Digitaalinen jalanjälki liiketoiminnassa: kuinka siitä huolehtia


Varsinkin jos olet syntynyt 1990-luvulla esittämään, äitisi muistutti todennäköisesti (kuten minun) jatkuvasti, että ole varovainen verkossa postittaessasi. “Jonain päivänä pomo näkee tämän,” hän’d sanovat, ravistaen päätään ankka edessä oleviin selfiesisi. “Mikään ei koskaan mene Internetistä!”

Hän’s ole väärässä. Digitaalisen jalanjäljen hallitseminen yksilönä on ensiarvoisen tärkeää. Internet ei koskaan unohda, joten on varmistettava, että Internetin maalaama kuva on positiivinen. Muista, että Black Mirror -jakso, jossa arvosanat perustuvat hahmoihin’ läsnäolo verkossa? Joo. Kukaan ei halua sitä (itse asiassa epäilen, että kukaan haluaa olla missä tahansa jaksossa Black Mirror, mutta se’toinen tarina toisen kerran).

Se’on helppo saada niin kiinni kimaltelevan henkilökohtaisen digitaalisen jalanjäljen ylläpitämiseen, että yhtä tärkeä unohdetaan: yrityksesi’. didn’eikö yrityksillä voisi olla digitaalisia jalanjälkiä? Vaikka yritykset toimivat hieman eri tavalla kuin yksityishenkilöt, yritykset toimivat ehdottomasti.

Mikä on liiketoiminnan digitaalinen jalanjälki?

Aivan kuten henkilökohtainen digitaalinen jalanjälkesi, yrityksesi kuvaa pääasiassa muotokuva yrityksestäsi, jota kuvaavat kaikki sitä koskevat eri bitit Internetissä. Henkilökohtaisten ja yritysjalanjäljen (kuten sosiaalisen median postitukset ja yhteystiedot) välillä on kuitenkin samankaltaisuuksia, mutta liiketoimintamaailmassa on ainutlaatuisia luokkia (kuten asiakasarvostelut, aukioloajat ja yritysblogiviestit).

Yhteenvetona siitä siisti pieni laatikko, yrityksesi’ digitaalinen jalanjälki on jokainen silputtu tieto siitä, työntekijöistäsi, sinä johtajana ja keneltä tahansa tai muusta siihen liittyvästä tiedosta. Kuulostaa paljon, eikö niin? se on.

Miksi digitaalisen jalanjäljen ylläpitäminen liiketoiminnassa on tärkeää?

Antaa’palaa takaisin ankka-kasvotun selfie-esimerkkiin. Äitisi oli niin huolestunut siitä, että lähetit tuon jätteen (anteeksi), koska hän ei tehnyt’Et halua, että lähettämäsi asiat vaikuttavat sinuun tulevaisuudessa negatiivisesti. Jokainen yksittäinen merkkijono ja nolla, joka on olemassa suhteessa yritykseesi, kertoo maailmalle jotain positiivista tai negatiivista.

Ne negatiiviset arvostelut ennen kuin olet todella naulattu asiakkaiden toimittamiseen alas? Ne’uudelleen siellä. Kuvia yrityksesi laajuisesta vapaaehtoistyöpäivästä keittokeittiössä? Jep, he laskevat. Blogin kirjoitukset, jotka internit, joilla ei ollut aavistustakaan, mitä hän teki, kirjoittivat? Saat idean.

Kun hallitset digitaalista jalanjälkeäsi, hallitset kertomusta siitä, kuinka yrityksesi (ja, anna’Ole rehellinen, sinut laajentumalla) on yleisön käsitys. Mahdolliset asiakkaat, sijoittajat, toimittajat … ne’uudelleen kaikki Googlen sinua. Se mitä he löytävät tekeessään niin, voi määrittää kovan työn kohtalon.

Kuinka voin hoitaa digitaalisen jalanjäljeni?

Vaikka se voi tuntua pelottavalta tehtävältä, se ei todellakaan toimi’sen täytyy olla. Tässä on pari vaihetta, jotka voit suorittaa saadaksesi digitaalisen tilanteen käsittelemään.

