Mitä tekemistä hajautettujen P2P-, Blockchain VPN -projektien kanssa?


Sana “blockchain” kirjoittamalla yhä ulkomaalaisempiin yhdistelmiin, Blockchain VPN kuulostaa melko kesyiseltä - jotain mitä tiesit, täytyy olla olemassa, mutta ei‘t täysin tiedä missä ja miten. Missä ja miten ei todellakaan ole yksinkertaisimpia kysymyksiä vastata, mutta se’mitä me’uudelleen täällä. Joten lue ja opi blockchain VPN: n hyviä puolia.

Mitä blockchainilla on tekemistä VPN: n kanssa?

Aluksi vastata tähän, meidän on ensin mainittava säännöllisen virtuaalisen yksityisen verkottumisen tärkeimmät kritiikat.

Monet tietävät jo, että VPN: ien koko tarkoitus on irrottaa käyttäjä hänen verkkotoiminnoistaan ​​- vapauden myöntäminen Internetissä. Tämä tapahtuu tunnelointiprotokollien (jotka salaa liikennettäsi kulkiessaan digitaalipisteestä toiseen) ja VPN-palvelimien (jotka luovat seinän pysyäksesi takana, muuttamalla IP-osoitteesi isäntäpalvelimen silmissä ja isäntäpalvelimen IP-osoitteen vaihtaminen Internet-palveluntarjoajan (ISP) silmissä).

Tämän menettelyn seurauksena voit piilottaa verkossa tekemäsi Internet-palveluntarjoajaltasi ja siten myös hallitukselta. Lisäksi voit valita, mihin sijaintiisi näytät - muodosta yhteys vain VPN-palvelimeen Yhdysvalloissa, ja Netflixin kaltaiset sivustot olettaa sinut’uudelleen yhdysvaltalainen käyttäjä.

Kun VPN-verkot toimivat mainostettuina, ne ovat mahtava työkalu. Kuitenkin heidän varsinainen muotoilunsa aiheuttaa ongelmia, jotka tavalliset käyttäjät eivät pysty poistumaan.

Blockchain VPN -palvelun kehittäjät tunnistavat nämä ongelmat ja esittävät ratkaisun. He tunnustavat sen normaalien VPN-palveluiden pääongelma on VPN-yritys, joka on keskus, jonka kautta kaikki käyttäjän liikenne käy läpi. Että’Siksi jokaisella VPN: llä on jokin lausunto aiheesta “hakkuu” - tietojen tallentaminen käyttäjän yhteyksistä, toiminnoista tai identiteetteistä. Se’Siksi VPN-palveluntarjoajat, jotka ovat antaneet käyttäjätietoja lainvalvontaviranomaisille, ovat niin surkeja.

Keskitetty VPN vs. hajautettu VPN

Lokitiedon totuus on seuraava: jokaisella VPN-palvelulla on teknisesti kyky tallentaa kaikki käyttäjät saavat tiedot. Ja se voi myydä kaikki nämä tiedot kolmansille osapuolille, jos se haluaa. Tietysti VPN: t voivat tehdä kaiken voitavansa minimoidakseen kirjautumistarpeensa. Esimerkiksi, ne voivat poistaa kaikki rajoitukset, joita VPN-palvelut tyypillisesti asettavat käyttäjilleen - kaistanleveys, tiedonsiirto, samanaikaiset yhteysrajoitukset. Ilman tarvetta valvoa näitä rajoituksia, VPN: t voivat teknisesti poistaa kirjautumisen. Yksi asia mitä he voivat’t? Poista heidän kyky kirjautua.

Blockchain VPN -yritykset yrittävät saada tämän huolen aiheeseen. Ne poistavat keskuskeskuksen, jonka kaiken käyttäjän liikenteen on kuljettava läpi, ja sen sijaan ne tarjoavat hajautetun vapaaehtoisten solmujen verkon, kuten Tor.

