TorGuard mot NordVPN

Idag ska vi’Jag kommer att jämföra två av de bästa tillgängliga VPN: n - TorGuard mot NordVPN. Båda finns ständigt bland Topp 5 på olika teknik- och cybersäkerhetswebbplatser, och båda har arméer av fans som kan säga att en av dem är en no-brainer medan den andra är en bit av dynga.


Vi lägger denna jämförelse i händerna på någon som inte är ett fan av någon av dessa för att se var man klarar sig bättre än den andra och vad det totala resultatet är efter att ha sammanfattat viktiga punkter som säkerhet, hastighet, strömning, strömning, arbete i Kina , användarvänlighet, support och pris.

Slutligen vill vi åter betona det “Tor” i TorGuard misstas ofta som en hänvisning till Tor-nätverket, men faktiskt det’är en förkortning av “torrent”.

säkerhet

Integritet

NordVPN är registrerat i Panama - en tydlig vinnare när det gäller datalagringspolicyer och allmän syn på dataskyddet. TorGuard tillhör USA - ett land med fem ögon med historia om sekretessbrott och rätten (under vissa omständigheter) att begära personuppgifter från alla företag i USA. Medan TorGuard råkar vara ett sådant företag, bör du inte oroa dig för mycket - de verkar ha en sund ingen loggningspolicy.

I år avslöjade vi dock att TorGuard använder Gmail som sin posttjänst, vilket inte är den säkraste när det gäller att se till att din information hålls borta från tredje parter. Eftersom Google avslöjade att vissa tredjepartsutvecklare kan komma åt din e-post, utgör detta ett potentiellt hot för alla som använder TorGuard.

Det är klokt att anse, båda VPN: erna har ett bra namn, såvida inte NordVPN: s senaste data mining-skandal visar sig vara sant - det skulle verkligen göra TorGuard mot NordVPN-striden snabbt. TorGuard ska ännu inte skyllas för allt som allvarligt äventyrar användarnas anonymitet.

Tekniska aspekter

TorGuard inaktiverar IPv6 automatiskt och blockerar även potentiella DNS / WebRTC-läckor. Det stöder OpenVPN, SSTP, IKEv2, L2TP / IPSec-protokoll. NordVPN har också samma anti-läckafunktioner, liksom ytterligare PPTP-protokoll.

När det gäller ytterligare säkerhetsfunktioner slutar TorGuard vs NordVPN med att den senare vinner omgången: Dubbel VPN (dubbelkryptering, offrar hastighet), Tor över VPN (toppnivåkryptering, ofrar ännu mer hastighet) och CyberSec (för att blockera misstänkta webbplatser och skript från tredje part) är något som TorGuard ännu inte hittar ett svar på. Även om det’är mycket bättre än en Windows-brandvägg, vi’du är fortfarande inte säker på CyberSec. Men de två första är definitivt fantastiska funktioner när du måste vara helt säker på att dina data inte gör det’t hamnar i händerna på en nyfiken farbror som heter Sam.

TorGuard har en Stealth VPN-funktion som gör det möjligt att kringgå Deep Packet Inspection (DPI), vilket är praktiskt om du’är i Kina eller något annat land med stora restriktioner. NordVPN har sitt eget verktyg, som kallas Obfuscated servers, som tjänar samma syfte.

Slutligen hävdar TorGuard att ha inga virtuella servrar - en avgörande punkt om du inte gör det’t vill att dina uppgifter hamnar i ett land som har full rätt att kontrollera det. NordVPN gör det inte’t gör anspråk på detta och vägrar att gå in i ringen för denna omgång av TorGuard mot NordVPN.

TorGuard vs NordVPN - vilken är Lord of Security?

Vår slutsats är att NordVPN är en smal vinnare. Fram till 2017 kontrollerade Comparitech stora VPN och fann att både NordVPN och TorGuard hade en tillfällig utlöst IP-trafikläcka på Mac. TorGuard-resultat för Windows fanns inte tillgängliga, men det visade en ihållande utlöst WebRTC-läcka på Mac, vilket innebär att läckan utlöses kommer den att kvarstå.

