VPN Obegränsat vs privat Internet-åtkomst


Med den mängd VPN-tjänster som finns tillgängliga idag kan det vara en verklig utmaning att hitta den som passar dina behov bäst. Om du’har stött på VPN obegränsad och privat internetåtkomst medan du gör en del undersökningar för att hitta det perfekta VPN, kanske du undrar vad det bättre alternativet är.

I denna VPN Unlimited vs Private Internet Access jämförelse, vi’Jag får se hur bra dessa produkter fungerar inom ett antal områden. Läs vidare för att ta reda på vilken tjänst som är bättre i varje aspekt samt vilken som framträder som den totala vinnaren.

Säkerhet och integritet

Vinnare: PIA

Både PIA och VPN Unlimited stöder AES-256-kryptering och har en kill switch. De stöder också standard VPN-protokoll inklusive OpenVPN, IKEv2 och L2TP.

Sekretess är där båda alternativen börjar vakla. För en sak är företagen bakom båda tjänsterna belägna i USA, som är grundaren av övervakningsgruppen 5 Eyes. På plussidan har PIA en strikt icke-loggningspolitik som har visat sig vara tillförlitlig av tidigare rättsfall.

VPN Unlimited, å andra sidan, håller loggar över många personuppgifter inklusive IP-adresser, anslutningstyper, operativsystemtyper och webbläsartyper, bland andra. Värre är det att den delar denna information med tredje parter vilket gör det till ett riktigt dåligt val för alla som är seriösa om anonymitet på webben.

Medan båda alternativen fungerar bra inom säkerhetsområdet och ganska dåligt integritetsmässigt överlämnar VPN Unlimited denna kategori till PIA med sina loggningsaktiviteter

Hastighet och prestanda

Vinnare: båda

Med över 400 servrar i 52 länder runt om i världen har VPN Unlimited betydligt färre servrar jämfört med PIA’s flottan med 3 275 servrar i 33 länder. Men båda erbjuder anständiga hastigheter för streaming, spel och surfing på många platser.

I Europa och Nordamerika kommer PIA-användare att uppleva mycket snabbare hastigheter och mer pålitliga anslutningar än i Asien, Afrika och Sydamerika på grund av ojämn distribution av deras många servrar över hela världen.

Användarvänlighet och support

Vinnare: VPN Unlimited

När det gäller användarvänlighet har båda alternativen enkel programvara med intuitiva gränssnitt. PIAs kundsupport lämnar dock mycket att önska. där’s ingen dygnet runt livechatt, supportbiljetssystemet går långsamt och avsnittet om självhjälp är medioker.

Medan VPN Unlimited inte gör det’Det är tekniskt erbjudande livechatt dygnet runt, det erbjuder e-poststöd dygnet runt med snabba och användbara svar. Dess webbplats innehåller också välskrivna manualer för självhjälp och ett FAQ-avsnitt. VPN Unlimited är verkligen det bättre alternativet i denna aspekt.

Torrenting och P2P

Vinnare: PIA

VPN Unlimited vs Private Internet Access - vilken VPN-tjänst är bättre för torrenting och P2P? Återigen är båda tjänsterna’Det är dåligt för att strömma och stödja P2P-fildelning.

VPN Unlimited gör det dock inte’t tillåta P2P på alla servrar som PIA gör. Det där’Men det är inte så mycket som en avtalsbrytare, och dess kapacitet och hastigheter är ganska anständiga liksom PIA: s.

Netflix och Kina

Vinnare: VPN Unlimited

Om du’om du letar specifikt efter en VPN-tjänst så att du kan titta på Netflix USA, kommer något av dessa alternativ att räcka. Även om ingen av delarna är utmärkta för Netflix-visning, gör VPN obegränsat dig tillgång till Netflix USA med tillräckligt bra hastigheter för HD och till och med UHD-strömning, beroende på din anslutning.

PIA ger dig också åtkomst till Netflix USA med ännu bättre hastigheter. Men om du vill ansluta till andra regioner som Storbritannien, Nederländerna, Tyskland, Australien eller Japan, du’har lycka till med båda alternativen när de inte gör det’t avblockera de Netflix-regionerna.

När det gäller användning i Kina har VPN Unlimited en stor fördel jämfört med PIA. Det har en obfusceringsfunktion som heter KeepSolid Wise, som hjälper till att dölja din VPN-trafik från Kina’s Deep Package Inspection. PIA å andra sidan saknar någon metod för att hantera Kina’s DPI. Det kämpar också med att kringgå Kina’s Great Firewall och lider av överbelastningsproblem i regionen.

Kompatibilitet

Vinnare: båda

VPN Unlimited har klienter för de stora mobila och stationära plattformarna inklusive Android, iOS, Windows, Mac OS och Linux. Den har också webbläsarförlängningar för Chrome och Firefox.

PIA stöder praktiskt taget samma uppsättning plattformar och erbjuder en konsekvent uppsättning funktioner över dem.

Prissättning

Vinnare: PIA

Om du’när du letar efter en VPN-tjänst med riktigt överkomliga priser, erbjuder PIA några av de bästa prisplanerna du’Jag hittar. Du kan få PIA för $ 6,95 / månad om du väljer en månatlig plan eller för så låg som $ 3,33 per månad om du går med deras rekommenderade 2-årsplan. Även om det inte finns någon kostnadsfri prövning eller en gratis plan får du en 7-dagars återbetalningsgaranti för någon av prenumerationsplanerna. Alla planer möjliggör användning på upp till 5 enheter samtidigt.

VPN Unlimited, å andra sidan, kommer att kosta dig för en månatlig plan och så låg som $ 2,78 / månad för deras 3-åriga plan. De grundläggande planerna låter dig använda tjänsten på upp till 5 enheter samtidigt.

Du kan dock öka antalet samtidiga anslutningar mot en liten extra avgift. VPN Unlimited erbjuder också en 7-dagars återbetalningsgaranti och en 7-dagars gratis provperiod.

Bedömning: VPN Unlimited vs Private Internet Access

Det har verkligen varit en nära tävling mellan dessa två VPN-tjänster. Men VPN Unlimited’sekretesspraxis kommer att ge någon som är allvarlig om online-sekretess allvarlig anledning till oro. Medan PIA inte är någon lysande stjärna heller’som är baserat i USA, har det åtminstone en beprövad loggpolicy.

VPN Unlimited gör ett bättre jobb på vissa andra områden som användarvänlighet och support och är ett bättre alternativ för användning i Kina. ändå, PIA framträder som vinnaren av denna VPN Unlimited vs PIA jämförelse, även om inte så mycket.

Vill du lära dig mer om dessa två VPN-tjänster?

Läs vår fullständiga granskning av VPN

Läs vår fullständiga granskning av privat internet

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 17 = 20