Dolda VPN-ägare presenterades: 101 VPN-produkter som drivs av bara 23 företag


Senaste uppdatering: 3 januari 2020

På ytan kan det tyckas att VPN-marknaden vinner på olika företag som tävlar om en bit av den växande VPN-kakan för konsumenter.

Men när vi började undersöka VPN: erna och de företag som äger dem, såg vi något intressant: många av dessa produkter ägs av samma företag. Med våra intressanta intressen beslutade vi att gräva djupare för att se hur många VPN-produkter som ägs eller drivs av vilka företag.

Antalet kan överraska dig:

Vår forskning visar att minst 101 VPN-produkter ägs eller drivs av endast 23 företag.

Detta inkluderar både plattforms-och VPN-produkter som endast är mobil. Det inkluderar också direkta dotterbolag eller produkter / varumärken, såväl som vita etikettjänster. Detta representerar ett mycket större antal än vad som tidigare rapporterats i annan forskning.

För vår analys inkluderade vi bara moderföretag som äger eller driver mer än en VPN-produkt.

Dolda VPN-ägare presenterades: 101 VPN-produkter som drivs av bara 23 företag Vill du ha all information i ett enkelt nedladdningsbart format? Kolla in vår infographic

Varför är detta viktigt?

När det gäller det verkliga ägandet av olika VPN-produkter och varumärken, det’är viktigt att veta vilket företag som verkligen äger eller driver användarna’ data. Det finns två stora möjliga frågor att tänka på.

# 1 Datasekretess

Om moderföretagen faktiskt är belägna i ett 5/9/14 Eyes-land, som vanligtvis är högövervakande länder, användare’ data kan vara öppna för dessa regeringar. Om de är i Ryssland, Kina och andra auktoritära / repressiva regeringar, tvingas de att tillhandahålla sina uppgifter till regeringarna på standardbasis (som vi diskuterade tidigare i vår kinesiska övervakningsanalys). Moderföretaget kan också vara villigt att sälja användardata.

Nyligen har amerikanska senatorer planerat en utredning av de utländska servrar som används för att omdirigera trafik när de använder ett VPN. Senatorerna Marco Rubio (R-FL) och Ron Wyden (D-OR) noterade följande [pdf]:

“Om amerikanska underrättelsexperter tror att Peking och Moskva utnyttjar kinesisk och ryskt tillverkad teknik för att undersöka amerikaner, borde DHS säkert också vara orolig för amerikaner som skickar sina webbsökningsdata direkt till Kina och Ryssland.”

# 2 Datasäkerhet

Om det ägande företaget är opålitligt kan det leda till många problem. Moderföretag som har visat sig ha stora sårbarheter, eller till och med inkludera misstänkta tillägg och möjlig skadlig programvara, kan leda till att användardata blir stulna eller till och med att deras datorer hackas.

Viktiga takeaways

De viktigaste punkterna som vår forskning visade:

 • j2 Global (via StackPath) äger eller driver minst 13 VPN-produkter. Emellertid påstår det officiellt att äga bara 6: IPVanish, StrongVPN, Encrypt.me (tidigare Cloak), SaferVPN, Perimeter 81 och Buffered VPN (som slogs samman med Encrypt.me). Vi visar att det tillhandahåller vita etikettjänster för VPNHub och NameCheap VPN, och driver också 5 andra VPN-produkter
 • Liknande, Anchor officiellt kräver endast Hotspot Shield-, TouchVPN- och JustVPN-produkter. Men det döljer det faktum att det också äger Betternet-produkter, för totalt 10 ägda VPN-produkter
 • Gaditek, det karachibaserade teknikföretaget, officiellt påstår sig äga bara 3 VPN-produkter (PureVPN, Ivacy och den nyare Unblock VPN & Ombud). Men vi’Vi har upptäckt ytterligare två VPN-produkter. Vi visar också att detta företag driver VPN-granskningswebbplatserna vpnranks.com, bestvpnservice.com, bestvpn.co och 2 andra
 • Den populära mobil VPN-utvecklaren Innovativa teknologier har 10 VPN-produkter under sitt bälte. Vi visar att 2 av dessa VPN-produkter är av dess andra företag, Lemon Clove, och ytterligare 2 av Autumn Breeze 2018, som det också äger
 • Amerikanskt företag Actmobile Networks, med 3 VPN-mobilappar, driver eller driver också Free VPN LLC för totalt 6 VPN-produkter
 • Vi visar att de flesta av populära VPN-appar för mobil endast är kinesiska (drivs av kinesiska medborgare eller faktiskt beläget i Kina). Detta innebär att användardata troligen är öppna för kinesiska myndigheter, bekräftar de amerikanska senatorerna’ rädsla för amerikansk data som faller i kinesiska eller ryska händer

