PureVPN vs privat internetåtkomst


Översikt

PureVPN och Private Internet Access (PIA) har få saker gemensamt förutom deras unika funktioner.

Talande säkerhet, PureVPN har AES-256-CBC-kryptering som körs med en RSA-2048-handskakning utöver en SHA-1-hash-autentiserare. Den har Ozone-aktiverade servrar som ger dig ytterligare skydd mot skadlig programvara och IPS eller IDS. De stödsprotokoll som stöds är Layer 2 Tunneling Protocol (L2TP), OpenVPN, Internet Protocol Security (IPSec), Internet Key Exchange version 2 (IKEv2) och Secure Socket Tunneling Protocol (SSTP). Bara för att nämna PureVPN som standard använder PPTP-protokollet.

Denna VPN har också Split Tunneling, vilket gör det möjligt för användare att bestämma vilka appar som ska stanna utanför VPN-tunneln. Detta hjälper användare att spara bandbredd. PureVPN har en kill-switch, men det är enligt uppgift fel. Tidigare hade det också problem med DNS-, IPv6- och IPv4-läckor, och några av deras servrar är virtuella, vilket är ett problem när man söker fullständig sekretess och anonymitet.

säkerhet

Under 2017 fanns det ett FBI-fall som involverade PureVPN, som kastade lite ljus in i hur VPN kunde fuska på sina “inga loggar” eller “noll loggar” politik. FBI kontaktade PureVPN för att hitta en cyber-stalker i USA som använde VPN-tjänsten. På den positiva fronten erbjuder PureVPN flera inloggningar genom att låta upp till 5 enheter anslutas samtidigt. Den har också galna anslutningshastigheter som hjälper till att strömma innehåll online och ladda ner dina favoritfilmer och filmer. Underhållning trots att du undrar vad som är bäst när du jämför PureVPN vs privat internetåtkomst, bör säkerhets- och prestandafunktionerna ge dig en tydlig linje mellan dem.

Virtuella privata nätverk skiljer sig ibland från vad vi ser på ytan - de går överbord med sina löften eller de kan’t motstå situationer som är utanför deras kontroll. Regeringar och underrättelsebyråer kan tvinga VPN att agera mot deras abonnenters önskemål. Efter att ha sagt det, låt nu’s byter till PIA, som står för privat internetåtkomst. VPN har både AES-256 och AES-128-krypteringar. Detta är en bra sak för PIA eftersom användare kan växla mellan de två krypteringstyperna beroende på deras behov.

Hastighet & Prestanda

Om du vill ha hastighet kan AES-128 fungera bra eftersom vi vet att ju mer kryptering en VPN har, desto långsammare är hastigheten. Privat Internet Access ger sina användare ett starkt tunnelprotokoll, som är OpenVPN, men det gör det inte’t tillhandahåller IKEv2 som är bättre på mobilversioner. När det gäller säkerhet gör PIA inte’t sluta där, det går också en extra mil att tillhandahålla en nätverk dödsbrytare, en mycket viktig funktion om du ska vara anonym när du är online. Kom ihåg att ett litet problem i VPN-anslutningen, med ett ögonblick, kan avslöja dig. Dödsbrytaren tar hand om det genom att omedelbart stoppa din anslutning när din anslutning tappar. Till skillnad från PureVPN’s kill switch, men den här fungerar som avsett.

Medan rapporter tyder på att det inte finns det’t DNS-läckor med PIA, det har förekommit fall av WebRTC-läckor, ett problem med många VPN: n. En användare’s verkliga IP kan lätt läcka via webbläsaren’s WebRTC-funktionalitet. I huvudsak kan vi säga att PIA i stort sett är genomsnittliga vad gäller hastighet och prestanda, samtidigt som det är ganska starkt inom områdena integritet och säkerhet.

Installation & Ladda ner

Nedladdning och installation av PIA isn’t svårt. När du går till deras webbplats kommer du att se “Börja nu” knapp. Du måste skapa ett konto, göra en betalning och ladda ner appen för din plattform. Installationen körs från webbläsaren eller nedladdningskatalogen på din enhet.

Nedladdning och installation av PureVPN isn’t hårt heller, du väljer helt enkelt prissättningsplanen och betalar. Du laddar ner PureVPN för din plattform.

Enkel användning

PureVPN’användargränssnittet kanske inte ser professionellt ut, men dess interaktivitet med användare är enkel. När du startar klienten kommer du att logga in på ditt konto. När du är inloggad ser du olika användningsmetoder - till exempel dedikerad IP, fildelning eller P2P, säkerhet och integritet, ström eller internetfrihet.

