Skriva ut via VPN – varför det kan vara en utmaning


Med så många fördelar, från ökad säkerhet till att blockera geo-blockerade webbplatser, ändrar en VPN definitivt sättet du ansluter till internet till det bättre.

Men när du ändrar sättet att ansluta till internet, du’Jag måste också ändra hur du använder din dator på andra sätt. Det där’s för att när du börjar använda ett VPN vann några av de väsentliga processerna du litar på’t fungerar precis som de brukade. Ett exempel är att skriva ut foton och dokument.

Om du använder en trådlös skrivare hemma eller på jobbet kanske du har märkt att den vann’t ansluta till din dator eller slutföra utskriftsjobb medan ditt VPN är online. Många nybörjare från VPN antar att detta bara är en irriterande problem eller fel som deras leverantör behöver fixa. Men det’är faktiskt en oundviklig konsekvens av att använda ett VPN.

När du ansluter till en VPN-server omdirigeras all din trafik via ett fjärranslutet nätverk. Att hålla dina data borta från lokala nätverk är det som håller dig dold för din internetleverantör och hackare, varför VPN är ett så bra säkerhetsverktyg. Nackdelen med att ansluta till internet via ett fjärrnätverk är dock att din trådlösa skrivare fortfarande kommer att vara ansluten till ditt lokala nätverk. Som ett resultat kommer datorn inte att ansluta till skrivaren när du försöker skriva ut ett dokument - precis som om du verkligen försökte skriva ut från en fjärrplats.

Tack och lov, medan detta problem kan vara en stor olägenhet, finns det flera lösningar du kan prova om du kan’t skriva ut till en lokal skrivare när du är ansluten till ditt VPN. Här är våra sex bästa tips för att använda din trådlösa skrivare med ett VPN.

Alternativ 1 - Ändra dina VPN-inställningar

Med vissa VPN är det så enkelt att få din dator att ansluta till din trådlösa skrivare som att ändra inställningarna. Detta är möjligt om din VPN har ett alternativ att växla användningen av lokala nätverksresurser. När detta alternativ är aktiverat kan du ansluta till skrivare och andra enheter i ditt lokala nätverk utan att inaktivera ditt VPN.

I allmänhet finns detta alternativ i Inställningar eller inställningar fliken på ditt VPN. Leta efter det under en titel som Aktivera lokal LAN-åtkomst, Tillåt åtkomst till lokala nätverksenheter, eller något liknande. Om du kan’t hitta inställningen, kolla hjälpfilerna från din VPN-leverantör eller kontakta dem för att ta reda på om den funktionen är tillgänglig.

Alternativ 2 - Anslut till din skrivare via IP

Om du’om en Mac-användare och alternativet ovan gör det inte’t fungerar för dig, kanske du kan få din dator att arbeta med din trådlösa skrivare genom att ansluta till den direkt via sin IP-adress. För att testa den här metoden är det första du behöver göra att hitta din skrivare’s IP-adress.

Om din skrivare har en skärm kan du ofta se IP-adressen genom att välja det här alternativet på menyn. Om inte kan du hitta det genom att koppla bort från ditt VPN tillfälligt och följa dessa instruktioner:

 1. När du’kopplas från, koppla skrivaren till din dator som vanligt.
 2. Gå till Apple-menyn och välj Systeminställningar
 3. Klick skrivare & skannrar, välj sedan din skrivare från listan
 4. Klick Öppna utskriftskön, välj sedan Skriv ut testsida från Skrivare menyn högst upp på skärmen.
 5. Hitta enhetens URI på testsidan och skanna tills du ser det ‘IP =’. IP-adressen är den nummersträng som anges efter dessa bokstäver.

När du har IP-adressen är det enkelt att ansluta din skrivare till en IP-adress.

 1. Gå till Apple-menyn och välj Systeminställningar.
 2. Klick skrivare & skannrar.
 3. Under listan över anslutna skrivare och skannrar, du’Jag får se en ‘+’ knapp. Klicka på detta för att komma till Lägg till skrivare skärm.
 4. Välj fliken IP och skriv in skrivarens IP-adress.
 5. Klick Lägg till. När du’har gjort detta, bör skrivaren visas som online även när du’är ansluten till ditt VPN.

Alternativ 3 - Använd router-appen

Ansluter du till ditt VPN via din leverantör’s datorprogramvara? Även om dessa standard VPN-klienter är tillräckliga för de flesta användningsområden, gör de det’är inte alltid perfekt när det gäller att använda lokala enheter som skrivare. Byt till ditt VPN’s router-app istället kan hjälpa dig lösa dina skrivarproblem.

Den här metoden fungerar eftersom när du använder ditt VPN via din router ansluter varje enhet i ditt nätverk till samma fjärrserver - inklusive din skrivare. Med skrivaren och datorn båda anslutna till samma nätverk bör du inte ha några problem med att skicka genom utskriftsjobb som vanligt.