Eroja blockchain VPN: n ja Tor: n välillä

Perusajatus takana Tor- ja P2P-lohkoketju-VPN on samanlainen. Kun käytät Tor-verkkoa, käyttäjä’liikennettä lähetetään vapaaehtoisten välityssarjojen kautta - lähinnä ihmisiä, jotka käyttävät palvelimia liikenteen siirtämiseen (ei kuulostavan räikeästi)…) heidän sydämensä hyvyydestä. Kussakin välityksessä liikenne on salattu lisäksi, vain viimeinen solmu voi purkaa liikenteen salauksen ja lähettää sen isäntäpalvelimelle..

Tämä on hyvä järjestelmä, mutta siinä on useita heikkouksia. Ensimmäinen heikkouksista on, että niitä ei ole’t monet näistä vapaaehtoisista solmuista - aivan kuten ei ole’t paljon vapaaehtoisia. Tämä johtaa erittäin huonoihin nopeuksiin ja tekee enemmän tai vähemmän mahdottomaksi harjoittaa tiettyjä toimintoja, joista rakastamme säännöllisiä VPN-palveluita. Esimerkiksi kiehtova.

Ehkä tärkeämpää on, että pieni solmujen lukumäärä aiheuttaa tietoturvaongelman. Hyökkääjä, joka hallitsee merkittävää osaa verkosta, voi pystyä jäljittämään liikenteen takaisin lähteelleen tai purkamaan sen. Tämä kukistaa ensisijaisesti yksityisyyden suojaamispalvelun koko tarkoituksen.

Parhaimmissa esimerkeissä Blockchain VPN vie enemmän tai vähemmän saman järjestelmän, mutta käyttää blockchain-järjestelmää talouden tuomiseksi verkkoon, antaa sen pysyä hajautettuna ja nimettömänä samanaikaisesti. Jos joihinkin näistä blockchain VPN -kehittäjistä uskotaan, se myös tekisi verkon käytöstä huomattavasti halvempaa kuin tavallisen VPN: n - liikenne ohjataan aina verkon halvimpiin ja nopeimpiin solmuihin. Taloudelliset kannustimet ratkaisevat toivottavasti verkon kokoon liittyvän kysymyksen ja siten myös nopeus- ja turvallisuuskysymykset.

Siitä huolimatta myös tässä on huolenaiheita.

Kuulostaa hyvältä - mitä’s ongelma?

tietokone

No, yhdestä asiasta, ellei verkko todella kasva suureksi kokoksi, samat ongelmat (oletettavasti) pätevät edelleen kuin Torissa. Merkittävän osan verkon hallinta voi antaa hyökkääjille mahdollisuuden “päästä käyttäjän luo.”

Toinen näkökohta on se, jonka Hola VPN: n tarinan seuranneet tunnistavat. Hola on pahamaineisesti varjoisa VPN-palvelu, jolla on yksi mielenkiintoinen ominaisuus - se myy käyttäjää’S käyttämätön kaistanleveys muille verkon käyttäjille. Periaatteessa, jos käytät Holaa etkä tee mitään tietokoneellasi, VPN käyttää Internet-yhteyttäsi muiden ihmisten reitittämiseen’liikennettä.

Tarpeeksi oikeudenmukainen - jos haluat VPN: n ilmaiseksi, sinäkin’Maksan siitä vain jollain muulla tavalla. Asiat alkavat muualta. Erityisesti Holalla on myös rinnakkaisyritys nimeltään Luminati, joka myy Hola VPN -käyttäjien käyttämätöntä kaistanleveyttä yrityksille. Kerran, Luminati myi tämän kaistanleveyden jollekin, joka käytti sitä bottiverkkona - tietoverkkohyökkäyksessä. Kun jotain tällaista tapahtuu, loppusolmut ovat syyllisiä.

Voit nähdä missä olemme’jatkamme tämän kanssa. Jos sinä’uudelleen lohkoketjuisen VPN-verkon ilkeän liikenteenvaihdon loppusolmu, missä se jättää sinut tarkalleen?

