Storebror tittar på: varför din integritet är attackerad


Känslan kan vara nervös: du loggar in på internet en dag efter att du bokat en resa till Paris och annonser för parisiska hotell dyker upp på din skärm. Du känner att någon samlar in din personliga information utan din vetskap. Tja, de är och är inte, så låt’s titta närmare på vad som händer.

Tidigare visste företag ingenting om potentiella kunder, och lite annat än bara kontaktinformation, som en e-postadress, om aktuella kunder.

Ökningen av Big Data, analytics, AI och maskininlärning gjorde det möjligt för företag att samla in oodlar av klientinformation. I själva verket kommer den globala datamängden att växa från 33 zettabyte (1 zettabyte är lika med 1 biljon gigabyte) under 2018 till 175 zettabyte 2025, enligt International Data Corp.

En effekt är att företag nu ganska exakt kan härleda en till synes anonym besökare online’kön, etnicitet, modersmål, ålder, intressen och till och med politisk ideologi.

För- och nackdelarna med en minskande integritet online

fördelar

Leverantörer levererar mer personliga upplevelser

Detta betyder vanligtvis mer riktade annonser till potentiella kunder. Om konsumenten är intresserad av NBA kommer de att se relevanta annonser för lagtröjor och korgbollar snarare än skridskor.

nackdelar

Att inte veta hur information samlas in

Konsumenterna är obekväma med mängden information som samlas in om dem från deras online-interaktioner eftersom de inte har någon aning om hur den samlas in. De känner som Big Brother tittar, lyssnar och spelar in utan deras tillstånd.

Anslutning till personuppgifter

När individer surfar på nätet övervakar verktyg sina resor och bygger en användarprofil. Teoretiskt sett är profilen inte kopplad till någon personlig information. Följaktligen vet leverantörer var varje dator med sin unika IP-adress reser, men de gör inte’Jag vet att personen som använder datorn är Joe Smith som bor på 12 Main Street i Los Angeles. Om en far loggar in i sin dotter’s dator, reklam för smink eller leksaker hälsar honom.

Effekterna av online-sekretesslagar

I teorin bör en leverantör inte länka personlig information fritt angiven - säg en postadress för en sändning - till förment anonym information, som vad folk klickar på när de surfar på en webbplats. En brandvägg eller barriär bör finnas så att informationen inte är ansluten. Några lagar finns för att skydda konsumenternas integritet.

CAN-SPAM Act: 2003 antog den amerikanska federala regeringen CAN-SPAM Act. Det blev obligatoriskt att konsumenterna kunde välja in eller av e-postlistor.

Allmän uppgiftsskyddsförordning (GDPR) är en europeisk lag utformad för att ge individer en bättre förståelse och mer kontroll över hur deras personuppgifter används för marknadsföring. Leverantörer måste beskriva hur de samlar in och använder sådana uppgifter och ge användarna ett sätt att välja bort all kommersiell användning av sin information.

Fungerar det i praktiken?

I praktiken kommer lagar ofta under sina avsikter. Faktum är att diskutera hur nära leverantörer följer lagen. Ibland försöker de kjolas i ett katt-och-mus-spel som har spelat i mer än ett decennium.

Till exempel tycker kunder att det är mycket enklare att välja in, med bara ett klick. Men att välja bort är svårare, ofta kräver det att du tar bort dig från flera listor, av vilka många inte direkt begärde.

I augusti 2018 stötte Google på problem med sina spårningsfunktioner. Användare sa till leverantören att stänga av funktionen, men det slutade bara visa platsmarkörer i en app, Google Maps. När de öppnade någon annan Google-tjänst samlade systemet fortfarande sin platsinformation.

Pengar driver problem med sekretess online

Dessa problem understryker verkligheten som en leverantör’Huvudansvaret ligger på aktieägarna, inte sina kunder. Företag kjolar ibland lagens anda, om den potentiella ekonomiska belöningen är tillräckligt stor.

Än sen då’s berättelsens moral?

Ny teknik växer fram och spårar användare närmare än någonsin tidigare. Medan det finns lagstadgade kontroller för att skydda en individ’s integritet, leverantörer försöker ofta att kringgå lagarna. Därför faller ansvaret på konsumenten att förstå vad som händer och ibland ta svåra åtgärder för att skydda sin personliga information.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 1 =