Suunnittele haluamasi jalanjälki

Sinulla on oltava kohde, jotta ymmärrät parhaan tavan päästä minne haluat mennä. Istu alas ja koota yhteenveto digitaalisesta jalanjäljestä, jonka haluat luoda yrityksellesi. Sisällytä arvot, jotka haluat brändisi esittävän, äänen’haluaisin, että medialla olisi ja kaikki muut sinulle tärkeät tiedot ja viestisi yrityksenä.

Suorita yrityksesi perusteellinen pyyhkäisy’kuvan

Google elää päivänvalot itsestäsi kuin yritystä tai saadaksesi sen todella loviin, käytä Brand24: n kaltaista avainsanan näyttöä etsimään ja keräämään joka kerta, kun yrityksesi mainitaan verkossa (tämä on myös loistava lyijynmuodostrategia, mutta että’kokonainen uusi tölkki matoja).

Kun tiedät mitä’Siellä voit laittaa suunnitelman käsittelemään ja korjaamaan kurssi (tarvittaessa). Tärkein kohta positiivisen digitaalisen jalanjäljen ylläpitämisessä on välttää tietämättömyydestä tulevaisuuden ajattelutapaa ja aktiivisesti käsitellä hyviä tai huonoja etukäteen.

Selvitä kaikki päin

Nyt kun tiedät mitä ihmiset sanovat sinusta, se’on aika puuttua siihen. Vastaa arvosteluihin sekä positiivisia että kielteisiä, kuten ja jaa sosiaalisen median huutoja, kerätä linkkejä minne tahansa’viitattu mediaan omaan sisältöön ja ota huomioon kaikki (kyllä, kaikki) sinut’uudelleen oppiminen.

Se’Yritystoiminnan aikana on helppo unohtaa, että jopa negatiivisesta palautteesta on apua. Jos sinä’kun kuulet jatkuvasti saman turhautumisen, voit tietää sen’alue, johon sinun on keskityttävä, mikä parantaa sekä yritystäsi että asiakkaitasi’ kokemuksia eteenpäin.

Pese, huuhtele ja toista

Don’t vain tarkista digitaalinen jalanjälkesi kerran ja unohda se. Onko sinulla suunnitelma seurata ja hyökätä jatkuvasti yrityksesi eteen’Kuva ei ole koskaan hallinnassasi. Se ei’t ole väliä’s kerran viikossa tai kerran neljänneksessä; koota aikataulu ja varaa itse asiassa aika käydä läpi digitaalinen jalanjälkesi uudelleen, käsitellä kaikkia kysymyksiä ja tehdä muistiinpanoja tulevaisuutta varten.

Onko suojausprotokolla paikallaan

Käyttämällä muuta salasanaa kuin “Pa55w0rd” olisi annettava terveen järjen näkökulmasta, mutta vahvan lukon, joka suojaa tiliä, joka maalaa yrityksesi muotokuvan yleisön silmissä, tulisi olla ensisijainen tavoite digitaalisen jalanjäljen suojelemiseksi..

Vahvat salasanat tilissä, kuten sosiaalisessa mediassa, Google-yrityssivulla ja jopa verkkosivustollasi, voivat olla ero yrityksesi projektiosi viestin käsittelemisen ja hakkeroinnin välillä, jättäen sinut vaivattomaan hallintaan.

Lisäksi on tärkeää varmistaa, että tililläsi on vain oikeat oikeat ihmiset. Esimerkiksi se sosiaalisen median harjoittelija, joka ei tehnyt’t tajua hänet’d tosiasiallisesti odotetaan toimivan ja viihtyi vihaisesti viikossa, mikä voi helposti aiheuttaa hämmentävää tai jopa vahingoittaa sisältöä, jos hänen valtakirjansa’t peruutettiin, kun hän lähti. Järjestelmän luominen sen varmistamiseksi, että kukaan ei pääse tilille tai sivustoille, joita heidän ei pitäisi käyttää’t pidä sinut turvassa digitaalisen jalanjäljen haitallisilta hyökkäyksiltä.

johtopäätös

Suuri osa yleisön näkemästä yrityskuvasta määräytyy sen perusteella’s verkossa. Monissa tapauksissa yrityksellä on vain digitaalinen jalanjälki. Kuvan suojaaminen ja hallitseminen on mahdollista muutamalla huolellisella vaiheella, ja tulos on sen arvoinen.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 51 = 57