Cyberghost vs privat internetåtkomst


CyberGhost och privat internetåtkomst finns på de flesta “topp 10 VPN: er” listor. Om du’undrar du vilken VPN som är den bättre, du’har tur som vi’kommer att ta reda på det genom att jämföra dessa två tjänster mellan olika kategorier.

Vi’Jag kommer att ta reda på vilken tjänst som kommer på topp inom bland annat säkerhet, snabbhet, användarvänlighet, prissättning och support. Utan vidare, låt’s komma igång.

Säkerhet och integritet

Vinnare: Privat internetuppkoppling

Vid första anblicken verkar CyberGhost vara en riktigt säker VPN-tjänst. Dess säkerhetsfunktioner inkluderar AES-256-kryptering och en automatisk kill-switch. CyberGhost VPN har dock haft olika säkerhets- och integritetsproblem tidigare. Det använder också ett rotcertifikat i sin Android-version, vilket är något oroande.

Dessutom ägs CyberGhost av Kape Technologies (tidigare Crossrider), som har det som vissa kan kalla a “mörkt förbi.” En av personerna bakom detta företag är en dömd brottsling med länkar till minst 16 offshore-konton, enligt Panama Papers. Att vara ägt av Kape betyder också att de’återfinns under Storbritanniens jurisdiktion, en Five Eyes-medlem och fiende för online-frihet.

Privat internetanslutning drivs av London Trust Media, ett amerikanskt företag - inte heller perfekt för privatlivet. På plussidan erbjuder PIA en beprövad policy för att inte logga in och har alla nödvändiga säkerhetsfunktioner: AES-128 och AES-256-kryptering, en nätverksmordbrytare och en SOCKS5-proxy. Tjänsten gör det inte’t har DNS- eller IPv6 / WebRTC-läckor.

Inget av dessa alternativ har de bästa säkerhets- eller integritetsuppgifterna, men PIA är det bästa alternativet för det mesta.

Hastighet och prestanda

Vinnare: Cyberghost

När det gäller servertäckning har båda VPN-leverantörerna tusentals servrar över hela världen. Siffrorna är 3 600+ i 60+ länder och 3 275+ i 33 länder för CyberGhost respektive PIA. Men distributionen av dessa servrar lämnar något att önska för PIA, som har mycket få servrar i Asien, Afrika och till och med Sydamerika..

Båda leverantörerna levererar anständiga hastigheter över hela världen, men CyberGhost gör det med mer konsistens.

Användarvänlighet och kompatibilitet

Vinnare: Cyberghost

CyberGhost har klienter för Windows, macOS, Android, iOS, Amazon Fire TV (Fire Stick) och Android TV. Det stöder också helt Linux, routrar, Chromebooks och erbjuder webbläsarförlängningar för Firefox och Chrome. Det är ganska enkelt att installera och använda dessa appar och tillägg.

PIA har lättanvända appar för Windows, macOS, Linux, iOS och Android. där’s för närvarande ingen router-app, men du kan få tjänsten att köra på routrar. PIA erbjuder också tillägg för Chrome, Firefox och Opera.

Torrenting och P2P

Vinnare: Privat internetuppkoppling

CyberGhost stöder P2P-trafik på vissa servrar, vilket är bra. PIA stöder emellertid också torrent och erbjuder också några fina funktioner för torrentrar, nämligen en gratis SOCKS5-proxy och port-vidarebefordran. Dessutom kan du torrent på vilken server som helst, och PIA är också det säkrare alternativet vilket gör det bättre för torrentändamål.

Låsa upp Netflix och andra streamingplattformar

Vinnare: Cyberghost

När det gäller att avblockera Netflix, är båda VPN: n’t de bästa alternativen där ute. CyberGhost tillåter dock användare att komma åt Netflix US via specialiserade servrar. Hastigheterna är mediokra men mestadels bra nog för ändamålet. De flesta av PIA’s-servrar är blockerade, vilket gör det till ett dåligt val för visning av Netflix.

Detsamma gäller för många av de andra streamingtjänsterna du’gillar att komma åt - CyberGhost är bara det mer pålitliga alternativet.

Omgå censur i Kina och på andra håll

Vinnare: Cyberghost

När det gäller användning i Kina och andra begränsade länder är inte heller varken VPN något bra. Varken CyberGhost eller PIA har någon typ av “smygande” funktion för att kringgå till exempel Deep Packet Inspection. Med det sagt, gör PIA inte heller’Jag har en bra serverlista för den asiatiska regionen, som är där många av dessa censuriska länder är. Mot bakgrund av detta är CyberGhost den mindre av de två ondska.

Stöd

Vinnare: Cyberghost

Kundsupport är ett annat område där PIA ger CyberGhost en enkel vinst. PIA har begränsade supportalternativ och saknar ett livechattalternativ. Biljettsystemet är långsamt, och svaren är ofta robotiska och hjälpsamma eftersom webben är full av kommentarer från missnöjda kunder.

Samtidigt erbjuder CyberGhost en anständig mängd självhjälpsresurser och ett 24-timmars livechatt-alternativ. Live chattagenterna är snabba att svara och ge användbara svar. Du kan också skicka in en begäran på webbplatsen om du behöver ytterligare hjälp.

Prissättning

Vinnare: Privat internetuppkoppling

Båda tjänsterna erbjuder att betala i krypto, vilket är bra. PIA erbjuder några av de lägsta priserna du hittar. Planerna börjar på $ 6,95 per månad för en månatlig plan och sjunker till så låga som $ 3,33 / månad om du köper den tvååriga planen. Du kan använda dessa planer på upp till 5 enheter samtidigt. där’Det är ingen kostnadsfri testperiod men du får en 7-dagars återbetalningsgaranti för alla planer.

CyberGhost, å andra sidan, kostar nästan dubbelt om du får en månatlig plan för $ 12,99 / månad. Men priset sjunker till så lågt som $ 2,75 / månad om du köper den 3-åriga planen. Dessa planer möjliggör användning på upp till 7 enheter samtidigt och CyberGhost erbjuder en 45-dagars pengarna tillbaka-garanti (14 dagar för en månatlig plan). Du kan också dra nytta av en kostnadsfri provperiod på 1 dag utan att ge någon personlig information.

Baserat på enbart pris anser vi att PIA är lite bättre.

Cyberghost vs privat internetåtkomst - vilket är bättre?

Efter att ha jämfört båda alternativen mellan dessa viktiga aspekter här’vår dom: medan det inte gör det’CyberGhost erbjuder anständiga hastigheter, fungerar med Netflix och stöder torrenting. Vi anser därför att det är något bättre alternativ än PIA.

Även om du tycker om att göra din egen forskning innan du gör en av dessa två föreslår vi att vi börjar från vår CyberGhost-granskning och PIA-granskningsanalys.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

37 − 35 =