Avast SecureLine VPN vs privat internetåtkomst


Tack vare internet kopplar fler och fler människor världen över till varandra via sociala medier, spelare med flera spelare, foton och videodelningssidor och mer. Det är verkligen fantastiskt, men bara om din personliga information och resa genom webben inte faller i fel händer.

Ett sätt att hålla sig trygg och säker online är att använda ett virtuellt privat nätverk (VPN). Antalet tillgängliga VPN-växer växer, men inte alla har samma funktioner. Om du är ny i VPN: s värld, hur väljer du vilken som är rätt för dig?

Tja, i den här översynen kommer vi att titta närmare på en som är mycket lätt för nybörjaren, Avast SecureLine VPN (Avast VPN), och en som kan passa de som har en budget, privat internetåtkomst (PIA). Vår jämförelse Avast VPN vs PIA jämförelse kommer att täcka ett antal viktiga funktioner som hjälper dig att avgöra om någon av dem skulle vara rätt för dig.

Avast-varumärket har varit välkänt och respekterat i många år som leverantör av antivirus- och skadlig programvara, vilket ger det en liten fördel över PIA när det gäller rykte.

På senare tid har det tjeckiska baserade företaget lagt till sin cybersecurity-produktlinje med lanseringen av Avast SecureLine VPN. Men larmklockor ringer redan, eftersom baserat i Europa innebär att Avast VPN omfattas av den nya allmänna dataskyddsförordningen (GDPR) som har fastställt strama regler för datalagring.

Trots att vi är en del av ett så prestigefylldt varumärke, förväntar vi oss stora saker från Avast VPN, särskilt när det gäller säkerhet på nätet.

PIA, däremot, drivs från USA, en av grundarna av övervakningsalliansen 5 Eyes, och notoriskt ett av de värsta länderna för skydd av privatlivet på nätet. PIA lovar kunderna noll loggning och inga läckor vilket automatiskt sätter det framåt i detta lopp.

Även om integritet och säkerhet är av största vikt, finns det många andra funktioner som du bör tänka på när du väljer ett VPN. Läs vidare för att ta reda på mer i denna Avast Secureline VPN jämfört med privat internetåtkomst.

Säkerhet och integritet

Avast VPN erbjuder kryptering av militär kvalitet på 256 bitar, liksom Open VPN- och IPSec-protokoll. Överraskande, det gör det inte’t erbjuder kunderna ett större val, men dessa två protokoll är bäst för både hastighet och säkerhet.

PIA erbjuder dock 128-bitars kryptering som standard, men tillåter användare att anpassa sina inställningar genom att höja den till 256 bitar om det behövs. Protokoll tillgängliga är Open VPN, IPSec / L2TP, PPTP och en Socks5-proxy.

Endast PIA har en kill-switch - en stor nackdel för Avast.

Hastighet och prestanda

PIA kan skryta med cirka 3 533 servrar, näst för NordVPN.

De finns dock bara i 33 länder, mestadels i Europa och Nordamerika. Eftersom anslutningshastigheten beror på avståndet till servern, kommer användare i Europa och USA att få den bästa servicen. Dessutom är PIA en av de mest populära VPN-tjänsterna, så överbelastning av servrarna är vanligt - igen, vilket leder till långsammare hastigheter.

Däremot har Avast SecureLine VPN för närvarande bara 54 servrar, även om dessa är imponerande spridda genom 34 länder, inklusive Kina, Sydkorea och Ryssland. Företaget arbetar hårt för att utöka sitt servernätverk.

Användarrecensioner har i allmänhet varit nöjda med tillgängliga hastigheter, men det har rapporterats att vissa servrar nästan var omöjliga att ansluta till. Sammantaget vinner PIA över Avast för både hastighet och prestanda.

Användarvänlighet och support

Både Avast och PIA har vanliga frågor på sina webbplatser, men varken erbjuder livechatt eller e-postkontakt. Avast erbjuder dock ett 24-timmars telefonsupport och supportbiljett, medan PIA endast erbjuder en supportbiljett om du har ett problem som kan’t lösas från självhjälpsinformationen.

När det gäller användarvänlighet är Avast förmodligen den enklaste VPN för en komplett nybörjare att använda och erbjuder en enkel installation, i motsats till PIA. Slutligen en vinst för Avast!