Tietysti on myös muita tärkeitä kysymyksiä, jotka on harkittava. Esimerkiksi se on vielä selvitettävä, olisiko sellaisessa verkossa nopeudet mitään hyviä, puhumattakaan siitä, että se voi kilpailla tavallisten VPN-palveluntarjoajien huippuluokan paljaiden metallipalvelimien kanssa. Myös, puolet tarkastetuista P2P VPN: istä eivät ole edes multi-hop (mikä tekee poistosolmun aivan yhtä kykeneväksi kirjaamaan tietoja kuin VPN-palvelimet olisivat).

Yrityksiä vastata näihin ja muihin huolenaiheisiin löytyy luonnosta.

Blockchain VPN -markkinat, sellaisina kuin ne ovat

Blockchain-markkinat

Tällä hetkellä blockchain VPN -markkinat eivät näytä kovin vaikuttavalta. Muutamia huomattavia nimiä on, mutta palvelut itse ovat eri kehitysvaiheissa. siellä’s Privatix, Mysterium Network, Orchid ja Lethean muiden joukossa. Jokainen näistä näyttää edistyneen jonkin verran siitä lähtien, kun viimeksi tarkistimme muutama kuukausi sitten, ja kaikkien on tarkoitus toimittaa jonkinlainen blockchain-VPN-tuote lähitulevaisuudessa. Ehkä ainoa poikkeus tässä on Orchid, jonka verkkosivusto on edelleen vain aloitussivu (vaikka sen paperikirja näyttää kaikkein vakuuttavimmalta kaikista).

Viime parin kuukauden aikana me’Olemme tavoitelleet kaikkia näitä projekteja ja kysyneet heille samoja kysymyksiä, jotka esittelemme tämän artikkelin edellisessä osassa. Ainoat, jotka kommentoivat perusteellisesti, olivat Lethean, josta annamme heille kuutot. Riippumatta siitä, me’Katsomme kutakin hanketta vuorotellen ja yritän vastata joihinkin kysymyksiin.

Orkidea

Joissakin mielessä, Orchid vaikuttaa vakavimmalta projektilta. Yhdysvalloissa sijaitseva Delaware Orchid Labs yhdistää joukon ihmisiä melko julkisiin tietoihin - ihmisiin, jotka osaavat puhua hyvin ja joiden maine on huolissaan. Suurimmalla osalla muista P2P VPN -projekteista ei ole tätä PR-omaisuutta eikä sen luomaa henkilökohtaisen vastuun tasoa.

Orchid-ihmisten tiedot ja kokemukset näkyvät selkeästi heidän paperissaan. Se osoittaa paljon huomiota yksityiskohtiin ja kattaa joitain yleisesti mainittuja huolenaiheita P2P Blockchain VPN: n ajatuksesta.

Ensinnäkin, Orchid tarjoaa ratkaisun vaaralle, että joku hallitsee suurta osaa verkosta. Se tekee sen estämällä hyökkääjät käyttämästä suhteettoman määrän kaistanleveyden myyjiä suhteessa heidän osuuteensa Orchid-verkon kokonaislaskentatehosta.

Tämä ei ole’t ainoa hyökkäysskenaario Orchid tarjoaa ratkaisuja. Voitimme’mennä näihin - riittää sanoa ne’olen tehnyt kotitehtävänsä.

toiseksi, Orchid suojaa poistosolmuja kaistanleveyden väärinkäytöltä mustien ja sallittujen luetteloiden avulla. Periaatteessa, jos sinä’uudelleen kaistanleveyden myyjä, joka asuu esimerkiksi Saksassa ja haluaisi estää ihmisiä käyttämästä IP: täsi torrentia varten - voit tehdä sen lisäämällä P2P-liikenteen mustalle listalle. Tämä on ehdottomasti ratkaisu, mutta ihmettelemme, onko se markkinoilla aiheuttama sotku liian suuri mukavuuden vuoksi. Tai siitä, onko se’s tarpeeksi.