Du kan se den fullständiga sammanfattningen av våra resultat i vår detaljerade infographic. Nedan kan du se hur många av dessa VPN-produkter som finns tillgängliga i både Google Play och Apple App-butiker.

# 1 j2 Global (via StackPath) - 13 totala VPN-erbjudanden

j2 Global - Stackpath

j2 Global (som också äger teknikpublikationen PCMag, bland annat) förvärvade nyligen StackPath’s VPN-produkter. StackPath listas som “ett amerikanskt innehållsleveransnätverk, molntjänst och brandväggleverantör för webbapplikationer.” I ett försök att bredda sina erbjudanden köpte StackPath Highwinds 2017, och tillsammans med detta kom IPVanish, StrongVPN och Encrypt.me (tidigare Cloak).

I juli 2019 tillkännagav j2 Global att det köpte den israeliska baserade SaferVPN, och i november 2019 fusionerade Encrypt.me med Buffered VPN. Genom sin vita etikettdel, WLVPN, som StackPath köpte 2016, erbjuder den vita etikett VPN-tjänster för båda VPNHub (Pornhub’s VPN) och Namecheap VPN. Reddit-användare upptäckte att NameCheap VPN använder WLVPN-tjänsten.

På WLVPN’webbplats, listar de Overplay VPN-tjänsten också som en av sina kunder.

wlvpn-partnerlista

Baserat på DNS-serveradresser är Unblock-Us också ansluten till WLVPN / Highwinds och ägs eller drivs av StackPath eller CEO Lance Crosby.

I själva verket kan vi via Crosby ansluta även dessa andra VPN:

 • netDNA (erbjuder anpassade VPN-tjänster)
 • NetProtect
 • Säker anslutning

Första intressanta punkt som tas upp:

Unblock-us listas inte som en kund av WLVPN eller har någon anknytning till Highwinds eller StackPath.

Men när vi tittar på instruktionerna för att ställa in Unblock-us i Windows hittar vi dessa DNS-serveradresser.

avblockera-oss highwinds

De är båda kopplade till Highwinds-organisationen.

DNS 1: 64.145.73.5

isp-organisation highwinds markerade

DNS 2: 209.107.219.5

isp-organisation highwinds dns2 markerad

Förutom DNS-servern ledtråd, titta på deras anställd’s LinkedIn-profiler avslöjar också några intressanta trender:

Peter Gratale’s LinkedIn-profil visar att han arbetade på både Unblock USA och Highwinds från 2014 till 2016:

Dolda VPN-ägare presenterades: 101 VPN-produkter som drivs av bara 23 företag

Den andra intressanta punkten tas upp:

Du kanske har lagt märke till två olika namn för samma Unblock-Us-tjänst: UnblockUS och Unblock-Us. Det finns två separata LinkedIn-sidor för dessa “företag”: UnblockUS och Unblock-Us, vilket leder oss till ett företag som heter NetProtect. Båda dessa företagsidor listar dock webbplatsen www.unblock-us.com som deras domän, vilket är den faktiska webbplatsen för Unblock-Us VPN-tjänst.

