med en hel lagringsenhet. Många användare blev förtjust i TrueCrypt eftersom det erbjuder ett utmärkt sätt att kryptera hela hårddisken eller information från nyfikna ögon.

En av de mest unika funktionerna i TrueCrypt är att den inkluderade en unik funktion som heter Plausibel förnöjbarhet. Med den här funktionen kan du skapa en virtuell volym inom en annan volym. Detta betyder att du som Windows-användare’d kunna skapa ett doldt krypterat operativsystem på din hårddisk som kan förnekas troligt.

den’Det är värt att nämna att även om TrueCrypt har avbrutit utvecklingen, används den senaste versionen (7.1a) för närvarande fortfarande av många. TrueCrypt 7.1a släpptes i februari 2012 som en förbättring av version 7.1 som tidigare hade släppts i september 2011.

TrueCrypt avslutades så småningom 2014, varefter det började omdirigera användare till sin sourceforge-distributionssida.

Stänga tankar

Om du’använder för närvarande TrueCrypt där’Det är verkligen inget behov av att få panik ännu. Du bör dock planera att ändra det så snart du kan.

Även om det inte är ett brådskande krav, uppgradera dina krypteringsverktyg till något av dessa TrueCrypt-alternativ är verkligen en bra idé. Du’Jag kan vara säker på framtida utvecklingar och uppdateringar och kommer inte att vara föremål för några framtida sårbarheter som kan upptäckas med TrueCrypt, eftersom det’s utvecklas inte längre.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 2