Vaikka Orchid-joukkue näyttää olevan varma, että heidän verkkonsa yhteysnopeudet ovat kilpailukykyisiä, olemme skeptisiä. Tämä pätee erityisesti Orchidiin, missä yhteydet ovat “multi-humaloitu,” tarkoitetaan, että ne kulkevat useiden releiden läpi ennen kuin ne saavuttavat isäntäpalvelimen.

orkidea laboratorioiden aloitussivu

Alkuisen taloudellisen menestyksen jälkeen (sijoittajat ovat maksaneet yli 36 miljoonaa dollaria oikeudesta ostaa kolikoita julkisen ICO: n aikana), projekti näyttää menneen epäilyttävän hiljaiseksi. Verkkosivusto on edelleen vain aloitussivu muutamalla mukavalla logolla ja sosiaalisilla linkkeillä. Virallinen Reddit on ollut passiivinen kuukausien ajan, ja viimeisimmät käyttäjän kommentit, jotka vaativat tilapäivityksiä, jäävät vastamatta. Orkidea’s Twitter-sivu postittaa edelleen aktiivisesti, mutta viestit eivät pääosin liity Orchidiin (vaikka meidän on myönnettävä - se’s hyvä lähde mielenkiintoisia artikkeleita).

Onko tämä rauhallinen ennen myrskyä? Arvaa me’Minun täytyy odottaa ja nähdä.

Mysterium-verkko

Toisin kuin Orchid, Mysterium teki ICO: n ennen aktiivisen tuotteen hankkimista ja keräsi lähes 15 miljoonaa dollaria. Myös toisin kuin Orchid, Mysterium on ollut varsin aktiivinen päivitysten kanssa ja on pystynyt tuottamaan alfa-version. Käyttäjät voivat jopa suorittaa testisolmun verkossa (jos heillä on siihen tekninen asiantuntemus) tai kokeilla VPN: ää.

mysterium network alfa -tilastot

Mysterium-verkoston kanssa on kyse siitä ne eivät käsittele nopeusongelmaa, erilaisia ​​hyökkäysskenaarioita tai poistosolmun haavoittuvuuden ongelmaa. Mysterium-UKK: ssa on kysymys: “Entä jos joku käyttää solmuani laittomiin tarkoituksiin?” Vastaus on vähän hämmentävä:

“Silloin he todennäköisesti rikkovat lakia. Asentamalla asiakasohjelmistomme käyttäjät sitoutuivat käyttämään sitä vain laillisiin tarkoituksiin ja välttämään rikollista tai laitonta toimintaa.”

Okei, tapaus on suljettu?

Loput kysymykset “oikeudellinen” Usein kysytyt kysymykset -osiossa esitetään huolestuttava asenne, toistaen periaatteessa, että jos heidän ymmärryksensä laista on oikea, asioiden pitäisi olla hyvin. Soita meille vanhanaikaisia, mutta me’d mieluummin ratkaisuja kuin lohdutuksia.

Se on meidän käsitykseni mukaan Mysterium ei myöskään’t tarjoavat multi-hopia, mikä aiheuttaa vielä suurempia huolenaiheita. Ehkä yksittäinen solmukilpailija on vähemmän näkyvä kohde niille, jotka haluavat saada käyttäjätietoja, mutta heillä on myös vähemmän todennäköisesti keinoja vastustaa, jos heistä tulee kohde..

MYST-merkki ei ole niin houkutteleva kuin se oli ICO: n aikaan, ja uskomme, että siihen on hyviä syitä.

Privatix

Tämä työkalu on hyvin samanlainen kuin Mysterium Network. Privatixillä on myös tuote alfa-vaiheessaan, ja sillä on jo ollut julkinen ICO (kerätty noin 2,4 miljoonaa dollaria). Lehti on valtava - 78 sivua (!) - ja he käänsivät sen jopa yhdeksälle muulle kielelle.

privatix whitepaper -kielet

Kuten Mysterium, Privatix on tehnyt vain vähän kiireellisimpien turvallisuusasioiden hoitamiseksi. Esimerkiksi niiden yhteydet näyttävät olevan yhden hypyn herättäviä, mikä herättää kysymyksen siitä, onko tämä todellakin parempi tietoturvallisuus kuin keskitettyjä ratkaisuja. Ja he myös don’t tarjota tyydyttävä ratkaisu poistosolmun suojaukselle.

