VyprVPN vs privat internetåtkomst


Utan tvekan är den största försäljningsstället för privat internetåtkomst dess ganska billiga priser. Från perspektivet med premium-VPN-tjänster är emellertid Private Internet Access lite överväldigande. Förutom en mycket begränsad supportkanal är PIA också relativt långsam.

Med säkerhet har VyprVPN också sina brister, vilket kommer att belysas i denna översyn, men säkerhetsnivån de erbjuder, liksom deras utvecklare, placerade några extra poäng hos oss. Låta’s ta reda på hur de två matchar mot varandra.

Vilket är säkrare?

PIA’s säkerhetsuppgifter är ganska bra. Du kan välja dina önskade krypteringsinställningar, från AES-128 till AES-256, och till och med Blowfish, såväl som handskakningen och autentiseringsstandarden som används av programvaran. Deras primära protokoll är OpenVPN, men du kan också använda IKEv2 och L2TP för mobila enheter. Dessutom har Private Internet Access en nätverksdödsbrytare, en proxytjänst som du kan använda med Firefox och Chrome-tillägg och en separat SOCKS5-proxy. Vi kunde inte’t upptäcka några DNS- eller WebRTC / IPv6-läckor av något slag vid användning av PIA, och det finns inte heller några rapporter om sådana överträdelser från deras kunder.

På liknande sätt som privat internetåtkomst erbjuder VyprVPN kryptering i form av en AES-256-kodning med en RSA-2048-handskakning. När det gäller tunnelprotokoll använder deras programvara också OpenVPN, L2TP / IPsec och den inte så säkra PPTP. Bortsett från dessa har de utvecklat ett proprietärt protokoll med namnet Chameleon som ett svar på statliga försök att fånga upp och blockera VPN-trafik med hjälp av djup paketinspektion (DPI). Chameleon är ganska skicklig på att krypa dina metadata, så vi såldes på det.

Med tanke på deras placering tenderar vi att lita på VyprVPN mer än vi gör privat internetåtkomst. Om än PIA’den tydliga politiken utan loggning testades flera gånger och kom ut oskadd, de är fortfarande baserade i USA, vilket gör att DMC, regeringen såväl som företagsövervakning och den ökända Five Eyes Alliance.

Alternativt är VyprVPN baserat i Schweiz, som inte har lagar om datalagring och inte deltar i något av Eyes eller i relaterade underrättelsesdelande grupper. Ändå, a “mindre nackdel” till Vypr’s VPN är att de har en nolltoleranspolicy mot påståenden om överträdelse, vilket har lett till avstängda konton tidigare. Som sagt, deras nya policy för icke-loggning bör dämpa dem som är rädda för att inrätta en BitTorrent-klient.

Vem skulle vinna i ett lopp?

Om du’du undrar vem som skulle vinna i en VyprVPN vs Private Internet Access-dragrace, du’har tur. Vi testade dem båda och resultaten avslöjade. Eftersom de ursprungliga anslutningshastigheterna var olika i båda fallen, vi’Jag inkluderar också en procentandel för varje mätning. För en brittisk server fick VyprVPN oss 26 Mbps nedladdning med 21 Mbps uppladdning (ungefär 53% och 50% av icke-VPN-anslutningen), medan Private Internet Access kom med 110 Mbps dl med 231 Mbps upp (39% och 82% ).

För New York-servrar fungerade VyprVPN rimligt, med 27 Mbps nedladdning och bara blyg för 3 Mbps uppladdning (57% och 8%), medan Private Internet Access lyckades ladda ner 77 Mbps med 57 Mbps uppladdning (28% och 20% långsammare). I genomsnitt kommer båda dessa VPN-tjänster att ge dig liknande anslutningshastigheter i Storbritannien och USA, liksom i mer fjärrservrar som Tokyo eller Sydney. Detta kan inledningsvis slå dig som förvånande eftersom PIA använder mer än fyra gånger antalet servrar som VyprVPN gör.

Det är dock meningsfullt när man tänker på att VyprVPN har fördelen att äga varje nod i sitt VPN-nätverk. Detta innebär att de direkt kan optimera hårdvaruarkitekturen på varje plats för att ge bättre hastigheter.