Både unblock-us.com och netprotect.com har samma favorit:

Dolda VPN-ägare presenterades: 101 VPN-produkter som drivs av bara 23 företag

Unblock-Us har följande adress längst ner på sin webbplats:

NetProtect Ltd, 236 Strovolos Avenue, Strovolos, 2048, Nicosia, Cypern

När man tittar på NetProtect’s webbplats, vi ser följande två adresser listade:

Worldwide: 21 Pine Road, Belleville, St Michael, BB11113, Barbados | EU: NetProtect Ltd, Grigori Afxentiou, 133 Agios Dometios, 2369, Nicosia Cypern

De visar samma företagsnamn (NetProtect Ltd.) med något olika adresser på Cypern. Men när du går till den här URL: https://promo.unblock-us.com/welcome, du’Jag ser exakt samma två adresser från NetProtect’s webbplats.

Och när vi tittade på Barbados-adressen upptäckte vi att det faktiskt var 96 enheter registrerade på samma adress (tack vare Panama Papers). Ingen av dem är NetProtect eller Unblock-us.

Just nu’det är säkert att säga att de’är båda samma företag.

Och för att ansluta allt tillbaka till StackPath, bara för att vi inte ska ha det’Det har bevisat vår poäng ännu: Där’är ett företag som heter Netprotect LLC som är registrerat i Florida. Här är nyckelpersonerna i det företaget:

lans crosby netprotect llc

Om det namnet ser dig bekant ut, det’s för att det’är samma Lance Crosby…

lans crosby netprotect llc 1

…som äger Highwinds Network Group…

lans crosby netprotect llc 2

…liksom StackPath, Overplay, Strong Technology (StrongVPN) och många andra företag.

# 2 AnchorFree - 10 totala VPN-produkter

AnchorFree mobile VPN-produkterAnchorFree mobile VPN-produkter

AnchorFree har varit involverad i VPN-branschen sedan de introducerade sin huvudprodukt, Hotspot Shield, 2008. I februari 2015 förvärvade AnchorFree JustVPN och TouchVPN. JustVPN har bara en VPN-produkt: en Android-app som heter “JustVPN - Gratis obegränsad VPN & Ombud.”

TouchVPN har tre unika appar. Två är för Android (Touch VPN, VPN 360) och tre är för iOS: VPN 360, Touch VPN, VeePee VPN Proxy.

I november 2016 förvärvades Betternet Technologies av AnchorFree. Betternet skapar följande appar:

Android:

 • VPN Free - Betternet Hotspot VPN & Privat webbläsare
 • VPN Proxy av HexaTech
 • VPN i Touch (utvecklare listad som bara “Betternet”)

iOS:

 • Bästa VPN Proxy Betternet
 • HexaTech Obegränsat VPN
 • VPN i Touch
 • VPN Pro | Lifetime Proxy & Bästa VPN av Betternet

Genom att eliminera dubbla iOS- och Android-appar (med olika namn) ser vi att AnchorFree har 10 totala VPN-produkter, inklusive unika apperbjudanden.

Intressanta poäng upp:

Att komma till slutsatsen att AnchorFree förvärvade Betternet var en uppgift i sig själv. Du förstår där’Det finns inget register över att förvärvet någonsin har hänt. Så hur vet vi att Betternet ägs av AnchorFree?

Ett par saker.

Först är det största beviset Betternet’egen integritetspolicy. Där visas AnchorFree mycket synligt att vara företaget bakom Betternet. Men när man tittar på AnchorFree’s sammanslagningar och förvärv på konkurrentens intelligenswebbplats Owler.com, vi ser JustVPN och TouchVPN som de enda förvärven av AnchorFree:

AnchorFree-listade förvärv

Nu är huvudfrågan: varför lade AnchorFree ut ett pressmeddelande för förvärvet av JustVPN och TouchVPN, men inte för Betternet? Faktum är att varför finns det ingen direkt information alls om detta förvärv (företagets blogginlägg, pressmeddelanden, omnämnanden i intervjuer, artiklar etc.), även om denna information är lätt tillgänglig?