Torrenting och P2P

PIA är den tydliga vinnaren här.

Hastigheter med endera VPN-leverantören är acceptabla, men PIA har mycket bättre säkerhetsfunktioner och eftersom torrentering sker på egen risk är dessa extrafunktioner ingen dålig sak.

Avast SecureLine VPN möjliggör torrentering men endast på ett begränsat antal servrar. När det gäller PIA, även om det finns ett antal säkerhetsfunktioner, du’Jag måste också kämpa med blockerade IP-adresser.

Avblockering av Netflix och andra underhållningsplattformar

PIA fungerar bra för att blockera Netflix, förutsatt att du’är i rätt del av världen. I det här fallet’är bäst i de europeiska och nordamerikanska regionerna, även om vissa förbindelser fortfarande är lite långsamma - Kanada var en speciell besvikelse.

Om du’om någon annanstans, glöm åt åtkomst till Netflix.

Avast, å andra sidan, verkar hantera bra med Netflix, vilket ger användarna god tillgänglighet efter att ha övervunnit tidigare problem på detta område.

När det gäller åtkomst till andra geobegränsade webbplatser fungerar Avast bra. Det finns tillgång till sådana som Kodi och Hulu, alla med bra hastigheter. Men eftersom anslutningar som detta betraktas som olagliga, är det väl värt att påminna er om Avast’s loggningspolicy innan du fastnar för.

PIA är inte bra för att få åtkomst till geo-blockerade webbplatser, även om den kommer åt Kodi och andra underhållningsplattformar. Det har också bra säkerhetsfunktioner om du bestämmer dig för att prova dem.

Kina och andra begränsade länder

Avast är en enkel VPN-tjänst utan avancerade funktioner för att kringgå de starka brandväggarna i länder som Kina. Avast tillhandahåller dock dedikerade annonsblock och IP-adresser till sina kunder.

Till skillnad från Avast VPN fungerar PIA VPN i Kina men med flera begränsningar. VPN ansluts i vissa delar av Kina; emellertid blir det allt svårare och användare rekommenderas att försöka med en L2TP-anslutning för bästa resultat.

Kompatibilitet och prissättning

Båda VPN: n är kompatibla med en rad enheter, inklusive Android, iOS, Mac, Linux och Windows.

Det finns en hög efterfrågan på innehållsströmning från klienter, så PIA VPN ger sina användare routersupport som DD-WRT, Merlin, Tomato, ASUSWRT och Lede. Avast VPN å andra sidan ger inget stöd för routrar till sina kunder. Dess tjänster tycks därför endast vara för mobila och PC-användare.

PIA har en trelagsbetalningsplan för sina användare. Detta inkluderar ett månadsabonnemang på $ 6,95, årligen till $ 5,99 / månad ($ 71,88 per år) och ett tvåårigt abonnemang för $ 3,33 / månad.

Avast’s prissättningspolicy beror på vilka enheter kunder vill använda, med liknande paket som erbjuds för varje. Tillgång till 5 enheter för 1 år är $ 79,99, för PC eller Mac $ 4,99 / månad och ett fynd $ 1,66 för ett år’s mobiltjänst.

Avast Secureline VPN vs privat internetåtkomst: Vilket är bättre?

Även om båda VPN: n har mycket att göra för dem, så är det’s PIA som vinner denna kamp.

PIA sticker ut som billigare och bättre. De är kända för att erbjuda pålitliga och stabila tjänster, tillhandahålla en lättanvänd tjänst som är något som Avast inte riktigt kan konkurrera med.

Det verkliga testet med en VPN kommer till hur anonym det gör dig och att Avast håller loggar är ett omedelbart nej-nej. PIA å andra sidan gör det inte’t föra loggar och tillhandahåller ett antal säkerhetsfunktioner som kan användas vid strömning och strömning.

Avast, med sina WebRTC-läckor, brist på en kill switch och dyra prislappar bleknar helt enkelt i jämförelse.

Våra pengar, och dina, bör vara på PIA.

Läs våra fullständiga recensioner:

Avast SecureLine VPN Review

Privat granskning av tillgång till Internet

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

29 − 22 =