Visst har NordVPN ännu inte gjort anspråk som de inte gör’t har några virtuella servrar. Men medan detta ifrågasätts, måste vi erkänna att TorGuard vistas i USA just nu, utan planer på att flytta till en mer integritetsvänlig plats, medan NordVPN är under Panama jurisdiktion.

Hastighet och prestanda

TorGuard har en solid 3000+ servrar (ingen av dem är virtuella) i 50+ länder medan NordVPN har mer än 5000 servrar i 60+ länder. Men vilken är pound-for-pund vinnaren av TorGuard vs NordVPN speedout?

Som ni kanske bestämmer dessa nummer inte alltid hastigheten för varje plats och alla omständigheter. Du bör testa dem själv för att se om du får önskvärda resultat. I alla fall här’vad vi fick efter ett test i Storbritannien:

torguard hastighetstest

nordvpn hastighetstest

Siffrorna talar för sig själva - det finns ingen signifikant skillnad mellan NordVPN och TorGuard. Med sådana hastigheter skulle du vara i topp 10% enligt internethastighet i Storbritannien, förmodligen blanda dig med parlamentsledamöter och drottningen. Så både streaming och torrenting borde vara bra.

TorGuard vs NordVPN - vilken är Master of Speed ​​och Performance?

Denna omgång av TorGuard mot NordVPN slutar i oavgjort, men vi påminner dig återigen om att göra ett hastighetstest för dig innan du offentligt fördömer oss. Och om dina resultat är annorlunda - se till att du delar dem i kommentaravsnittet nedan.

Användarvänlighet och support

Enkel användning

NordVPN användarupplevelse

NordVPN är mycket användarvänlig - lätt att ladda ner, installera och använda. När du klickar på “Snabbanslutning” -knappen ansluts du automatiskt till den snabbast tillgängliga servern. Det är förmodligen där de flesta av användarna kommer att sluta, även om det finns fler funktioner för de som är intresserade av att skapa en lista över favoritservrar, hitta specialservrar för att torrentera eller tänka på andra inställningar.

Windows- och Mac-versioner är båda bra. Mobilversionerna erbjuder samma funktionalitet, och vi blev överraskande överraskade av den uppdaterade iOS som har förvandlats från en lacklus till en blockbuster! Dessutom har du även Chrome- och Firefox-surfningstillägg som fungerar som HTTP-proxyer.

Det vi har saknat så länge var anpassade appar för router och Linux. Nu har vi äntligen det senare och även om det saknar GUI är det fortfarande en enorm uppgradering jämfört med manuell konfiguration. Det gör det inte’Det betyder inte att NordVPN inte’t stöd routrar om det finns’s ingen app för dem, men du måste kontrollera VPN’s webbplats för instruktioner.

TorGuard användarupplevelse

Vi började uppleva problem direkt efter att vi kom in på deras webbplats. Det visade oss 5 olika produkter - Anonym VPN, Anonym Proxy, Business VPN, E-post, routrar och en call to action-knapp - “Skaffa TorGuard nu”. Visar sig att Anonym VPN är den faktiska VPN vi’diskuterar här, men du kommer inte att se detta namn någonstans efter installationen (vilket vi kunde göra utan några problem).

Användarresan börjar på ett enkelt sätt - du väljer en server efter platsen (alternativ för att filtrera efter kontinent), och sedan blir det mindre okomplicerat när du väljer en hel del avancerade alternativ, som protokoll, port / autentisering och Chiffer. Ser du hur NordVPN klarar sig utan detta, kanske du undrar varför TorGuard bestämde sig för att en vardaglig användare vill byta från AES-256-GCM till AES-256-CBC när båda är ciprar av militär kvalitet.

torguard

Situationen gör det inte’t förändras mycket efter att du ansluter - du ser saker som protokoll, chiffer, HMAC, PFS / TLS som för det mesta inte’t ändra någonting åt dig. Anslutningstiden kan vara relevant om ditt internetpris beräknas på timbasis och den faktiska mängden data som laddats upp / laddats ned visas i det nedre vänstra hörnet - det’är i grått på svart, så don’var inte förvånad över att du inte gjorde det’t se det förut.