Avblockerar de geobegränsade medier som Netflix?

Med båda VPN: er, vi’Vi har lyckats ta bort USA: s Netflix-bibliotek från Europa med anständiga hastigheter. De två tjänsterna verkar dock kämpa med svartlistningsförsök från det största medie- och underhållningsföretaget. Medan Private Internet Access fick oss till nederländska Netflix, kunde VyprVPN inte’t. Den senare gled också förbi tyska gränser, men vår hastighet var för låg för att kunna strömma vad som helst. En bättre anslutning kan ha fått igenom.

På våra försök kunde privat internetåtkomst inte blockera brittiska, kanadensiska, japanska eller tyska Netflix, så deras arkitektur är starkt riktad av den amerikanska organisationen. Även om VyprVPN ännu inte vill ta itu med copyright-dilemmaet, kan deras politik förändras under tiden, som redan har hänt med många andra tjänster. Den goda nyheten är att PIA-utvecklare har åtagit sig att ständigt förnya sitt nätverk av servrar så att deras användare kan avblockera Netflix och annat relaterat geo-begränsat innehåll.

Hur prissätter de med kundservice?

En av de största nackdelarna med PIA’s erbjudande är deras kundsupport, eller snarare bristen på det. Medan Private Internet Access har en kunskapsdatabas där du kan hitta nyheter och guider, samt ett forum där du kan ställa frågor, där’s inget livechattalternativ. Deras biljettsystem är för långsamt, så mycket att en annan användare på forumet definitivt kommer att svara snabbare än företaget kommer att göra. Du behöver inte’Jag litar på oss eftersom Reddit och webben är fyllda med klagomål om detta VPN’s kundservice.

VyprVPN berättar en annan historia. Instruktionerna, vanliga frågor och felsökningsguider på deras webbplats är ganska omfattande och enkla att bläddra igenom. Om det’är något du kan’T hantera ensam, deras 24-timmars livechatt kan hjälpa dig att komma till botten av den. Tyvärr för deras bild, 24/7 inte’t betyder bokstavligen när som helst. När vi kom i kontakt var vi tvungna att vänta lite tid på ett svar, så 24/7 är det troligtvis det “under öppettider” för dem. Ändå kunde vi så småningom nå en representant och vår fråga hanterades på ett professionellt och snabbt sätt.

Är de säkra för begränsade jurisdiktioner som Kina, Nordkorea eller Vietnam?

Den goda nyheten är att VyperVPN är en av de bästa tjänsterna du kan använda för att få åtkomst till begränsat innehåll. Deras grundfilosofi, liksom det nuvarande uppdraget, är att underlätta yttrandefrihet och ett digitalt medium där användare kan behålla sin anonymitet. Var dock försiktig, eftersom vissa DNS-läckor rapporterades av vissa användare, är deras registreringsprocess inte anonym, och du kan’t betala genom en anonym metod, till exempel Bitcoin plånböcker.

PIA tillhandahåller emellertid inte tillräckligt med kryptering för att kunna användas bakom Great Firewall of China, till exempel. De har erkänt att deras tunnelprotokoll inte är lika effektiva under sådana förhållanden. Dessutom saknar privat internetåtkomst en stealthprocess som kan förbi Deep Packet Inspection, så att myndigheterna kommer att kunna berätta för dig’använder du ett VPN, vilket kan vara en ännu större fråga.

VyprVPN vs privat Internet-åtkomst: ett foto slut

Även om ett nära beslut tar VyprVPN en liten fördel i vår jämförelse. Från vår synvinkel, de ytterligare par dollar du’d spara genom att använda privat internetåtkomst är inte värt deras subpar-stöd, utbredda problem med Netflix och brist på komplexa säkerhetsfunktioner mot censur på nätet.

Detta betyder inte att VyprVPN inte har sina brister, men att vi’d väljer det sistnämnda framför det förra.

Rekommenderade läsningar:

Privat granskning av Internet-åtkomst

VyprVPN granskning

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 43 = 49