Detta är förmodligen relaterat till alla de dåliga nyheterna kring Betternet - och forskning som visar att det’är en av de värsta VPN-leverantörerna där ute.

# 3 Gaditek: 7 totala VPN-produkter

Gaditek mobil VPN-produkterGaditek’s mobila VPN-produkter

Gaditek är ett Pakistan-baserat företag som äger PureVPN, Ivacy och Unblock - en nyare VPN- och proxyprodukt.

En intressant punkt är att detta “Ny tid” Företaget har också intressanta marknadsföringsmetoder. Anställda på Gaditek / PureVPN har också anslutits till följande VPN-granskningswebbplatser:

 • vpnranks.com
 • bestvpnservice.com
 • kodivpn.co
 • bestvpn.co (tidigare bestvpnprovider.com)
 • usavpn.com

Detta är en profil från Humayoun Khan, som arbetade på Gaditek från 2014-2015 och skrev “opartiska VPN-recensioner” för vpnranks.com, netflixdown.com och bestvpnprovider.com:

Humayoun Khan-profilen

Dessutom är Aazim Akhtar listad som Senior Editor för vpnranks.com, men på Zoominfo.com, han’s listade som arbetar på Gaditek som deras teamledare för innehållsproduktion:

Aazim akhtar

Slutligen har vi Syed Ameer Abbas Rizv vars rozee.pk jobbprofil visar att han arbetade för Gaditek från 2014-2018 och arbetat på bestvpnservice.com, bestvpnprovider.com och kodivpn.co.

Av dessa är vpnranks.com den mest framgångsrika, med ungefär 2,5 miljoner besökare varje månad, enligt SimilarWeb.

Intressanta punkter att tänka på:

Längs vår forskning upptäckte vi att vissa anställda i PureVPN / Gaditek också arbetade för en annan VPN-leverantör som heter OneVPN, som ägs av Unravel Technologies.

Unravel är tänkt att vara baserat i Hong Kong, men precis som PureVPN är dess bas faktiskt i Karachi, Pakistan. Muhammad Fahad’s jobbprofil visar honom arbetar först Gaditek sedan Unravel, båda i Karachi:

Myhammad Fahad gaditek upptäcker

Då där’s Ashad Zaid’s LinkedIn-profil som visar att han bara arbetade på Gaditek från 2015-2016, men inte Unravel Technologies eller OneVPN, men fortfarande listar OneVPN (tillsammans med Gaditek-produkter PureVPN och Ivacy) som några av projekten som han’s arbetat med:

OneVPN-del av PureVPN

Ett troligt skäl: OneVPN är ännu en VPN-produkt som’s ägs eller drivs av Gaditek.

En annan intressant punkt: PureVPN, IvacyVPN och vpnranks.com delar alla exakt samma registreringsadress i Singapore. Ett annat företag på denna lista - Innovativ anslutning - har också samma adress.

Det är troligt de’har inte anslutit sig direkt utan bara med samma bokföringsföretag, TMF Group, som är registrerat på samma adress.

# 4 Kape Technologies: 3 totala VPN-produkter

KapeTechnologies mobila VPN-erbjudandenKapeTechnologies mobila VPN-erbjudanden

Kape Technologies är ett företag med sin plats på Isle of Man. 2017 förvärvade den rumänska VPN-leverantören CyberGhost VPN, och i oktober 2018 förvärvade den den tyskbaserade VPN-leverantören ZenMate.

I november 2019 köpte Kape Technologies London Trust Media, som äger privat internetåtkomst.

Den första intressanta punkten att tänka på:

Kape Technologies fram till mars 2018 fick ett annat namn: Crossrider. Varför förändringen?

Eftersom Crossrider är känt för att smitta användare’ enheter med skadlig kod och annan adware. Enligt Symantec’s Security Center, Crossrider-programmet hade adware med hög riskpåverkan. Programmet kunde ersätta annonser med sina egna i webbläsare, samla in personuppgifter och ansluta till crossrider-domänen.