En annan sak som vi tyckte irriterande om TorGuard var att du inte kan surfa på servrar när du är ansluten - du måste koppla bort först och välja en annan. Så detta betyder dig’antingen offline under den tiden eller utsatt för potentiella cyberattacker och 14 nyfikna ögon.

Stöd

Support för livechatt

De flesta NordVPN-användare skulle komma överens om att de’får en av de bästa live-supporttjänsterna dygnet runt. Vi’Vi har provat det själv med några imaginära problem och hade en mycket positiv upplevelse - alla svar var detaljerade och tydliga. Om problemet krävde mer forskning kom de tillbaka till oss inom en rimlig tidsram.

TorGuard har också en 24-timmars livechatt som är ett måste för en högsta VPN. Vårt test har också visat deras snabba reaktionstid, tydliga svar och artiga inställning. Därför finns det ingen tydlig vinnare här i TorGuard vs NordVPN.

Andra typer av support

Eftersom TorGuard förmodligen förstår att deras klientprogram är inte den mest användarvänliga, deras webbplats’s header kommer med ‘Komma igång’ , där du lär dig mer om viktiga punkter för att använda vilken version av Anonym VPN som helst - Windows, Mac, Android, iOS eller Chrome / Firefox-tillägget. Konstigt nog är det avsnittet det sista på foten, vilket gör att det känns som att sätta på dina skor och sedan ta tag i strumporna. NordVPNs webbplats och klientprogramvara är intuitiv och användarvänlig, så det gjorde det inte’inte stör oss att deras “Komma igång” avsnittet är inte ens högst upp på hjälpsidan.

Resten av TorGuard’s Supportalternativ finns i sidfoten, börjar med ett erbjudande om att skicka in en biljett - något NordVPN har besvärligt tagit bort från hjälpavsnittet och lagt den i sidfoten’s “Kontakta oss”. Skicka en biljett kommer att uppskattas av de avancerade användare som vet att problemet de’har bara upplevt kommer inte att lösas på några minuter och kommer att kräva några skärmdumpar, om inte bifogade loggar. Medan deras svarstid på 24 timmar låter bra, blev vi förvånade över en ännu snabbare svar på vår placebo-fråga.

Efter detta kommer TorGuard’s Installationsguider - det finns många olika versioner med olika krav. Lyckligtvis läggs varje anonym anvisning för VPN-inställningar ut på ett tydligt sätt med användbara skärmdumpar. Tyvärr finns inte proxy- och statiska DNS-tutorials - du kan se två tabeller med ingenting att klicka på.

TorGuard’s Kunskapsbasen liknar NordVPN’s Hjälpsida men vi gillade den senare mycket bättre. Det börjar med en sökfält och gör det inte’t överväldigar användaren med flera länkar och alternativ. Och även om båda webbplatserna ger TOP 5-frågor, NordVPN’s presentation är bättre på grund av den övergripande designen.

TorGuard har också ett aktivt forum där användare ställer specifika frågor och förslag på funktioner. Den första av 57 sidor omfattade frågor från de senaste 3 veckorna. De flesta av dem hade flera svar och det verkar ta mindre än en dag att få ett, förutsatt att din fråga är välformulerad. NordVPN har inget forum men det’Det är tveksamt att användarna behöver en eftersom livechatsupport fungerar så bra.

TorGuard har också en FAQ men när antalet frågor är mer än 10 och de inte kategoriseras förlorar det antagligen attraktivitet i jämförelse med livechatten. Därför gjorde vi inte’t gråta när vi inte kunde’t hitta NordVPNs FAQ i de första försöken - visar det’s inte heller i avsnittet Hjälp.

Slutligen skryter TorGuard med ett avgiftsfritt nummer, något NordVPN inte gör’t har. Men för tillfället fungerar telefonlinjen bara i USA, så det’är inte så mycket som en fördel gentemot konkurrenten i denna TorGuard mot NordVPN-kamp - det finns förmodligen arenor’t många fall när du skulle ha ett VPN-behov och inget mobil- eller Wi-Fi-internet runt dig.

