TunnelBear vs privat internetåtkomst


Senaste uppdatering: 07.17.2019

När du jämför TunnelBear vs Private Internet Access (PIA) bör du notera att de båda är operativa VPN-tjänster, men de har sina unika attribut. Båda är mycket populära.

Låta’s se hur de staplar mot varandra.

TunnelBear vs PIA: en översikt

TunnelBear TunnelBear VPNpro-betyg: 7,2 / 10

TunnelBear har miljoner användare på grund av sin gratisversion och bra varumärke. Annars handlar dess försäljningsförslag om tekniken de använder för att ge säkerhet och anonymitet, liksom det faktum att de driver sina egna servrar.

Ägandet till TunnelBear nyligen bytte hand, och idag ägs det av McAfee, som är känt inom cybersäkerhet. Den andra saken som detta betyder är dock att VPN är under jurisdiktion av Five-Eyes underrättelsallians.

TunnelBear påstår sig ha en noll-log-övning, men det finns potentiellt mer i detta än som möter ögat. Att vara ägt av Santa Clara, Kalifornien baserade företaget lämnar många frågor obesvarade om TunnelBear kommer att hålla sitt löfte om att säkerställa komplett dataskydd.

TunnelBear kan säga att de har snabba hastigheter, men dessa tjänsteleverantörer säger aldrig att deras serverhastigheter är långsamma. Sammantaget, det’är ett anständigt snabbt nätverk trots att det bara är i 20 länder.

Privat internetuppkoppling Privat internetåtkomst VPNpro-betyg: 8,0 / 10

Private Internet Access (PIA) är en kontroversiell VPN med sina egna upp- och nedgångar. Det kommer med förändrade datakrypteringsnivåer, olika handskakningar och autentiserare. För de flesta användare är dessa mer än tillräckliga. Eftersom PIA har sina egna DNS-servrar gör det mindre troligt att läckor inträffar.

Om jurisdiktion är ett problem för dig, är PIA inte’t ditt val. Det är ett USA-baserat företag, vilket betyder att din integritet online inte är’t helt skyddad.

Generellt sett är privat internetåtkomst inte’t det mest pålitliga för att kringgå geo-blockerat innehåll. Deras kortare prenumerationer är mycket billiga, med en månaders plan som kostar $ 6,95.

Antalet servrar är mycket stort, men de är inte spridda över många platser. Anslutningshastigheterna är genomsnittliga, men vissa platser tenderar att ha dåliga anslutningar.

PIA gör det inte’t har stöd över livechatt och du kan bara nå dem via e-post.

Säkerhetsfunktioner Säkerhetsfunktioner

TunnelBear

Här’s vad’s ingår i TunnelBear’s säkerhetspaket:

 • Stark kryptering (AES-256)
 • Fasta tunnlarprotokoll (IKEv2 och OpenVPN)
 • Dödsbrytaren

Privat internetuppkoppling

Detta är PIA’s säkerhetsfunktionsuppsättning, som är relativt lik TunnelBear’s:

 • Ändringsbara krypteringsstandarder (AES-128 och AES-256)
 • OpenVPN-tunnelprotokoll
 • Dödsbrytaren

Att använda AES-128-kryptering betyder mer hastighet men mindre säkerhet. PIA gör det inte’Jag har IKEv2, som fungerar bättre på mobila enheter än OpenVPN. En nätverksdödsbrytare är ett bra tillägg för båda VPN: erna. PIA gör det inte’t har DNS-läckor, men det har haft problem med WebRTC-läckor.

Dom: den’s 1-1 i TunnelBear vs privat Internet Access-kamp.

Integritet Integritet

TunnelBear

TunnelBear, som nu ägs av ett amerikanskt företag, är baserat i Kanada. Tyvärr är detta inte’t bättre eftersom Kanada också är medlem i 5-Eyes intelligensallians. Detta innebär att Kanada delar underrättelsedata med länder som Storbritannien och USA.

Privat internetuppkoppling

PIA är baserat i USA, vilket är känt för att vara känt för att kränka sekretess online. VPN kan ha en noll-loggar policy, men det kan finnas datasäkerhetssituationer som de inte kan ha kontroll över med tanke på den aggressiva karaktären av amerikanska underrättelsebyråer.

Dom: Det verkar som att ingen vinner denna TunnelBear vs privat internetåtkomst.

Hastighet och prestanda Hastighet och prestanda

Bestämma hastigheten för en VPN-isn’Det är enkelt eftersom många faktorer spelar in, allt från hårdvaran som används till avståndet från servern som ansluts till.

TunnelBear

TunnelBear är ganska snabbt, men beroende på serverplatser kan hastigheterna variera. Till exempel kan användare i USA, Europa och Kanada njuta av snabba hastigheter. Med ett internethastighetsindex på 100 MB, även i områden där upplevelser sjunker upp till 50 procent, kan användare fortfarande strömma innehåll online.

Men om du använder en server som’s tusentals mil från din plats kan den långsamma anslutningen verkligen vara en huvudvärk.

