Varför NordVPN-gruvskandalen är falsk


För några dagar sedan kände VPN-industrihajar blod i vattnet: NordVPN hade fått namnet i en rättegång om datakommunikationsteknik. Liksom sommarregn började ostoriserade Twitter- och Reddit-konton spamma skummande deklarationer, och glädde sig över chansen att skämma bort branschledaren’s solida rykte. När tonhöjderna samlades, ‘Finns det något till det här?’ blev snabbt en eftertanke. Tja, vi’är lika delvis lite drama som nästa kille - när det är där’s anledning till det.

Men i detta fall, I rättegången nämns endast NordVPN för att illustrera en orelaterad punkt. Och inte heller är VPN-listan bland programvarorna som är inblandade i detta antagna ‘data-gruvskandalen’. Så låt’s tar vår tid att lossa detta röran, ska vi?

Rättegången och tekniken

Det ifrågavarande rättsliga dokumentet lämnades in av Luminati Networks Ltd. (en andel på 200 miljoner dollar där förresten köptes av EMK Capital) vid Eastern District Court of Texas, känd i vissa kretsar som “Patent Troll domstol”. I grund och botten fick detta distrikt ett rykte för sina lokala patentregler som har gjort det särskilt lätt för patentägare att stämma och vinna pengar, ofta oavsett styrka i deras fall. I stämningen påstås att OxyLabs, ett av de företag som ägs av det litauiska företaget UAB Tesonet, kränker Luminati’s patent. Vad har NordVPN att göra med allt detta? Tja, Luminati Networks Ltd. var en gång känd som Hola (av Hola VPN-berömmelse) och har tidigare haft en del affärer med Tesonet i förhållande till NordVPN - påstås det litauiska företaget’s produkt.

I stämningen påstås att OxyLabs, ett av de företag som ägs av det litauiska företaget UAB Tesonet, kränker Luminati’s patent.

Om länken låter svag, det’för det är det. Bortsett från det faktum att företrädare för Luminati och Tesonet känner varandra på grund av NordVPN, erbjuder rättegången inga relevanta fakta om VPN-tjänsten. Det verkliga skälet till att många har utnyttjat detta tillfälle att ifrågasätta NordVPN är den patenterade tekniken.

Vissa kommer ihåg att Hola VPN en gång fångade mycket flack när det kom att deras tjänst säljer användare’ tom bandbredd till tredje part. Enkelt uttryckt, om du’har fått Hola VPN på din dator och gör ingenting med det, din internetanslutning används istället av namnlösa tredje parter. De skulle förmodligen’Vi har kommit undan med det också, om det inte var’t för de blandande hackare som använde nämnda bandbredd för att starta en botnetattack på 8chan.

Tja, Luminati’s patent hänvisar till tekniken som gjorde det möjligt att hända. Vad det egentligen gör är att det använder kod som injiceras i någon relaterad programvara för att förvandla din hemdator till en “bostadsproxy” som står vid ett infall av datavetare som skulle använda det för att skrapa nätet. Naturligtvis är detta inte’exakt vad vi förväntar oss av ett förstklassigt sekretess- / säkerhetsverktyg som NordVPN. Den enda frågan är att detta har väldigt lite med NordVPN att göra.

Företag, företag och TL; DR

Företaget som påstås bryta mot Luminati’s patent är OxyLabs. Enligt stämningen är OxyLabs en del av Tesonet - ett stort litauiskt företag som arbetar med ett brett spektrum av företag runt om i världen och erbjuder många olika typer av tjänster. En sådan verksamhet / tjänst råkar vara den Panama-baserade NordVPN. Så vilken typ av förhållande finns det mellan OxyLabs och NordVPN? Verkar som vår relation med den där killen som vi ibland säger hej till, rent på grund av att vi har sett honom runt.

Ändå är kärnan i det som alla dessa skrämmare och sociala medier troll säger långt bortom fakta och rakt in i det absurde. Är denna OxyLabs botnetkod injicerad av NordVPN? Vi kan varken bekräfta eller förneka, va?

I själva verket är det inte’t mycket svårt att kontrollera om NordVPN gör några skumma grejer på ditt system - kolla bara vad som begär det’s skickar. Men även om vi inte kontrollerar, behöver vi bara titta på rättegången - den visar några appar som påstås innehålla koden:

“Efter information och övertygelse har ovanstående inbäddade kod för OxyLabs integrerats i åtminstone följande program som kan laddas ner av alla användare som befinner sig var som helst som har Internet-åtkomst: AppAspect Technologies’ “EMI-kalkylator” och “Automatisk inspelare”; Birrastorming Ideas, S.L’s “IPTV Manager för VL;” CC Mjuk’s “Följare verktyg för Instagram;” Glidesoft Technologies’ “Route Finder;” ImaTechInnovations’ “3D-tapeter Parallax 2018;” och Softmate a / k / a Toolbarstudio Inc.’s “AppGeyser” och “Toolbarstudio.”

Kalla oss galen, men vi tror att NordVPN skulle toppa listan om det fanns något bevis på att programvaran var ansvarig. Inte ens klaganden gör någon sådan anklagelse! Men det gjorde vi inte’t tar sitt ord för det - de är trots allt patenttroll. Istället, vi kontrollerade NordVPN-appen med tcpdump (som är gratis tillgänglig för läsare av den här artikeln) och hittade inga misstänkta förfrågningar överhuvudtaget.

NordVPN’I användarvillkoren anges följande:

NordVPN Användarvillkor

Varje konkurrent kommer att ha letat efter sätt att attackera sådana höga fordringar, men inte många har lyckats. För tillfället verkar detta inte annorlunda.

Är det allt bra och dandy då?

NordVPN kommer lika rekommenderat idag som för en månad sedan. den’är en fantastisk produkt med mycket lite motstånd.

Med allt som sagt, ‘dandy’ kan överdriva det lite. Som fans av etik inom online-sfären, vi’Jag vill att det inte finns något sätt för oss att säga orden “NordVPN” och “data mining” i samma mening. Som det nu ser ut verkar det som om det finns någon form av länk mellan dessa företag, oavsett hur obetydligt. Därför det’Det är trevligt att höra att NordVPN har beslutat att anställa ett oberoende företag för att göra en oberoende revision av deras tjänst. Vi’Jag väntar på resultaten!

Rekommenderad läsning

NordVPN granskning

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

43 − 38 =