AirVPN vs privat internetåtkomst


AirVPN och Private Internet Access är två av de bästa leverantörerna av VPN-tjänster på marknaden idag. Vad har dessa två VPN-lösningar gemensamt och var skiljer de sig? Ännu viktigare, vilket är det bättre?

Gå med som vi ser i denna AirVPN-jämförelse med privat Internet-åtkomst. Vi’Jag ska titta på hur bra dessa produkter fungerar inom olika områden inklusive säkerhet, prestanda, användarvänlighet och prissättning. I slutet av denna jämförelse, vi’Jag berätta vilken som är det bättre valet beroende på dina behov.

Låta’hoppa rätt in.

Säkerhet och integritet

Om du’du letar efter en bra VPN-tjänst, det’är troligtvis för att du vill skydda din integritet online och hålla dig säker på internet. Så vilka av dessa två lösningar är bättre i detta avseende? Tja, båda erbjuder faktiskt anständiga säkerhetsfunktioner. Krypteringsmässigt, AirVPN och PIA erbjuder AES-256-kryptering.

När det gäller tunnelprotokoll använder både OpenVPN. PIA stöder emellertid också IKEv2 och L2TP. Båda tjänsterna har en nätverksdödsbrytare och DNS-läcksskydd. Dessutom erbjuder AirVPN en Tor-baserad tjänst för dig som vill ha Tor-nätverkets extra säkerhet.

Inom området för integritet ger PIA någon anledning till oro’drivs av London Trust Media, ett USA-baserat företag. USA är medlem i gruppen 5 Eyes country och företag i USA kan bli föremål för regeringsövervakning. På plussidan har PIA en strikt policy för att inte logga ut.

AirVPN finns å andra sidan i Italien. Italien är en del av “14 Allians med ögon” vilket också kan ge vissa integritetsmedvetna användare paus. Det har också en loggningspolicy.

Båda lösningarna verkar ganska jämnt matchade när det gäller säkerhet och integritet. AirVPN är emellertid ett lite bättre alternativ eftersom det erbjuder bättre säkerhet runtom och baseras på en mindre oroande plats.

Hastighet och prestanda

Även om AirVPN kan vara något bättre för säkerhet och integritet, kommer det säkert att vara kort inom området för hastighet och prestanda eftersom det levererar under genomsnittliga hastigheter. AirVPN driver en relativt liten serverflotta med över 220 jämfört med de över 3 275 servrar som drivs av PIA i 33 länder. Således erbjuder PIA snabbare hastigheter och mer pålitlig prestanda på många platser.

Men PIA’s många servrar är koncentrerade i Europa och Nordamerika med mycket få i Asien, Afrika och Sydamerika. Så om du bor i dessa regioner kanske du måste kämpa med sämre hastigheter och mediokra prestanda.

Användarvänlighet och kompatibilitet

Ett annat område där AirVPN saknar är användarvänlighet. Det är n’t det svåraste att installera och använda, men det kan vara svårt för nybörjare att få den att köras på sina enheter.

AirVPN-klienten är tillgänglig för Windows, Linux, macOS och till och med Chrome OS. Det finns dock ingen fristående app för Android och iOS, vilket innebär att smarttelefonanvändare måste manuellt ställa in OpenVPN på sina enheter innan de kommer till AirVPN. Det finns inte heller några webbläsarextensions för någon av de stora webbläsarna. På plussidan finns det AirVPN-klienter för AsusWRT-, Tomato- och DD-WRT-routrar.

PIA har å andra sidan enkla, eleganta appar som är mycket enkla att installera och använda. Det finns anpassade appar för alla större stationära och mobila plattformar. Du kan också ladda ner tillägg för Chrome, Firefox och Opera. Även där’s ingen router-app, du kan köra PIA på routrar genom att följa anvisningarna på deras webbplats.