Privat internetuppkoppling

PIA har många servrar, men de ligger bara inom vissa regioner. De finns mest i Europa och Nordamerika, så användare i dessa områden kan ha snabba hastigheter. Användare på andra platser som Asien, Sydamerika och Afrika kan ha låga hastigheter. Enkelt sagt är PIA-anslutningshastigheter bara genomsnittliga.

Dom: PIA vinner någonsin så lite.

Enkel användning Enkel användning

TunnelBear

TunnelBear är lätt att använda och faktiskt ganska kul för användarna. Det har ett tecknad filmtema som gör det underhållande. I användargränssnittet finns flikar som “Allmän”, “säkerhet”, “konto”, och “Tillförlitliga nätverk.” Du kan starta och ansluta TunnelBear genom att knacka på fliken Allmänt. På fliken Säkerhet kan du slå GhostBear- och VigilantBear-funktioner på och av. VigilantBear är kill-omkopplaren för TunnelBear-nätverket. På fliken Trusted Network kan du lägga till nätverk du litar på så att du lätt kan ansluta till dem i framtiden.

Privat internetuppkoppling

PIA Windows-klient har ett elegant och enkelt användargränssnitt. På menyn Inställningar kan du hantera listan över länder och regioner som du automatiskt kommer att ansluta till. Du aktiverar och inaktiverar också skrivbordsmeddelanden och autoanslutningar. I menyn Avancerade inställningar kan du välja det protokoll som ska användas med OpenVPN, till exempel UDP eller TCP. En användare kan använda PIA Mac-klienten för att aktivera och inaktivera anti-tracker, ad-blockerare och anti-malware-funktioner.

Dom: medan ingen av klienterna är dåliga, föredrar vi något TunnelBear för den roliga designen av sin app.

Torrenting och P2P Torrenting och P2P

TunnelBear

TunnelBear blockerar all P2P-trafik, vilket gör den oanvändbar för strömning.

Privat internetuppkoppling

PIA tillåter strömning, men du bör vara försiktig om du använder port-vidarebefordran - det kan göra dig sårbar.

Dom: PIA tar en poäng för att torrentera.

Tillgång till underhållningsplattformar Tillgång till underhållningsplattformar

TunnelBear

TunnelBear kan användas för att titta på Netflix, men det kan inte strömma show på BBC iPlayer. Tänk på att gratisversionen bara ger dig 500 MB data per månad som vann’t tar dig överallt med strömmande innehåll.

Privat internetuppkoppling

PIA kan’Det verkar inte gå förbi geo-blockerade webbplatser som Netflix, och det gör det inte’t fungerar med BBC iPlayer.

Dom: naturligtvis vinner TunnelBear kampen i streamingavdelningen.

Använd i Kina Använd i Kina

TunnelBear

TunnelBear har servrar i Hong Kong, och du kan använda den för att kringgå Great Firewall. VPN använder ett verktyg som de kallar GhostBear som får din VPN-trafik att visas som vanlig internettrafik, vilket hindrar brandväggen från att upptäcka dig.

Privat internetuppkoppling

PIA har problem med den stora brandväggen, den berättar sina användare att byta till L2TP / IPSec-protokollet istället för att använda OpenVPN, men det är inte’t så säkert. Du måste också ställa in det manuellt.

Dom: TunnelBear vinner i Kina.

Appar och tillägg Appar och tillägg

TunnelBear

TunnelBear har anpassade klienter för:

 • Windows
 • Mac OS
 • iOS
 • Android

Det stöder också webbläsare som Opera och Chrome.

Privat internetuppkoppling

PIA erbjuder appar för:

 • Windows
 • Mac OS
 • iOS
 • Android
 • Linux

Det stöder webbläsarutvidgningar som Firefox och Chrome. Mobilklienten för privat internetåtkomst har samma funktioner som på skrivbordet. Det finns också en kill-switch.

Dom: PIA tar poäng för multiplatformsstöd.

Prissättning Prissättning

TunnelBear

 • Gratis version - begränsat till 500 MB / månad
 • 1 månad - $ 9,99
 • 1 år - 59.99 $ (5 $ / månad)
 • Ingen pengar-tillbaka-garanti

Privat internetuppkoppling

 • 1 månad - $ 6,95
 • 1 år - 71,88 $ (5,99 $ / månad)
 • 2 år - 83,87 $ (3,33 $ / månad)
 • 7-dagars återbetalningsgaranti

Dom: medan TunnelBear erbjuder en billigare 1-årsplan, PIA’s billigare 2-årsplan och pengarna-tillbaka-garanti vinner den prisslaget.

Privat tillgång till Internet vs TunnelBear: vilket är bättre?

TunnelBear vs PIA-striden har slutat. Båda är bra VPN eftersom de åtminstone erbjuder den sekretess och kryptering du behöver. De är dock båda registrerade i Five Eyes-länder. Med PIA kan du inte komma runt geo-block, så du kommer inte att kunna komma åt Netflix eller BBC iPlayer. TunnelBear gör det dock inte’t tillåter torrenting.

Sammantaget är dessa verktyg ganska nära varandra, så valet handlar allt om preferenser.

TunnelBear Review

PIA Review

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 1