Vad är IPTV? IPTV förklarade


Vid sekelskiftet, du’d måste gå vidare till din lokala videobutik om du vill hyra eller köpa alla dina favoritfilmer och lådor. Men på grund av den underbara skapelsen som är online-strömning, har det bara blivit en historia.

Tack vare förändringen i tittarnas beteende har prenumerationsbaserade tjänster som Netflix och Amazon Prime Video definitivt skört fördelarna - var och ett av de ovannämnda företagen har haft en betydande tillväxt de senaste åren. Det är verkligen inte’Det är svårt att se varför de erbjuder ett snabbt, enkelt och bekvämt sätt att titta på alla dina favoritfilmer och TV-program med ett klick på en knapp. Vad’s mer, du inte’behöver inte ens lämna ditt hem komfort!

Tillsammans med den monumentala tillväxten av on-demand-tjänster har det också skett en enorm ökning av populariteten för IPTV-tjänster. Studier som gjordes av Grand View Research uppskattade att marknaden kan vara värd en svindlande 117 miljarder dollar år 2025.

Men vad gör IPTV så populär? Hur fungerar IPTV? Är IPTV lagligt? Detta är några av de vanligaste frågorna på nätet. I den här artikeln, du’Jag hittar svaren på dessa frågor och mer.

Vad är IPTV?

Om du’när du läser den här artikeln, är du chansen stor’är inte medveten om vad IPTV är. Om det’s du, då kommer detta avsnitt att täcka grunderna. IPTV står för ‘Internetprotokoll-tv’. Totalt finns det tre olika typer av IPTV som du kan välja mellan:

  • VOD (Video On Demand) - tjänster som Netflix som låter dig välja ditt filmval och titta på det där och då.
  • Tidsskiftad IPTV - tjänster som ITV Hub och BBC iPlayer som gör att du kan komma ikapp med program du har missat under hela veckan.
  • Live IPTV - strömmar som låter dig titta på live-tv när den sänds.

En av de bästa sakerna med IPTV är att det erbjuder en bekväm metod för åtkomst till dina favorit-TV-program och filmer via en hel mängd plattformar. Detta inkluderar Windows, MacOS, Android och även enheter som Amazon Fire TV.

Men du’Jag kommer också att upptäcka att IPTV-tjänster ofta fungerar till betydligt mindre jämfört med traditionella satellit- eller kabel-tv-paket. Med det i åtanke är det lätt att se varför de är så populära eftersom tittarnas beteende fortsätter att utvecklas.

Nästa avsnitt ger ytterligare inblick i exakt hur IPTV fungerar. Så fortsätt att läsa för att ta reda på allt du behöver veta.

Hur fungerar IPTV?

Särskilt om du är’t så tekniskt sinnade, kanske du bara undrar för dig själv - hur fungerar IPTV? Om det’s du, du’Jag är glad att veta att följande avsnitt kommer att fördjupa sig exakt i det.

IPTV fungerar mycket som att surfa på internet. I huvudsak överförs videoinnehåll via en vanlig bredbandsinternetanslutning. Det betyder att du inte gör det’du behöver en parabolantenn, takantenn eller fiberoptisk kabel som du skulle göra med traditionell programmering.

IPTV-tjänster på begäran och tidsförskjutna är ofta mer tillförlitliga eftersom innehållet lagras på en server, och du har bara tillgång till en begränsad mängd material. Det är dock värt att ha en anständig internetanslutning för att minska sannolikheten för strömningsproblem.

Men när det gäller levande IPTV-strömmar är det säkert att säga att användare ofta kan stöta på problem. Särskilt om många användare använder samma ström på en gång kan detta sätta en belastning på servern som strömmen värd på. Därför är förseningar och buffring problem som användare ofta måste hantera.

Är IPTV lagligt?

Är IPTV lagligt? - den’är en av de vanligaste frågorna när det gäller online-streaming. Men allt beror på vilken typ av innehåll du har åtkomst till. Om du till exempel använder strömmar som Hulu eller Now TV är det officiella tjänster och så vann du’t behöver oroa sig för att få problem med myndigheterna.

Men när du surfar på online-marknadsplatser som eBay, är chansen stor att du kommer att stöta på en mängd IPTV-tjänster som erbjuder premium- och HD-paket till ett rabatterat pris. Men det är säkert att säga att de allra flesta av dessa tjänster är’t lagligt. Detta beror på att IPTV-leverantörer ofta ställer in servrar som strömmar om digitala flöden som sedan kan skickas vidare till
abonnenter.

Det ålderdomliga ordet “om det låter för bra för att vara sant, är det förmodligen” verkligen spelar in här. Tänk ju på hur mycket du sparar jämfört med att köpa ett satellit- eller kabel-tv-paket - det’det är troligtvis en enorm skillnad, eller hur?

Behöver jag ett VPN för IPTV?

där’s nr “ja” eller “Nej” svar på denna fråga men IPTV och VPN är fantastiska följeslagare. Varför? Några skäl:

  • Vissa IPTV-tjänster har geografiska begränsningar för att begränsa tillgången till vissa länder (på grund av upphovsrättsavtal). Det mest populära exemplet på detta är Netflix - det amerikanska biblioteket av Netflix är överlägset det största och så tittare runt om i världen förväntar sig att kunna komma åt det. Tyvärr vann Netflix’t låt dig, och det’där VPN-tjänster kommer in i bilden. En VPN låter dig ansluta till en server i USA och verkar vara en USA-baserad användare, vilket blir berättigad till åtkomst till Netflix US. Det där’Det är bara ett exempel, men geografiska begränsningar är utbredd i IPTV-sfären.
  • Det andra skälet har att göra med lagligheten: vissa IPTV-tjänster ger användare tillgång till piratkopierat innehåll. Ett exempel skulle vara de inofficiella tillägg av Kodi, men det finns många fler. I detta fall är en VPN användbar eftersom den döljer din identitet från din Internetleverantör och därmed låter dig undvika böter eller till och med fängelse.

Så om något av dessa skäl gäller dig, är svaret på “behöver jag ett VPN för IPTV?” är ett rungande ja. Annars, du’är förmodligen bra utan den.

Slutsats

Den stora bekvämligheten med IPTV-tjänster är verkligen obestridlig, och det’Det är en av de främsta orsakerna till att de har vuxit i popularitet under det senaste decenniet eller så. Kombinerat med det faktum att du kan spara dig mycket pengar jämfört med satellit- eller kabel-tv-paket, det’Det är lätt att se varför IPTV-tjänster ökar.

Det är dock värt att ta hänsyn till att du måste vara försiktig när du använder vissa IPTV-tjänster. Detta beror på att de ger dig tillgång till upphovsrättsskyddat material du’d brukar betala en premie för att få åtkomst.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 − = 18