VyprVPN: s oberoende granskning av ingen loggpolicy


VyprVPN, definitivt en av de äldre VPN-spelarna på marknaden, har fått sin loggpolicy granskad av Leviathan Security. Detta är en stor prestation, och vi hoppas verkligen få i VPN-branschen i allmänhet.

Grundades 2009 och Golden Frog (skaparen av VyprVPN) har faktiskt en intressant historia med sin loggpolicy. Det var faktiskt inte’t verkligen en loggpolicy till att börja med.

VyprVPN’s ja-loggningspolicy

Fram till nyligen - sommaren 2018 - var dess policy att logga in vissa användardata som de behövde för att kunna erbjuda de bästa tjänsterna. När vi ställde frågan: håller VyprVPN loggar var svaret alltid: ja, ja.

Dessa data loggades i 30 dagar och inkluderade följande information:

  • användaren’s verkliga IP-adress
  • IP-adressen VyperVPN tilldelad användaren
  • anslutningens start- och sluttider
  • det totala antalet använda byte

Även om detta var en ganska transparent titt på vilka användardata som VyprVPN faktiskt loggar, togs många tillbaka av avslöjningarna. För dem var all loggning dålig, och denna politik gav VyprVPN regelbunden kritik.

Faktum är att i sitt blogginlägg som tillkännager sin revisionspolicyrevision, Vypr’s söndag Yokubaitis listar en missad plats i Wirecutter’s ranking av deras favorit VPN-tjänster på grund av Vypr’s lagringspolicy för metadata.

där’Det är mycket att gilla med dem, men deras metadata var inte’t idealiskt för våra kriterier. Förmodligen den mest enkla täckningen av deras integritetspolicy är i denna recension: https://t.co/gBwoakaXcc

- Mark Smirniotis (@marksmirniotis) 30 april 2018

Detta tycktes ha varit det sista halmstråket, och Vypr anropade sedan Leviathan Security’tjänsten vid granskning av sin nya policy för loggning.

Har VyprVPN loggar? Nu inte

Mycket färskt på hälarna på NordVPN’VyprVPN: s egen loggranskningsrevision utan loggpolicy hade Leviathan Security kontrollerat “se till att ingen personlig identifierbar information (PII) samlas in med avseende på användningen av VyprVPN-tjänsten.”

Leviathan arbetade med VyprVPN’s team av ingenjörer för att hantera och fixa fel som upptäcktes under revisionsprocessen. Enligt den fullständiga revisionen [pdf],

“Även om vaksamhet mot loggning är nödvändig för att slutföra implementeringsprocessen “Ingen logg”, Vi anser att denna bedömning har uppnått sitt mål att upptäcka svagheter i Golden Frog’s genomförande. Projektet avslöjade ett begränsat antal problem som Golden Frog snabbt fixade. Som ett resultat kan det ge VyprVPN-användare försäkran om att företaget inte loggar sin VPN-aktivitet.”

Det där’är en stor försäkring från en oberoende enhet att VyprVPN inte loggar användare’ VPN-aktivitet. Leviathan fortsatte att arbeta för att se till att fixarna faktiskt fixade misstag. Rapporten fortsätter att ange,

“Golden Frog arbetade för att åtgärda alla resultat utan loggning samtidigt med bedömningen. När den hade slutfört detta utförde vi en omprövning och kontrollerade att alla korrigeringar var effektiva.”

Varför är ingen loggpolicyrevision viktig?

Vi nämnde tidigare hur glada vi är över den nya trenden i VPN-industrin: den oberoende revisionen, inklusive VyprVPN-loggarrevisionen.

Fram till denna tidpunkt har det endast gjorts fem oberoende granskningar, och endast två av dem - NordVPN och VyprVPN - hade gjort det på deras policy för icke-loggning.

Detta är en stor trend ändå, eftersom oberoende revisioner tillåter oss att bekräfta vad som ganska mycket varje VPN-företag alltid säger: vi’är säker, säker, privat och vi vann’t sälja eller ge bort dina personuppgifter.

Medan det’det är allt fint, vi kan’Jag vet verkligen om det’det är sant - och tyvärr kan vi det’Jag litar verkligen på företag att berätta den absoluta sanningen, särskilt när den absoluta sanningen djupt kan påverka deras vinster.

Av den anledningen älskar vi det faktum att VyprVPN inte bara ändrade från sin minimala loggning till sin nya policy för ingen loggning, utan de fortsatte också och hade det oberoende verifierat.

Vi hoppas att många, många andra VPN-tjänster kommer att följa.

Hur tycker du om ökningen av oberoende revisioner? Låt oss veta i kommentarerna nedan!

Rekommenderade läsningar

VyprVPN Review

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + = 12