PIA’s klient är ganska snygg. I inställningsmenyn finns alternativ för skrivbordsmeddelanden, anslutning per land eller region och automatisk anslutning vid start. Du kan också välja anslutningstyp, som UDP / TCP. PIA MACE har en anti-tracker, ad-blockerare och anti-malware-funktion - dessa verktyg lägger till ett extra skyddslager. I de avancerade inställningarna kan användare aktivera och inaktivera dödsbrytaren och läckskyddet DNS / IPv6.

Apps & Extensions

PIA-klienten stöder olika plattformar, som Android, Linux, MacOS, Windows och iOS. VPN stöder webbläsarutvidgningar som Firefox och Chrome, som fungerar som PIA’s proxy-tjänster. När du använder dessa tillägg kanaliseras trafiken från webbläsarna via en HTTPS-proxy.

PureVPN fungerar med plattformar som Android, iOS, Windows, Mac OS, Android TV, routrar, Amazon Firestick TV och Android TV. Det stöder också Kodi-tillägg, Firefox och Chrome-tillägg.

Netflix och andra underhållningsplattformar

PureVPN ger användare tillgång till Netflix och avblockerar geo-blockerat innehåll. Du kan också använda PureVPN med Kodi. Med Kodi kan du strömma medieinnehåll från TV-kanaler som iTV, BBC, HBO, Fox och ESPN.

PIA, å andra sidan, är inte kompatibel med dessa streamingtjänster och gör det inte’Det verkar inte fungera med antingen Netflix eller BBC iPlayer.

torrents & P2P-fildelning

Att komma åt P2P-webbplatser för att dela filer är en annan imponerande aspekt med PureVPN. Ett bakslag med PureVPN när det gäller torrenting och P2P-fildelning är att användare inte får använda servrar på huvudplatser som Kanada, Storbritannien och USA..

PIA är inte’det är dåligt att strömma, åtminstone har det vissa anständiga hastigheter för användare i Amerika och Europa. Ännu viktigare är att det inte’t dela PureVPN’s säkerhetsfrågor, vilket är mycket viktigt att tänka på när man sporrar.

PureVPN vs privat internetåtkomst: geotäckning och användning i Kina

PIA har ett enormt antal servrar, totalt över 3 533 spridda över 30 länder. Den har servrar i Peking och Shanghai men eftersom Kina blockerar OpenVPN-tunneln kan abonnenter tvingas använda alternativa protokoll som L2TP / IPSec. PureVPN har över 2000 servrar som alla distribueras i 140 plus länder och skulle vara bra för användare i Kina om det inte skulle vara’t för den fruktansvärda säkerhetssituationen.

Prissättning & Pengar tillbaka garanti

Privat internetåtkomst (PIA)

 • 1 månad - $ 6,95
 • 1 år - 71,88 USD (5,99 $ / månad)
 • 2 år - $ 83,87 ($ 3,33 / månad)
 • 7-dagars återbetalningsgaranti

PureVPN

 • 1 månad - $ 10,95
 • 1 år - 64,95 $ (5,41 $ / månad)
 • 2 år - $ 84,95 ($ 3,54 / månad)
 • 31-dagars återbetalningsgaranti

PureVPN vs PIA: För- och nackdelarna

Som med alla VPN finns det goda och dåliga.

PIA-proffs

 • *Mycket billigt
 • Anständiga säkerhetsuppgifter
 • Tillåter strömmar

PIA Cons

 • USA-baserade
 • Inte perfekt för Netflix
 • Problem för användare i Kina, särskilt när du använder OpenVPN
 • Har färre servrar utanför USA och Europa

PureVPN-fördelar

 • Bred geografisk täckning av över 140 länder
 • Ganska låga priser
 • Många plattformar
 • Split Tunneling

PureVPN-nackdelar

 • Oro över IPv4 och IPv6 läckor
 • Virtuella serverplatser
 • Felaktig dödsbrytare
 • Historik om samarbete med brottsbekämpning

Privat tillgång till Internet vs PureVPN: Wrap Up

Trots att PureVPN har stark kryptering och bra hastigheter misslyckas det i säkerhetsavdelningen. När det gäller privat internetåtkomst, det’är ganska billigt och ger en solid tjänst som borde passa de flesta användare. Privat Internet-åtkomst vinner den här!

PureVPN Review

PIA Review

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 6 = 2