Inte varje VPN har en router-app, men det gör aldrig ont att kontrollera din leverantör’s webbplats eller kontakta dem för att ta reda på det. Eftersom routerappar har andra fördelar, som ökad användarvänlighet och möjligheten att använda ditt VPN på enheter som inte gör det’t har en dedikerad app, kanske du vill överväga att uppgradera till en annan leverantör om din bara har dator- och mobilappar.

Inget VPN är perfekt, men det här är jävla tändningsljushastigheter, okrossbar säkerhet, P2P-vänlig sekretesspolicy - ExpressVPN utmärker nästan allt. Skaffa ExpressVPN

Alternativ 4 - Använd delad tunneling

Som standard när du’när du är ansluten till internet via din VPN, dirigeras all din trafik genom en VPN-tunnel. Även om detta är bra för säkerheten, skickar alla bitar av data till fjärrservern det som hindrar dig från att skicka uppgifter till din lokala, trådlösa skrivare. Vissa VPN: er har emellertid en speciell funktion som gör att du kan skicka dina valda data över din vanliga, lokala anslutning utan att koppla från ditt VPN. Denna funktion kallas split tunneling.

Som namnet antyder delar splittring din trafik i privata (VPN-routade) data och offentliga (lokalt dirigerade) data. Om din VPN har delad tunneling, du’Jag kan välja vilken programvara på din dator som kan skicka data via VPN, antingen genom att utesluta specifika appar eller bara tillåta specifika appar. Om du ofta skriver ut från en PDF-läsare eller textredigerare kan du ställa in ditt VPN så att den inte kan ansluta programvaran. Att hålla dessa appar på din lokala anslutning gör att de sedan kan synkronisera med din lokalt anslutna skrivare.

Naturligtvis det’Det är viktigt att notera att begränsning av vissa appar från att ansluta till ditt VPN innebär att all data du skickar från dem kan ses av din internetleverantör eller någon annan som snuppar på din anslutning.

Alternativ 5 - Använd Google Cloud Print

Ett annat bra sätt att kringgå dessa VPN-begränsningar är att använda en trådlös fjärrutskriftsmetod som inte gör det’t kräver att din skrivare och dator är anslutna till samma nätverk. Det finns många fjärrtryckstjänster tillgängliga idag, men Google Cloud Print är en av de mest populära och tillgängliga. Med Google Cloud Print kan du skriva ut ett dokument till en skrivare som finns i vilket nätverk som helst - oavsett om det är det’är halvvägs runt om i världen eller på ditt kontor.

den’är lätt att konfigurera Google Cloud Print med alla trådlösa skrivare:

 1. Öppna din Chrome-webbläsare.
 2. Gå till inställningar, bläddra ner till Avancerad, och klicka Google Cloud Print under Utskrift sektion.

Alternativt skriver du chrome: // setting / cloudPrinters i navigeringsfältet.

 1. Klick Hantera Cloud Print-enheter.
 2. Logga in och följ sedan stegen för att lägga till din skrivare.

När du’har anslutit din skrivare till molnet, det är enkelt att skriva ut dokument på distans. Allt du behöver göra är att gå till google.com/cloudprint och ladda upp din utskriftsfil. Windows-användare kan spara tid genom att ladda ner Google Cloud Print-appen, som lägger till Cloud-utskrift till ditt vanliga utskriftsfönster. Du kan också skriva ut direkt från Gmail-appen genom att klicka på 3-punkts-menyknappen på valfri e-post och välja Google Cloud Print.

Det finns emellertid en nackdel med den här metoden: för att skriva ut måste du ha en dator påslagen och ansluten till ditt lokala nätverk (utan VPN) när du vill skriva ut. Som ett resultat, det’är bättre lämpade för kontor med flera datorer än för VPN-användare hemma.

Tack och lov finns det en väg runt detta om du gillar ljudet av molntryck - uppgradera till en molnklar skrivare. Dessa skrivare är redan konfigurerade för att ansluta till molntrycktjänster, så de gör det inte’t behöver någon PC-anslutning för att fungera. Om du’Om du är osäker på var du ska börja är HP ePrint-linjen bra för detta ändamål.

Alternativ 6 - Anslut din skrivare med en kabel

Om du kan’t använda ovanstående alternativ av någon anledning där’är en enkel lösning som du kan använda i en nypa när du kan’t skriva ut till en lokal skrivare när du är ansluten till VPN: anslut din skrivare till din dator via en kabel. När din skrivare och dator är ansluten direkt istället för via internet, bör du inte’t har problem med att skriva ut dina dokument även om ditt VPN är aktivt.

De flesta skrivare ansluter till datorer med vanliga USB AB-kablar, som du kan hämta billigt i de flesta pappers- och datoraffärer. Naturligtvis är den här metoden lågteknisk och fungerar bara när skrivaren är ansluten till din dator, så det’Det är bäst att prova en av lösningarna ovan för att lösa problemet permanent.

Med så många fixar tillgängliga, du’se till att hitta en som fungerar för dig och ditt utskriftsdilemma. Och kom ihåg, även om det kan ta lite tid att träna ut kneparna med att använda en VPN, överväger säkerhetsfördelarna långt negativa.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 25 = 34