Malwarebytes hade liknande information och varnade användare för att Crossrider-programmet var involverat i kapning av webbläsare, skadlig programvarupaket, adware och andra intäktsmetoder..

I själva verket medgav Crossrider / Kape VD Ido Erlichman att byta namn var på grund av “stark förening av företagets tidigare aktiviteter.”

Det finns tre viktiga punkter att tänka på:

1. CyberGhost’s mars 2018 Villkor angav följande:

cyberghost crossrider t & c

Men den nuvarande T&C ersätter det med CyberGhost.

cyberghost crossrider t & c 2019

Varför inte’det nämner Kape?

2. Crossrider’s grundare och VD (fram till mars 2016) var Koby Menachemi, som ingick i Unit 8200, Israel’s version av NSA. Annonsinjektion (som Crossrider-programmet) har kopplats till underrättelsebyråer.

3. Huvudinvesteraren i Crossrider / Kape Technologies är Teddy Sagi, vars namn ingick i Panama Papers-läckan.

Den andra intressanta punkten att tänka på:

När man tittar på denna situation, och specifikt på deras föränderliga T&Cs, där’är en intressant juridisk fråga att tänka på: vilken jurisdiktion som vinner, moderbolaget’s eller dotterbolaget’s?

Om myndigheterna skulle närma sig Kape Technologies, som som en Isle of Man-registrerat företag är under brittisk lagstiftning, kan de tvinga rumänska CyberGhost eller amerikansk-baserade PIA att tillhandahålla loggar för sina VPN-användare, eller till och med sätta på plats övervakningssystem?

Ett intressant fall som ofta dyker upp är när Highwinds (innan de förvärvades av StackPath) var moderbolaget till IPVanish. Även om båda i samma jurisdiktion hävdade IPVanish inga loggar, men överlämnade loggar som det faktiskt höll till Homeland Security.

Enligt ärendematerial utfärdade den federala agenten en kallelse till IPVanish’moderbolaget Highwinds Network Group, som gav ledtrådar för att hjälpa agenten att lämna in en mer specifik och detaljerad kallelse.

Agenten skickade sedan den andra stämningen för “all data associerad med IRC-trafik med IP 209.197.27.72, port 6667.” Highwinds / IPVanish följde.

Frågan då: om de brittiska myndigheterna närmade sig Kape Technologies och bad dem om specifika loggar på en specifik CyberGhost-användare, skulle CyberGhost / Kape kunna avslå begäran?

Vi frågade deras kundtjänst, och de nekade möjligheten:

CyberGhost-support 1

CyberGhost Support 2

CyberGhost Support 3

Men det’är lite svårt att ta något VPN-leverantörer säger till nominellt värde. IPVanish var ju inte’t skulle ha några loggar att ge till myndigheterna - tills de kontaktades av myndigheterna.

Appar för bara mobil

VPN-marknaden för den enda mobilen är lite mer enkel: många VPN-utvecklare producerar mer än en VPN-produkt.

De’är mestadels gratis VPN, vilket betyder att de’åter säljer annonser till användare eller säljer användardata till tredje part.

# 5 Innovativ anslutning: 10 totala VPN-produkter

Innovativa anslutande mobila VPN-produkterInnovativa anslutande mobila VPN-produkter

Denna Android-utvecklare gör direkt TurboVPN, VPN Master, VPN Proxy Master Pro och VPN Proxy Master Lite. Den utvecklar också iOS-appen VPN Sofast - Mymobilesecure.

Intressanta punkter att tänka på:

Innovativ Connecting har också anslutits till Lemon Clove (utöver ett tredje företag, ALL Connected Co. Ltd). Lemon Clove gör VPN-apparna Snap VPN och VPN Robot.

Lemon Clove and Innovative Connecting har båda samma sekreterare och nyckeladresser.