Torrenting och P2P

Om du’letar du efter en VPN-tjänst som’Det är bra för torrenting, båda lösningarna kommer att tjäna dig helt fint. AirVPN stöder P2P-filöverföringar och erbjuder obegränsade nedladdningar på deras servrar. Hastigheterna är stora och allt går sömlöst.

PIA erbjuder också anständiga hastigheter och gör det inte’t begränsa P2P-trafik i sitt nätverk. Det ger också en gratis SOCKS5-proxy som kan hjälpa användare att potentiellt spara bandbredd.

Netflix och Kina

När det gäller åtkomst till Netflix gör AirVPN ett riktigt bra jobb med att blockera Netflix på många geografiska platser. AirVPN’s ‘dubbelhopp’ DNS-routing-inställning gör att den kan arbeta runt sitt lilla urval av servrar som är riktigt smart. Men användare kan uppleva blandad prestanda med Netflix-servrar inom vissa områden.

PIA kämpar emellertid med att blockera Netflix i ett antal regioner inklusive Kanada, Tyskland, Storbritannien och Japan. Det är inte heller’t ett bra val för användare med bas i Kina. Den har väldigt få servrar i Fjärran Östern och det saknar ett stealthprotokoll för att kringgå Kina’s Deep Packet Inspection.

AirVPN, å andra sidan, är tillräckligt bra för användning i Kina, eftersom det kan dirigera webbtrafik via TCP-port 443 och det använder SSL-tunneling och kryptering för att undvika regeringscensur. Även om det inte saknar ett stealthprotokoll, det’är ett bättre alternativ för användning med både Netflix och Kina.

Kundsupport

Eftersom AirVPN inte är’t exakt en mästare när det gäller användarvänlighet, det borde ha solida supportalternativ. Samtidigt som forumen på webbplatsen är utmärkta och innehåller massor av användbar information som nybörjare kan behöva, tar AirVPNs kundtjänstrepresentanter lite tid att svara på frågor som skickas via deras kontaktformulär och deras svar kan vara varmare.

PIA är ingen vinner heller i detta avseende. Deras kundsupportalternativ är ganska begränsade och internet är fullt av klagomål från PIA-kunder om svarsstöd och opassande svar. Båda tjänsterna erbjuder inget livechattalternativ.

Prissättning

Om PIA verkligen har något för det, det’s att dess priser är några av de mest prisvärda du kan hitta. En 1-månaders plan för upp till 5 enheter kostar $ 6,95 per månad, vilket sjunker till $ 3,33 / månad om du går efter tvåårsplanen. De erbjuder en 7-dagars pengarna-tillbaka-garanti men ingen kostnadsfri provperiod.

AirVPN är det marginellt dyrare alternativet för de två med planer från 2 € för tre dagar och $ 7,99 / månad per månad. 1-årsplanen kostar $ 5,14 per månad. Båda tjänsterna är mycket rimliga för de funktioner de erbjuder men PIA’s oslagbara priser gör det till en bättre affär.

AirVPN vs privat internetåtkomst - vilket är bättre?

Efter att ha jämfört dessa två VPN-lösningar på ett antal områden, det’är uppenbart att båda är anständiga alternativ för den tillfälliga användaren. Så vilken är bättre? Nåväl, AirVPN ger solid säkerhet, torrenting och P2P-stöd och kan användas i Kina. Men det förlorar poäng inom områdena enkel användning, kompatibilitet, hastighet och prestanda.

PIA å andra sidan är det inte’det bästa alternativet för integritet, Netflix och Kina. Men det erbjuder anständiga säkerhetsuppgifter, fler servrar och mycket låga priser. Även om inte så mycket, PIA kommer ut före AirVPN och kommer att vara det bättre valet för de flesta.

Om du gillade denna jämförelse av AirVPN vs privat internetåtkomst, se till att vi recenserar båda produkterna länkade nedan.

Privat granskning av tillgång till Internet

AirVPN Review

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

84 − = 80