TorGuard vs NordVPN - vilken är mästaren för användarvänlighet och support?

NordVPN är en tydlig mästare för användarvänlighet. Utformningen av deras webbplats och mjukvara är avancerad jämfört med TorGuard, som verkar fastna någonstans på 2000-talet när en VPN bara var för den tekniska kunniga.

Med NordVPN är det bara möjligt att ändra ditt protokoll från UDP till TCP efter att du har öppnat menyn Avancerade inställningar i TorGuard.’är en av de första sakerna du kan ställa in innan du ansluter. Och även om NordVPN kanske inte erbjuder så många alternativ för avancerade användare, så är det’är fortfarande ett bättre val när det gäller användarvänlighet jämfört med TorGuard.

TorGuard, å andra sidan, är en mindre tydlig men ändå en mästare för support. Medan båda VPN: n har stort livechattstöd, erbjuder TorGuard avgiftsfria samtal i USA - en funktion som NordVPN saknar. Vi kan straffa TorGuard för deras klumpiga Knowledge Base och vanliga frågor, men de flesta användare kommer inte att kontrollera dem ändå.

Så till slut förkunnar vi att denna omgång av TorGuard mot NordVPN slutar utan en mästare för användarvänlighet och support. Vi kommer säkert att upprepa den här striden i framtiden, så håll dig uppdaterad!

Netflix, BBC iPlayer, Kodi och andra streamingalternativ

NordVPN är för närvarande Nr 1 VPN för Netflix men TorGuard är också i topp 5. NordVPN har aldrig haft några allvarliga problem med Netflix-strömning. Utöver det fungerar det bra med BBC iPlayer, Hulu, Amazon Prime och andra streamingtjänster. Båda VPN: n erbjuder (för ett extra pris) dedikerade IP: er för strömning, vilket mycket osannolikt kommer att blockeras. Den sorgliga delen med att använda TorGuard är att du måste betala extra $ 7,99 / månad för den dedikerade IP-adressen för att gå från blockerad till mycket osannolikt att bli blockerad, medan det är valfritt att betala $ 5,83 / månad till NordVPN.

När det gäller Kodi är NordVPN också i toppen. den’s är kompatibla med Kodi-enheter, erbjuder högsta säkerhet, hastighet och anti-geo-blockering. När det gäller TorGuard är det bara ett steg bakom, främst på grund av dess amerikanska jurisdiktion.

TorGuard vs NordVPN - vilken är King of Streaming?

Även om båda VPN: n erbjuder fantastiska strömningsalternativ, är det’Det är lätt att krona NordVPN som den sanna kungen eftersom TorGuard kräver dedikerade IP-adresser och ber att betala extra för den här funktionen. Efter att ha lärt sig om detta övergav många fans sitt idol och bytte i hemlighet sidor för resten av TorGuard mot NordVPN-matchen.

Torrenting och P2P

Båda VPN: n är utmärkta för att torrentera. Faktum är att de är bland de 3 bästa VPN: erna för torrenting.

En åtgärd som NordVPN har vidtagit för att effektivisera serverval är specialisering. Ett exempel är deras beslut att tillhandahålla P2P- och torrenterservrar istället för att tillåta det på varje server - detta betyder ännu bättre hastighet för användaren.

Medan TorGuard inte gör det’T erbjuder P2P-specifika servrar, hastigheten och säkerheten är fortfarande tillräckligt bra. Om det enda du behöver är att strömma, kan du ta TorGuard’s Anonym Proxy - ett billigare alternativ som räcker för att dela filer. Återigen måste vi påpeka att TorGuard är registrerad i USA och att det också har haft problem med att använda Gmail som sin posttjänst, men att’är inte något du borde oroa dig för mycket om.

TorGuard vs NordVPN - vilken är Captain of Torrenting?