ALL Connected är listad som App-utvecklare i App Store för TurboVPN och VPN Master, medan Innovative visas som utvecklaren i Play Store för samma appar (plus en fram och tillbaka kedja av länkar mellan deras webbplatser och appar på mobilappen butiker).

Lemon Clove har en gemensam adress med Innovative och styrelsens sekreterare är densamma (Loo Ping Yoo). Policyerna för både Turbo och Master VPN är värd på liknande Cloudfront-domäner och länkar till Innovativ. Men App Store-policyn för MasterVPN är värd på ALL Connected’s domän. SnapVPN-policyn finns på samma Cloudfront-domän. Alla policyer har samma trasiga engelska och typfel.

Director of Innovative verkar vara Danny Chen, som är VD för Linksure. Han förekommer i ett Singapore-register som chef för innovativt aktieinnehav. Yoo Loo Ping är sekreterare för både Lemon Clove och Innovative och är en medborgare i Singapore.

Då där’s utseendet på båda sina webbplatser - som är ganska identiska i design, formulering och allt annat utom företagets namn.

Här’s Innovativ anslutning’s webbplats:

Dolda VPN-ägare presenterades: 101 VPN-produkter som drivs av bara 23 företag

Och här’s Lemon Clove’s webbplats:

sida-vid-sida citronfrukter

Dessutom märkte vi att domänen var registrerad med en Gmail-adress när vi tittar på registreringsinformationen för turbovpn.co. När vi tittade på andra domäner registrerade av [e-postskyddad] märkte vi att den också listade lemonclove.net, tillsammans med Lemon Clove’s vpnsnap.com och Innovative Connecting’s egen turbovpn.co och vpnmaster.co:

citronfärgad innovativ anslutning

Varför skulle Lemon Clove gömma sig vara anslutna eller äga av Innovative Connecting?

Andra intressanta punkt att överväga

När vi tittade igenom APK-filerna för innovativ anslutning / citronfodral / alla anslutna upptäckte vi följande:

Innovativ anslutning - Höstbris 2018

De fem nedre är redan kända för oss som under Innovativ anslutning:

 • “free.vpn.unblock.proxy.vpnpro” - Snap VPN (Lemon Clove)
 • “free.vpn.unblock.proxy.freenetvpn” - Freenet VPN (varumärkesmärkt av All Connected / Innovative Connecting)
 • “free.vpn.unblock.proxy.vpnmaster” - VPN Master (innovativ anslutning)
 • “free.vpn.unblock.proxy.turbovpn” - TurboVPN (Innovativ anslutning)
 • “free.vpn.unblock.proxy.vpn.master.pro” - VPN Proxy Master (innovativ anslutning)

Men när vi sökte efter den första fann vi att det var appen “Obegränsat gratis VPN-monster - Snabb säker VPN-proxy” utvecklad av en utvecklare som heter Autumn Breeze 2018. Genom att gräva vidare upptäckte vi en referens om att detta faktiskt är en innovativ anslutande produkt:

Innovativ anslutning - Autumn Breeze VPN Monster

När vi tittade på en annan Autumn Breeze-app, HOT VPN-Free&# 65.381; Häv&# 65381; Proxy, vi märkte att deras integritetspolicy innehåller namnet “Lemon Clove” och verkar ha skrivits för den apputvecklaren:

Autumn Breeze är ansluten till Lemon Clove

# 6 SuperSoftTech: 3 totala VPN-produkter

SuperSoftTech mobila VPN-erbjudandenSuperSoftTech mobila VPN-erbjudanden

Detta företag utvecklar följande appar:

 • SuperVPN
 • VPN-betalningsverktyg
 • LinkVPN (genom FuryWeb Tech, en annan av Jinrong Zheng’s utvecklarnamn)

Intressanta punkter att tänka på:

Även om detta officiellt ägs av SuperSoftTech-företaget det’som är baserat i Singapore, tillhör det faktiskt den oberoende apputgivaren Jinrong Zheng - troligen en kinesisk medborgare baserad i Peking.