Privatix-julkaisun mukaan:

“Me toimitamme kaikille edustajille asiakirjan, jossa ilmoitetaan, että vuokraamme heidän verkkonsa käytettäväksi ja myymme sen edelleen. Tämä asiakirja sisältää edustajan’solmun IP ja hash in blockchain, ja agentti voi ladata sen kojetaulustaan.”

Ensinnäkin se kuulostaa hiukan puunkorjuulta. Toiseksi jätetään avoimeksi kysymys siitä, auttaako tämä ratkaisu käyttäjiä pääsemään pois oikeudellisesta vaarasta. Tämä riippuu todennäköisesti Agentista’maa, yksittäinen tapaus ja niin edelleen. Ainakin Mysteriumin ihmiset eivät’Teeskennellä he tietävät kuinka tilanne huononee luonnossa.

Kuten minkä tahansa näiden työkalujen kohdalla, ei näytä olevan mitään syytä, miksi ne pystyisivät tarjoamaan suorituskyvyn tason, joka voisi kilpailla parhaiten keskitettyjen VPN-palveluiden kanssa.

Lethean

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, meillä on Lethean, jotka olivat ystävällisiä vastaamaan kysymyksiimme yksityiskohtaisesti ja rehellisesti. Tämä projekti on eräillä tärkeillä tavoilla, mutta toisillaan samanlainen.

lethean vpn -ominaisuudet

Toisin kuin aiemmin mainitut P2P-lohkoketjun VPN-palvelut, Lethean ei toimi Ethereumin lohkoketjussa eikä sen kolikot ole ERC20. Viitaten Ethereum-pääkirjan avoimuuteen tietosuojakysymyksenä, Lethean on päättänyt luottaa erilaiseen algoritmiin, CryptoNight-protokollaan.. Letheanin mukaan tämä “estää tapahtumien lähettämisen RingCT-nimisen prosessin kautta, joka luo useita tuloja ja lähtöjä lähettäjän piilottamiseksi ulkopuolisesta lähteestä.”

Lethean aikoo tarjota “Parannettu tietosuojatila,” joka on olennaisesti multi-hop-ominaisuus. Tällä hetkellä Lethean on saatavana vain selainlaajennuksena ja tarjoaa vain yhden hypyn yhteyksiä. Tämän pitäisi muuttua jossain vaiheessa vuoden 2019 Q2. Siihen asti ohjelmisto kärsii samasta tietosuojakysymyksestä kuin Mysterium tai Privatix.

Mitä poistosolmun tietoturvalle niiden kaistanleveyden väärinkäyttöä vastaan ​​on, Letheanilla on sama vastaus kuin Mysteriumilla tai Privatixilla. Toisaalta poistosolmujen tulisi kestää “varotoimenpiteet sen varmistamiseksi, että loppukäyttäjät noudattavat paikallisia säännöksiä.” Toisaalta, “lompakko tallentaa joitain tietoja, jotka tarkistavat poistosolmun väärinkäytön’Poistosolmua ylläpitävä henkilö ei tehnyt kaistanleveyttä.”

Lisäksi Letheanin mukaan tämä “kysymys on huolenaihe kaikille VPN-palveluntarjoajille.” Olemme eri mieltä ja käytämme tätä tilaisuutta nostaaksemme esiin asian, jonka meillä on’olen koskettanut sitä jo lyhyesti. Käytännössä liikenteen väärinkäyttö ei ole läheskään yhtä suuri huolenaihe VPN-palveluntarjoajille, koska he voivat luottaa rakenteeseen, joka on rakennettu käsittelemään juridisia kysymyksiä. Usein ne toimivat offshore-shell-yhtiöiden varjolla. Ja vaikka he eivät’t, heillä on lailliset ryhmät käsittelemään lainvalvontakysymyksiä.

