Topp 4 bästa alternativ till Google Maps


Google Maps har förändrat vårt sätt att tänka på resor. För första gången har vi haft tillgång till ett globalt atlas med bilder på gatunivå och information om företag - med tillägg av djupgående vägbeskrivningar och recensioner. Men trots detta kan det faktiskt finnas goda skäl att hitta ett alternativ till Google Maps.

Från användbarhetsproblem till snabbhet och viktiga frågetecken om säkerhet är Google Maps inte’t perfekt. Så låt’s går igenom några av de viktigaste kritikerna från naysayers innan vi rekommenderar våra favoritalternativ till Google Maps.

Håll kontrollen över din säkerhet på nätet. Skydda din webbtrafik från hackers, företagens och regeringarnas nyfikna ögon med en högst rankad VPN. Besök NordVPN

De fyra bästa alternativen till Google Maps

När du sätter ihop dessa skäl, det’är uppenbart att det’är ett fall som ska göras för att välja ett Google Maps-alternativ. Men en riktig konkurrent har varit långsam att komma fram.

De tekniska problemen med att kartlägga jorden exakt och integrera dessa kartor med GPS-teknik eller webbinnehåll är’t moll. Det där’varför Google för närvarande är kung av kartläggningsvärlden.

Men den goda nyheten är att alternativ kommer, och vissa är ganska imponerande. Låta’s kolla in några som är i rätt riktning.

1. Apple Maps

Apple MapsDet uppenbara alternativet är att plocka upp en iPhone och starta upp Apple Maps. Äpple’s Google Maps-alternativ har funnits sedan 2012, då det direkt ersatt Google’s version på Apple-enheter.

Men de första åren var inte’Det är enkelt, med många kritiker som hävdar att anvisningarna var’t exakt. Ändå var 3D Flyover-läget ganska snyggt.

Sakerna har förbättrats sedan 2017, med exakta kartor och många funktioner. Till exempel synkroniserar Apple Maps med cykeldelningsprogram som Santander i London, vilket gör det enkelt att se staden med pedalkraft. Och en stor uppdatering är i horisonten, vilket ger Apple’s visuella detaljer i linje med Google.

2. MapQuest

  • Ladda ner MapQuest för Android eller iOS

Topp 4 bästa alternativ till Google MapsDet amerikanska företaget MapQuest har funnits sedan 1960-talet och har gjort en framgångsrik övergång till webben. I flera år erbjöd det ett enkelt sätt att beställa atlas från olika städer och regioner, medan det saknade en dynamisk funktion i Google Maps-stil.

Men MapQuest erbjuder nu mycket mer. den’är en särskilt bra app för att hitta vägbeskrivningar för långa avstånd, ta upp flera rutter mycket snabbt och presentera dem i SatNav-vänligt format.

Dessutom kan du planera din rutt runt ätplatser, kaféer, och - framför allt för förare - bensinstationer. Så det kan vara det bästa alternativet till Google Maps om du’åkte på väg.

3. OS-kartor

  • Ladda ner OS-kartor för Android eller iOS

OS-kartorOrdnance Survey är Storbritannien’s officiella kartläggningstjänst och producerar en hyllad serie utklappade kartor som täcker hela landet. Färre människor är dock medvetna om vad dess digitala appar kan göra - och de är faktiskt ganska kraftfulla.

Om du’när du besöker en nationalpark för cykling eller vandringssemester kommer ingen app att vara bättre lämpad att följa vandringsleder eller klättra berg. Du kan hämta zoombara versioner av OS Landranger-kartor, lägga över föreslagna rutter, plocka ut parkeringsplatser och pubar och få fram vackra 3D-bilder av terrängen.

den’är inte det bästa alternativet till Google Maps för att navigera i städer, men det’är kul att använda och perfekt för utomhusaktiviteter.

4. Waze

  • Ladda ner Vänta på Android eller iOS

WazeFörmodligen det bästa mobilvänliga alternativet till Google Maps, Waze förbättras snabbt och supersnabbt. den’är också ganska annorlunda än Google’s app i hur information samlas in.

Med Waze genererar gemenskapen vad användare ser. Uppgifter från realtidsresenärer matas in i omedelbara trafikuppdateringar, information om polisvägspärrar eller vägarbeten.

Till och med kartorna är redigerade i gemenskapen - vilket gör dem teoretiskt mycket mer dynamiska än de långsamt föränderliga, men stodgy kartorna som erbjuds av Google.

Medan appen är utmärkt känns den lite som ett pågående arbete, men Waze hittar sin väg och den har stora löften. Så det förtjänar definitivt en plats på vår lista.

Vad’Är problemet med Google Maps? Skäl att tänka på förändring

Många blir lite förvånade över möjligheten att byta till ett Google Maps-alternativ. Det där’s förståeligt. I över ett decennium har Maps förankrat sig i vår kultur som go-to-mapping-appen och har gynnats av att vara en del av Google-universum som vi alla verkar lita på.

Det finns dock några saker som användare måste tänka på innan de ber om sin nästa uppsättning vägbeskrivningar.

  • Kartor har varit inblandade i spårning av smarttelefoner - integritet är en viktig fråga när det gäller Google Maps. År 2018 rapporterades att Google använder sin mappningsapp för att spåra mobiltelefonanvändare vart de än går, trots att användare väljer sekretessinställningar i sin Google-konsol. Genom att bara öppna kartor sparas en stillbild av din nuvarande plats och om du inte gör det’Tänk på att ändra dina inställningar, en hel mängd information blir bortstängd av Google’s snoopers.
  • Det är n’Det är faktiskt så exakt - Om du’Vi har någonsin använt Google Maps för att komma runt en stad som du känner väl, du’Jag har förmodligen insett att det har allvarliga noggrannhetsproblem. När du söker företag till fots, det’Det är ganska vanligt att hamna några hundra meter bort från din destination. Det gör det inte’Det ser ut mycket från ett bredare perspektiv, men det betyder för vardagliga användare som kan dra nytta av ett Google Maps-alternativ.
  • Google Maps kan vara riktigt, riktigt långsamt - På äldre smartphones och dåliga internetanslutningar kan ibland använda Maps kännas som att vada genom förräderi. Om du zooma in eller ut kan du vänta medan grafiken uppdateras tills du’Vi har fått nog och du bestämmer dig för att be om vägbeskrivning från en förbipasserande.
  • Du’stöder Google - Mer allmänt, när du använder Google Maps är du - överraskande - hjälper Google att öka sin kärnkraft. Om du’är en av många som hatar hur Google missbrukar data och dominerar onlinevärlden, är det meningsfullt att hitta det bästa alternativet till Google Maps så fort du kan.
  • Världen är (inte) platt - äntligen (och inte helt på allvar), 2018 gjorde Google Maps övergången till att beskriva världen som en sfär, inte en platt projektion. Så om du’du är en av de förvånansvärda stora antalet platta örhängen, du’Jag måste söka ett alternativ.
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 5 =