Att urskilja hackermyter från verkligheten


Det mesta av det vi vet om hackare bygger på vad vi har sett i TV-program och filmer. Hollywood har målade den här bilden av en teknisk kunnig ung man - en social utstötare som arbetar från källaren till sina föräldrar’ hus. Hackaren tillbringar det mesta av sin tid kränkta över tangentbordet, klädd i baggy jeans och sportar ett otämdat skägg (med Cheetos fastnat på det).

Hans makt över datorer är nästan magisk och den genomsnittliga människan kan knappast räkna ut vad han’s gör eller säger. Tja, som det visar sig, är filmen hacker persona långt från märket. Verkligheten är mycket annorlunda och för att bättre skydda ditt försvarslinje skulle det vara klokt att skilja fakta från fiktion.

I det här inlägget försöker vi skingra några av de djupt rotade hackmyterna och avmystifiera hackerpersonen.

Vanliga myter förknippade med hackare

Myt 1: Hackare gör förödelse för skojs skull

Bland de största problemen för företag som försöker bekämpa internetbrott är missuppfattningen att hackare är hänsynslösa grupper som bryter mot säkerheten för skojs skull. Inget kunde vara längre från sanningen.

Genom att felidentifiera hotet kan organisationer jaga spökejakt i fel grannskap, så att säga. Sanningen är att hacking är mer eller mindre som någon annan formell ockupation, och folket bakom högprofilerade attacker är mestadels organiserade brottssyndikater, och ibland nationstater.

Myt 2: Alla hackare är onda

Vi kopplar ofta hackerens titel till kriminell aktivitet. Sanningen ska sägas, kriminella hackare har verkligen rampljuset. Men trots den negativa konnotationen som är förknippad med ordet är hackare inte alltid de onda.

Har du någonsin hört talas om hackare med vit hatt? Det här är människor som får betalt för att stoppa de onda. De vita hatthackarna’ jobbet är att leta efter sårbarheter, till exempel att analysera källkoden och hitta sätt att utnyttja den. De bryter in på webbplatser så att de kan avslöja för organisationen fönstren och dörrarna de behöver för att täta. Vissa gillar att kalla det “förebyggande vandalism.”

En annan del av deras jobb är att hitta buggar i appar och få återbetalningar. Till exempel hävdar Facebook att ha betalat ut 1,1 miljoner dollar i ersättningar under 2018, inklusive 50 000 dollar till en topphatthacker. Det lönar sig att vara en av de goda killarna’t det?

Myt 3: Hackare använder sofistikerad hårdvara

En titt på Hollywood’s hacking tillbehör kan ha du bedövas. Men i verkligheten kan en hacker se lika tråkig ut som en slumpmässig kille som surfar på nätet. Idag arbetar de flesta hackare med det som kallas hacking för webbapplikationer.

För hackare med vit hatt är detta att göra appar säkrare. Men för kriminella’handlar om att hitta kryphål att utnyttja för sina besvärliga mål. Varken förlitar sig vanligtvis på outlandish gizmoes för att få jobbet gjort.

Det där’s att inte säga att hacking inte’Jag har hårdvarubehov. Eftersom vissa typer av hacking kan kräva mycket datorkraft behöver allvarliga hackare avancerade datorer.

Myt 4: Hackare är experter

Intrycket man får av hackare är att de har tillbringat hela sitt liv bakom datorskärmar. De känner till alla datorer och datorer och blir allt bättre när de åldras.

Visserligen kräver vissa hacks en exceptionell färdighetsnivå och avancerad taktik för att dra av. Men vissa kan göras av relativa nybörjare.

På darknet erbjuds skadlig programvara som en tjänst. Detta innebär att en hackare inte nödvändigtvis behöver vara hjärnan bakom operationen. Ibland kanske de inte ens vet vad de’när de gör, eftersom allt de behöver göra är att följa instruktionerna och se hur magin händer.

Hackning kräver inte en doktorsexamen eller otaliga år av besatthet. Det är inte konstigt att problemet är så utbrett.

Myt 5: Hackare riktar sig bara till organisationer som verkar sårbara

Du kanske har hört det sagt att hackare letar efter lättinträngliga eller oskyddade organisationer. I vissa fall kan detta vara sant, men det är långt ifrån regeln.

Faktum är att hackare väljer sina mål baserat på deras mål. Oavsett om en sådan organisation är sårbar eller vattentät tar de sina bilder och hoppas på det bästa.

Är de ute efter att skada ett företag’s rykte, sifon pengar eller stjäla data? Beroende på deras mål söker de upp mål som kommer att få det att hända. Ibland kan till synes mål vara deras väg till det ultimata målet.

För att skydda din organisation, tänk på vad som kan vara värdefullt från en hacker’s ståndpunkt. Om du till exempel har känsliga personuppgifter, prioritera skyddet. Finns det några organisationer som du delar nätverk eller information med? Se till att informationen och nätverken också är säkra.

Myt 6: Hackare går in och ut snabbt för att undvika upptäckt

Tanken på att hackare fungerar som alla andra kriminella kategorier är en annan vanlig misshandel. I själva verket kanske de inte har bråttom att ta tag i vad’s inom räckhåll och lämna. De kanske föredrar att flytta in sig och hålla sig nere.

Tyst att upprätthålla tillgång är en smart strategi att få så mycket värde du kan.

Kärnan i att skilja faktum från fiktion

Att veta sanningen om vad hackare är, vad de gör och hur de fungerar är den bästa formen för skydd. I slutet av dagen, din organisation’beredskapen mot cyberattacker beror på hur väl du vet vad hackare letar efter och hur de kan få det.

Ta dig tid att undersöka och hålla dig uppdaterad om den typiska hacker-personalen och dess taktik och tekniker. Genom att göra det kan du fortsätta utvecklas med tiderna och undvika att bli offer.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

69 − 60 =