Tämä pätee myös keskustellessaan käyttäjän yksityisyyttä koskevasta kysymyksestä - käyttäjät voivat luottaa hyvään VPN: ään seistä heidän ja esimerkiksi lainvalvonnan välillä (tietysti pisteeseen asti). Samaan aikaan P2P-VPN-palveluiden käyttäjien on luotettava henkilöihin, joilla ei ole vastuuta henkilöllisyytensä suojaamisesta.

Viimeiseksi me’haluaisin korostaa Letheania’vastaus suorituskyvystä:

“VPN-palveluiden nopeus ei liity itse lohkoketjuun. Lohkoketju on maksumekanismi, eikä se ole keino, jolla VPN tai selainlaajennus tunnistaa liikennettä Internetin kautta. Kun yhteys on muodostettu ja maksu on vastaanotettu, edellyttäen, että solmu on laadukas, suorituskyvyn tulisi olla sama kuin minkä tahansa muun VPN-palvelun.”

Heillä on tietysti oikeus. kuitenkin, syy väittää, että P2P VPN ei voi (melkein) koskaan olla niin nopeaa kuin parhaat keskitetyt VPN-palvelut ovat juuri solmun laatu. Yksinkertaisesti sanottuna, osakeyhtiö keksittiin rahoittamaan kalliita yrityksiä - rakentamaan kauppapaikkoja kauppaan Intiaan tai rakentamaan tarvittava infrastruktuuri VPN-käyttäjille nopeiden yhteyksien tarjoamiseksi.

Ehkä perusteena voisi olla, että yksityishenkilöiden ei tarvitse hallita näitä solmuja. Että’S todennäköisesti totta, mutta se herättää vain lisää kysymyksiä - voivatko nämä yritykset tuottaa voittoa sellaisessa infrastruktuurissa turvautumatta varjoisiin käytäntöihin? Voisiko tällaisista yrityksistä menestyä enemmän tai vähemmän samanlaisia ​​kuin nykyisen keskitetty VPN-palveluntarjoaja?

Blockchain VPN - päätelmämme

Tutkittuaan blockchain-pohjaisen P2P VPN-teollisuuden, voimme sanoa sen heidän kritiikki on pätevää, mutta heidän ratkaisunsa herättävät epäilyksiä. Vaikka näiden työkalujen kehittäjät onnistuvat ratkaisemaan turvallisuuskysymykset (kuten Orchid näyttää ainakin paperilla tekeneen), kilpailukyvyn kysymys on edelleen.

Tavallisen VPN-teollisuuden huipputason pelaajat tarjoavat käyttäjille erinomaisen suorituskyvyn ja monipuolisen ominaisuuspaketin. Emme’t nähdä, kuinka yksityiset kaistanleveysmyyjät voisivat koskaan kilpailla esimerkiksi Astrill VPN: n käyttäjien nopeuksien kanssa.

Näemme markkinaraon missä nämä välineet voivat olla hyödyllisiä - alikehittyneitä, sensuuripainotteisia valtioita. Syynä on, että P2P-verkon solmujen olisi teoriassa Internet-palveluntarjoajien vaikeampi estää kuin VPN-palvelimia. Lisäksi se, että käyttäjät maksaisivat vain käyttämästään liikenteestä yleisen tilausmaksun sijasta, voisi tehdä palveluista edullisempia. Esimerkiksi Privatix arvioi, että P2P VPN -palvelujen käyttäjät tekisivät “maksaa alle 5-10 dollaria vuodessa.”

Jos näillä VPN-verkkoilla on vain houkutteleva markkinarako ja ne eivät ole erityisen kannattavia, kannustinjärjestelmä hajoaa.

Ehdotamme toistaiseksi valita normaalin VPN-palvelun. Varmista vain, että teet tutkimuksesi ennen sijoittamista - Parhaiden VPN-palveluiden luettelo on hyvä paikka aloittaa!

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

50 + = 60