Kontaktadressen i Play-butiken ([e-postskyddad]) länkar till en kinesisk adress i Peking. Jinrong Zheng har släppt flera appar (mestadels spel) som nästan alla börjar med prefixet “Super.”

SuperVPN har rankats som den # 3 mest skadliga VPN-appen i en australisk forskning 2016 av Csiro [pdf]:

SuperVPN skadlig programvara

Intressant, AnchorFree’s Betternet listas som nr 4.

# 7 Act Mobile Network: 6 totala VPN-produkter

Act Mobile Networks mobila VPN-produkterAct Mobile Networks mobila VPN-produkter

Som Act Mobile Networks utvecklar den följande appar:

 • VPN (Dash VPN)
 • Dash Net Accelerated VPN
 • VPN On - snabbaste och bästa VPN

Intressanta poäng:

Denna utvecklare delar samma registreringsadress i Kalifornien med Free VPN LLC som utvecklar följande appar (iOS och Android):

 • Privat webbläsare + USA Wifi VPN
 • Gratis VPN från Free VPN .org ™
 • VPN Pro + Fast Video Browser

Men istället för att det finns en slump, eller att de använder samma revisor eller andra skäl, är dessa företag mycket kopplade.

De delar inte bara samma adress, utan de är också officerare i varandra:

gratis vpn llc actmobile nätverk 1

gratis vpn llc actmobile nätverk 2

Troligtvis de’är samma företag: Actmobile Networks, som faktiskt inte är baserat i Kalifornien (det’s nu inaktiv), men i Delaware.

Gratis mobila VPN-enheter med kinesiskt ursprung

Vi upptäckte att en bra mängd gratis mobil-VPN-enheter bara ägs av kinesiska företag, eller företag som drivs av kinesiska medborgare.

Dessa inkluderar:

 • Innovativ anslutning (10 VPN-appar): Direktör Danian “Danny” Chen är en kinesisk medborgare (Chen’s LinkSure är enda aktieägare och delar samma adress som Innovative Connecting)
 • Hotspot VPN (5 VPN-appar): Direktör Zhu Jianpeng har en bostadsadress i Heibei-provinsen i Kina
 • Hej säkerhet (3 appar): VPN-apparna är en del av Shenzhen HAWK Internet, ett dotterbolag till det kinesiska stora företaget TCL Corporation
 • SuperSoftTech (2 appar): medan det officiellt ägs av Singapore-baserade SuperSoftTech, tillhör det faktiskt den oberoende apputgivaren Jinrong Zheng, en kinesisk medborgare baserad i Peking.
 • LEILEI (2 appar): av VPN: s titlar (alla skrivna med kinesiska tecken), det’det är troligt att den här utvecklaren är kinesisk eller baserad i Kina
 • Newbreed Network Pte.Ltd (6 appar): igen, medan den har en Singapore-adress, är webbplatserna för sina VPN-appar SGreen VPN och NodeVPN helt på kinesiska, medan NodeVPN’s webbplats listar People’Kina som sitt läge.

Kolla in vår andra forskning:

 • Gratis antivirusprogram som begär enorma mängder farliga behörigheter de inte gör’behöver inte
 • Hur man slå Google Play’s algoritm och få 280 miljoner installationer
 • Studie: hur världen’s bästa webbplatser spårar ditt beteende online
 • Vem dominerar den stigande VPN-marknaden 2019? Här är siffrorna
 • VPN-konfidentiellt: hur privat är ditt VPN-köp?

Varning:
Vi undersöker våra berättelser noggrant och strävar efter att presentera en korrekt bild för våra läsare. Vi’om du också är mänsklig, och om du tror att vi har gjort ett faktafel (i motsats till att du inte håller med en åsikt), vänligen kontakta oss så att vi kan undersöka och antingen korrigera eller bekräfta fakta. Vänligen kontakta oss genom att använda vår sida Kontakta oss.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

53 − = 45

map