Papegojan landar på NordVPN’s axel - det’s en föreställning! Besättningen jublar medan TorGuard tyst försvinner i publiken. Men han’är inte arg eller ledsen. Han ler, eftersom han vet att han lätt kommer att hitta ett annat fartyg att befalla.

Kina och andra begränsade länder

Kina och Ryssland är två länder där användning av en VPN som inte godkänts av regeringen kan lämna dig en böter värd mer än två stora. Så att välja rätt är avgörande eftersom naturligtvis ingen av de bästa VPN: erna finns på vitlistan.

TorGuard har en Stealth VPN-funktion som gör det möjligt att kringgå Deep Packet Inspections (DPI), vilket hjälper om du’åter i Kina. Det borde räcka om du’reser eller stannar där under en längre period.

NordVPN har en egen funktion som kallas Obfuscated-servrar, som också använder en modifierad version av OpenVPN för att undvika DPI. Det fungerar på Windows, Mac och Android men saknar för närvarande iOS-stöd. Ändå gör de ytterligare krypteringsfunktionerna, som Double VPN eller Tor over VPN, NordVPN förmodligen det bästa valet i de fall du behöver bästa möjliga säkerhet för att få åtkomst till eller leverera något allvarligt känsligt innehåll i Kina (eller något annat begränsat land, till exempel Ryssland , Turkiet, Iran eller Indien).

TorGuard vs NordVPN - vilken är Kinas kejsare?

Om TorGuard vs NordVPN-anfallet händer i Kina enligt iOS-regler, skulle TorGuard förmodligen slå skiten ur NordVPN. Men om det’det är inte fallet - du borde gå för NordVPN - det är den verkliga kejsaren i Kina som verkar ha tagit tronen under resten av tiden. Länga leve kejsaren! Wansui, wansui, wansui!

Prissättning

Nyligen har NordVPN tappat sin speciella 3 års plan till $ 2,75 / månad och bytte den för en 2 år för $ 3,99 per månad, vilket fortfarande anses vara en stjäla. Men det’det är inte lätt att få eftersom det bara är tillgängligt vid speciella tillfällen eller via dotterbolag.

Därför kanske du vill tänka på dessa tre planer beroende på din villighet att begå långsiktig:

  • $ 11,95 / månad (en månadsplan)
  • $ 9,00 / månad (6 månaders plan, spara 24% eller $ 35 / år)
  • $ 6,99 / månad (1 års plan, spara 41% eller $ 60 / år)

Alla planer har 30-dagars pengarna-tillbaka-garanti och du kan betala dem med olika kreditkort, cryptocurrencies och andra metoder som PayPal, AliPay eller WebMoney. Ditt konto fungerar på 6 olika enheter samtidigt, vilket borde vara mer än tillräckligt för dina personliga behov.

Allt detta låter bra, men NordVPN gör det inte’t annonsera alla fria försök där du inte’t måste betala först. Lyckligtvis finns det en tillgänglig på gratis.nordvpn.com - allt du behöver för att få en 7-dagars fullständig rättegång är en e-postadress.

På tal om TorGuard erbjuder det fyra planer:

NordVPN vs TorGuard

Som ni ser på skärmdumpen, gillar de inte bara att ha avancerade inställningar i sin app, de vill också att deras blivande klienter gör matte och ser vad de kan spara per månad i dollar eller procent. Så vi presenterar planerna för dig på samma sätt som vi gjorde NordVPN’s för bättre jämförelse:

  • $ 9,99 / månad (en månadsplan)
  • $ 6,66 / månad (3 månaders plan, spara 33% eller 39,92 $ / år)
  • $ 4,99 / månad (6 månaders plan, spara 50% eller $ 59,90 / år)
  • 4,99 $ / månad (1 års plan, spara 50% eller 59,90 $ / år)

Som vi ser av denna konstiga prissättningspolicy finns det faktiskt 3 planer eftersom du sparar samma belopp med en 6 månaders och årsplanen. I det här fallet finns det nästan ingen anledning att välja det senare och riskera att betala för något du inte längre använder. TorGuard själv betonar den 3-månadersversionen, medan NordVPN belyser 1-årsplanen som den mest populära. Och medan TorGuard erbjuder fem samtidiga enheter jämfört med NordVPNs 6, bör det fortfarande täcka de flesta användares behov.

