ExpressVPN vs PIA (privat internetåtkomst)


Att hitta rätt VPN-tjänst för dina behov kan vara utmanande. Det finns många VPN-tjänster där ute som utmärker sig i olika områden och många har mycket olika priser.

För att du ska kunna fatta ett klokt beslut, vi’kommer att jämföra två av de mer populära alternativen som finns tillgängliga idag. I denna jämförelse av ExpressVPN mot privat internetåtkomst, vi’Jag får se hur dessa två lösningar staplar mot varandra inom områdena säkerhet, integritet, hastighet, support och kompatibilitet och ta reda på vilken som kommer ut på toppen.

Säkerhet och integritet

När det gäller säkerhet är ExpressVPN verkligen VPN-tjänsten att slå. Det erbjuder ett omfattande urval av säkerhetsprotokoll och en kill switch-funktion som hjälper till att förhindra läckor.

ExpressVPN presterar också utmärkt inom området integritet. Företaget är registrerat på de brittiska Jungfruöarna utom räckhåll för 5, 9 eller 14 ögon underrättelselandsgrupper. Den har också en beprövad policy som inte loggar, vilket gör den till en av de säkraste VPN-tjänsterna att använda.

Så hur presterar PIA inom dessa områden? Tja, PIA gör också ett bra jobb inom säkerhetsområdet. Det erbjuder ett antal kryptografiska val som låter dig välja autentiseringsstandard, handskakning och krypteringsnivå. Den har också en nätverksmordbrytare och inte’t har DNS- eller IPv6 / WebRTC-läckor.

Inom området för integritet förlorar PIA emellertid ett antal poäng eftersom det är registrerat i USA som är en del av gruppen med fem ögon. På plussidan har dock PIA en strikt icke-loggpolicy som har visat sig trovärdig av tidigare rättsfall där det inte kunde’t producera användbar användarinformation.

ExpressVPN kantar ut det i den här omgången.

Hastighet

Med över 3 000 servrar i 94 länder levererar ExpressVPN konsekvent snabba hastigheter på de flesta platser. PIA är, i jämförelse, heller ingen slouch, med över 3 300 servrar i 33 länder. Tyvärr betyder den ojämna distributionen av dessa servrar att om du bor i Asien, Sydamerika eller Afrika, du’Jag får mediokra anslutningshastigheter när det finns’t många servrar i dessa områden.

Om du är bosatt i Europa eller Nordamerika, erbjuder PIA emellertid utmärkta uppladdningshastigheter. Trots detta vinner denna omgång bekvämt av ExpressVPN, som erbjuder snabba hastigheter i mycket fler regioner.

Enkel användning

Om användarvänlighet är högst upp i din lista med måste-haves för en VPN-lösning, är någon av dessa tjänster ett bra val. Båda är väldigt enkla att installera och konfigurera. PIA tillhandahåller ett elegant, intuitivt gränssnitt som passar både avancerade och nybörjare. ExpressVPN erbjuder en minimalistisk design som’är död enkel att använda samtidigt som du ger tillgång till alla viktiga funktioner.

Torrenting och P2P

ExpressVPN stöder strömning och P2P-trafik liksom PIA. Hastigheterna (åtminstone i Nordamerika och Europa, i fallet med PIA) och säkerhetsfunktionerna för båda är stora, vilket gör dem utmärkta för strömning. Varken begränsar P2P-trafik, vilket gör att du kan strömma på några servrar. PIA får en extra poäng för att stödja en gratis SOCKS5-proxy som ExpressVPN saknar. Ändå kommer någon av dessa VPN-lösningar att hantera dina torrenting och P2P behöver bara bra.

Netflix och Kina

Med ExpressVPN kan du låsa upp många Netflix-bibliotek. Servrarna i områden som USA och Nederländerna fungerar pålitligt och levererar strömmar av hög kvalitet. PIA kan å andra sidan kringgå Netflix VPN-upptäckten men ger åtkomst till färre kataloger.

Medan båda VPN-lösningarna fungerar i Kina är ExpressVPN enligt rapporter det pålitligare valet. PIA har mycket få servrar i Asien vilket betyder att Kina-baserade användare kan behöva ta sig an med långsam hastighet och överfulla servrar.

Kompatibilitet

Båda VPN-lösningarna körs på de stora stationära och mobila plattformarna: macOS, Windows, Linux, Android och iOS. ExpressVPN har också en klient för routrar och andra plattformar inklusive PlayStation, Apple TV, Xbox, Blackberry och Amazon Fire TV. Medan PIA inte gör det’t har en router-app, kan du få den att köras på routerenheter genom att följa anvisningarna på deras webbplats. Båda tjänsterna erbjuder webbläsarförlängningar för de stora webbläsarna.

Stöd

När det gäller kundsupport, där’det är knappast någon tävling eftersom ExpressVPN tydligt blåser PIA ur vattnet med sitt förstklassiga stödsystem. ExpressVPN erbjuder dessutom en livechatt dygnet runt för att stödja biljetter, e-postmeddelanden och självhjälpsresurser som en lista över felsökningsguider och en vägledningssida för sekretess på internet..

PIA erbjuder inget svar på det när de inte gör det’till och med erbjuder ett livechattalternativ. Supportbiljetsystemet är ett långsamt sätt att ge stöd för mindre problem och internet fylls med arga kommentarer om den dåliga stödnivån från PIA.

Prissättning

Med alla brister i PIA jämfört med ExpressVPN, det’Det är ingen överraskning att PIA kostar betydligt mindre än konkurrenten. Varken tjänst erbjuder en gratis plan eller ens en kostnadsfri prövning som kan göra det svårare för vissa att välja den dyrare lösningen. Som sagt erbjuder ExpressVPN en 30-dagars återbetalningsgaranti jämfört med PIA’s 7-dagars en.

Ändå, om överkomliga priser är av största vikt för dig, erbjuder PIA en anständig upplevelse till några av de lägsta priserna där ute. Om du emellertid önskar en säkrare, snabbare, mer mångsidig och funktionspakad lösning, är den dyrare ExpressVPN ett bra fynd.

ExpressVPN vs privat internetåtkomst - vilket är bättre?

Efter att ha jämfört dessa två solida alternativ mellan olika viktiga aspekter som är värda att överväga, drar vi slutsatsen att ExpressVPN är det bättre alternativet. Med det sagt, erbjuder PIA anständiga resultat på ett antal områden och om prissättning är ditt främsta problem kanske du föredrar den amerikanska VPN.

Vi hoppas att denna jämförelse av ExpressVPN mot privat internetåtkomst har gett dig tillräckligt med information för att fatta ett informerat beslut. Om du vill ha mer detaljerad information om dessa VPN-tjänster, gå vidare och läs vår fullständiga ExpressVPN-granskning och Privat Internet Access-granskning.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

75 − = 74