Windscribe vs privat internetåtkomst


Windscribe VPN-tjänst erbjuder utan tvekan ett bra värde på sin funktion för användare med en lägre budget. Det ger ett billigt årligt pris för relativt enastående funktioner. Privat internetåtkomst, å andra sidan, kan betraktas som genomsnittligt när det gäller de funktioner och funktionalitet som den erbjuder jämfört med priset.

Trots att PIA är billigare jämfört med Windscribe VPN, faller tjänsten kort över ett antal viktiga funktioner. Detta är en av faktorerna utöver andra som denna Windscribe VPN vs Private Internet Access-granskning kommer att göra en jämförelse mellan de två.

Läs våra fullständiga recensioner:

Windscribe-granskning

Privat granskning av Internet-åtkomst

Säkerhet och integritet

Den första funktionen som vi överväger är användarnas säkerhet och integritet. Kan Windscribe gå promenad när det gäller säkerhetsfunktioner eller kommer PIA att överträffa det?

Windscribe tillhandahåller AES 256-bitars kryptering av militär kvalitet, en brandvägg som förhindrar DNS-, IPv6- och WebRTC-läckor och funktionen R.O.B.E.R.T som förhindrar spårning, bland andra. Den stöder också port vidarebefordran så att användare kan få åtkomst till sina system på ett säkert sätt. Webbläsarförlängningen har också en Adblocker som blockerar reklam från tredje part.

Privat internetåtkomst använder både AES-128-bitars kryptering och AES-256-bitars krypteringsciffer. där’s också stöd för OpenVPN och IKEv2 protokoll. En kill switch-funktion är också tillgänglig för att skydda mot anslutningsavbrott.

Allt detta är standardfunktioner som alla seriösa VPN-tjänsteleverantörer bör inkludera i standardpaketet.

Avtalsbrytaren för PIA när det gäller sekretess är dess U-baserade plats. USA är en del av ‘Fem ögon’ landsgrupper som bildar ett starkt nätverk för delning av underrättelser. I USA är dessutom statlig övervakning en stor nackdel inom VPN-kretsarna. Därför, när det gäller online-säkerhet och integritet, gör Windscribe ett bättre jobb än PIA.

Hastighet och prestanda

Detta är en annan viktig faktor i denna Windscribe vs PIA-granskning. Nedladdnings- och överföringshastigheter är några av de viktigaste drivande aspekterna av alla framgångsrika VPN-tjänster.

Windscribe förstår denna faktor alltför väl och har därför investerat i 540+ servrar spridda över mer än 55 länder. Dessa siffror verkar räcka eftersom dess hastigheter är över jättar som NordVPN, TorGuard och ExpressVPN.

När det gäller privat internetåtkomst kommer användare baserat i Asien, Sydamerika och Afrika troligen att uppleva långsammare hastigheter jämfört med sina motsvarigheter i Nordamerika och Europa. Detta beror på att tjänsten har en ojämn serverfördelning i världen. Mer än 3275 servrar är koncentrerade i Europa och Amerika och berövar asiatiska och afrikanska användare snabbare hastigheter.

Men PIA’s hastigheter är fortfarande bra för en genomsnittlig VPN-tjänst, men jämfört med Windscribe där’Det är fortfarande mycket rättvisa att göra för att de två tjänsterna ska matcha.

Användarvänlighet och kundsupport

Både privat internetåtkomst och windscribe kan användas på följande plattformar:

  • Mac OS
  • Windows
  • Android
  • iOS
  • Linux
  • routrar
  • Webbläsarutvidgningar som Chrome, Firefox och Opera

När det gäller användbarhet erbjuder Windscribe ett mer användarvänligt gränssnitt för alla plattformar som stöds. Skrivbordsklienten erbjuder anpassade inställningsfunktioner som hjälper användare att anpassa appen efter deras behov.

När det gäller stöd finns det inte’t en dedikerad supportagent trots att han har en chatbot-funktion som kan hantera mindre krävande användarfrågor. Windscribe har ett biljetteringssystem där användare kan skicka in alla supportfrågor. Det är uppenbart att båda VPN-tjänsterna inte verkar ha gjort mycket när det gäller kundsupport.

Torrenting och P2P

Windscribe är mer torrentvänligt än privat internetåtkomst på grund av dess hastighet. PIA har ett stort antal av sina servrar koncentrerade i Europa och Amerika vilket gör det ganska ogynnsamt när det gäller hastigheter och peer-to-peer filöverföring.

Privat internetåtkomst ger ändå en säker torrent och fildelningsmiljö på grund av dess robusta säkerhetsfunktioner.

För denna Windscribe vs privat Internet Access granskar PIA dagen när det gäller P2P-fildelning.

Avblockering av Netflix och andra underhållningsplattformar

Netflix’s försök att blockera något av dess innehåll på grund av vissa upphovsrättsproblem är något som Windscribe-användare inte har’t måste oroa dig för. Detta beror på att VPN-tjänsten tillhandahåller dedikerade servrar som heter WindFlix US och WindFlix UK som fungerar perfekt med Netflix. Dessa servrar krypterar inte din trafik, vilket ger dig högre strömningshastigheter. Windscribe ger inte bara användare Netflix-strömning utan tjänsten erbjuder också BBC iPlayer, NBC och Amazon Prime.

Privat åtkomst, å andra sidan, är mindre framgångsrik på denna gräns eftersom den inte gör det’t avblockera Netflix på vissa platser som Storbritannien, Kanada, Japan och Tyskland. Även om det i flera andra länder som USA och Nederländerna verkar PIA fungera sömlöst.

Som ett resultat ger Windscribe bättre möjligheter för streaming av Netflix och andra underhållningsplattformar.

Slutsats

Vi’har diskuterat funktioner som är viktiga för VPN-användare och vägde båda dessa VPN-tjänster baserat på dessa aspekter. Säkerhet är en och Windscribe kommer ut på grund av det faktum att det har en ingen loggning politik. Trots att han är belägen i Kanada; de verkar ha hållit politiken utan loggning.

Windscribe överträffar också bättre Internetåtkomst när det gäller att stödja Netflix och andra streamingtjänster. Dessutom är Windscribe bättre för P2P-fildelning och torrenting.

Beträffande användarvänlighet bär båda VPN-tjänsterna dagen med stöd för multiplatformenheter. Men de båda saknar livechatsupport och använder ett biljettsystem.

Som ett resultat av alla dessa faktorer framstår Windscribe som det bättre valet mellan de två.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

74 + = 78