Den sorgliga delen är att TorGuard skyndar dig att bestämma - oavsett vilken plan för den anonyma VPN du tar, kommer du bara ha en 7-dagars pengarna-tillbaka-garanti. Den goda delen är att TorGuard erbjuder ännu fler betalningsalternativ än NordVPN - förutom kreditkort, PayPal, cryptocurrencies, betalväggar och CoinPayments kan du använda ett Paygarden presentkort från många märken, som Starbucks eller Walmart.

TorGuard vs NordVPN - vilken är Viscount of Pricing?

TorGuard är billigare med 2 $ / månad, förutom NordVPN: s speciella 2-åriga plan du kanske snubblar på. Är det en avgörande faktor i denna omgång av TorGuard mot NordVPN? Om du tar 1 år skulle NordVPN kosta $ 84 och TorGuard skulle vara $ 60, nästan 30% billigare. För en enda person, särskilt en som inte själv vill konfigurera VPN för att nå någon anpassad kombination av protokoll och chiffer, kommer NordVPN att ge mer pengar för pengarna och därför heter det Viscount of Pricing.

Vinnaren av NordVPN vs TorGuard-duellen

Båda VPN: erna uppfyller de högsta standarderna för säkerhet och integritet och båda har en strikt policy utan loggar, även om TorGuard har nämnts som ett möjligt ansvar på grund av att använda Gmail som sin e-postleverantör. TorGuard är också under USA: s jurisdiktion.

Båda VPN: erna erbjuder en av de bästa hastighets- och prestationsbedömningarna du kommer att se, även om NordVPN har fler servrar i fler länder. Detta kan betyda om du’åter ansluter från en plats långt borta från närmaste server. Så om du’har fastnat på Cape Horn efter en demonstration av dina båtfärdigheter till din flickvän’det går som planerat, och vinden gör dig så kyld att det enda du behöver är Netflix, med TorGuard är ditt närmaste alternativ Sao Paulo (Brasil), medan NordVPN kan erbjuda dig både chilenska och argentinska servrar.

Båda VPN: n har ett stort livechatsupport, men TorGuard erbjuder också möjligheten att ringa en avgiftsfri linje, om än bara i USA..

Medan TorGuard’s kundservice är vänlig, vi kan inte säga detsamma om deras webbplats’s och klient’s design. Medan NordVPN är trevligt, tydligt och lätt att förstå, är TorGuard bara ett svart fönster med ett gäng inställningar som kan avskräcka mindre erfarna VPN-användare.

Båda VPN: erna är bra att strömma, men för att få ut det mesta av TorGuard, du’Jag måste köpa en dedikerad IP som kostar extra.

För torrenting och P2P-delning skulle vi välja NordVPN, bara för att de har specialservrar för detta (vilket vanligtvis är ett plus för hastighet).

För Kina skulle vi också ta NordVPN, såvida du inte’är en iOS-användare.

När det gäller prissättning är TorGuard $ 2 / månad billigare för alla planer, men detta är viktigt endast för större företag där 30% årlig prisskillnad är viktig. Det gjorde vi inte’Det är som TorGuard som bara ger en 7-dagars återbetalningsgaranti jämfört med NordVPN’s 30.

Avslutningsvis, om du är ny inom branschen av VPN: er och vill ha en lättanvänd, säker och snabb service med bra kundsupport - välj NordVPN. Om du är en avancerad användare som vill justera inställningar efter sina egna behov och / eller behöver en bra iOS-version är TorGuard din VPN som du väljer. I alla fall kommer du att vara nöjd med båda alternativen eftersom de lätt finns på TOP 5 på en VPN-granskningswebbplats, inte bara vår.

Om du inte gör det’Jag håller inte med oss, känn dig fri att säga det i kommentarerna nedan!

Rekommenderade läsningar

TorGuard granskning

NordVPN granskning

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 28 = 30